Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
62
Favori
336.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buderus gb62 tam bir yılını doldurmadı 10-11 aydır piyasada yeni kombi sayılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Gb172i diye geçiyor.Ben mi yeni gördüm acep?
  • doğru gördünüz

gb 172i piyasaya yeni çıkan daha çok büyük evler için geliştirilmiş kombi ve kazan olmak üzere 2 model 30kW ile 35kW olarak 2kapasitede satışa sunulacak
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Marka ve modellerini baya bi övüyosunuz.Bende dubleks bi daire ye geçicem.Umarım bu komiyi takarlar.
  • bu kombinin teknik özelliklerini daha inceleyemedim 1:8 modülasyon yapabilmesi avantaj ayrıca üstündeki kontrol ünitesi sıra dışı bir uygulama
    satış fiyatı da önemli
    değişik ve sıradışı bir cihaza benziyor
  • buda konuya benden katkı olsun cihazla ilgi yedek parça fiyatı vs sormak isteyenler bana PM ile ulaşsın
    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları
  • Almanya'da vardı Türkiye'ye yeni gelmiş . Kombinin özelliklerine bakılırsa kapalı gözle alınacak bir cihaz fakat fiyatı ne olacak orası muamma zira Termoteknik firması benzer bir kombi olan Termoteknik Vogue modelini 4500 TL civarında olan fahiş bir fiyattan (bana göre) satıyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Almanyada gb 172 modeli 2500€ dan baslayan fiyatlarla satiliyormus..yalniz soyle bir durum var bu modelde 14 ,20 24 kw gucunde kazanlar var..aslinda 14 yada 20 kw gucteki kombiler 5 ila 7 metre petege kadar isitabilirler degilmi..buda kucuk eve kucuk kombi demek..hemde ekonomi demek.

arkadas bu almanlarida anlamak mumkun degil yahu..kocaa sifir bmw mercedesleri 30000 50000 euroya alirkene, her ne kadar basit sayilmasakta bir bmw nin yaninda basit kalacak kombiyide 2500 eurouya aliyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 1 Ekim 2015; 16:11:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye 24kW'dan aşağı gelmez . Avrupa'da 10kW kombilerde var ama ne hikmetse güzel ülkeme gelmiyor.
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Bazı kombi sitelerinde buderus gb172i 30kW kombi versiyonu 4000tl den satılıyor

• Beyler haziran da buderus gb062 kombi almistim tabi yaz olmasindan dolayi peteklere su basmamistim sadece musluk suyu icin kullaniyorduk. Bu sabah itibari ile peteklerede su basarak bi yarim saatlik test yaptim. 50 dereceye ayarladim su sıcaklığını. Petekleri baya bi isitti daha once baymak falke hermetik kombi kullaniyodum ve 50 derecede bu kadar sicak petek olmuyordu. Arasinda güç farkindan olabilirmi. Petek boyu evde 8 metre . evim brüt 95m2 . salon 21m2 1.80 petek taktirdim. Yatak odasi 12m2 1.80 petek var. oturdugum bina bitisik nizam birtek yatak odasinin duvari boş yalitimda olmadigi icin 1 metre petek yetmiyorduu umarim bu kış konforlu bir sekilde isinirim. Binada mantolama olmadigi icin rc10 oda termostati takirmadim. Salonda balkon var balkonu cam balkonla kapatarak birde 60cmlik petek taktirdim en azindan balkon tarafindan gelen soğuğu bu sekilde kesmek istedim. Isi kaybi olacak tek yer yatak odasi . termostat yeride salonda sizce rc10 almalimiyim almassam 50 derecede surekli yanarsa gunde kac m3 gaz tuketimim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CsMaNiA_ -- 3 Ekim 2015; 11:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _CsMaNiA_ _ kullanıcısına yanıt
    buderus rc 10 alın ısı kayıpları olsa bile evdeki oda sıcaklığına göre kombi kontrol altında olur
    öteki türlü bildiğimiz tesisat suyuna göre modülasyon özelliğinde suyu ısıtıp ısıtıp peteklere gönderecek ve dur-kalk şeklinde çalışır
    ilave tasarruf için kombiye en yakın 1-2 peteğe ve mutfağa termostatik vana taktırabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

bu kombinin teknik özelliklerini daha inceleyemedim 1:8 modülasyon yapabilmesi avantaj ayrıca üstündeki kontrol ünitesi sıra dışı bir uygulama
    satış fiyatı da önemli
    değişik ve sıradışı bir cihaza benziyor

kombinin üzerinde rc300 oda kumandası bulunuyor bu kumanda tek başına piyasada 800 ile 950 tl arasında satılmakta. ben kombinin tasarımını çok beğendim.
  • zafer135 kullanıcısına yanıt
    Tasarımı güzele benziyor ama broşüründe detaylı bilgi yok kullanım kılavuzu da henüz yok
    İnceleyemedim
    1:8 modülasyon oranı ve üstündeki oda termostatı üstün özellikler

• quote:

buderus rc 10 alın ısı kayıpları olsa bile evdeki oda sıcaklığına göre kombi kontrol altında olur
    öteki türlü bildiğimiz tesisat suyuna göre modülasyon özelliğinde suyu ısıtıp ısıtıp peteklere gönderecek ve dur-kalk şeklinde çalışır
    ilave tasarruf için kombiye en yakın 1-2 peteğe ve mutfağa termostatik vana taktırabilirsiniz

Servise telefon actim 290tl dedi rc10 a internet uzerinden 195 e buldum 9 taksit onu alicam. Servis gelip baglantisini yapacak 40tl ucreti varmis. Kombi daha yeni olduğu icin garanti kapsamindan cikmamasi icin servise montaji yaptirticam insallah normale gore daha fAzla bi gaz tuketimim olmaz.

Kesinlikle tasarruf yapacaksınız yeter ki kumandayı doğru kullanın
    Ayrıca rc10 oda kumandasını evin ortasına evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya monte ettir
    Yerden en az 1.5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak

Buderus ürün mühendisleri bile ısrarla buderus modülasyonlu oda termostatı öneriyor

Rc 10 u monte ettirince kumanda nasıl çalışıyor servisten öğren bu onları görevi
    Kombin dur-kalk şeklinde çalışmayacak oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak

https://m.youtube.com/watch?v=Ra18znyBsg4

• quote:

Kesinlikle tasarruf yapacaksınız yeter ki kumandayı doğru kullanın
    Ayrıca rc10 oda kumandasını evin ortasına evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya monte ettir
    Yerden en az 1.5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak

Buderus ürün mühendisleri bile ısrarla buderus modülasyonlu oda termostatı öneriyor

Rc 10 u monte ettirince kumanda nasıl çalışıyor servisten öğren bu onları görevi
    Kombin dur-kalk şeklinde çalışmayacak oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak

https://m.youtube.com/watch?v=Ra18znyBsg4

Evi tadilat yaparken kapi girisinde salon içerisinde lamba anahtarlarinin altina kablo biraktirmistim. Ana sanirim kapidan en az 1.5 metre ilerde olmasi gerekiyor gerekirse 1.5metre kablo ile salonun tam ortasina güneş gormeyen ve petege uzak yere koyucaz. Pazartesi alicam rc10 u servis gelsin bakalim onlarda bi oneride bulunur elbet

• Isimarketiniz adli siteden aldigim buderus rc10 oda kumandasi dun elime ulaştı.internette en ucuz burada var suanda 195 tl + kargo ucreti ile satiliyor. N11 ve diger sitelerde 230 ile 290 arasi satılıyor. Servisteki fiyati 290 tl + 40 tl montaj ucreti. Alacak olanlar kaçırmasın.

Montaji daha yaptirmadim havalarin yumuşak gitmesi sebebi ile sanirim ay sonuna doğru montajı yaptirirm. Deneyimlerimi ve tuketimi burdan paylaşırim

• Evde 11 aylık oğlum olduğu için havalarında gece 14 dereceye düşmesiyle dün gece kombi ile 9 saatlik bir test sürüşü gerçekleştirdim :) Termostatı daha bağlatmadım kısmetse haftaya montajını yaptırıcam .

Gece saat 21:05'te 43 derece ayarladım kombiyi ve sabaha kadar hiç ellemedim sadece kısa süreli bi duş aldım . Sabah 06:45'te işe gitmek üzere evden çıkarken kombiyi kapadım .

kombiyi çalıştırmadan önce sayaç : 59,275

Sabah kombiyi kapattığımdaki sayaç : 61,607

yakılan doğalgaz : 2,332 m3

9 saat 40 dakikada bu kadar tüketimim olmuş. Az değilmi arkadaşlar bu saatte bi bozukluk olmasın :) alışık değilim ben bu kadar az tüketime . hermetik tırt falke ile sabaha kadar 6 metreküp yakıyordum. Sabah saate bakıp hesap yaptığımda gözlerime inanamadım . Buderus RC10 oda kumandası takıldığında demekki komik rakamlara ısınıcaz .

evi tadilat yaparken mutfak balkonunu içeri almıştım ve çift cam pimapen ile kapatmıştım kombinin ev içinde olmasından kaynaklı sanırım kollektörlerde ısı kaybınında minimumda olması bunda büyük etken

Saygılarımla

daha kış başlamadığı için bu kadar düşük tüketim oldu aynı yöntemi ocak ayında yaparsınız sarfiyat fazla olur
    ama her durumda baymak falke yoğuşmasız kombi ile fark olacaktır
    esas konforu rc10 modülasyonlu oda termostatı ile yakalayacaksınız kombiniz dur-kalk şeklinde çalışmayacak oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak (E-BUS)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.