Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
62
Favori
336.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disintegration

daha kış başlamadığı için bu kadar düşük tüketim oldu aynı yöntemi ocak ayında yaparsınız sarfiyat fazla olur
    ama her durumda baymak falke yoğuşmasız kombi ile fark olacaktır
    esas konforu rc10 modülasyonlu oda termostatı ile yakalayacaksınız kombiniz dur-kalk şeklinde çalışmayacak oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak (E-BUS)

Hocam rc10 takıldığı zaman otomatik olarak oda sıcaklığına gore modulasyon yapiyor dimi yani herhangi bi servis ayari gerekmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _CsMaNiA_ _ kullanıcısına yanıt
    servis, rc 10 un nasıl çalıştığını anlatmak zorunda bu onların görevi,iki kabloyu bağlayarak olmaz
    anlatmazlarsa genel merkeze şikayet edin
  • Buderus GB072 ile GB062 arasında kaldım. İkisinin farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturkmen -- 11 Ekim 2015; 8:00:13 >
  • oturkmen kullanıcısına yanıt
    Aradaki farklar
    Gb72 minimum ısıl güç 6.6kW modülasyon aralığı %28-%100
    Gb62 minimum ısıl güç 7.3kW modülasyon aralığı %30-%100

Gb72 genleşme tankı 12litre
    Gb62 genleşme tankı 8litre

Gb72 güneş enerjisi sistemleri ile entegre edilebiliyor
  • quote:

Aradaki farklar

bende bu 2 ürün arasında kalmıştım fakat evim küçük olduğu için aradaki fiyat farkı çok olduğu için gb062yi tercih ettim . evim küçük olması rağmen petek boylarımı büyüttüm . salonda 1.40 vardı 1.80 yaptım. yatak odasındaki peteği 1.80 yaptım . Antrede 1 metre petek vardı 1.40 a yükselttim. mutfakta 60 cm vardı 1metreye yükselttim.
    ön balkonumu cam balkon ile kapatıp balkona 60cm petek eklettim. Arka balkonuda çift ısıcam pimapen ile kapattım . şimdi yatak odamın duvarını içten mantolama yapıcam 1 yıllığına geçici olarak . haftayada rc10 oda kumandamın montajını yaptırıcam. Kışa hazırım inşallah verimli bir şekilde ısınıp az fatura ödeyeceğim.

• _CsMaNiA_ _ kullanıcısına yanıt
    Termostatik vanalar kullanmıyorsanız mutfakta (ocakta yemek yapıldığı için+radyatör faktörü nedeniyle) ve kombiye yakın birkaç radyatörde kullanabilirsiniz
    Böylece iyi ısınan petekleri kontrol altına almış olursunuz kapalı devre tesisat suyu daha uzaktaki odalara kanalize olur,ilave tasarruf yapar
    Termostatik vanada danfoss ra 2000. ( gaz sensörlü) öneririm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aradaki farklar

günısı entegresyanu nasıl yapılıyor acaba. bir mühendis gün ısı sisteminde de değişikliklerin yapılması gerektiğini ve çok masraflı olduğunu söyledi.mesela gün ısıdan gelecek sıcak suyun ısısı nasıl ayarlanacak

• alpozturk2002 A kullanıcısına yanıt
    buderus solar kit ile entegre ediyorsun aynı solar kit bosch markası adı altında da satılıyor
    entegre ettiğinde güneş enerjisinden gelen su 45c nin altındaysa kombi devreye girmiyor

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

• disintegration kullanıcısına yanıt
    solar kit sadece kullanim suyu için değil mi? radyatörlere giden su için bir etkisi olmuyor. @disintegration

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    sadece kullanım suyu için
  • günısı daki sıcak suyu ısıtma için de kullanan kombi geliştirilirse mükemmel tasarruf olur. çok güneş gören bölgelerde yakıt yarı yarıya düşebilir

• quote:

Aradaki farklar

Benim 9 metre petek uzunluğum var. Ama 5 metresi devamlı açık oluyor. Bazı kimseler yoğuşmalı almana gerek yok diyorlar. Sizce yoğuşmalı mı almalıyım yoksa konvansiyonel mi?
    Bu durumda GB072, U072 veya Bosch Class 6000 24 kw hangisi tercih edilir?
    kesinlikle premix yoğ kombi taktırın
    ben net 60m2 ve petek metrajı 4-5metre olan evlere bile premix yoğ taktırıyorum ve cihazlar her duruma yoğuşma yapıyor
    bu cihazların minimum ısıl gücü yüksek değil
    gördüğünüz gibi buderus gb62 6.6kW buderus gb72 ise 7.2kW minimum ısıl güçte çalışıyor 5metreye kadar cihazlar koşullar hazır olduğunda kapasitesini düşürüp alev modülasyonunu arttırabilir

masallara inanmayın bütçeniz varsa premix yoğ kombi alın

buderus gb62 veya buderus gb72 alabilirsiniz ama her iki cihaz arasında çok büyük fark yok

buderus gb72 veya buderus gb62 yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı (veya diğer mod oda term) alabilirsiniz kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar

buderus ürün mühendisleri de bu şekilde kullanmayı öneriyor

• quote:

kesinlikle premix yoğ kombi taktırın
    ben net 60m2 ve petek metrajı 4-5metre olan evlere bile premix yoğ taktırıyorum ve cihazlar her duruma yoğuşma yapıyor
    bu cihazların minimum ısıl gücü yüksek değil
    gördüğünüz gibi buderus gb62 6.6kW buderus gb72 ise 7.2kW minimum ısıl güçte çalışıyor 5metreye kadar cihazlar koşullar hazır olduğunda kapasitesini düşürüp alev modülasyonunu arttırabilir

masallara inanmayın bütçeniz varsa premix yoğ kombi alın

buderus gb62 veya buderus gb72 alabilirsiniz ama her iki cihaz arasında çok büyük fark yok

buderus gb72 veya buderus gb62 yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı (veya diğer mod oda term) alabilirsiniz kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar

buderus ürün mühendisleri de bu şekilde kullanmayı öneriyor

RC10'da haftalık ve saatlik program var mı?

Buderus rc 25 te haftalık programlama var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Buderus rc 25 te haftalık programlama var

RC150 'de de varmış. Fakat RC25 380 TL, RC 150 285 TL.
    Bir de GB062 ile GB072 arasında kaldım. Arada 700 TL fark var. Bu farka değer mi? Sadece genişleme tankı farkı var. 8 litre ve 12 litre. Bu fark ne işe yarar?
    Mobildeyim uzun yazamiyorum
    rc150 de olur onun haricinde kablosuZ modulasyonlu secenekler de var hatta dis hava sensoru de taktirabilirsiniz
    genlesme tanki sistemde olusacak taskinliklari absorme etmeye yarar normal evlerde 8litre yeter
    700lirayi hakedecek bir fark yok
    iki kombide stabil calisir
    ikisinin de sicak su gucu 30kw bunda bile fark yok
    buderus muhendisleri araya kayda deger fark koymamislar bu da gb72 nin albenisini azaltiyor

Evinizde tek banyo varsa sicak su gucu 24kw cihaz da yeter
    bunu sunun icin yazdim bosch condens 2500 ve buderus gb62 ayni kombidir iki kombi manisa da bosch fabrikasinda uretiliyor tek fark condens 2500 in sicak su devresi 24kw gb62 nin 30kw
    ayrica bosch un modulasyonlu oda term daha uygun fiyata satiliyor
    bosch fr 10 veya programli fr100 var

bolgenizden teklifler alip degerlendirebilirsiniz

• quote:

Evinizde tek banyo varsa sicak su gucu 24kw cihaz da yeter
    bunu sunun icin yazdim bosch condens 2500 ve buderus gb62 ayni kombidir iki kombi manisa da bosch fabrikasinda uretiliyor tek fark condens 2500 in sicak su devresi 24kw gb62 nin 30kw
    ayrica bosch un modulasyonlu oda term daha uygun fiyata satiliyor
    bosch fr 10 veya programli fr100 var

bolgenizden teklifler alip degerlendirebilirsiniz

Tek banyo var. Ama sıcak su performansı iyi olmasını isterim. Musluğu açınca hemen sıcak su gelmesini isterim. Ayrıca yazın şebeke suyu ısındığı zaman alevini az yakıp banyoya devamlı ılık su göndermesini isterim. Önceki ECA kombimde bunlar yoktu.

Buderus kombi 1900 TL + kumanda 245 TL = 2145 TL'ye gelecek.
    Bosch'un programlı saati 400 TL imiş. Bu yüzden daha pahalıya geliyor. En çok satan zaten Buderus GB062 kombiymiş.

O zaman buderus gb62 en iyi tercih
    banyo ve mutfakta ayni anda sicak suyu stabil ve kesintisiz alirsiniz.sebeke suyunun debisinde sorun olmadigi taktirde

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.