Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
288.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar en iyi tasarruf ayarını deneme yanılma yoluyla buldum.isterseniz paylasa bilirim.Ben Tokat'ta oturuyorum şu an 7 aydır Buderus GB 012 kullanıyorum ilk zamanlarda 11 metre küp gaz yakiyordum.Buradaki paylaşımlarda bakarak bir formül oluşturdum ve şuan 55 derece ve on/off termostat la 6.5 metre küp gaz harcıyorum ev iç sıcaklığı 23 dereceyi hiç düşmedi ayarlarla ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
  • ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tokattan T kullanıcısına yanıt
    Merakla dinliyoruz hocam,buyrun..
  • Sıra ile anlatayım o halde . Sizinde dediğiniz gibi su alev boyunu kısan termostat hiç bir şeye yaramıyor 300 TL ödedikten sonra anladık.

1. İlk önce gidiş ve dönüş filtre lerini temizledim.

2. Peteklerin arkasına ısı yalıtımı yapan şu alüminyum tabakalardan koydum.

3.kombiye en yakın olan petek lerin vanalarını kıstım mesafe uzadıkça açtım.

4. Kombinin hani sizin dediğiniz 100.100.82 olayını ben biraz abartarak 48.48.54 yaptım

5.ve en son olarak devir pompasını 1. Kademeye getirdim.

Ve kombim 54 derecede onn/ off termostat la 22

- 23 derece oda sıcaklığında 5-6 metre küp gaz tüketimi var.Sonuç olarak bunları sizlerden ogrendim ve çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tokattan -- 30 Aralık 2016; 23:32:22 >
    Sıra ile anlatayım o halde . Sizinde dediğiniz gibi su alev boyunu kısan termostat hiç bir şeye yaramıyor 300 TL ödedikten sonra anladık.

1. İlk önce gidiş ve dönüş filtre lerini temizledim.

2. Peteklerin arkasına ısı yalıtımı yapan şu alüminyum tabakalardan koydum.

3.kombiye en yakın olan petek lerin vanalarını kıstım mesafe uzadıkça açtım.

4. Kombinin hani sizin dediğiniz 100.100.82 olayını ben biraz abartarak 48.48.54 yaptım

5.ve en son olarak devir pompasını 1. Kademeye getirdim.

Ve kombim 54 derecede onn/ off termostat la 22

- 23 derece oda sıcaklığında 5-6 metre küp gaz tüketimi var.Sonuç olarak bunları sizlerden ogrendim ve çok teşekkür ediyorum.

BU MUDUR TASARRUF YÖNTEMLERİNİZ? BİR ÇOĞUNU ZATEN HEPİMİZ UYGULAMAKTAYIZ.REGLAJ AYARI HER TESİSATTA AYNI VERİMİ VERMİYOR. SERVİS PARAMETRELERİNİ O DEĞERLERE GETİRMEDİM HİÇ,AMA HEM SERVİS PARAMETRELERİNİ DÜŞÜRÜP HEM DEVİRDAİM POMPASINI 1 E ALINCA EVİN ISINMASI ÇOK UZUN SÜRE ALMAZ MI? BEN SİZE GARANTİ YOLU SÖYLEYEYİM. PETEK METRAJLARINI%50 UZATIN ,TAVANA STROPİYER YAPIN,PETEK ÜSTÜ VE ARKASINI İZOLE EDİN,KOMBİNİZİ BAKIMLI TUTN % 40 - % 50 TASARRUF YAPARSINIZ....

YİNE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİ ADIMA..
  • Ben şuanda aylık 180 TL fatura ödüyorum ve mutluyum ...

PETEK SICAKLIĞINIZ 54 DERECEDE .MESELA BU AYARLARDA YANİ 48 DE BANYO YAPARSANIZ SUYUN ISINMASINI BAYAĞI BİR BEKLERSİNİZ,YADA SUYU İYİCE KISIP ÖYLE YIKANIRSINIZ.
    GECE GÜNDÜZ DEVAMLI 23 DERECEDE Mİ EVİNİZ? KULLANDIĞINIZ OT NİN MARKASI NEDİR?
  • Evet termostat 22 23 derece gece gündüz bir defa ayarladım bıraktım .Banyoda problem yaşamadım yaşamama sebebim soğuk su kullanmıyor olamam çeşme suyum 50 derecede sabit banyo ve mutfak için .Birde termostat kombiyi durdurduğu zaman bile petek sıcaklıkları uzun bir süre aynı kalıyor.farkina vardigim başka bir durum da dönüş suyunu kombim 17 saniye gibi bir sürede 54 dereceye çıkarıyor buda suyu kısa zamanda isittigini gösteriyor.
  • Mesela dün sabah 7.30 işe giderken sayacın 950.54 idi saat bugün 00.30 itibari ile 954.03 yani 17 saatte kullanmış olduğum gaz 3.49 yani saatte yakmış olduğu gaz 0.20 buda bana baya keyif veriyor şuan dış sıcaklık -4 derece oda içi sıcaklık 22 derece kombi 23 derece için yanmaya devam ediyor.
  • Apartman da herkesin kombisi aynı yani GB 012 ay sonu faturalara baktığımda baya fark var mesela karşı komşum standart kullanıyor hiç bir önlem almadan termostat ayar vb gibi aylık kullanımı 295 metre küp benim faturamı görmüş kafayı yiyecek adam 😀
  • Birde devir daim pompası calistiginda petek soyuyorya o olay bende yok öter ısısı hemen hemen aynı kalıyor buda devir daim pompasının 1 kademede olmasından olsa gerek tahminimce
  • GENERAL HT150 SET KABLOSUZ ODA TERMOSTATI

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR
    Yarın sabah dan itibaren parametreleri ve devirdaim ayarını sizin yaptığınız gibi ayarlayıp deneyecegim,termostadınızın kablolu su var bende. Bakalım ne olacak. Hiç 21â yı 48 lere düşürmedim. Umarım aynı sonuca ulaşırız. Takipte kalalım inşaallah

• İnşallah sizde memnun kalırsınız.
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Kardeş sadece kazan suyu ayarını yap yani 48.75.60

Değerli arkadaşlar.2010 yılından bu yana kullandığım Buderus Gb 012 kombimde ilk günden günümüze kadar artan doğalgaz fiyatları ile doğru orantılı olarak yapmaya çalıştığımız tasarruf yöntemlerine dair araştırma ve çabalarımız 2012 yılında ultimatetnctr arkadaşımızın öncülüğünde cihazımızın servis düzlem fonksiyonlarından bir kaçını değiştirmesi ile çeşitli denemelerle günümüze değin ulaştı.

2010 yılında buderus gb 012 yi OTM P Cihazı hediyesi ile satın aldığım da ilk defa kendi evimi kombi ile ısıtacaktım.Yoğuşmalı kombi furyası döneminde yoğuşmalı olduğunu düşünerek aldığım,aylar sonra sadece belirli ısılarda yoğuşma yapan,diğer kazan ısılarında hermetik kombi gibi çalışan ,yarı yoğuşmalı diyebileceğimiz bir kombi olduğunu öğrendiğimde iş işten çoktan geçmişti. Günde yaklaşık 12–15 m3 civarında doğalgaz tüketen kombimizde çok bilmiş OTM P Cihazı da devreye girince ,hem ısınamadığım,hemde bol bol fatura ödediğim iki yılın ardından ,önce 2. Düzlem servis fonksiyonlarından 2.1.A, 2.1.B. ve 2.2.B. ayarları ile oynama sonucu ulaştığım tasarruf hazzına daha sonra çeşitli yöntemler deneyerek günümüze ulaştığımda ilk gün ile mukayese edersek yaklaşık % 40 tasarruf yapar bir duruma geldiğimi belirtmek isterim.

Önceki yazılarımı okuyanlar bilecekler ki öncelikle nefret ettiğim OTM P den kurtularak çok da pahalı olmayan on off general ht 300 OT yi alarak yaklaşık %15 civarı,sonrasında tavana stropiyer kaplama yaparak yaklaşık %15–20 civarı,daha sonra petek arkası izolasyon plakası,ısıfan gibi yöntemler ile şu andaki tasarruf seviyesine ulaştım.

Şu Anda sivas da ,140 m2 brüt ,yaklaşık 130 m2 net ölçülerinde ,arakat ,dıştan yalıtımlı,10 m. Civarı petek uzunluğuna sahip,kuzey doğu cepheli dairemde 2.1. 75 ,2.1.B 75, 2.2.B 70 ayarlarında,devirdaim pompası 2. Kademede,hafta içi beş gün saat 15:00 ile 22:00 arası 21C.,geri kalan zamanda 19.5 C. ,hafta sonu saat 10:00 ile 22:00 arası 21 C. Geri kalan zamanda 19.5 C. Ayarlı kombimde bu günlerde ortalama 3–5 m3, en soğuk dönemde günde max. 9–10 m3 gaz sarfiyatım olmaktadır.Belirtmeliyim ki 2.1.A kalorifer devresi max. Isıtma gücü ayar fonksiyonudur.Bu fonksiyonu % 30 ile % 100 arasında ayarlayarak,brülördeki alev boyutunu arttırıp azaltabiliyoruz. OTM P ve diğer modülasyonlu OT ler bunu kendileri yapmaktadır.2.1.B sıcak kullanım suyu ısıtma gücü ayar fonksiyonudur.Bunu da aynı şekilde %30–%100 arası ayarlayabiliyoruz.2.2.B ise kalorifer devresi max. Gidiş suyu sıcaklık ayar fonksiyonudur.

Arkadaşlar 2.1.Â, 2.1.B

• Arkadaşlar diğer düzlem fonksiyonlarının yanı sıra kombimde hoşuma gitmeyen bazı ayarları da değiştirdim.Cihaz kalorifer modunda çalışırken elimi yıkamak için suyu açıp kapadığımda tekrar devreye girmesi için 1 dk. Bekliyordu.Bunu 2.3.F yi 0 yaparak düzelttim.Ayrıca sıcak su içşn musluğu açtığımda kombi hemen devreye girmiyordu,bunu 2.c.f de 5 olan değeri 0 yaparak düzelttim. Son olarak 2.9.F yi 1 yaparak brülör söndükten sonra devirdaim pompasının çalışmasını minimum â indirerek peteklerdeki ısının muhafaza olmasını sağladım.

• 30 Aralık da tokattan arkadaşımızın paylaştığı tasarruf yöntemlerinden bir çoğunu zaten yapıyordum.Bu arkadaşımız 2.1. , 2.1.B ve 2.2.B ayarlarını sırasıyla 48–48–54 yapıp çok memnun kaldığını yazınca bu ayarlarda karşılaşabileceği problemleri belirterek konforlu bir ayar olmadığını,ancak ön yargı ile yaklaşmamak için kendi kombimde deneyeceğimi ve detayları bu sayfada yazacağımı belirttim. Deneme yaptığım gün sonunda tahmin ettiğim gibi hem ısınmada,hemde sıcak sukullanımında problem yaşadım. Kalorifer devresi suyu ayarı %48 de kombi çalışmaya başladı.Dönüş suyu sıcaklık değeri ekranda 35 C. İken yaklaşık 15 dakika sonra ancak 42 C ye gelmişti. Oysa arkadaşımız 10 küsür saniyede 54 C. Ye geldiğini yazmıştı.Ortalama 40 dakikada ancak 54 dereceye ulaştı ve oda ısısı istenen değere ulaştığı için kombi OT tarafından kapatıldı.Ayrıca devirdaim pompası 1. Kademede olduğu için petekler çok daha geç ısındı.Önceden 10 dk. Da ısınan evim yaklaşık 40 dk.da istediğin ısıya ulaştı ve 1 m3 daha fazla tüketim ortaya çıktı. Sıcak kullanım suyu 2.1.B 48de iken banyoda musluğu serçe parmağım inceliğinde akıttığımda ancak suyun ısınabildiği hatta ılık kaldığını belirtmek isterim.Bu arada sıcak kullanım suyu 43 C. Ye ayarlı.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.