Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
289.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

Peteklerin kenarindan gecen borulara baktigimda suyun rengi kahveringi gibi gorunuyor bu normalmi? Bazen peteklerin havasini aldigimda su cok az pasli cikiyor. Bu kombiye zarar verirmi?
    Bu suyu nasil temizleyebilirim.
    Birde bugun evimin isi izalasyonu hakkinda evi yapan kisilerden bilgi aldim. Iki tugla arasina isi yakitimi uygulanmis bu yeterlimidir?

55 derecede peteklerin altları da ısınıyorsa sorun değil. Çok temiz olmasını beklemeyin. Uzun süredir tesisat kirli ise 5-6 yılda bir tesisat temizliği yapılmasında bence fayda var. Bunu sıhhi tesisatçılar, kombiciler yapar. Petek üstünden yada her peteğe tek tek tesisattan su basmak altından hortumla gidere akıtmak (yada vakumla çekmek) şeklinde yaparlar.
    2 tuğla arasında sandviç duvar tabir edilen eski tip bir yalıtım metodu. Dış cepheden yapılacak yalıtımla desteklenmesi daha iyi olurdu. Ancak sizin şu an yapacağınız birşey yok. Aşağıdaki linkin ilk sayfalarında yazdığım "pencere, balkon kapısı vb" yalıtım önerilerine ağırlık verebilirsiniz.
    http://resim.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Peteklerin kenarindan gecen borulara baktigimda suyun rengi kahveringi gibi gorunuyor bu normalmi? Bazen peteklerin havasini aldigimda su cok az pasli cikiyor. Bu kombiye zarar verirmi?
    Bu suyu nasil temizleyebilirim.
    Birde bugun evimin isi izalasyonu hakkinda evi yapan kisilerden bilgi aldim. Iki tugla arasina isi yakitimi uygulanmis bu yeterlimidir?

55 derecede peteklerin altları da ısınıyorsa sorun değil. Çok temiz olmasını beklemeyin. Uzun süredir tesisat kirli ise 5-6 yılda bir tesisat temizliği yapılmasında bence fayda var. Bunu sıhhi tesisatçılar, kombiciler yapar. Petek üstünden yada her peteğe tek tek tesisattan su basmak altından hortumla gidere akıtmak (yada vakumla çekmek) şeklinde yaparlar.
    2 tuğla arasında sandviç duvar tabir edilen eski tip bir yalıtım metodu. Dış cepheden yapılacak yalıtımla desteklenmesi daha iyi olurdu. Ancak sizin şu an yapacağınız birşey yok. Aşağıdaki linkin ilk sayfalarında yazdığım "pencere, balkon kapısı vb" yalıtım önerilerine ağırlık verebilirsiniz.
    http://resim.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

Teşekkür ederim.

• Kombim 40 derecede yanıyor.
    Bugün evde ölçüm yaptım.
    Salon: 25 m2, 3 tane pencere, bir tane balkon kapısı, 2 tane petek var. Oda sıcaklığı 22 derece.
    Oturma odası: 18 m2, 1 tane pencere, bir tane balkon kapısı, 1 tane petek var.oda sıcaklığı 23 derece.
    Çocuk odası: 15 m2, kuzey cephe, 2 tane pencere, 1 tane petek var. Oda sıcaklığı 18 derece.
    Yatak odası: 15 m2, kuzey doğu cephe, 1 tane pencere, 1 tane petek var. Oda sıcaklığı 18 derece.

Şu anda dışarısı -1 derece
    Yukarıda görüldüğü üzere kuzey cepheler 18 derece sabit. Bu odalar sadece geceleri uyumak için kullanıldığı için sorun yok.
    Güney cepheler ise yeterli sıcaklıkta. Yani usumuyoruz. Ben bütün odaların kapısını kapalı tutuyorum.
    Yarın otm-p oda termostadini sipariş veriyorum.Otm_p oda termostadini en büyük olan, aynı zamanda en çok kullandığımız odaya, salona taktıracağım.
    Benim merak ettiğim. Kuzey cephelere bu durumda termostatik vana gerekirmi?

Birde bu otm-p oda termostadinin kablosu nasıl birşey. Bugün servisi aradım siz kablosunu cektirin biz takariz dediler.
    Boş yere elektrikciye para vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 11 Kasım 2011; 22:11:14 >

• quote:

Kombim 40 derecede yanıyor.
    Bugün evde ölçüm yaptım.
    Salon: 25 m2, 3 tane pencere, bir tane balkon kapısı, 2 tane petek var. Oda sıcaklığı 22 derece.
    Oturma odası: 18 m2, 1 tane pencere, bir tane balkon kapısı, 1 tane petek var.oda sıcaklığı 23 derece.
    Çocuk odası: 15 m2, kuzey cephe, 2 tane pencere, 1 tane petek var. Oda sıcaklığı 18 derece.
    Yatak odası: 15 m2, kuzey doğu cephe, 1 tane pencere, 1 tane petek var. Oda sıcaklığı 18 derece.

Yukarıda görüldüğü üzere kuzey cepheler 18 derece sabit. Bu odalar sadece geceleri uyumak için kullanıldığı için sorun yok.
    Güney cepheler ise yeterli sıcaklıkta. Yani usumuyoruz. Ben bütün odaların kapısını kapalı tutuyorum.
    Yarın otm-p oda termostadini sipariş veriyorum.Otm_p oda termostadini en büyük olan, aynı zamanda en çok kullandığımız odaya, salona taktıracağım.

Birde bu otm-p oda termostadinin kablosu nasıl birşey. Bugün servisi aradım siz kablosunu cektirin biz takariz dediler.

Kuzey cephelerdeki odalara termostatik vana almak mantıksız olur, OTM-P kumandayı salona takarsanız. Ama OTM-P kumandayı kuzey cephedeki odalardan birine takarsanız diğer odalara termostatik vana takmak mantıklı olabilir.
    Kumandanın kablosuna gelince normal elektrik kablosu. 2x0,75 mm kablo kullanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: senolars

quote:

Kombim 40 derecede yanıyor.
    Bugün evde ölçüm yaptım.

Kuzey cephelerdeki odalara termostatik vana almak mantıksız olur, OTM-P kumandayı salona takarsanız. Ama OTM-P kumandayı kuzey cephedeki odalardan birine takarsanız diğer odalara termostatik vana takmak mantıklı olabilir.
    Kumandanın kablosuna gelince normal elektrik kablosu. 2x0,75 mm kablo kullanılıyor.

Onuda düşündüm. Fakat kombi kuzey odaya çok uzak. Herhalde 20 metre kablo kullanmam gerekir. Zaten kuzey odalarıni sadece yatmak için kullanıyoruz. Salona taktirmak galiba en mantıklisi.

• Şimdi benim en çok merak ettiğim, vede çok korktugum bir mesele var.
    Yukarıdaki mesajlarımdada oda sıcaklıkları hakında bilgi vermiştim.
    Şu anda kombi 40 derecede yanarken 11 m3 gaz sarfiyatı oluyor.
    Otm_p oda termostadini aldıktan sonra.
    Gaz sarfiyatinin daha fazla olma ihtimali varmı? Bakın ihtimal diyorum. Bunu çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 12 Kasım 2011; 0:09:45 >
  • quote:

Şimdi benim en çok merak ettiğim, vede çok korktugum bir mesele var.
    Yukarıdaki mesajlarımdada oda sıcaklıkları hakında bilgi vermiştim.
    Şu anda kombi 40 derecede yanarken 11 m3 gaz sarfiyatı oluyor.
    Otm_p oda termostadini aldıktan sonra.
    Gaz sarfiyatinin daha fazla olma ihtimali varmı? Bakın ihtimal diyorum. Bunu çok merak ediyorum.

Size çok yazdım ancak çok tereddütlüsünüz. Oda termostatını kombiye en yakın komşu odaya yada ilk koridora koyun. Oturma odası ile diğer odalar arası 5 derece fark bence çok fazla. Oturma odasının ve salonun peteklerini üst vanadan tam kapatıp, 2 tur açın. Ondan sonra odalar arası ısı farklarını bir daha kontrol edin.
    Bu değişikliklerden sonra tasarruf sağlayacaksınız. Bu oran birçok kişide % 10 un altına düşmedi. Sizde biraz daha fazla olacaktır. Bunun nedenine gelince; 40 derecede de olsa kombiniz çalışıyor-kapanıyor. Sürekli bu işi yapıyor. Bu koşullar altında 10 m3 yakması doğal tabi. Bende bile oda termostatsız en düşük ısıda 10 m3 harcıyordu. Oda termostatından sonra (özellikle mevsim geçiş dönemlerinde) 6,5 m3 civarına yerleşti. Kara kışta bunun artacağı kesin ancak yine de tasarruflu olduğuna kesinlikle inanın. Bunun olmazsa olmaz koşulu; 55 dereceyi geçmeden ısınmak. Bu ılık sayılacak dönemlerde ise 40-45 dereceye ayarlamaktır. Zaten yapacağınız fahiş bir masraf (oda termostatı 160 TL) değil. Peteklerin vanalarını olmazsa eski konumuna da getirirsiniz. O zaman neden tereddüt ediyorsunuz anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Kasım 2011; 0:22:26 >

• Evet haklisiniz cok tereddutluyum. :)
    Ve sizlere o kadar teşekkür etmek istiyorumki anlatamam.
    Sizlere minnettarım.
    Bütün sorularıma yılmadan, usenmeden cevap verdiniz.
    Sizlerin sayesinde birçok şey öğrendim.
  • Sevgili ULTİMATETNCTR vallahi aynı benim gibisin ;) Kombiyi aldım tam bir ay her gün sağı solu aradım yok bu böyle olsa nasıl olur en iyi yöntem hangisi v.s.Sayende bizde öğreniyoruz bişeyler Allah razı olsun. Şu anda Sivasda yaşıyorum özellikle Bayram sonrası hava buz gibi adeta.Gece -5 civarı.Kuzey doğu evim.140 m2 Dıştan mantolama var 3. kat günde şu anda 4-6 m3 arası yakıyorum.Sıcaklığı çok arttırmıyorum.21 c civarı .Kombi 65 C ye ayarlı oda termostatından.35-48 C arası çalışıp duruyor kendiliğinden.Çoğu zaman gece kapatıyorum.Ev soğumuyor fazla yani.Muhtemelen karakışta 10-12 M3 falan yakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

quote:

quote:

Eviniz bizim evden çok buyuk olmasina ragmen 6.2 m3 cok guzel. Darisi basimiza. 10 güne kadar otm-p alacagim o zaman umarim bende sizin gibi az yakarim. Birde dediginiz ayarlarida uygulayacagim.
    Ben otm-p alacagimda sizin tavsiye edeceginiz baska bir oda termostadi varmi? Bu termostadlardan hangisi kenfini tam kanitlamis ve gercek anlamda tasarruf sagliyor.

Tabi ki OTM-P almalısınız. Başka model kesinlikle almayın. Ayarları dediğim şekilde yaparsanız sorun olmaz. Buna rağmen fazla yakarsa, kapı pencere yalıtımına bakmak gerekir. Başka sorunlar da olabilir tabi. O zaman değerlendiririz.
    Kışın 10 m3 benim için çok doğal. Benim sarfiyatım da o düzeye çıkar. Oda termostatının yaptığı, oda ısısı istenilene geldikten sonra kombiyi kapatmak. Buradaki tasarrufu gerektiğinde akşam kullanmak. Tabi kombi azami ısısını 54 dereceyi aşmadan düzgün tespit etmeniz gerekir.
    Ayrıca evim son kat ancak güney-doğu cephe. Arka dairede kuzey-doğu cephede oturan arkadaşım % 20 fazla yakıyor. Cephe olayı, eşit koşullarda en az % 20 fark ettirebilir.
    Son ve önemli ekleme: Kombinin en düşük çalışma ısısı 45 derece. Bu ısıda 24 saat açık kullanımda oda termostatsız kullanımdaki harcama yaklaşık 10 m3 oluyordu. Oysa ki oda termostatlı şu dönem sarfiyat 6,2 m3. Oda termostatsız kullananların "40 yada 50 derecede bile neden çok yakıyorum" sorularına yanıt oldu sanırım.

Hocam termostatsiz bende 50 derece su sicakliginds 10 m.3 yakiyorom.ev su an bile 25 derce.kombi suyunu dahada dusermiyorum.zaten dusuk. Kombi den cikan kablolu on off u takarsam bende de ayni oranda tasarruf saglarmiyim.ev dogu bati cephe.2+1.115 m net.istambulda. dis cephe izolasyon var.5.5mtul petek var.ev korunakli zaten cogu eve gore kendinden sicak.acaba bu sartlarda on off kumandayi kullansam 5 mkup e dusermiyim tesekkurler.:-)

Bugun servis geldi.on off oda termostatini takti.eski ayarlari hic degistirmedi.bana su sicakligini 55 e getir kombiyi hic elleme termostattan ayarla dedi.ok dedim.iki saat oldu termostat 23 dercede kombi 55 ..kombiye bakiyorum bes dakikada bir calisiyor.ve kombi 60 dereceye kadar cikti.sonra sondu.evin hemen hemen her yeri 23 24 derece arasi .dha once ankarada bile sabah tan aksama kadar yanmadigini soylemistiniz.termostattan once gunde 8 ile 10 m kup yakiyordu.bundan sonra ne yakar bilmiyorum ama servis dogrumu yapti ayarlari ellememekle degerler sizcede dogrumu.boyle olmasimi gerek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdraslts

teşekkürler yardımcı olmak istediginiz icin oncelikle...ben şimdi baktım 2.1.A 100 2.1.B 100 2.2.B 82 YAZIYORDU BENDE BUNLARI 72 YAPTIM HEPSİNİ...KAÇ YAPMAM GEREKİYOR SİZCE DOGRU AYARLAR KAÇ OLMALI...ben on of oda termostadı ile kullanıyorum onuda goz onunde bulundurarak cevaplarmisiniz lütfen...

On-off oda termostatı kullanıyorsanız, bu ayarlarla oynamanıza gerek yok. Doğrudan kombiden ayarlayabilirsiniz. Çünkü kombi ile oda termostatı arasında e bus iletişimi yoktur. Karşılıklı olarak haberleşip oda ısısını istenen ısıya getirebilmek için kombi ısısını arttırıp azaltamazlar. Şöyle izah edeyim. Şu dönemde kombiyi 2 konumunda(43-45 derece) kullanmanız yetecektir. Daha aşağı ısı yetiyorsa 1 konumuna da indirebilirsiniz. Kombinin yavaş yavaş iç ısıyı dengelemesi daha arzu edilen bir sonuçtur. Çünkü özellikle dijital olmayan on-off oda termostatlarında kombinin kapanması ile çalışması arasındaki ısı farkı 2-3 dereceyi bulabilmektedir. Bunu test etmek için sağlam bir oda termometresi alın ve oda termostatının yanına koyun. Kombi kaç derecede iken açılıyor ve kapanıyor, izleyin.
    Daha aşağı kombi ısısının yetmemesi; kombi çok uzun süre çalışmasına rağmen iç ısıyı arttıramıyor ve hatta daha azalıyor olmasıdır. Kara kışta bile 54 dereceyi aşmayan kombi çalışmasında ısınabilirseniz yoğuşmadan sağlanacak tasarrufu arttırabilirsiniz.

Srvisin ayarlarla oynamasi ve 5 dk da bir yanmasi kafami karistirdi ve hemen servisayarlarina girdim.benimkide 100 100 82 idi.bir yanlislik olmali diye ayarlarini aynen 75 75 72 ye kombiyide
    55 e ayarladim.artik icim rahat bakalim ne yakacak.12 m kablo gitti 30 tl para aldi .ama kanloyu ben alip cektim termostati duvara ben monte ettim en son ayarlari da ben yaptim.iyi is valla.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdraslts

teşekkürler yardımcı olmak istediginiz icin oncelikle...ben şimdi baktım 2.1.A 100 2.1.B 100 2.2.B 82 YAZIYORDU BENDE BUNLARI 72 YAPTIM HEPSİNİ...KAÇ YAPMAM GEREKİYOR SİZCE DOGRU AYARLAR KAÇ OLMALI...ben on of oda termostadı ile kullanıyorum onuda goz onunde bulundurarak cevaplarmisiniz lütfen...

On-off oda termostatı kullanıyorsanız, bu ayarlarla oynamanıza gerek yok. Doğrudan kombiden ayarlayabilirsiniz. Çünkü kombi ile oda termostatı arasında e bus iletişimi yoktur. Karşılıklı olarak haberleşip oda ısısını istenen ısıya getirebilmek için kombi ısısını arttırıp azaltamazlar. Şöyle izah edeyim. Şu dönemde kombiyi 2 konumunda(43-45 derece) kullanmanız yetecektir. Daha aşağı ısı yetiyorsa 1 konumuna da indirebilirsiniz. Kombinin yavaş yavaş iç ısıyı dengelemesi daha arzu edilen bir sonuçtur. Çünkü özellikle dijital olmayan on-off oda termostatlarında kombinin kapanması ile çalışması arasındaki ısı farkı 2-3 dereceyi bulabilmektedir. Bunu test etmek için sağlam bir oda termometresi alın ve oda termostatının yanına koyun. Kombi kaç derecede iken açılıyor ve kapanıyor, izleyin.
    Daha aşağı kombi ısısının yetmemesi; kombi çok uzun süre çalışmasına rağmen iç ısıyı arttıramıyor ve hatta daha azalıyor olmasıdır. Kara kışta bile 54 dereceyi aşmayan kombi çalışmasında ısınabilirseniz yoğuşmadan sağlanacak tasarrufu arttırabilirsiniz.

Srvisin ayarlarla oynamasi ve 5 dk da bir yanmasi kafami karistirdi ve hemen servisayarlarina girdim.benimkide 100 100 82 idi.bir yanlislik olmali diye ayarlarini aynen 75 75 72 ye kombiyide
    55 e ayarladim.artik icim rahat bakalim ne yakacak.12 m kablo gitti 30 tl para aldi .ama kanloyu ben alip cektim termostati duvara ben monte ettim en son ayarlari da ben yaptim.iyi is valla.

Hadi hayırlısı son sonuçları burada paylaşirsan güzel olur. Oda termostadindan sonra günlük kaç m3 yakmaya başladı yazmayı unutma.

• Yazdigim son bir kac mesaj anlik mesajlar.gozlemleyip yaziyorum.son olarak termostat 22 dercede kobiyi 75 75 72 yaptiktan sonra kombi surekli olarak 44.5 derecede yanip 58 dercede duruyordu.ev ise zaten sicak 24. Un altina inmiyordu.tuhaf geldi.termostati 20 dedceye dusurdum.su ana kadar kombi hic yanmadi ve evi. Sicakligi hala 23.3 ama petekler sogudu.kombi ise surekli olarak yanmadigi halde derece gostergesi 25 ile 40 afasinda inip inip yukseliyor.bu normalmi yoksa yogusma bumu.cunki bacadanda buhar cikiyor. Kombi mutfakta sigara ocilen teek yer oldugu o icin an be an takip edebiliyorum.sizcede anolrmal bisey. Varmi.suan itibari ile termostat 20 kombi suyu 55 e ayarli oldugu halde 24.5 ev 23.5 kombi de alev gostergesi yanmiyor petekler ise buz gibi.
  • otm-p oda kumandasına kac lira diyorlar fiyat aldınızmı?
  • quote:

Yazdigim son bir kac mesaj anlik mesajlar.gozlemleyip yaziyorum.son olarak termostat 22 dercede kobiyi 75 75 72 yaptiktan sonra kombi surekli olarak 44.5 derecede yanip 58 dercede duruyordu.ev ise zaten sicak 24. Un altina inmiyordu.tuhaf geldi.termostati 20 dedceye dusurdum.su ana kadar kombi hic yanmadi ve evi. Sicakligi hala 23.3 ama petekler sogudu.kombi ise surekli olarak yanmadigi halde derece gostergesi 25 ile 40 afasinda inip inip yukseliyor.bu normalmi yoksa yogusma bumu.cunki bacadanda buhar cikiyor. Kombi mutfakta sigara ocilen teek yer oldugu o icin an be an takip edebiliyorum.sizcede anolrmal bisey. Varmi.suan itibari ile termostat 20 kombi suyu 55 e ayarli oldugu halde 24.5 ev 23.5 kombi de alev gostergesi yanmiyor petekler ise buz gibi.

İlk olarak kombi ısıtma derecesini 55 den 50 dereceye düşürün. Bu havalarda 50 derece max ısı yeterlidir. Aşırı soğuduğunda 55 dereceye getirirsiniz.
    Ev için 22-23 derece oldukça yeterli bir sıcaklık. Sizin için de örneğin 22 ise, oda ısısı 21 dereceye indiğinde yanması için, tam 21 derecede oda termostatını hafifçe yükselterek kombinin çalışmasını sağlayın. Mekanik oda termostatlarında (sanırım aşağıdaki linkteki mekanik) Böylece kalibrasyonu (!) kısmen yapmış olursunuz.

Petekler buz gibi ve kombi sürekli çalışıp kapanıyorsa (muhtemelen) Su Sıcaklğına Göre Modülasyon yapıyordur.Kombi, dur-kalk çalışarak gereksiz yere yakıt sarf etmemek için, sıcaklık sensörü yardımı ile tesisata giden suyun sıcaklığını ölçüyor ve ayarlanan sıcaklığa göre modülasyon yapıyor. Modülasyonlu oda termostatı ile yaptığı ise ayrı bir özellik; oda sıcaklığına göre modülasyon. Benim bacalı kombide tabi böyle bir özellik yok. Siz yine de 24 saatte harcadığı gazı (örneğin sabah 08.00 den ertesi sabah 08.00 e) tespit edin. Ona göre değerlendiririz.
    Bu arada Ankara'da artık gündüz de yanmaya başladı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 13 Kasım 2011; 3:10:49 >

• sevgili sserin dun resmını koydugunuz oda termostatı takıldıktan sonra bır kac mesajı gozlemlıyerek an be an yazım.inanın mutfak ev petekler ve saat arasında mekik dokudum.en son duruma gore kombı servıs ayarlarını 75 75 72 kobı suyunu 55 yaptıktan termostatı da 22 yaptıktan sonra kombı sureklı bes dk da bır calısıp dusuyordu..bunun uzerıne ılk olarak termostatı 21 e aldım ama orda tam 22 nın ustun bır "çıt"var.onu hıssettım.oyle kaldıktan sonra kombı calısmamamaya yanı ekrandakı alev ısaretı hıc cıkmamaya basladı lakın derece gostergesı ara ara 25 ıle 40 arasında sureklı olarak degısıyordu.bunu yagusma olarak algıladım cahılım ya bu konuda:)..ancak evımın yalıtımı cok ıyı derece hıc 23 derecenın altına dusmedı.ancak peteklerde buz gıbı olmustu.sonra tekrar termostata gıdıp "çıt"ın ustune yani 22 derceye getırdım.kombı tekrar calısmaya basladı ve duzenlı olarak 40 larda calısıp su sıcaklıgı 55 oldugu halde o derceyı gecıp 58 lere cıkıp dusuryordu.
    sızın deıger mesajşlarınızdan yola cıkarak servıs ayarlarından 2.2.b yi 54 dereceye aldım.kombı suyunuda dedıgınız gıbı zaten 50 dereceye getırdım.saat te bu arada gece 12.30 olmustu.termostat takıldıgından o ana kadar 11 saatte 3mküp yakmıstım.sabaha kadar boylece kaldı.uyandıgımda ev 24 derce de ıdı ılk iş saate baktım 4 m küp daha yakmış.yani termostat takıldıgından ıtıbaren degısık ayarlarda 22 saatte 7mküp yakmısım.ancak neden termostat 22 ye ayarlı oldugu ev 24 oldugu halde kombi calısıyor onu anlamadım.hatta su sıcaklıgınıda 50 ye ayarlı sureklı olarak 55 58 lere kadar cıkıyor.evı 22 derecede sabıtlıyene kadar calısmamamsı gerek degılmı.yada termosttata 22 dercenın tam ustunde "çit" yapınca acaba termostatımı kapatıyor cunkı oyle olunca kombi hiç çalısmadı.

• TADA SÜYLE DİYELİM.BENIM ON OFF ODA TERMOSTATIM MANULE Mİ.EGER MANUEL SE SORUN YOK.KOMBİYE GITMEDEN KOMBIDEN YAPTIGIM AYARI ODADAN YAPMAK ICIN BIR TERMOSTAT MI BU.BUNU BILIRSEM OLAY COZULMUS DEMEKTİR.
  • Evet sizdeki on/off kumanda manuel bir kumanda. +-1 derece hassasiyetle çalışıyor. Çıt diye duyduğunuz o sesler o an kumandanın bulunduğu ortamın o anki sıcaklık değeridir. Arttırdığınızda kombi çalışmaya başlar, düşürdüğünüzde kombi kapanır. Kombinizi kapatıp açmaya çalışan bir kumanda sadece. Adı üzerinde "on/off"="aç/kapa".
  • tamamdır ozaman.bende bu kumandadan kendı kendıne 22 derceyı gectıgınde kobiyi kapatmasını dustugunde acmasını beklıyorum.yanı kombiden yampam gerekenı odadan yapmaya yarayan bır termostat.peteklerın sogumasınıda acıklıyor zaten.bu durumda evın 23 dercenın altına kombı kapalıyken bıle dusmemesı peteklerınde soguması yalıtımın ıyı oldugunu gosterıyor.az once termostatı tekrar 23 dereceye aldım kombi calısmaya basladı.

tesekkur ederım selanos ve sserin arkadaslar baska bır gozlemım olursa yazar sorarım sıze.bu durumda 24 saatte 7 m kup yaktım.kusuratları hesaplamadım onuda bugun den ıtıbaren hesaplıycam.
  • Arkadaşlar kombi babasının çıkışından her saniye su damliyor bu normalmi?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.