Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
289.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deltadx

Selam Arkadaşlar,
    Bir önceki fatura, ay ortasına geldiği için tüketim değerleri üzerine düşmemiştim.
    Son gelen fatura üzerinden tüketim değerlerini sizinle paylaşayım.
    Son gelen faturada ilk okuma 11/10/11, son okuma 17/11/11 yani arada 37 gün var.
    bunun 4 günü bayram tatiliydi ve evde yokken kombi kapalıydı, kalır 33 gün.
    33 gün boyunca kombi 24 saat çalıştı.
    Toplam tüketim 211m3. 211/33 = 6,40m3 günlük.(Ocak + sıcak su kullanımı dahil )

Otmp oda termostatında ilk 15 gün 25 derece,10 gün 23,5derece kalan sekiz gündürde 24 derece ayarlı.
    Otmp Oda kumandası yerden 120cm yükseklikte ve yaklaşık 27m2 lik salonda montajlı.Ev net 115m2, 3 cephe
    açık , yalıtımlı 2.kat.Ancak alt ve üst komşular pek kombi yakmıyorlar.

Kalorifer gidiş suyu 70 derece , sıcak musluk suyu 40 dereceye ayarlı.
    40 derece banyo suyunu hiç soğuk eklemeden kullanıyoruz ve 11 aylık bebem dahi durumdan memnun.
    Fatura tutarı 161,75 TL ve 1 ekimde %12-%14 arası gelen zama rağmen , kullanım şekli de yukarıdaki gibi
    olunca, epey tasarruflu olduğunu düşünüyorum.
    İyi forumlar herkese..

edit:ekleme.

Selamlar,
    Tüketiminizi tam olarak değerlendirebilmek için bulunduğnuz iklim, evinizin değişen dış sıcaklıklardaki ısı ihtiyacı değişkenliği, peteklerinizin miktarı ve niteliği gibi bilgilere ihtiyaç var. Ama mevcut kullanımınızın değerlendirilerek olası en tasarruflu kullanıma yönelik bazı şeyler söylemek mümkün. Kombiyi 70C kalorifer ayarında ve termostatlı oda kumandası ile kullanırken tesisat gidiş suyu sıcaklığı eğer 60C veya üstüne çıkarsa (dijital ekrandan izlenebilir), kombiye dönen suyun 50C veya altında olması koşulu sağlanamaz. Yani kombiye dönen su 50C veya üstünde olursa yoğuşma gerçekleşmez ve yaklaşık % 10 civarı tasarruftan mahrum kalabilirsiniz. Eğer kalorifere giden su kombiden 60C veya üstünde çıkıyorsa, kalorifer ayarını 70 yerine 55C (en fazla 60C) yapmanız isabetli olur. Belki bugünlerde kombiden çıkan suyun sıcaklığı 60C'yi geçmiyor olabilir, ama daha soğuk gün ve gecelerde 70C kalorifer ayarı suyun fazla ısınmasına neden olup sizi yoğuşma tasarrufundan mahrum bırakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Arkadaşlar malum bizim cihazlar yaklaşık 24 000 kcal.Genelde standart apartman dairelerinde 20 000 lik kombiler kullanılır diye duydum hep.Acaba kombinin kalorisinin yüksek olması tasarruf açısından dez avantaj oluştururmu?Yüksek hacimli motora sahip araçlar gibi düşündüm.

Mekanların ısı ihtiyaçları; bulunulan iklim (dış sıcaklık değişkenliği) ile mekana ait cephe, alt/üst/yan bitişik nizam/müstakil olma, ısıtılacak hacim gibi parametrelere göre belirlenir. Isınma sezonunda bir evin ısı ihtiyacı dış sıcaklığa bağlı olarak belirli minimum ve maksimum değerler arasında gidip gelir.
    Kombi kapasiteleri bu değerlere göre belirlenmelidir. Isı kaybı/ihtiyacı hesaplamalarının yapılarak kombi kapasitesinin belirlenmesinde dikkat edilecek en önemli noktalardan birisi, mekanın sadece maksimum değil minimum ısıl ihtiyaçlarının da dikkate alınmasıdır. Zira ısıl ihtiyaç dış sıcaklık en düşük seviyedeyken maksimumdaysa, dış sıcaklık en yüksekteyken minimumdadır. Kombiler özellikle modülasyonlu oda termostatı ile kesintisiz kullanımda, ısı hesaplamalarının düzgün yapılıp yeteri kadar petek konan alanlarda genellikle minimum veya buna yakın ısıl kapasitede çalışırlar. Kombilerin yüksek kapasite (ısıl güçlerinin en az % 50'si) kullanarak çalışmaları, termostatsız kullanım ile proğramlı termostatla kesintili (gündüz yanmayacak şekilde) kullanımda mümkündür. Dolayısıyla bir mekan için maksimum ısı ihtiyacını karşılamanın yanında minimum ihtiyacı da karşılayıp, fazlasını sınırlayacak kapasite ayarlaması yapabilen kombi daha tasarruflu olacaktır. Kombi tanıtımlarında maksimum kapasite düzeyleri belirtilirken minimum ısıl güçlerine detaylı kılavuzlarında rastlayabilirsiniz. Oysaki bu önemli bir kriterdir ve maksimum güçleri aynı olan kombilerden hangisinin minimum ısıl gücü daha düşükse (modülasyon aralığı daha genişse) o kombi daha tasarruflu olmaya adaydır. Bahsettiğim tasarruf, kış sezonunda özellikle ortalama ısı ihtiyacının daha düşük olduğu (en fazla 6 bin kcal/h) mekanlarda daha gelirgin olur. Ama minimum ısıl ihtiyacı daha yüksek olan yerlerde tasarruf farkı olmaz, yani minimum ısıl gücü 5000 kcal/h olan bir kombinin, min. gücü 7000 kcal/h olandan sarfiyat anlamında bir farkı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

Arkadaşlar gb012 ile otm-p oda kumandası kullanıyorum..evim 100m2 ve alt dairem boş.
    Kombiyi kuran arkadaşın radyator suyu azami sıcaklığını 70 derecede tutmamı tavsiye etmesine rağmen, ben yoğuşma veriminin daha iyi olacağını düşünerek 45 dereceye ayarladım.
    oda sıcaklığını ise 22 dereceye ayarladım gece yatarken 20 dereceye çekiyorum sabah tekrar 22 yapıyorum bu şekilde evde ılaman iklim ve bu aylarda 150-200m3 arası tüketim sözkonusu..(hiç kullanmadığım 20m2 bir odam var oradaki 1.5m lik 2 petekten sadece birini yarım açarak kullanıyorum)
    sizce değerlerim normalmi?
    siz hangi ayarlarda kullanıyorsunuz?
    birde dış termostat bağlatanlar, faydası nedir söyleyebilirse sevinirim?
    son olarak 20 derecede ısınanlar, nasıl ısınıyorsunuz acaba benim termostatım mı bozuk?22 derecede ısınma ile üşüme arasında kalıyorum..

22 derecede ısınamıyorsanız, oda termostatının suçu ne olabilir ki? Siz 24 derecede ısınıyorsanız ona ayarlayın. Oda termostatı kombiyi bu dereceye kadar çalıştırmazsa o zaman arıza var mı diye düşünülür. Hatalı dereceyi gösteriyor diyorsanız, kaliteli bir oda termometresini oda termostatının yanına getirip, ölçün. Arada fark var mı? Varsa ona göre oda termostatında kalibrasyon yapılır.
    150-200 m3 aylık kullanım, bu ısılarda minimum düzeylere yakındır bence. Aralık-Ocak-Şubat gibi soğuk aylarda, 22-20 derece 240 m3 e kadar normal kabul edilmelidir. Tabi yöre, evin konumu, katı, yalıtımı, net ısıtılacak alan m2 si gibi unsurların iyi değerlendirilmesi gerekir. En iyi kıyaslamayı komşularınızla yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Selamlar,
    Tüketiminizi tam olarak değerlendirebilmek için bulunduğnuz iklim, evinizin değişen dış sıcaklıklardaki ısı ihtiyacı değişkenliği, peteklerinizin miktarı ve niteliği gibi bilgilere ihtiyaç var. Ama mevcut kullanımınızın değerlendirilerek olası en tasarruflu kullanıma yönelik bazı şeyler söylemek mümkün. Kombiyi 70C kalorifer ayarında ve termostatlı oda kumandası ile kullanırken tesisat gidiş suyu sıcaklığı eğer 60C veya üstüne çıkarsa (dijital ekrandan izlenebilir), kombiye dönen suyun 50C veya altında olması koşulu sağlanamaz. Yani kombiye dönen su 50C veya üstünde olursa yoğuşma gerçekleşmez ve yaklaşık % 10 civarı tasarruftan mahrum kalabilirsiniz. Eğer kalorifere giden su kombiden 60C veya üstünde çıkıyorsa, kalorifer ayarını 70 yerine 55C (en fazla 60C) yapmanız isabetli olur. Belki bugünlerde kombiden çıkan suyun sıcaklığı 60C'yi geçmiyor olabilir, ama daha soğuk gün ve gecelerde 70C kalorifer ayarı suyun fazla ısınmasına neden olup sizi yoğuşma tasarrufundan mahrum bırakabilir.

Selamlar,
    Kombi gidiş suyu sıcaklığı bir defa 70C oldu , o da bayram tatili dönüşü kombiyi ilk açtığımda.
    4 gün çalışmayan kombiye rağmen , otmp ve kullandığım kalibrasyonlu dijital termostat üzerindeki rakam 19,5C yi gösteriyordu.
    Normal Koşullar altında gidiş suyu sıcaklığını 48 derece üzerinde hiç görmedim.
    Bulunduğum şehir Bursa ve yaklaşık 7metretül h60cm DDplus petek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

quote:

Orijinalden alıntı: memint

Selamlar,

Selamlar,
    Kombi gidiş suyu sıcaklığı bir defa 70C oldu , o da bayram tatili dönüşü kombiyi ilk açtığımda.
    4 gün çalışmayan kombiye rağmen , otmp ve kullandığım kalibrasyonlu dijital termostat üzerindeki rakam 19,5C yi gösteriyordu.
    Normal Koşullar altında gidiş suyu sıcaklığını 48 derece üzerinde hiç görmedim.
    Bulunduğum şehir Bursa ve yaklaşık 7metretül h60cm DDplus petek var.

Kombiden sıcak suyun en fazla 55C civarı olacak şekilde gideceğinden eminseniz veya kontrol edip gerekirse müdahale edebilecekseniz, 70C ayarı şimdilik değiştirmeye gerek yok.
    Bahsettiğiniz en fazla 48C gidiş suyu sıcaklığı geçen kış dönemlerini de kapsıyorsa, ayarı değiştirmenize pek gerek kalmayacaktır.
    Yaklaşık 7m DD plus 22/600 panel radyatörden alabileceğiniz ısı, yoğuşma veriminin devam edeceği işletme sıcaklıklarında en fazla 9000 kcal/h civarı olur. Eğer evinizin ısı ihtiyacı en soğuk akşamlarda bile bu düzeyi geçmezse, kesintisiz yoğuşma veriminden ısınarak faydalanabilirsiniz demektir. Yok ısı ihtiyacı, aşırı soğuklarda 9000 kcal/h değerinden fazla olursa, kombiyi 60C veya üstünde yakarak yine ısınırsınız, ama yoğuşma olmayacağı için kombiyi konvansiyonel bir cihaz gibi kullanmış olursunuz. Peteklerinizden ortama alabileceğiniz ısı, içinden geçen su 70C iken 10500 kcal/h, 80C iken ise 14000 kcal/h civarı olur.
    Kolaylıklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Arkadaşlar gb012 ile otm-p oda kumandası kullanıyorum..evim 100m2 ve alt dairem boş.
    Kombiyi kuran arkadaşın radyator suyu azami sıcaklığını 70 derecede tutmamı tavsiye etmesine rağmen, ben yoğuşma veriminin daha iyi olacağını düşünerek 45 dereceye ayarladım.
    oda sıcaklığını ise 22 dereceye ayarladım gece yatarken 20 dereceye çekiyorum sabah tekrar 22 yapıyorum bu şekilde evde ılaman iklim ve bu aylarda 150-200m3 arası tüketim sözkonusu..(hiç kullanmadığım 20m2 bir odam var oradaki 1.5m lik 2 petekten sadece birini yarım açarak kullanıyorum)
    son olarak 20 derecede ısınanlar, nasıl ısınıyorsunuz acaba benim termostatım mı bozuk?22 derecede ısınma ile üşüme arasında kalıyorum..

22 derecede ısınamıyorsanız, oda termostatının suçu ne olabilir ki? Siz 24 derecede ısınıyorsanız ona ayarlayın. Oda termostatı kombiyi bu dereceye kadar çalıştırmazsa o zaman arıza var mı diye düşünülür. Hatalı dereceyi gösteriyor diyorsanız, kaliteli bir oda termometresini oda termostatının yanına getirip, ölçün. Arada fark var mı? Varsa ona göre oda termostatında kalibrasyon yapılır.
    150-200 m3 aylık kullanım, bu ısılarda minimum düzeylere yakındır bence. Aralık-Ocak-Şubat gibi soğuk aylarda, 22-20 derece 240 m3 e kadar normal kabul edilmelidir. Tabi yöre, evin konumu, katı, yalıtımı, net ısıtılacak alan m2 si gibi unsurların iyi değerlendirilmesi gerekir. En iyi kıyaslamayı komşularınızla yapabilirsiniz.

Sserin arkadaşım. Otm_p oda kumandasini iki gündür kullanıyorum.
    Ben kombiyi termostadsiz 45 derecede yaktigim zaman günlük 11.5 m3 gaz sarfiyatim ve ev içi ısısı sabit 22 derecede oluyordu.
    Otmpyi bagladiktan sonra, Sizin soylediginiz bütün ayarları uyguladim. (Servis düzlem fonksiyonu ayarlarından bahsediyorum) kombi gidiş su sicakliginida 54 derece yaptım. Termostaddan odanın iç isisini da 23 dereceye ayarladim. Odanın iç ısısı termostaddan 23 dereceye ayarlandığı zaman 22 derece oluyor.Günlük sarfiyatim 12 m3 oldu. Ben bu işe bir anlam veremedim.

Ikinci gün ise servis düzlem ayarlarini eski haline çevirdim. Kombi gidiş sıcaklığını ise 70 dereceye ayarladim. Oda termostadindanda 23 dereceye ayarladim. Günlük sarfiyatim 9 m3e düştü. Ancak içerisi çabuk ısınıp çabuk sogumaya başladı. Termometre ile ölçüm yaptigimda ilk yarım saat 22 derece olan ev ısısı ikinci yarım saatte 21 dereceye düştü, ve petekler buz gibi oldu. Fakat içerde hissedilir derecede bir soğukluk oluyordu. Bu her bir saat boyunca böyle oldu.

Otmpden 23.5 dereceye çıkardığım zaman ise yine saatte 0.5 m3 gaz yakmaya başladı.
    Simdi benim nasıl bir kalorifercilik oynamam lazım.
    Birde otm_p oda kumandasinin kendi menusunde kalorifer gidiş suyu ayarı var şimdiye kadar bu ayardan bahsetmediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 20 Kasım 2011; 1:56:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

quote:

quote:

Sserin arkadaşım. Otm_p oda kumandasini iki gündür kullanıyorum.
    Ben kombiyi termostadsiz 45 derecede yaktigim zaman günlük 11.5 m3 gaz sarfiyatim ve ev içi ısısı sabit 22 derecede oluyordu.
    Otmpyi bagladiktan sonra, Sizin soylediginiz bütün ayarları uyguladim. (Servis düzlem fonksiyonu ayarlarından bahsediyorum) kombi gidiş su sicakliginida 54 derece yaptım. Termostaddan odanın iç isisini da 23 dereceye ayarladim. Odanın iç ısısı termostaddan 23 dereceye ayarlandığı zaman 22 derece oluyor.Günlük sarfiyatim 12 m3 oldu. Ben bu işe bir anlam veremedim.

Ikinci gün ise servis düzlem ayarlarini eski haline çevirdim. Kombi gidiş sıcaklığını ise 70 dereceye ayarladim. Oda termostadindanda 23 dereceye ayarladim. Günlük sarfiyatim 9 m3e düştü. Ancak içerisi çabuk ısınıp çabuk sogumaya başladı. Termometre ile ölçüm yaptigimda ilk yarım saat 22 derece olan ev ısısı ikinci yarım saatte 21 dereceye düştü, ve petekler buz gibi oldu. Fakat içerde hissedilir derecede bir soğukluk oluyordu. Bu her bir saat boyunca böyle oldu.

Otmpden 23.5 dereceye çıkardığım zaman ise yine saatte 0.5 m3 gaz yakmaya başladı.
    Simdi benim nasıl bir kalorifercilik oynamam lazım.
    Birde otm_p oda kumandasinin kendi menusunde kalorifer gidiş suyu ayarı var şimdiye kadar bu ayardan bahsetmediniz.

70 dereceden aşağı indirmemimizin ve diğer ayarların nedeni; evi daha yavaş istenilen ısıya getirmesi ve sert yükselmeler yaşanmamasıdır. Ayrıca OTM-P oda termostatındaki ayardan da daha önce detaylı bahsettim. Önceki sayfalardaki yanıtlarıma bakınız. Tabi ki o ayarı da 54 dereceye getirmelisiniz. Diğer ayarları da ayrıntılı yazarsanız yarın değerlendiririz.

• Hem gb 012 hem de OTM-P kumanda kullanan birisi olarak, kombi ve ve OTM-P kumandadan kalorifer gidiş suyu sıcaklığını 70 dereceye ayarladım. 152 M2 net kullanım alanı olan, 11,5 metre 60 cm yüksekliğinde petek olan, yalıtımı iyi olmayan bir evde sürekli olarak 23,5 derecede ayarlı olarak yakıyorum. Ama kalorifer suyu sıcaklığı 45-47 derecelere çıkıyor en fazla. 50 dereceye çıktığını görmedim hiç. Nevşehirde yaşıyorum ve geçe sıcaklık -5 hatta -8lere kadar düştü bu günlerde. Günlük sarfiyatım 10 m3'ü geçmiyor bu günlerde.
    Kumandanın özelliği zaten modülasyonlu olması. Bu durumdayken 1. düzlem, 2. düzlem ayrlarıyla oynamanın çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Kombinizi resetleyerek ayarları eski durumuna getirin. Kombi ve kumandadan gidiş suyu sıcaklığını 70e ayarlayın. Sıcaklığı da keyfinize göre 22-23-24 seçin. Ondan sonra da kalorifercilik oynamakla uğraşmayın derim.
    Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolars -- 20 Kasım 2011; 10:46:42 >

• on off oda kumandasi servis ayarlari 75 75 54. Kazan suyu 45 .oda termostati 22.23 arasinda .tam on gunluk verilerim 10 kasimda 672m3 20 kasim da 730 m3. Toplamda 58 m3 yakmisim.buda gunluk 5.7 5.8 tuketim demektir.evim asla 23 dercenin altina inmedi.ustelik tum kapilari acik birakiyorum.evde 4 metrelik koridorda da petek yok.

Benim tek sikintim on off oda termostatinin evin isiisna gore acma kapama yapmamasi.casio termometrem termostatin gemen altindaki masada.sicaklik 24.5 lere geldiginde bile kapatmiyor.kendim kapatmak zorunda kaliyorum.termostat 22 ile 23 derece arasinda.termometre derecesi 22 lere geldigi halde termostat acmiyor.deneme yaptigim donemlerde 21 de on 25 te off yapiyor.oysa normal olup 22 de acip 23.5 larda kapatsa eminimki gunluk 5 m ile rekor kiracagim. Ya benim termometrem bozuk yada on off oda termostati

Ikinci konu kombi kesin yogusma yapiyordur ama yinede sormak isterim.bunu nasil anliycam ve hortumdan neden su damlamiyor.
  • on/off termostatı olanlarda bu ayarları yapacakmı birde bu ayarları yaptıktan sonra kaydediyormu kombi

denemek için tekrar ayarlara baktım değerler yine 100/100/82 de duruyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

on off oda kumandasi servis ayarlari 75 75 54. Kazan suyu 45 .oda termostati 22.23 arasinda .tam on gunluk verilerim 10 kasimda 672m3 20 kasim da 730 m3. Toplamda 58 m3 yakmisim.buda gunluk 5.7 5.8 tuketim demektir.evim asla 23 dercenin altina inmedi.ustelik tum kapilari acik birakiyorum.evde 4 metrelik koridorda da petek yok.

Benim tek sikintim on off oda termostatinin evin isiisna gore acma kapama yapmamasi.casio termometrem termostatin gemen altindaki masada.sicaklik 24.5 lere geldiginde bile kapatmiyor.kendim kapatmak zorunda kaliyorum.termostat 22 ile 23 derece arasinda.termometre derecesi 22 lere geldigi halde termostat acmiyor.deneme yaptigim donemlerde 21 de on 25 te off yapiyor.oysa normal olup 22 de acip 23.5 larda kapatsa eminimki gunluk 5 m ile rekor kiracagim. Ya benim termometrem bozuk yada on off oda termostati

Ikinci konu kombi kesin yogusma yapiyordur ama yinede sormak isterim.bunu nasil anliycam ve hortumdan neden su damlamiyor.

OTM-P ile değiştireceksiniz, başka çare yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kansai25

on/off termostatı olanlarda bu ayarları yapacakmı birde bu ayarları yaptıktan sonra kaydediyormu kombi

denemek için tekrar ayarlara baktım değerler yine 100/100/82 de duruyordu

Manuel on-off oda termostatı olanların kombide bu ayarları yapmalarına gerek yok. Sadece kombi ısı ayarları ile oynayacaksınız. Size özel mesajla izah ettim.
  • arkadaşlar merhaba bende gb012-25k taktırdım fakat tam anlamıyla ısınamıyorum gibi. evim çatı katında oldugu içinmi bilmiyorum analog termostat takıldı ev bitürlü 22 dereceye ulaşmıyor kombı ısı degeri 55 derece 20-21 oluyor 22 olmuyor kombı buyuzden hıc kapanmıyor devamlı calısıyor. kombıden 65 yapmayı düşünüyorum buseferde yogusma dan verım alamazsınız diyorlar. ztn suanda 55 derece olmasına rağmen yogusma borusundan hıc su gelmıyor. ne yapmam gerek bahsettiginiz termostadı taktırsam yararlı olurmu birde aksam 12 kadar çalışıyor kombı sabaha kadar kapatıyoruz.sabah 10 aksam 12 çalısıyor kombı ev 90 metre kare petekler uzun koridorda bıle war. izmirde yaşıyorum ben karakışda ne yapacagım bilmiyorum. mecburen kombı derecesıne 70 fılan cıkarcam cok para gelecek suan taktırdık 6 gun oldu 27 metre kup yakmısız. normalmidir bu? bazı arkadaslara bakıyorum 45 derecede kombı ev 22 derece dıyorlar 55 de ben daha 22 ulasamadım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucali1935

arkadaşlar merhaba bende gb012-25k taktırdım fakat tam anlamıyla ısınamıyorum gibi. evim çatı katında oldugu içinmi bilmiyorum analog termostat takıldı ev bitürlü 22 dereceye ulaşmıyor kombı ısı degeri 55 derece 20-21 oluyor 22 olmuyor kombı buyuzden hıc kapanmıyor devamlı calısıyor. kombıden 65 yapmayı düşünüyorum buseferde yogusma dan verım alamazsınız diyorlar. ztn suanda 55 derece olmasına rağmen yogusma borusundan hıc su gelmıyor. ne yapmam gerek bahsettiginiz termostadı taktırsam yararlı olurmu birde aksam 12 kadar çalışıyor kombı sabaha kadar kapatıyoruz.sabah 10 aksam 12 çalısıyor kombı ev 90 metre kare petekler uzun koridorda bıle war. izmirde yaşıyorum ben karakışda ne yapacagım bilmiyorum. mecburen kombı derecesıne 70 fılan cıkarcam cok para gelecek suan taktırdık 6 gun oldu 27 metre kup yakmısız. normalmidir bu? bazı arkadaslara bakıyorum 45 derecede kombı ev 22 derece dıyorlar 55 de ben daha 22 ulasamadım :S

Merhabalar,
    Tüm petekleriniz açık mı? Hepsi de birbirine eşit veya yakın derecede ısınıyor mu? Her iki soruya yanıtınız evetse petek marka/tip, genişlik-yükseklik-uzunluk ölçülerini yazar mısınız?

• hepsi aynı derecede ısınıyor. ztn cok uzakda degıller ev 90 metre kare. radyötör termodinamik degil ama termolu bişi yani . yer sadece oda 20 metre kare petek boyu 1,60 tek petek var yakın petek yok öburkusu korıdorda oda çift cam çatı katı balkonu içeri aldık. kombı 55 çalısırken oda 22 derece olmuyor hıc kapanmıyor analog termostat var. borular beyaz plastık cam elyafmı dıolar ne. evde 7 metre cıvarında radyotor toplam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucali1935 -- 20 Kasım 2011; 18:35:29 >
  • salon harıc heryer çalısıyor. menfeze var ondanmı acaba ısınmıyor kombıyı 65 derecede çalsıtırsam yogusma olmaz degılmı :S napcam ben bılmıyorum. acaba cesme suyunu 40 dereceye ındırdım onla bı alakası olabılırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucali1935 -- 20 Kasım 2011; 18:36:09 >
  • quote:

arkadaşlar merhaba bende gb012-25k taktırdım fakat tam anlamıyla ısınamıyorum gibi. evim çatı katında oldugu içinmi bilmiyorum analog termostat takıldı ev bitürlü 22 dereceye ulaşmıyor kombı ısı degeri 55 derece 20-21 oluyor 22 olmuyor kombı buyuzden hıc kapanmıyor devamlı calısıyor. kombıden 65 yapmayı düşünüyorum buseferde yogusma dan verım alamazsınız diyorlar. ztn suanda 55 derece olmasına rağmen yogusma borusundan hıc su gelmıyor. ne yapmam gerek bahsettiginiz termostadı taktırsam yararlı olurmu birde aksam 12 kadar çalışıyor kombı sabaha kadar kapatıyoruz.sabah 10 aksam 12 çalısıyor kombı ev 90 metre kare petekler uzun koridorda bıle war. izmirde yaşıyorum ben karakışda ne yapacagım bilmiyorum. mecburen kombı derecesıne 70 fılan cıkarcam cok para gelecek suan taktırdık 6 gun oldu 27 metre kup yakmısız. normalmidir bu? bazı arkadaslara bakıyorum 45 derecede kombı ev 22 derece dıyorlar 55 de ben daha 22 ulasamadım :S

Çalıştırma sisteminiz tamamen yanlış. Çatı katı olması ayrı handikap tabi, bu başka.
    Şimdi bu kombi seçimi yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Buderus GB 022 gibi sıra dışı kaliteli ve pahalı bir kombi alıyorsunuz ancak analog termostat kullanıyorsunuz! RC 20 yada RC 25 hatta RC 30 oda termostatı düşünmeniz gerekirken, analogla kullanmanız ilginç. Mercedese çakma tuning malzemesi kullanmak gibi bir şey. En azından RC10 kullanmalıydınız. Bence RC 20 alın.
    Sorularınız ve çalıştırma önerilerim:
    1- yoğuşma borusundan su gelmiyor diyorsunuz. Baca borusu dışarı çıkarken yukarı doğru eğimli mi? Çünkü içe (yoğuşma giderine doğru) akması için yukarı eğimli monte edilmiş olmalıdır. Bunlar tamam ise yoğuşmada problem olduğu düşünülebilir. Olmazsa servise haber vermelisiniz. Yoksa hatalı baca montajı (dışarı doğru giderken baca aşağı eğimli) nedeniyle bacadan dışarı mı akıyor?
    2- Gece 12.00 de kapatmanız evi tamamen soğuğa ve neme teslim ediyor. Sabah çalıştırdığınızda istediğiniz ısıya gelebilmesi için kombi, sürekli 22 dereceye ulaştırmaya çalışıp duruyor tabi.
    3- 6 günde 27 m3 gaz günlük 4,5 m3 yapar x 30 gün = 135 m3 aylık harcama x 0,60 TL İzmir m3 ücreti= 81 TL + vergiler vs en fazla 100 TL fatura yapar ki oldukça düşük bir miktar sayılır.

Çalıştırma önerisi: Kombi ısısını 45 dereceye alınız. Oda termostatını gündüz 20, akşam eve geldiğinizde 22 dereceye ayarlayınız. Yatarken gece 12.00 de tekrar 20 dereceye alınız. Kombi zaten uzun süre yanmaz. Başka bir anlatımla gece 12.00 de kapatacağınıza, oda termostatını 20 dereceye alıp öyle yatacaksınız. Böylece aynı m3 yaksanız bile, gün içi ısı farklılıkları fazla olmayacağından daha çabuk ve iyi ısınacaksınız. Kombi de içeriyi gündüz ısıtabilmek için devamlı çalışmayacak.
    Daha soğuklarda 24 saat sürekli dediğim gibi çalışmasına rağmen ısınamazsanız 50 dereceye, kara kışta 55 dereceye çıkarabilirsiniz.
    Yalıtım önerileri:
    * Çatı üstünüzde ara bölme varsa 2. bir cam yünü katıyla kaplatın. Hem sıcak hem de soğuk geçirmeyecektir. Siz de eldivenle yapabilirsiniz. Ucuza mal olur.
    * petek arkalarına Koçtaş'ta şu anda kampanyada 2 adedi 10,95 TL olan İzopan (petek arkası yalıtım levhası alın.
    * pencere kasası ve duvar arasından soğuk üfürüyorsa şeffaf silikon çekin.
    * pencere kanatlarından soğuk geliyorsa kaliteli pencere kauçuğu çekin 2-3 yada açıklığa göre 5 mm olabilir. Özellikle balkon kapılarına da çekin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 20 Kasım 2011; 20:58:25 >

• quote:

quote:

Çalıştırma sisteminiz tamamen yanlış. Çatı katı olması ayrı handikap tabi, bu başka.
    Şimdi bu kombi seçimi yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Buderus GB 022 gibi sıra dışı kaliteli ve pahalı bir kombi alıyorsunuz ancak analog termostat kullanıyorsunuz! RC 20 yada RC 25 hatta RC 30 oda termostatı düşünmeniz gerekirken, analogla kullanmanız ilginç. Mercedese çakma tuning malzemesi kullanmak gibi bir şey. En azından RC10 kullanmalıydınız. Bence RC 20 alın.
    Sorularınız ve çalıştırma önerilerim:
    1- yoğuşma borusundan su gelmiyor diyorsunuz. Baca borusu dışarı çıkarken yukarı doğru eğimli mi? Çünkü içe (yoğuşma giderine doğru) akması için yukarı eğimli monte edilmiş olmalıdır. Bunlar tamam ise yoğuşmada problem olduğu düşünülebilir. Olmazsa servise haber vermelisiniz. Yoksa hatalı baca montajı (dışarı doğru giderken baca aşağı eğimli) nedeniyle bacadan dışarı mı akıyor?
    2- Gece 12.00 de kapatmanız evi tamamen soğuğa ve neme teslim ediyor. Sabah çalıştırdığınızda istediğiniz ısıya gelebilmesi için kombi, sürekli 22 dereceye ulaştırmaya çalışıp duruyor tabi.
    3- 6 günde 27 m3 gaz günlük 4,5 m3 yapar x 30 gün = 135 m3 aylık harcama x 0,60 TL İzmir m3 ücreti= 81 TL + vergiler vs en fazla 100 TL fatura yapar ki oldukça düşük bir miktar sayılır.

Çalıştırma önerisi: Kombi ısısını 45 dereceye alınız. Oda termostatını gündüz 20, akşam eve geldiğinizde 22 dereceye ayarlayınız. Yatarken gece 12.00 de tekrar 20 dereceye alınız. Kombi zaten uzun süre yanmaz. Başka bir anlatımla gece 12.00 de kapatacağınıza, oda termostatını 20 dereceye alıp öyle yatacaksınız. Böylece aynı m3 yaksanız bile, gün içi ısı farklılıkları fazla olmayacağından daha çabuk ve iyi ısınacaksınız. Kombi de içeriyi gündüz ısıtabilmek için devamlı çalışmayacak.
    Daha soğuklarda 24 saat sürekli dediğim gibi çalışmasına rağmen ısınamazsanız 50 dereceye, kara kışta 55 dereceye çıkarabilirsiniz.
    Yalıtım önerileri:
    * Çatı üstünüzde ara bölme varsa 2. bir cam yünü katıyla kaplatın. Hem sıcak hem de soğuk geçirmeyecektir. Siz de eldivenle yapabilirsiniz. Ucuza mal olur.
    * petek arkalarına Koçtaş'ta şu anda kampanyada 2 adedi 10,95 TL olan İzopan (petek arkası yalıtım levhası alın.
    * pencere kasası ve duvar arasından soğuk üfürüyorsa şeffaf silikon çekin.
    * pencere kanatlarından soğuk geliyorsa kaliteli pencere kauçuğu çekin 2-3 yada açıklığa göre 5 mm olabilir. Özellikle balkon kapılarına da çekin.

hayır gb012-25k yarım yoguşmalı kombi benimki. gb022 degil . öncelikle teşekkür ederim uzun uzadıya yazmışşınız. bacada yukarı dogru egım mevcut. analog termostat taktı servis. komsumuzda gb022 var yogusma borusundan devamlı su akıyor ama bızım gb012 bızden aktıgını gormedım.55 de çalıstırıyoruz kombıyı analog dereceside 20 ayarladık bizde 22 hayal biraz kombıyı 65 aldıgımıza cok cabuk ıstıyor ama yogusma olurmu kımse olmaz diyor. servıs 55 den yukarı yogusma olmaz dedı oyuzden 55 derecede oda sıcaklıgı 22 dereceyı yakalamaya çalısıyoruz ama olmuyor. 21 oluyor 22 olmuyor :)

• quote:

hayır gb012-25k yarım yoguşmalı kombi benimki. gb022 degil . öncelikle teşekkür ederim uzun uzadıya yazmışşınız. bacada yukarı dogru egım mevcut. analog termostat taktı servis. komsumuzda gb022 var yogusma borusundan devamlı su akıyor ama bızım gb012 bızden aktıgını gormedım.55 de çalıstırıyoruz kombıyı analog dereceside 20 ayarladık bizde 22 hayal biraz kombıyı 65 aldıgımıza cok cabuk ıstıyor ama yogusma olurmu kımse olmaz diyor. servıs 55 den yukarı yogusma olmaz dedı oyuzden 55 derecede oda sıcaklıgı 22 dereceyı yakalamaya çalısıyoruz ama olmuyor. 21 oluyor 22 olmuyor :)

Fark etmez. Komşunuzdaki GB 022 nin bacasından dışarı mı yoksa içindeki gidere mi akıyor? Çünkü bacadan içe akan suyu görmeniz zordur.
    Önce yazdığım çalıştırma şeklini uygulayın. Yararını göreceksiniz.

"Çalıştırma önerisi: Kombi ısısını 45 dereceye alınız. Oda termostatını gündüz 20, akşam eve geldiğinizde 22 dereceye ayarlayınız. Yatarken gece 12.00 de tekrar 20 dereceye alınız. Kombi zaten uzun süre yanmaz. Başka bir anlatımla gece 12.00 de kapatacağınıza, oda termostatını 20 dereceye alıp öyle yatacaksınız. Böylece aynı m3 yaksanız bile, gün içi ısı farklılıkları fazla olmayacağından daha çabuk ve iyi ısınacaksınız. Kombi de içeriyi gündüz ısıtabilmek için devamlı çalışmayacak.
    Daha soğuklarda 24 saat sürekli dediğim gibi çalışmasına rağmen ısınamazsanız 50 dereceye, kara kışta 55 dereceye çıkarabilirsiniz. ""

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

on off oda kumandasi servis ayarlari 75 75 54. Kazan suyu 45 .oda termostati 22.23 arasinda .tam on gunluk verilerim 10 kasimda 672m3 20 kasim da 730 m3. Toplamda 58 m3 yakmisim.buda gunluk 5.7 5.8 tuketim demektir.evim asla 23 dercenin altina inmedi.ustelik tum kapilari acik birakiyorum.evde 4 metrelik koridorda da petek yok.

OTM-P ile değiştireceksiniz, başka çare yok.

Sevgili sserin.
    Su anda pek zahmetli olmadigi icin termostat isini seneye erteliycem.burdan kolumu uzattimmi ceviriyorum oldu bitti.

Kombi su siccakligi 45 dercede .calisiyor en fazla 50 ye gelip duruyor o ana kadar celistigindan farkli bir ses ile fan sesi gibi ama rahatsiz etmiyor tabi..sesle beraber derece yavas yavas dusuyor.bacamda yukari bakiyor.simdi yogusma yapip yapmadigini anlamak icin hortumu duvardaki tahliyeden cikarip bir bidona taktim.ama hic su dolmadi.ama bacadan kisa araliklarla su damladigini gozlemliyorum.kombi 39 dercede tekrar calismaya basliyor.39. 50 arasinda kisir dongu iste.yukardaki mesajda zaten degerleri verdim.memnun olmam gerek diye dusunuyorum.ancak icim rahat etsin istiyorum.yogusma iso ne olaki.nasil anliycam bu isi.tesekkur ederim..

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.