Merhaba, Ttnet 100Mbit fiber internet sahibiyim. Bilgisayarımı ve çalışma ortamımı salona taşıdım. Ancak internet bağlatırken gelen görevliler daha önce bilgisayarı kullandığım odaya internet bağlamışlardı. Evin diğer ethernet prizlerinde internet yok ancak prizlerde kablo var. Ben de şu an bilgisayarı kullanacağım odada bulunan kabloların buat üzerinde hangileri olduğunu tespit ettim ve üzerinde internet olan kablolara ek yaptım. Sinyal bulucu ile baktığım zaman sinyal olması gerektiği gibi bu odaya geliyor. Ancak modemi buradaki prize bağladığım zaman buradan internete bağlanamıyorum. Daha önceki odada ise internet hala sorunsuz çalışıyor. Kablo bağlantılarını hatalı yapma ihtimaline karşı internetin sorunsuz çektiği odada bulunan keystone jack ı kablolarını keserek buraya taşıdım. Buradak kabloları renklerine göre birbirlerine lehimledim. Sinyal bulucuda sinyal olması gerektiği gibi ancak yine de internet çalışmadı. Sizce nerede hata yapıyorum? Önerileriniz var mı? Not: Daha önce benzer bir olay yaşandığında birisi TOKİ'de mi oturuyorsun diye yazmıştı forumda. Ne ilgisi var bilmiyorum ama ben de TOKİ'de oturuyorum. |
Buat'tan başka odaya internet çekme sorunu.
-
-
Aynı anda 2 ethernet aktif kullanımdaysa 1 tanesi çalışmayabilir. Ethernet splitterde yaşanan soruna benziyor. Buatlardaki prizleri iptal edip, duvar içinden cat kablo çekin her oda için. Bunları da direkt Routerin ethernet portlarına takın.
-
Kayserideyim.Vdsl internet için telefon hattı oturma odasında bunu salona taşıyacağım. Birde yakın 2 odaya cat kablo çektireceğim.Bunun maliyesti nedir? Bunu yapacak işi bilen düzgün bir usta bulamadım.
-
Kayseri'de değilim. Bulunduğunuz bölgede ki elektrikçilerden fiyat alın; yalnız kablonuzu kendiniz alın işçilik ustaya kalsın.
-
Duvar içinde ki kanaldan taşıyacaksan susta alıp kendinde çekebilirsin.
-
Duvar içi düşünüyorum ama ben yapamam.
-
Zor değil esasen; o zaman elektrikçiden yardım alacaksınız. Tel kablo için Reçber veya Tamtel 0.5 mm bakır; cat6 içinde Reçber 23 awg bakır tavsiye ederim.
-
teşekkürler
-
Ben tşk. ederim.
-
Hocam iki ethernet aktif değil.
Normalde çalışan internetin olduğu yerdeki keystone jackı çıkartıp salona bağladım. Diğer odada boşta kablolar var sadece.
Acaba aktif olmasa da açıkta kablo ucu olması mı internete bağlanmayı engelliyor?
-
Biemeyeceğim; isterseniz bir elektrikçi çağırıp baktırın. Belki kablolarda sorun vardır. Resim atın yardımcı olacak bir arkadaş olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X