Şimdi Ara

Buderus GB 012 çok gaz tüketme sorununu nasıl aşabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar donanımhaberin değerli üyeleri.

Benim şöyle bir sorunum var.
    1 hafta önce Buderus GB012 kombiyi evimize taktırdık.
    Evimiz net 125 m2 3 oda 1 salon. Ve 8 metre mobil sistem petek kullnılmış.
    Oturduğumuz bina 4 katlı biz 2. katında oturmaktayız. Bina 4 yıllık dıştan ısı yalıtımlı. Darenin içinde yerler parke döşeli.
    Gelelim soruna:
    Kombi 24 saat full 50 derecede yanarken 25 m3 gaz tüketiyor. Bence bu çok anormal bir durum.
    Aksarayda yaşıyorum. Burda gaz fiyatı 1m3 75 kuruş.
    Herhangi bir oda termostadı kullanmıyorum!
    Birgünde 45 dereceye ayarlayıp öyle yaktım bu sefer 23.5 m3 gaz yaktı. Yine çok fazla.
    Gaz tüketimini azaltmak için sizin görüşleriniz neler?
    Programlanabilir Oda termostadı kullanmalımıyım. Oda termostadı tasarruf sağlarmı? Buderus GB12 için hangi oda termostadlarını önerirsiniz?

Birde buderus GB012 de çalışma prensibi nedir? Mesela bende 50 dereceye ayarladığmda sürekli hiç durmadan çalışıyor. Sürekli gaz yakıyor. Bu normal mi?

Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum yoksa bu kışı yüksek faturalarla biraz zor geçiririm.

• Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.
  • Büyük ihtimalle kombinizde bir sorun var, sürekli yanıyorsa. Ama kombiniz normal, ayni ara sıra durup çalışıyorsa sayacınızda bir problem vardır. Geçen kış en soğuk havalarda bile sürekli yanmasına rağmen 12 metreküpü geçtiğini görmedim ben.
  • Birde kombiden aynı elektrikli süpürge çalışır gibi derinden biraz rahatsız edici ses geliyor. Bugün servisi çağırdık, fakat bunun normal olduğunu fanın bu sesi çıkardığını söyledi. Bu ses sizdede varmı?

Bende peki neden bu kadar çok yakıyor ve neden sürekli gaz yanıyor deyincede.
    Kombiden 2.1A %75e , 2.1 b %75 e ve 2.2b 75 derece yapıp ayarlarını değiştirdi. Şimdi soun düzelmiştir dedi.
    Kombiyide 36 dereceye ayarlayıp gitti. Tamam kombi 36 derecede bazen çalışıyor bazende duruyor. Fakat 40 ve üstü ayarlayınca devamlı gaz yanıyor. Hiç ara vermiyor. Zaten gazın yandığını, bildiğiniz üzere brünör göstergede gösteriyor.
    Ha birde ben adama saatte 1 m3 gaz yakıyor deyince çok normal olduğunu söyledi. 45 derecede saatte 1m3 çok değilmi?
    Galiba Aksarayda servis tam anlamıyla, ya bu işten anlamıyor, yada baştan savma iş yapıyorlar.

Şimdi mesela sende hiç bir oda termostadı kullanmadan 50 derecede yaktığında ısı belli bir seviyeye geldikten sonra gazı kendisi otamatik olarak kesiyormu?

Ben şimdi ne yapmalıyım. Adam bize oda termostadı önerdi. Çıkmaza girdim şimdi. Ne yapmalıyım.
    Sence kombide kesin bir sorun varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 3 Kasım 2011; 15:49:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

Selamlar donanımhaberin değerli üyeleri.

Oturduğumuz bina 4 katlı biz 2. katında oturmaktayız. Bina 4 yıllık dıştan ısı yalıtımlı. Darenin içinde yerler parke döşeli.
    Gelelim soruna:
    Kombi 24 saat full 50 derecede yanarken 25 m3 gaz tüketiyor. Bence bu çok anormal bir durum.
    Birgünde 45 dereceye ayarlayıp öyle yaktım bu sefer 23.5 m3 gaz yaktı. Yine çok fazla.
    Programlanabilir Oda termostadı kullanmalımıyım. Oda termostadı tasarruf sağlarmı? Buderus GB12 için hangi oda termostadlarını önerirsiniz?

Birde buderus GB012 de çalışma prensibi nedir? Mesela bende 50 dereceye ayarladığmda sürekli hiç durmadan çalışıyor. Sürekli gaz yakıyor. Bu normal mi?

Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum yoksa bu kışı yüksek faturalarla biraz zor geçiririm.

Selamlar,

Bu ürünün tam yük tüketimi 2,7 m3/saattir. 24 saat içinde sürekli aynı derecede 12 saat bekleme 12 saat ısıtma olsa ve yarım yük konumunda 16,2 m3 gibi bir değer olur.
    Oda sıcaklıklarınız nedir. Bunları ölçtünüz mü. Aynı şekilde dış ortam sıcaklığıda önemli , ama yalıtımlı bir yeni bina ve arakat (alt ve üst katta oturan var mı) için bana da çok fazla geldi.
    24 saatte 25 m3 gaz ile ortama yaklaşık 200000 kcal vermişsiniz . Saatte 8333 kcal ediyor. Eğer kombide bir sorun yoksa İlk akla gelen oda sıcaklıklarınız çok yüksek veya fazla ısı kaybınız var.
    Yalıtımınız yeterli değil.

50 veya 45 fark etmez sürekli ısıtmada kalması garip. Normalde kombi çıkış sıcaklığı değerine ( 50 dereceye ayarlandıysa misal 55 dereceye) ulaşıldığında ısıtma kesilir. 45 düştüğünde ısıtma yapar.
    Devamlı ısıtma olması dönüş suyu sıcaklığının da kontrol edilip modülasyon yaparak, min alev boyuna geçilmesi ile devrede kalma süresi uzar.
    Bu durum peteklerden ortama verilen ısının kaybedilen ısı kadar olması durumununda kontrol edilmesi gerekli . Böyle bir durumda kombi sürekli olmasada uzun süreler devrede kalır.
    60 dereceye ayarladığınızda daha kısa süre ısıtmada kalması gerekli.
    Petek tipi ve metrajı nedir.
    125 m2 net ısıtma alanı mı yoksa kullanım alanı mıdır, ısıtılan alanların taban m2 lerini hesaplarsanız net ısıtma m2 sini bulursunuz. Karamanda, yalıtımlı, ara kat, 125m2 net ısıtma alanlı bir daire de,
    24 derece iç ortam sıcaklığı için 12000 kcal -12 derece dış ortam sıcaklığında yeterli olmalı.

Net ısıtma m2, petek tipi (mesela pkkp22 h:60 gibi) , boyu (toplam daki veya oda oda olabilir) , markası, tesisatınız mobil kullanılmış sirkülasyonda sorun olmaz. Ama kullanılan borular pex b oks. bariyerli miydi acaba ?
    Oda termostadı kombinin ayarlanan sıcaklığa kadar ortamı ısıtmasını sağlar , sonrasında ısıtma durur. Modülasyonlu olursa ısıtmayı , istenilen değere yaklaştıkça alev boyunu kısarak yapar bu da daha az dur kalk ve ekonomi sağlar. Buderusun bu ürün için kendi sitesinde uygun gördüğü termostadlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

Gelelim soruna:

Selamlar,

Bu ürünün tam yük tüketimi 2,7 m3/saattir. 24 saat içinde sürekli aynı derecede 12 saat bekleme 12 saat ısıtma olsa ve yarım yük konumunda 16,2 m3 gibi bir değer olur.
    Oda sıcaklıklarınız nedir. Bunları ölçtünüz mü. Aynı şekilde dış ortam sıcaklığıda önemli , ama yalıtımlı bir yeni bina ve arakat (alt ve üst katta oturan var mı) için bana da çok fazla geldi.
    24 saatte 25 m3 gaz ile ortama yaklaşık 200000 kcal vermişsiniz . Saatte 8333 kcal ediyor. Eğer kombide bir sorun yoksa İlk akla gelen oda sıcaklıklarınız çok yüksek veya fazla ısı kaybınız var.

50 veya 45 fark etmez sürekli ısıtmada kalması garip. Normalde kombi çıkış sıcaklığı değerine ( 50 dereceye ayarlandıysa misal 55 dereceye) ulaşıldığında ısıtma kesilir. 45 düştüğünde ısıtma yapar.
    Devamlı ısıtma olması dönüş suyu sıcaklığının da kontrol edilip modülasyon yaparak, min alev boyuna geçilmesi ile devrede kalma süresi uzar.
    Bu durum peteklerden ortama verilen ısının kaybedilen ısı kadar olması durumununda kontrol edilmesi gerekli . Böyle bir durumda kombi sürekli olmasada uzun süreler devrede kalır.
    125 m2 net ısıtma alanı mı yoksa kullanım alanı mıdır, ısıtılan alanların taban m2 lerini hesaplarsanız net ısıtma m2 sini bulursunuz. Karamanda, yalıtımlı, ara kat, 125m2 net ısıtma alanlı bir daire de,
    24 derece iç ortam sıcaklığı için 12000 kcal -12 derece dış ortam sıcaklığında yeterli olmalı.

Net ısıtma m2, petek tipi (mesela pkkp22 h:60 gibi) , boyu (toplam daki veya oda oda olabilir) , markası, tesisatınız mobil kullanılmış sirkülasyonda sorun olmaz. Ama kullanılan borular pex b oks. bariyerli miydi acaba ?
    Oda termostadı kombinin ayarlanan sıcaklığa kadar ortamı ısıtmasını sağlar , sonrasında ısıtma durur. Modülasyonlu olursa ısıtmayı , istenilen değere yaklaştıkça alev boyunu kısarak yapar bu da daha az dur kalk ve ekonomi sağlar. Buderusun bu ürün için kendi sitesinde uygun gördüğü termostadlar var.

Sorun halloldu gibi. Servis kombiyi ilk acmaya geldiklerinde herhangi bir ayar yapmadan gitmis. Fazla sarfiyat ondan oluyormus. Servis geldi dogru ayatlari ysoip gitti. Su anda kombim 40 derece calisiyir ve evinin icerisi sabit 22 derecede duruyor. Yakit sarfiyatim ise gunluk 11.5m3 e dustu.
    Bence bu deger bile hala fazla.
    Ust komsum evde yok, yurt disinda. Alt komsum soba yakiyor.
    Evimin de net isinan alan 119 m2. Toplamda 8metre petek var. Sadece en buyuk odada 2 tane 1.2 metre petek var. Diger odalarda 1.2 metre petek var. Fakat biz odanin birisini kullanmadigimiz icin yakmiyoruz. Ayni zamanda banyoyuda yakmiyoruz. Su,anda net 100 m2 yer isiniyor. Ve toplamda 6.5 metre petek yaniyor.
    Petek tipini bilmiyorum fakat markasi borpan. Borular oksijen bariyerlimi onuda bilmiyorum. Nasil anlayabilirim.
    Oda termostadi olarak bu kombiye ozel otm_p modilasyonlu oda termostadi varmis.onu alacagim. Umarim tasarruf saglarim. Sence su durumda 40 derede 11.5 m3 fazla degilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 10 Kasım 2011; 18:57:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

Gelelim soruna:

Selamlar,

Sorun halloldu gibi. Servis kombiyi ilk acmaya geldiklerinde herhangi bir ayar yapmadan gitmis. Fazla sarfiyat ondan oluyormus. Servis geldi dogru ayatlari ysoip gitti. Su anda kombim 40 derece calisiyir ve evinin icerisi sabit 22 derecede duruyor. Yakit sarfiyatim ise gunluk 11.5m3 e dustu.
    Bence bu deger bile hala fazla.
    Ust komsum evde yok, yurt disinda. Alt komsum soba yakiyor.
    Evimin de net isinan alan 119 m2. Toplamda 8metre petek var. Sadece en buyuk odada 2 tane 1.2 metre petek var. Diger odalarda 1.2 metre petek var. Fakat biz odanin birisini kullanmadigimiz icin yakmiyoruz. Ayni zamanda banyoyuda yakmiyoruz. Su,anda net 100 m2 yer isiniyor. Ve toplamda 6.5 metre petek yaniyor.
    Petek tipini bilmiyorum fakat markasi borpan. Borular oksijen bariyerlimi onuda bilmiyorum. Nasil anlayabilirim.
    Oda termostadi olarak bu kombiye ozel otm_p modilasyonlu oda termostadi varmis.onu alacagim. Umarim tasarruf saglarim. Sence su durumda 40 derede 11.5 m3 fazla degilmi?

İlk gelen servisin ilgisizliğinden kaynaklanan bir sorun çözülmüş.
    11,5 m3 yalıtımlı bir arakat için fazla gözüksede bu duruma etken konular, yalıtım ve iç/dış ortam sıcaklığıdır. 22 derece odalar için normal bir sıcaklık.
    Dairenizde ısı kaçakları olabilir. Isıtmadığınız alanlara ısı transferi de oluyor. Aslında banyoyu ısıtmanız gerekli zira burası gün içinde kullanılan bir alandır.
    Öncelikle pencere ve daire kapısından olan sızıntılar var mı kontrol edin varsa bunları fitillerle kesin.
    Geceleri 24:00 den sonra uyku sırasında ortam sıcaklıklarını 19-20 dereceye düşürebilirsiniz.
    8 metre petek pkkp22 profil ve h:60 cm yüksekliğinde ise 75-65 işletmede alacağınız maks. ısıl değer 11200 kcal olur. Yani sizin daireniz için sınır değerlerde.
    Yoğuşmadan bu 75-65 derecelik işletmede sınırlı olarak faydalanmanız mümkündür.Kombiyi 50-30 derece aralığında kullasanız 6000 kcal geçemezsiniz ve soğuk 0 derece altı günlerde daireyi ısıtmanız mümkün olmayacaktır.
    50 derecelik kazan sıcaklığında 22 derecelik iç ortam sıcaklığını yakaladığınıza göre şu an için dış ortam sıcaklıklarının 0 dereceninin üstün olduğu anlaşılıyor.Daha altına düştüğünde 50 dereceyi arttırmanız gerekecek.

Dairedeki peteklere göre , işletme için 75-65 sistem seçildiği anlaşılıyor. Bu şartlarda Karaman gibi soğuk iklim bir bölgede yoğuşma veriminden sürekli tam yararlanmak mümkün değil.
    Öncelikle Petek boylarında (oda m2 lerine göre) arttırmak gerekir. Sistemin en azından 6 aylık ısıtma döneminin en az 5 ayında sürekli yoğuşmadan fayda sağlayacak şekilde iyileştirilmesi gerekir.
    Aksi durumda sadece dış ortam sıcaklığı, şu an ki değerde (50 derecelik kazan ısısının yeterli olduğu günlerde) iken yoğuşmadan fayda sağlanabilir.

Forumda da okumuşsunuzdur. Yoğuşmalı ürünlerden tam fayda alınabilmesi için, ısıtma sisteminin 50-30 derecelik işletmeye göre yapılması gerekiyor. Ancak bu bazen yalıtım ve bölge şartlarına bağlı olarak ciddi petek metrajları çıkardığından daha üst 75-65 derecelik işletmeler seçiliyor. Bu durumda ise dış ortam sıcaklıkları düşmeye başladığında ve kazan çıkış sıcaklığı 50 derece üstüne çıktığında yoğuşma verimi düşmeye başlıyor. Burda ki diğer kriter petek dönüş suyununda yeterince soğumuş olması yani 30-40 derece aralığında kalmasıdır.

Benim anlattıklarınızdan vardığım sonuç, kombinizin yoğuşma özelliğinden, mevcut peteklerle sadece , belli dış ortam sıcaklıklarında fayda sağlamanız mümkün olduğudur.
    Mesela 40-50-60 derecelik kazan suyu çıkışı yeterli olduğu sürece yoğuşmadan ortalama fayda sağlanacaktır. Bunun dışında şu an 11,5 m3/gün tüketim 92000 kcal oluyor bu da saatte 3833 kcal olur.
    3833 / 119 = 32,21 kcal/m2 olduğunu gösteriyor. Yalıtımsız bir bina için Karaman değeri -12 derecelik dış ortam şartı ile 60 kcalleri bulabiliyor. Bu değere göre ilerleyen günlerde yalıtımınızın kalitesinide değerlendirmiş olursunuz. Şu an için bu değere göre yalıtımın iyi olduğunu söylemek mümkün değil ancak orta sınıf denilebilir.

Benim eski dairem en üst kat ve teras altı odalarım vardı , eski bina içerden 2 cm malzeme ile yalıtım yapılmıştı. Toplamda 168 m2 ısıtma alanına sahip 4+2 bir çatı dublexti. Biz genelde üst katı ısıtmıyorduk. Alt kat 117 m2 net ısıtma alanı 24 saat ısıtılıyordu. Gerçi istanbul daha sıcak ama 2009 ocak nispeten çok soğuk olmuştu o dönemde 27 günde 300 m3 tüketim yapmıştım. Yani 11,11 m3/gün * 8000 = 88889 kcal / 24 = 3703 kcal/saat / 117 m2 = 31,65 değerine ulaşılır. (petek boyu alt katta 11 mt pkkp22 h:60 DD plus kombi Eca confeo premix 30 kw yoğuşmalı)
    Şimdiki dairem arakat ve yeni bina gazbeton üstü 3 cm dow yalıtım levhası kullanılmış, tavan ve tabanlar da yalıtımlı, camlar çok büyük olmasına rağmen schuco doğrama ve 16 mm ısıcam yapılmış, daire kapısıda yalıtımlı ve net ısıtma alanı 112 m2 Petek boyu 9,1 mt pkkp22 h:60 dd plus 2 ad. krom 50*70 havlupan kombi aynı, ev sürekli olarak odalara göre 23-25 derece aralığında gelen en büyük faturam (2010-2011 kışında) 130 tl oldu.Şaka gibi bir değer ama yalıtımın çok önemli olduğunu görüyoruz. Burda kendimin bizzat yaşadığı durumu anlatarak yalıtımın önemine her yapılan yalıtımın sağladığı faydanın farkına dikkat çekmek istedim. Malesef TR bu konuda yapı denetim firmaları yeterli değil, devlette bu durumu kontrol edemiyor.

Boruların oks. bariyerli olup olmadığını boru üzerinde yazan markanın üretim bilgilerinden internet sitesine bakrak veya müş.hizmetlerine telefon ederek öğrenebilirsiniz. Pex- b tip olanlar genelede oks. emili için doğru seçenek ama üreticiye sormak en doğrusu.
    İyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde peteklerim borpan bunun kalitesi hakkinda bilgin varmi?
    Peteklerin kenarindan gecen borulara baktigimda suyun rengi kahveringi gibi gorunuyor bu normalmi? Bazen peteklerin havasini aldigimda su cok az pasli cikiyor. Bu kombiye zarar verirmi?
    Bu suyu nasil temizleyebilirim.
    Birde bugun evimin isi izalasyonu hakkinda evi yapan kisilerden bilgi aldim. Iki tugla arasina isi yakitimi uygulanmis bu yeterlimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 11 Kasım 2011; 10:46:49 >
  • peteklerindeki o siyah su normal ben bir buderus satıcısı olarak borpan marka radyatörü ilk defa duydum birde o kullanmadıgın odaların peteklerini tamamen kapatmak yerine bence kısık olarak vanalarını açık tut sebebine gelince ısı homojen olduğu için soğuk yöne doğru yönelecektir buda senin sürekli ısıtma yapman anlamına gelir sen banyo ve kullanmadıgın odanın vanalarını tam degil ama yarım vaziyette açık bırakırsan gaz tasarrufun artacaktır ayrıca cihaına OTM-P modülasyonlu oda kumandasını taktırmanı tavsiye ederim çünkü cihaz OTM-P kumanda ile inverter klima mantıgı ile içerinin sıcaklıgı istenilen sıcaklıga yaklaştıgında gaz tüketimini kısarak tasarruf sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.