Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
62
Favori
336.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sicak suya soyle ornek vereyim.
    bende yeni kasa baymak novadens extra var.
    isitma suyu devresi 24 kw gucunde ve cok sabit isitma yapmakta..
    banyo suyunu actigimda 42 derecede olmasina ragmen sabit guc tuketimi %7,,ila 8 arasi oluyor..kisin en soguk havada bile 45 48 derecelere ayarlasam bile en fazla %30 lara cikiyor.

kisin en soguk havada banyoyu mutfagi ve lavaboyu dahi acsam %80 90 lara cikarak yine bana en guzel su sicakligini kesintisiz verecektir.

gb062 yada bsch condanse 2500 fazlasiyla sicak su konforunu saglayacaktir.

ayrica yazin 36 37 lerde ayarliyorum yine sabit isitiyor., asagi bir sicakliktada kombi ac kapat yapiyor. bir sicak bir soguk oluyor..nedeni ise minimum isitma suyu devresi 5 kw oldugu icin acip kapatma yapiyor.konfor dusuyor.

35 36 derecelrde yine sabit ilik su
    isterseniz ariston genus premium evo alacaksiniz..cunku minimum isitma suyu devresi 2,5 kw kadar dusmekte.yani 35 36 derecelerde bile kesintisiz ilik su veriyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Baymak premix yog kombilerin (duo tec,falke,novadense) sicak su gucunun stabilligi harika.kullanim suyuna gore modulasyon ozelliginde mukemmel calisiyor
    cok dusuk debi suda bile stabil sicak su gucu var
    ailem ve tanidiklarim izmirde yazin 3ay 35c ayarinda kullandi kalabalik ailede bile en dusuk fatura odediler
    bazi kombilerin 40c hatta bazilarin 45c den asagida ayarlanamasinin yaninda kombiyi 30c ye kadar dusurmek yazin cok ise yariyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    kombimin bu yanini cok seviyorum..
    keske isinmadada beni memnun etseydi dicem ama kombinin sucu yok..tamamen binasal sikinti yuzunden isitmasi bana pahaliya mal olmakta.

sicak suda soyle bir konforsuzluk yasamistim..yanilmiyorsam 35 yada 36 derecede iken bir kac defa isitip sogutma egilimi gostermisti..bu sene ayni seyi yapmadi..belki banyoda muslugu az acmista olabilirim..aslinda sebeke suyum yazin dahi serin hatta soguk akar.ona ragmen isida dalgalanmalar yapmisti..nedeni ne bilemedim bu sene hic bir sikinti cekmedim.

fatura olarakta kalabalik aile olmasamda ocak dahil ayda 10 15 lirayi gecmemistir.

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Ben 10larca taktırdım yazın devamlı 35c civarında kullanmayı öneriyorum yetiyor bizde hiç sıkıntı olmadı
    Özellikle soruyordum yazın en düşük faturalar baymak premix lerde hatta bir yakınım pert olan kombiden baymak falke condense geçti aynı hane halkıyla yazın faturalar farketti 18-19lira gelen fatura 8-10liraya düştü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    evet haklisiniz..yazin bile 10 lira tasarruf yaptiriyorsa, baymak premixler alinabililecek f/p cihazlari diye dusunuyorum.

zaten banyo suyu acikken kombinin yanina gittigimde cok az bir ses cikariyor ve yogusma giderindende baya su akitiyor..demekki iyi hir yogusumla enerji tasarrufu saglayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Buderus rc 10 modülasyonlu oda termostatı olmadan buderus gb62 almayın,kombinizin vazgeçilmez aksesuarıdır cihaza oda sıcaklığına göre modülasyon yaptırır
    Buderus ürün uzmanlarının önerdiği mod oda kumandasıdır mutlaka rc 10 alın

Eca yerine danfoss ra 2000 gaz sensörlü termostatik vanalar taktırın,gazlı termo vanalar daha hızlı tepki gösterir ve ra 2000 nin malzeme kalitesi iyidir,izmirdeyseniz izmirde satılır
    Kombiye yakın peteklere ve mutfağa ra 2000 termo vanaları taktırın daha uzak bir noktaya rc 10 taktırın
    Kombinin altına plastik kombi seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler taktırabilirsiniz

RC10 yerine RC150 taktırmayı düşünüyorum. Fiyatı sadece 45 TL pahalı. RC150 'de bir sürü özellik var ve 250 TL. Fiyatının düşüklüğü kafama takıldı. Sorun olur mu sizce?

• oturkmen kullanıcısına yanıt
    Hayir sorun olmaz buderus urun muhendislerinin gelistirdigi isi kontrol aksesuaridir hepsi urun gamindaki kombilerin anakartina tam uyumlu e-bus cift yonlu iletisimde bulunur
    eger kafaniza takildiysa telefondan buderus/bosch urun sorumlusundan bilgi alabilirsiniz
    manisa daki bosch termoteknik fabrikasi yardimci olur

• Hocam 2 haftadır yorumalrınızı dikkatle okuyorum takip ediyorum bıkmadan usanmadan bizleri aydınlattğınız için Allah sizden razı olsun. Sağlılk ve mutlulukla nice 10000 msjlara inşallah....

hocam petekler dd plus termostatik vanalar danfoss ve boru metrajları aynı olamak kaydıyla 2 kombi arasında kaldım sizin öneriniz hangisi olur? ev mersinde arakat güneş görüyor brüt 145 m^2 her nekadar firmalar yoğuşmalıya ısrarla gerek yok desede kararım kesinlikle yoğuşmalı olacak...

1. seçenek buderus GB 062 (oda termostatı rc 10 ile tabii ki)

2. seçenek vaillant 236/5-3

açıkçası gönlüm GB 062 den yanaydı ama eş dosttan vaillantı da mutlaka düşün tavsiye si alınca kararsız kaldım açıkçası

vaillant için çıkan fiyat 300 TL daha fazla birde eğer vaillant olacak olursa uyumlu olduğu oda termometresi var mıdır? şimdiden teşekürler...
  • matherica M kullanıcısına yanıt
    merhaba
    iki kombide farklı cihazlar
    vaillant 236-5-3 ısıtma devresi 20kw yani 17000kcal sıcak su devresi 23,5kW bir cihazdır
    buderus gb62 ise ısıtma devresi 24kW sıcak su devresi 30kW bir cihazdır

iki kombi arasında kaldıysanız buderus gb62 daha iyi tercih
  • anladım hocam çok teşekkürler peki eşanjör bakımından fark var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matherica -- 13 Ekim 2015; 22:16:49 >
  • bir de son olarak vaillanttan önereceğiniz gb 062 ayarı bir kombi var mı hocam fiyat karşılaştırması yapabilmek adına bakabileceğim?
  • matherica M kullanıcısına yanıt
    vaillant ecotec pro 286-5-3 modeli var ama fiyat yönünden buderus gb62 yi aşar
    arada en az 500-600lira oynar
  • Bugün itibariyle GB-062 kombi ve RC150 kumanda aldım. Henüz taktırmadım. RC150 kumanda için kablo ve 2 Amper sigorta gerekiyormuş. Ne tip bir kablo almam lazım?
    Bir de gider meselesi var. Gideri şimdilik damacanaya koyup servise kombiyi açtırsam olur mu?
    2x0.75mm kablo alip duvara monte edeceksiniz kombiye giden kablolar acikta kalacak baglanmayacak
    yog gideri borusu gidere baglanmadiysa servis sorun cikartabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

2x0.75mm kablo alip duvara monte edeceksiniz kombiye giden kablolar acikta kalacak baglanmayacak
    yog gideri borusu gidere baglanmadiysa servis sorun cikartabilir.

2x0.75mm kablo olduğuna emin misiniz? 3x0.75mm olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oturkmen

Gideri şimdilik damacanaya koyup servise kombiyi açtırsam olur mu?

Epeydir damacana su almıyordum, sağlıksız olduğunu düşündüğümden..
    Yeni bir sebep eklenmiş oldu :)
    Genelde Buderus'un oda termostatları 2x 0,75mm-1,5mm arası TTR kablo ile çalışıyor. Kutuda kitapçık olması gerekiyor birde ona bakın herhangi bir bilgi yoksa servise veya müşteri hizmetlerine sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Genelde Buderus'un oda termostatları 2x 0,75mm-1,5mm arası TTR kablo ile çalışıyor. Kutuda kitapçık olması gerekiyor birde ona bakın herhangi bir bilgi yoksa servise veya müşteri hizmetlerine sorun.

Kitapçığına baktım, öyleymiş. 2x 0,75mm-1,5mm kablo istiyordu gidip aldım.

Montajı yapan bana su gider borusunun GB062 kombi kutusundan çıkmadığını söyledi. Gerçekten çıkmıyor mu? Benim kombi ile gider arası 1 metre mesafe var. Eğer çıkmıyorsa ne tip bir boru almam lazım?
    Doğrudur çıkmaz, kombi ile gider arasında mesafeler herkeste farklı olduğundan çıkmaması normal. Klimalarda veya bulaşık makinelerde kullanılan su tahliye borusu işinizi görür.
    Yoğuşma tahliye borusu olarak 20mm pprc plastik boru veya spiral klima hortumu kullanabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.