Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
289.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen sicakliklar 24 25 lere ciktigi halde kspatmiyor.bende uyumaya gidince 22 derecenin orda cit diyene kadar kapattim.yani kapatmismi oluyorum 21.5 dereceye getirerek.iste o zaman uzun sure yanmiyor kombi.ama evin ici sogumuyorda.en kotu sabahlari 21 olunca tekrar 23 aliyorum hepsi bu.bu kadar oynamaya izin yokmu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

Bazen sicakliklar 24 25 lere ciktigi halde kspatmiyor.bende uyumaya gidince 22 derecenin orda cit diyene kadar kapattim.yani kapatmismi oluyorum 21.5 dereceye getirerek.iste o zaman uzun sure yanmiyor kombi.ama evin ici sogumuyorda.en kotu sabahlari 21 olunca tekrar 23 aliyorum hepsi bu.bu kadar oynamaya izin yokmu:)

Oda termostatının, otomatik kullanım özelliği ortadan kalkmış oluyor! Siz yine açıp-kapıyorsunuz. Bu sizin için problem olmuyorsa sorun yok. Ancak ya evde olamadığınız zamanlar? Bence oda termostatında problem var. 23 dereceye ayarlanıp 24-25 derecelerde kapatmaması sorun tabi. Hadi kapatmadı, yatarken 22 derecelere indirip siz kapatmaya zorladınız. Sabahları ev 21 dereceye düşmesine rağmen oda termostatı 22 dereceye ayarlıyken yanmaması bir başka sorun.
    Şimdilik şöyle yapın; 22-23 arasına ayarlayın. Akşam 24-25 derecede kapatmazsa 21-22 dereceye getirip kapatın. Ancak kapandıktan hemen sonra yeniden 22-23 arasına alarak ertesi sabah ev 21 dereceye düştüğünde kombiyi çalıştırmasını bekleyin. Yine çalıştırmazsa bir OTM-P oda termostatı edinin. 165 TL civarında sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haiko de Poel, jr

bu doğalgaz olayına yılbaşında bende giriyorum oturduğum ev kira birkaç gündür firma otuduğum apartmana doğalgaz hattı çektiler heryer delik teşik işciğili beğenmedim DemirDöküm Atron kombi bağladılar 980 tl imiş...

bu yıl ev aldım yalıtımın iyi olduğunu değerlendiriyorum mütaitle baya sohbet ettik bununla ilgili ev yılbaşında teslim tüm bağlantıları vb işlerini hazır olarak alacağım kombide bunun içine dahil

ev afyonda Türkiye nin en soğuk illerinden biridir bilmeyenler için aldığım ev 2+1 100 m2 4 katın 3 ü katı ev 4 mevsim sabah güneşini görüyor yazlarıda ikindi güneşini görüyor. kömür vb kazan tesisatı hiç kullanılmamış olacak bağlantı için çizilen proje şu şekilde;

kapıdan girince düz kısa koridor var sola dönüşte mutfak var dönünce tam karşıda solda duvarda kombi bağlantısı için yer yapmışlar üst kısma baca deliği açılmış
    bende bu BUDERUS GB 012 almanın mantıklı olacağını değerlendiriyorum

ancak civardaki evlere bakıyorum kombi bağlandıktan sonra baca deliğiğnden 1-2 metre uzunluğunda düz boru çıkıyor yukarıda ki yazılardan birinde baca sisteminin sanki daha farklı olduğunu anladım kıvrım yukarı doğru yazılmış bu sıkıntı oluştururmu

birde otm-p kumanda panelini tavsiye etmişler bu 2 si ev için uygunmudur herkes bişi söylüyor Afyon şu an doğalgazcılar için sağlam pazar birsürü firma türedi daire başına 3500 den 6000 e kadar kombi dahil sistem kuruyorlar (apt için) alt kattakideler buderus almışlar yoğuşmalı ama 2800 tl dediler nette 1900 tl civarı ayrıca evde annem kalacak torun falan derken evi sıcak tutmakta ihtiyaç haliyle xx kW=xx.000 kcal/h değerleriyle ilgili ideal olan nedir ?
    fikirlerinizi alabilirmiyim..

Bir başka arkadaşa yazdığım önerileri, şartlarınız benzer olduğu için size de yazacağım. 2+1 eve böyle fahiş paralar ödemeyin, yazık! Amacınız ekonomik ısınmak, sonuçta aldığınız araba değil, hergün yanınızda dolaşmayacaksınız. Aşağıdaki Siteden kombiyi getirtebilirsiniz. Diğer tesisatı Afyon'da yaptırın. kombitoptancisi.com Sİtesine bakarak değişik marka modeller üzerinde durabilirsiniz. Örneğin premix (tam) yoğuşmalılardan; Bosch Classic Condense 22 kW, Ariston Genus Premium 24 kW, Ariston Clas Premium 24 kW işinizi çok rahat görür. Bunların fiyatları sırasıyla 1.850-1.780-1.450 TL dir. 50 TL de kargosu vardır. Site güvenilirdir. Condense (yarım) yoğuşmalılardan; Bosch Condense 2000W 24 kW(1.500 TL), Buderus GB012(1.900 TL), Ferroli Domicondense 24 kW (1.850TL)düşünebilirsiniz. Ancak SEDBUK verimlilik testlerinden A sınıfı verimlilik notu almış, problemsiz tam yoğuşmalıları 1.500 TL ye getirtirken, yarım yoğuşmalıyı pahalıya (Afyon'da fahiş fiyata) almak mantıklı değil. Karar sizin.
    ""1- Kombinin marka-modelini belirleyin. Mali durumuna göre makul bir model seçebilirsiniz. 2.000 TL ye kadar çok iyi sayılabilecek modeller var. 1.500 TL ve altında ise ancak konvansiyonel (yoğuşmasız) modellerden seçebilirsiniz. İstanbul'da seçeneğiniz inanılmaz fazla. Aşağıdaki linkte olan Siteye telefon açın. Pazarlık yapın. Hatta ustasını bulurlar. Kombiyi Site merkezine gidip alabilirsiniz. Çok ucuza mal olur.
    1.500 TL ye kadar uygun fiyatlı premix (tam) yoğuşmalı bir model düşünürseniz, Ariston Clas Premium 24 kW modelini öneririm. Sitede 1.450 TL nakit.
    Ariston CP 1.450 TL

2- Boruların Dizayn oksijen bariyerli olmasını isteyebilirsiniz. Yada başka oksijen bariyerli boru olabilir. Aşağıdaki animasyonu izleyin.

3- Petekler Demirdöküm Plus yada başka emsal markalardan olabilir. Örneğin 33 mm. hatve genişliğinde 10 yıl garantili, garantisi kolayca bozulmayan. 22 PKKP kalitesinde tercih edilebilir. Koridora gerekirse 11 PKKP ince radyatör düşünebilir. Yaklaşık 7 m. petek uzunluğu yoğuşmalı kombiler için yeterli olabilir. Bunu evinize gelecek uzmanlar belirler. Siz "yoğuşmalı kombi kullanacağınız için biraz uzun olmasını" isteyin.""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 15 Kasım 2011; 1:21:03 >

• herkese selamlar.
    öncelikle böyle güzel paylaşımlar için herkese teşekkürler bir kaç gün içinde kombi ve termostatlarla ilgili baya bilgi sahibi oldum ben de buderus gb012 logomax plus kombi sahibiyim daha kullanmaya başlayalı bir ay kadar oldu burada okuduklarımdan sonra az önce buderus otm-p oda termostatı siparişimi verdim. termostatın kullanma klavuzunu da indirip okudum elektrik kesintisi ile ilgili bir şey söylenmemiş termostatı kullanan arkadaşlar bir sorum olacak. - elektrik kesintisi halinde kumanda cihazının programlama veya sıcaklık ayar kısımlarında bir değişiklik oluyor mu yani bizim ayarladığımız 22 derece oda sıcaklığı yada ayarlanan su sıcaklığı değerleri kesintiden sonra geçerliliğini koruyor mu. diğer bir sorum ise kombi üzerindeki panel termostat takıldıktan sonra işlevini yitiriyor mu yani bütün kontrol olayı otm-p ye mi geçiyor. şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: srhtyldz

herkese selamlar.
    öncelikle böyle güzel paylaşımlar için herkese teşekkürler bir kaç gün içinde kombi ve termostatlarla ilgili baya bilgi sahibi oldum ben de buderus gb012 logomax plus kombi sahibiyim daha kullanmaya başlayalı bir ay kadar oldu burada okuduklarımdan sonra az önce buderus otm-p oda termostatı siparişimi verdim. termostatın kullanma klavuzunu da indirip okudum elektrik kesintisi ile ilgili bir şey söylenmemiş termostatı kullanan arkadaşlar bir sorum olacak. - elektrik kesintisi halinde kumanda cihazının programlama veya sıcaklık ayar kısımlarında bir değişiklik oluyor mu yani bizim ayarladığımız 22 derece oda sıcaklığı yada ayarlanan su sıcaklığı değerleri kesintiden sonra geçerliliğini koruyor mu. diğer bir sorum ise kombi üzerindeki panel termostat takıldıktan sonra işlevini yitiriyor mu yani bütün kontrol olayı otm-p ye mi geçiyor. şimdiden teşekkürler.

Oda termostatındaki pil sayesinde elektrik kesilse de veriler kaybolmaz.
    OTM-P takıldıktan sonra birçok kontrol ona geçer tabi. Sadece kombide azami kombi ısısı ayarları yapılır ve bırakılır. Zaten istenen odur ki; bunlarla uğraşılmasının, kalorifercilik oynanmasın!

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Bazen sicakliklar 24 25 lere ciktigi halde kspatmiyor.bende uyumaya gidince 22 derecenin orda cit diyene kadar kapattim.yani kapatmismi oluyorum 21.5 dereceye getirerek.iste o zaman uzun sure yanmiyor kombi.ama evin ici sogumuyorda.en kotu sabahlari 21 olunca tekrar 23 aliyorum hepsi bu.bu kadar oynamaya izin yokmu:)

Oda termostatının, otomatik kullanım özelliği ortadan kalkmış oluyor! Siz yine açıp-kapıyorsunuz. Bu sizin için problem olmuyorsa sorun yok. Ancak ya evde olamadığınız zamanlar? Bence oda termostatında problem var. 23 dereceye ayarlanıp 24-25 derecelerde kapatmaması sorun tabi. Hadi kapatmadı, yatarken 22 derecelere indirip siz kapatmaya zorladınız. Sabahları ev 21 dereceye düşmesine rağmen oda termostatı 22 dereceye ayarlıyken yanmaması bir başka sorun.
    Şimdilik şöyle yapın; 22-23 arasına ayarlayın. Akşam 24-25 derecede kapatmazsa 21-22 dereceye getirip kapatın. Ancak kapandıktan hemen sonra yeniden 22-23 arasına alarak ertesi sabah ev 21 dereceye düştüğünde kombiyi çalıştırmasını bekleyin. Yine çalıştırmazsa bir OTM-P oda termostatı edinin. 165 TL civarında sanırım.

Aslinda bende anlattiginiz gibi yapmasini bekliyorum ama sanirim %100 benim istedigimi yapmiyor.casio marka termometrem var.0.1 hassasiyetinde.kaldiki saatimdede termometre var.mesela bu gun.23 dereceye ayarli idi.evde norlal 23 kusurlerde iken sabah ciktim.islerim vardi.oglen eve geldigimde acikcasi ne saate ne termometreye nede kombiye baktim.1 den dorde kadar uyudum.uyandigimda oda termostatinin altindaki termometre 22.4 u gosteriyordu.yatak odasi 21.9 yaklasik. 1 saat acmasini bekledim hareket yok.termometreden elle bakiim dedim.hani bahsettigim cit tam 22 nin ustundeydi.burdan baska bir arkadasimda cit dedigi yerin ortam sicakligini gosterdigini soylemisti.eger bu dogruysa bu alet ne zaman calismaya basliyacakti anlamadim.elle dediginiz gibi 22 23 arasina getirdim.aninda salon 23 derece oldu..kalorifercilik oynamadan tasarruf edelim dedik her an kafama takip bu ne zaman acacak nezaman kapiyacak diyde hafiyelik yapiyorum.tasarruf eyvallah oldu.ev sogumadida bu gun haric..mesela bugun 5.5 m kup yakmis inanamadim yahu.bencede hassas bir oda termostati ile dahada duser degerler.dediginizi en kisa zamanda yapicam.sevgili sserin arkadasim:-)

• Arkadaşlar malum bizim cihazlar yaklaşık 24 000 kcal.Genelde standart apartman dairelerinde 20 000 lik kombiler kullanılır diye duydum hep.Acaba kombinin kalorisinin yüksek olması tasarruf açısından dez avantaj oluştururmu?Yüksek hacimli motora sahip araçlar gibi düşündüm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackdiamond067

quote:

sevgili buderuscular bende Buderus Logamax U052 kombi ile yeni tesisat döşeyerek doğalgazlı hayata geçiş yaptım.Servis petekler için 75, su sıcaklığı için 55 derece ayarını yaptı gitti.yorumlara bakıyorum kimse 75 derecede kombiyi çalıştırmıyor.Nedir bunun doğru yöntemi servisin dediğimi yoksa farklı ayarlar mı

Arkadaşlar benim sorum arada kaynadı galiba...

Oda termostatınız var mı? Yoksa petekler için 75 derece çok fazla tabi. Ev ısısı kaç derece? Kaç derecede yanıp, kaç derecede kapanıyor? Günde kaç m3 harcıyorsunuz? Çok eksik bilgiler verildiği için cevap veremiyorum. Bir de Buderus konusuna yeni bakmaya başladım. Bu cevaplara göre yorumda bulunuruz.

evet rc10 oda termostatı var.günde 20-21 derece arası 10-12 metreküp gidiyor.gece yatarken duruma göre 19 ya da 18 dereceye düşürüyorum sabah 6da kalkııyorum ve hemen 20 derece yapıyorum.benim merak ettiğim kombi 75 derece hep sabitmi kalacak..

• Sanmiyorum.kucuk hacimli aracla 5 viteste 100 km hiza ulasiirsin biraz buyugu ile 3. Viteste yarim gazla bu da benim mantigim.en kotu ayni yakar ama 24000 lik 20000 lige oranla daha rahat olur gibime geliyor.benim iki motosikletim var.bir125 cc digeri 250 cc ordan bu orantilamalari yapmistim daha once
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Arkadaşlar malum bizim cihazlar yaklaşık 24 000 kcal.Genelde standart apartman dairelerinde 20 000 lik kombiler kullanılır diye duydum hep.Acaba kombinin kalorisinin yüksek olması tasarruf açısından dez avantaj oluştururmu?Yüksek hacimli motora sahip araçlar gibi düşündüm.

Evinizin yerini, konumunu, net ısıtılacak m2 sini, cephesini net olarak bilmeden yorum yapmak zor. Ancak kombiler genelde düşük ısıda çalıştırıldıklarından büyük farklılıklar beklemeyin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sevgili buderuscular bende Buderus Logamax U052 kombi ile yeni tesisat döşeyerek doğalgazlı hayata geçiş yaptım.Servis petekler için 75, su sıcaklığı için 55 derece ayarını yaptı gitti.yorumlara bakıyorum kimse 75 derecede kombiyi çalıştırmıyor.Nedir bunun doğru yöntemi servisin dediğimi yoksa farklı ayarlar mı

Oda termostatınız var mı? Yoksa petekler için 75 derece çok fazla tabi. Ev ısısı kaç derece? Kaç derecede yanıp, kaç derecede kapanıyor? Günde kaç m3 harcıyorsunuz? Çok eksik bilgiler verildiği için cevap veremiyorum. Bir de Buderus konusuna yeni bakmaya başladım. Bu cevaplara göre yorumda bulunuruz.

evet rc10 oda termostatı var.günde 20-21 derece arası 10-12 metreküp gidiyor.gece yatarken duruma göre 19 ya da 18 dereceye düşürüyorum sabah 6da kalkııyorum ve hemen 20 derece yapıyorum.benim merak ettiğim kombi 75 derece hep sabitmi kalacak..

Bir önceki sayfada bunu izah ettim. Tabi 75 derecede durmayacak. Onu hemen 55 dereceye getiriniz.
    İlk önce mode, sonra artı ve eksi tuşlarına aynı anda basın. Yaklaşık beş saniye sonra 1. düzlem servis fonksiyonları gelir. Dijital ekranda 1.2.C yazısını görürsünüz. Bu yazıyı gördükten sonra, artı ve eksi tuşlarına aynı anda yaklaşık beş saniye basınız. Bu kez 2. düzlem servis fonksiyonları açılır.
    Ve dijital ekranda 2.1.A yazar. mode tuşuna bastığınızdaki değeri 75 dereceye getirin. Benzer şekilde 2.1.b 75 ve 2.2.b 72 konumuna getirin. Kombide ise azami ısıtma gücünü 55 dereceye getirin. Bu şekilde kullanın. 55 dereceyi geçmemesi gerekir. Geçerse o zaman yeniden konuşuruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir önceki sayfada bunu izah ettim. Tabi 75 derecede durmayacak. Onu hemen 55 dereceye getiriniz.
    İlk önce mode, sonra artı ve eksi tuşlarına aynı anda basın. Yaklaşık beş saniye sonra 1. düzlem servis fonksiyonları gelir. Dijital ekranda 1.2.C yazısını görürsünüz. Bu yazıyı gördükten sonra, artı ve eksi tuşlarına aynı anda yaklaşık beş saniye basınız. Bu kez 2. düzlem servis fonksiyonları açılır.
    Ve dijital ekranda 2.1.A yazar. mode tuşuna bastığınızdaki değeri 75 dereceye getirin. Benzer şekilde 2.1.b 75 ve 2.2.b 72 konumuna getirin. Kombide ise azami ısıtma gücünü 55 dereceye getirin. Bu şekilde kullanın. 55 dereceyi geçmemesi gerekir. Geçerse o zaman yeniden konuşuruz.

Hocam cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim geriye doğru açıklamalarınızı okudum affınıza binaen şunu sormak isterim bu bahsettiğiniz ayarlarımı yapmak gerekiyor.Bir de bu şuanki haliyle istenilen oda sıcaklığına çok çabuk ılaşılıyor o zaman haliyle sizin ayarlardan sonra istenilen sıcaklığa daha geç ulaşılacak diye düşünüyorum.Yanlış birşey yapmak istemiyorum.Şu anki mevcut ayarlar ne olabilir ki, Sizin bahsettiğiniz ayarlara göre.Gerektiğinde eski ayarlara geri dönebilek adına soruyorum.Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim geriye doğru açıklamalarınızı okudum affınıza binaen şunu sormak isterim bu bahsettiğiniz ayarlarımı yapmak gerekiyor.Bir de bu şuanki haliyle istenilen oda sıcaklığına çok çabuk ılaşılıyor o zaman haliyle sizin ayarlardan sonra istenilen sıcaklığa daha geç ulaşılacak diye düşünüyorum.Yanlış birşey yapmak istemiyorum.Şu anki mevcut ayarlar ne olabilir ki, Sizin bahsettiğiniz ayarlara göre.Gerektiğinde eski ayarlara geri dönebilek adına soruyorum.Teşekkürler

Buderus Logamax U052 modelinde bahsettiğiniz ayarları yapacak yeri bulamadım. reset var aşağı yukarı yön tuşları var mode bölümü yok diğer tarafta ise anahtar işareti falan var.Sanırım bu işler benim için biraz fazla profosyonelce...

• Konu Buderus GB012 olduğu için Buderus GB012 ayarlarını verdim tabi. O zaman size bu ayarlar uymaz.
    Sizde oda termostatı var mı? Yoksa RC 10 yada 15 modellerinden birini alabilirsiniz. Kombi azami ısısını da 55 dereceye ayarlatın, gelen ustaya. Oda ısısını da istediğiniz dereceye siz ayarlarsınız.
    Oda termostatı yoksa şimdilik 55 dereceye ayarlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 16 Kasım 2011; 19:38:17 >
  • Selam Arkadaşlar,
    Bir önceki fatura, ay ortasına geldiği için tüketim değerleri üzerine düşmemiştim.
    Son gelen fatura üzerinden tüketim değerlerini sizinle paylaşayım.
    Son gelen faturada ilk okuma 11/10/11, son okuma 17/11/11 yani arada 37 gün var.
    bunun 4 günü bayram tatiliydi ve evde yokken kombi kapalıydı, kalır 33 gün.
    33 gün boyunca kombi 24 saat çalıştı.
    Toplam tüketim 211m3. 211/33 = 6,40m3 günlük.(Ocak + sıcak su kullanımı dahil )

Otmp oda termostatında ilk 15 gün 25 derece,10 gün 23,5derece kalan sekiz gündürde 24 derece ayarlı.
    Otmp Oda kumandası yerden 120cm yükseklikte ve yaklaşık 27m2 lik salonda montajlı.Ev net 115m2, 3 cephe
    açık , yalıtımlı 2.kat.Ancak alt ve üst komşular pek kombi yakmıyorlar.

Kalorifer gidiş suyu 70 derece , sıcak musluk suyu 40 dereceye ayarlı.
    40 derece banyo suyunu hiç soğuk eklemeden kullanıyoruz ve 11 aylık bebem dahi durumdan memnun.
    Fatura tutarı 161,75 TL ve 1 ekimde %12-%14 arası gelen zama rağmen , kullanım şekli de yukarıdaki gibi
    olunca, epey tasarruflu olduğunu düşünüyorum.
    İyi forumlar herkese..

edit:ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltadx -- 17 Kasım 2011; 10:50:59 >

• Arkadaşlar bugün ilginç bir deney yaptım. Ve başarı sağladım. Evimde herhangi bir oda termostadi yok.Evinizin ısı yalıtımının nasil olduğunu merak ediyorsanız sizde denemelisiniz.
    Ben kombiyi bu günlerde 45 derecede yakiyorum. Evim sabit 22 derecede duruyor ve saat başı 45 derecede 0.530 m3 gaz yakıyor. Bu kadar fazla yakmasina anlam veremiyordum. Bugün bir deney yaptım. Kombiyi 80 dereceye dereceye ayarladim. Kombi 10 dakika sonra 70 dereceye çıktı. Hemen kombiyi 35 dereceye indirdim. Ve hemen sayaca baktım 10 dakika gibi kısa bir sürede 0.323 m3 gaz yakmıştı.Kısa bir sürede odanın iç ısısı 24 dereceye çıktı. Ve tam 1 saat 5 dakika sonra 22 dereceye düştü. Fakat bir saat boyunca kombinin tekrar çalışmasına engel oldum. Zaten buradaki amaç 24 dereceye yükselen oda ısısının ne zaman sonra 22 dereceye düşmesini gözlemlemek. Aradaki farka gelince.
    0.530_0.323=0.207 m3 karim oldu. Günlük 0.207*24=4.968 m3 fazla gaz yakiyormusum. Ne kadar fazla 4.9 m3 gaz. Ayni zamanda daha yüksek ısıda ısınmış oldum.
    Ve buradan çıkardığım sonuç benim evime kesinlikle bir modülasyonlu bir oda termostadi lazım.
    Aslında sipariş verdiğim otm_p oda termostadi bugün gelmişti. Fakat icinde bir parça eksik çıktığı için yenisini sipariş verdirdim 2 gün sonra gelecek.
    Bence evinde oda termostadi olmayanlar bu deneyi bir kere uygulasin. Oda termostadini bagladiktan sonraki sonuçları sizlerle paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 17 Kasım 2011; 19:46:18 >

• hersey iyi güzelde bu kombinin yoğuşma yaptıgını nasıl anlıycazçtahliye hortumunu cıkarıp bır bidona verdim.bekle bekle hiç su damlamadı içine.oysa benim bildigim su gıtmesı gerek.baca hafıf yukarı bakıyor ama arada sırada su damladıgınıda goruyorum nasıl olacak bu iş cozemedım valla.
  • quote:

hersey iyi güzelde bu kombinin yoğuşma yaptıgını nasıl anlıycazçtahliye hortumunu cıkarıp bır bidona verdim.bekle bekle hiç su damlamadı içine.oysa benim bildigim su gıtmesı gerek.baca hafıf yukarı bakıyor ama arada sırada su damladıgınıda goruyorum nasıl olacak bu iş cozemedım valla.

Kombinin brülor işletmesi devreden çıktığı zaman yani, dijital ekrandaki alev sembolü söner sönmez tahliye borusundan su gelir. Kimisinde çok gelir kimisinde damla damla gelir. Dışarıdaki borudan su damlamasi normalmiş. Aslında o su tahkiye borusundan gitmesi lazimmis fakat borunun eğimi tam verilmediyse bu su disardaki borudan cikiyormus.
  • Arkadaşlar gb012 ile otm-p oda kumandası kullanıyorum..evim 100m2 ve alt dairem boş.
    Kombiyi kuran arkadaşın radyator suyu azami sıcaklığını 70 derecede tutmamı tavsiye etmesine rağmen, ben yoğuşma veriminin daha iyi olacağını düşünerek 45 dereceye ayarladım.
    oda sıcaklığını ise 22 dereceye ayarladım gece yatarken 20 dereceye çekiyorum sabah tekrar 22 yapıyorum bu şekilde evde ılaman iklim ve bu aylarda 150-200m3 arası tüketim sözkonusu..(hiç kullanmadığım 20m2 bir odam var oradaki 1.5m lik 2 petekten sadece birini yarım açarak kullanıyorum)
    sizce değerlerim normalmi?
    siz hangi ayarlarda kullanıyorsunuz?
    birde dış termostat bağlatanlar, faydası nedir söyleyebilirse sevinirim?
    son olarak 20 derecede ısınanlar, nasıl ısınıyorsunuz acaba benim termostatım mı bozuk?22 derecede ısınma ile üşüme arasında kalıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 18 Kasım 2011; 5:19:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

quote:

hersey iyi güzelde bu kombinin yoğuşma yaptıgını nasıl anlıycazçtahliye hortumunu cıkarıp bır bidona verdim.bekle bekle hiç su damlamadı içine.oysa benim bildigim su gıtmesı gerek.baca hafıf yukarı bakıyor ama arada sırada su damladıgınıda goruyorum nasıl olacak bu iş cozemedım valla.

Kombinin brülor işletmesi devreden çıktığı zaman yani, dijital ekrandaki alev sembolü söner sönmez tahliye borusundan su gelir. Kimisinde çok gelir kimisinde damla damla gelir. Dışarıdaki borudan su damlamasi normalmiş. Aslında o su tahkiye borusundan gitmesi lazimmis fakat borunun eğimi tam verilmediyse bu su disardaki borudan cikiyormus.

Bacadan damladigini gordum.ama tahliyeden hic gormedim.umarim yogusma yapiyordur.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.