Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
288.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün buderus müşteri hizmetlerinden aradilar. Yarın iki yıllık garantisi doluyor. Bir yıl uzatmak isterseniz 205, iki yil isterseniz 400 kusur, 4 yıl isterseniz 900 lira dediler. Bana ücretler çok uçuk geldi. Garanti biter bitmez bozuluyor mu? Tecrübe eden var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar saygılar. Evim ankarada kuzey batıya bakıyor. Duplex ve 180-190 metrekare ve 12-13 metre kaloriferim ve 2 havlupanım var. Müteahidim Buderus g012 takıcak fakat bu kombinin bu ebatlarda bir evi ısıtacağından korkularım var. Siz ne düşünüyorsunuz? Başka bir ürünmü taktırayım? Eğer teknik olarak açıklarsanız dahada sevinirim. Malum ustaya gidip bu kombi bu evi kaldırmaz dersem 40 tane yalan söyleyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulloween

Herkese selamlar saygılar. Evim ankarada kuzey batıya bakıyor. Duplex ve 180-190 metrekare ve 12-13 metre kaloriferim ve 2 havlupanım var. Müteahidim Buderus g012 takıcak fakat bu kombinin bu ebatlarda bir evi ısıtacağından korkularım var. Siz ne düşünüyorsunuz? Başka bir ürünmü taktırayım? Eğer teknik olarak açıklarsanız dahada sevinirim. Malum ustaya gidip bu kombi bu evi kaldırmaz dersem 40 tane yalan söyleyecek.

normalde kaldırır sıkıntı olmaz,ancak bu kombi yarı yoğuşmalı tabir edilen bir kombidir,farkını verip bir üst model tam yoğuşmalı taktırırsanız daha iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdhancom

Bugün buderus müşteri hizmetlerinden aradilar. Yarın iki yıllık garantisi doluyor. Bir yıl uzatmak isterseniz 205, iki yil isterseniz 400 kusur, 4 yıl isterseniz 900 lira dediler. Bana ücretler çok uçuk geldi. Garanti biter bitmez bozuluyor mu? Tecrübe eden var mı?

Şeytan kulağına kurşun ben bir sıkıntı yaşamadım,ancak şans siz bilirsiniz.Bu arada harbiden fiyatlar uçukmuş.
  • Tekrardan merhaba benim kombiye giden beyaz borudan ses geliyor sanki tanzikli su sesi gibi tıkır tıkır ancak sıcak suyu açtığımda zaman ses kesiliyor kapatınca tekrar geliyor galiba sıcak su borusundan geliyor kombiye bağlanan yerde
    Ses;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dslma191 -- 13 Kasım 2016; 13:11:14 >
  • merhaba arkadaşlar.bu forumda paylaşılan mesajların tamamını okudum.yani üşengeçlik yapmadım.:)
    lütfen mesajımı okuyan kıymetli dostlar cevaplarsa çok memnun olucam.

ben yaklaşık 15 gündür kombimi burada belirtilen servis ayarlarına göre (75-75-60) ayarladım ve pompa kademesini de 2'ye düşürdüm.ayrıca buderus marka analog kablolu oda termostatını kullanıyorum.kombi bu servis ayarları ile gündüz-gece havanın durumuna göre değiştirmekle birlikte 35-40-45C arasında,termostat ise 21C'de sabit.günlük doğalgaz sarfiyatım 7-8 m3 civarında.ev 200m2.en üst kat.bina yalıtımlı.evde 10mt petek var.salonda 2 ve kullanmadığım odada bir petek kapalı.gelelim asıl kafama takılanlara.

-bu servis ayarları hala güncel mi ya da yeni denemeler sonucu daha farklı sonuçlar elde edenler oldu mu.

-oda termostatım bu iş için uygun mu.değil gibi duruyorsa bu termostatı iptal edersem ya da kullanmaya devam edersem bana avantajları ve dezavantajları neler olur.

-ev sıcaklığını termostat ile ayarlamak ile kombi üzerinden ayarlamak arasında ki farklar nelerdir.yani mesela kombi 35C ve 21C'ye ayarlı termostat ile 40C'de yine 21C'ye ayarlı termostat ayarı arasında gaz sarfiyatı açısından ne gibi farklar bulunur.

-benim kombi ayarlamış olduğum sıcaklığın belli bir oranda altına veya üstüne çıkınca ateşleme ve sönme şeklinde çalışıyor.çalışma mantığı bu gibi olsa da bunu ortalama 2-3 dk arasındaki zaman aralıklarında yapması normal midir.yoksa bu evin yeterince ısınmadığı için bu şekilde çalıştığı anlamına mı yorulmalı mıdır.

soru da sorunda çok ama şimdilik gözler ve gönüller yorulmasın diye bu kadar kafi diyelim.LÜTFEN CEVAPLAYIN...

• Merhaba BuderusLogomax Pus Gb012-25k ürününden almak istiyorum.
    155-160 m2 4+1 için idealmidir.Ve de ürünü kullanan arkadaşlar memnun mu?

Tşk ederim.
  • Merhaba arkadaşlar.
    4 senedir kullandığımız Buderus Gb012 kombimiz birkaç gündür su damlatmaya başladı. Servisi çağırdık pompa değişecek dedi, 270 TL fiyat çıkardı.
    Kombinin çalışmasında, ısıtmasında problem yok ancak su damladıkça basınç düştüğü için her gün su basmak gerekiyor.
    Anladığım kadarıyla su otomatik hava pürjöründen sızıyor.
    Çözümü nedir?

• ben buderus gb12 ye kablosuz oda termostadı almak istiyorum.
    plussmart ht350
    general ht300
    remosense th-2006
    bu üç termostadı takip ediyorum. bu 3 termostadı kullanan var mı? gb12 bu termostatlarla uyumlu mu?
    remosense th 2006 için satıcıya sordum. buderus için buderus termostat kullanın dedi. ama çoğu termostat gb12 ile uyumlu deniliyor.
    kararsız kaldım. kablosuz termostat kullanan var mı?varsa hangi markayı kullanıyorsunuz?
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    general ht 300 kablolu kullanıyorum. Gayet memnunum. Ancak mümkünse en az 0.2 C. hassasiyetinde bir termostad tercih edin. Kablosuzlarda cosa da iyi diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

general ht 300 kablolu kullanıyorum. Gayet memnunum. Ancak mümkünse en az 0.2 C. hassasiyetinde bir termostad tercih edin. Kablosuzlarda cosa da iyi diye biliyorum..

cevap için teşekür ederim.
    siz de buderus gb012 kombi için kullanıyorsunuz değil mi? bu kombiye kablosuz termostatlar uymaz diye biliyorum. cosa da uymayabilir. kablosuz u eliyorum o yüzden.
    büyük ihtimalle ben de general ht 300 alacağım.
    bir de termostadın modülasyonlu ya da modülasyonsuz olması farkeder mi?
    Hakkınızı helal edin ,çok sık giremiyorum nete. Kablolu veya kablosuz farketmez,hepsi uyacaktır gb 012 ye. Ancak her iki termostadın da kendine mahsus avantaj ve dezavantajları var. Ben size klasik on off prensibi ile çalışan termostadın öneririm,modülasyonlu ile hiç uğraşmayın. Ben kullandım çünkü. Özellikle konforlu bir ısınma ve tasarruf istiyorsanız,0.2 C hassasiyetin de bir termostat almanızı tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Hakkınızı helal edin ,çok sık giremiyorum nete. Kablolu veya kablosuz farketmez,hepsi uyacaktır gb 012 ye. Ancak her iki termostadın da kendine mahsus avantaj ve dezavantajları var. Ben size klasik on off prensibi ile çalışan termostadın öneririm,modülasyonlu ile hiç uğraşmayın. Ben kullandım çünkü. Özellikle konforlu bir ısınma ve tasarruf istiyorsanız,0.2 C hassasiyetin de bir termostat almanızı tavsiye ediyorum.

cevap için çok teşekür ederim.
    general ht 300 siparişi verdim . umarım memnun kalırım. 0.5 hassasiyeti de yeterli gelir gibi. üşütecek kadar da beklemez herhalde devreye girmek için.
    bu termostadı istememin bir sebebi de manuel kullanım. eğer haftalık program kullanışlı olmazsa manuel kullanıma dönerim.
  • Arkadaşlar az önce bir şey duydum kombiye gaz basılıyor mu , bir arkadaş kombiye ozon ve ya azot gazı basıldığını bunun eksik olması yakıt tüketimini arttırırmis

• -ottoman- kullanıcısına yanıt
    Genleşme tankı basıncı düşünce hava basılır,bunun yakıta bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.
  • tesekkürler
    Usutecek kadar bekletiyor bence. Keske 0.2 C hassasiyetinde bir termostat alsaydiniz. Ben hem manuel;hem de haftalik programlama ile kullaniyorum.
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    ürünü geri iade ettim. sadece iki modda ayar yapılıyormuş.
    ben ise gece 20 olsun, akşam 22 olsun, gündüz 18 olsun , sabah 21 olsun vb. değişik sıcaklıklarda ayarlar yapmak için programlı termostat istemiştim. olmadı.
    alırsam. sadece manuel olan, istediğim zaman 16 dereceye indirebildiğim , istediğim zaman 25 dereceye çıkarabildiğim bir termostat alacağım. programı vazgeçtim.
    Ht 300 de de manuel ayarlama yapabilirsiniz . Ama siemens rev 24 çok öneriliyor. Bilginiz olsun.

• Arkadaşlar uzun zamandır forum u takip ediyorum sizin vermiş olduğunuz bilgilere dayanarak bende kombi üzerinde bir kaç oynama yaptım ve sonuç süper 11 metre küp den 5.5 metre küp e varan bir tasarruf ettim teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.