Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: op_dede

Kombilerde ayarlanan ısı limitine göre kw hesabını neye göre yapıyoruz.Mesela bizim kombi Buderus U072 24kw anladığım kadarıylada modülasyon aralığı 40/82c diye biliyorum.Ben kombiyi 40c ayarladığımda 45c yei bulduğunda sönüyor pompa çalışmaya devam ediyor.Kombi derecesi 34.5c ye düştüğünde tekrar yanmaya başladığı zaman kombi kaç kw ya ulaşmış oluyor.Fakat daha sonra ben iki değişik oda termostatıyla denedim her ikisiylede çalışma sistemi kombi 70c ayarlı termostat 21c ayarlı kombi 45c ile 52c arasında 21c ye ulaştığı zaman alev sönüyor bir süre sonrada pompada duraklıyor bu şekilde baya bekliyor oda termsotatındaki ayarlı 21c - 20.5 e düştüğü zaman tekrar yanmaya başlıyor başladığı zamanlar kombi derecesi 22c ile 25c de başlamış oluyor sonra kademe kademe 45c ile 52c arasında gene sönüyor ve aynen böyle devam ediyor.Benim açıklamama göre kombi modülasyon yapmışmı oluyor.

Butun kombiler sistem suyu sicakligina gore modulasyon yapar..
    Minimum isil gucu biz bilemeyiz, marka modeldeki belirlenen minimum isil guc neyse o.

Min isi gucu yuksek olan kendini cok kisamayacagi icin dur kalki cok olur.
    Tam terside min isil gucu az olan icin gecerlidir..mumkun mertebe modulasyon araligi genis olan kombi tercih edilirse verim daha iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Evet kullanınca öğrenmiş oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    malzeme ismini hatırlamıyorum ama bu tür bir yalıtım boyası test etme şansım oldu. 0,5 mm,1 mm gibi kalınlıklarda bir boya ile boyanmış sac parçası ocak üzerinde ısıtıldı. boyalı bölgeye el değebiliyorken boyasız bölgeye damlattığımız su anında buharlaştı. bu bahsettiğim birkaç sene önce piyasaya yeni girmeye çalışan yerli üretici bir firmaydı.
  • Öyle bir boya kullandım dış cepheden terleme yapan yerim vardı isonem thermalboya surdum suyu azalttı ama kesmedi tek eksigim keşke içerden de surseydim, etkisi var ama yeterli degil

• Bu kombinin güneş enerjisi sistemleri ile uyumlu olduğu söyleniyor; bu uyumdan anlaşılması gereken peteklerin içinde ısıtılacak suyun güneş enerjisi ile desteklenmesi mi yoksa duş ve lavabolardan akan suyu için bir uyum söz konusu?
  • Augias kullanıcısına yanıt
    Özel bir aparatı var onu kullanıyorsunuz.O özellik boş bir özellik fazla takılmayın.
    Ürün bu:>http://kombialalim.com/BOSCH-Solar-Kit
  • Yaşadığım şehirde güneşlenme süresi oldukça yüksek güneş enerjinin potansiyelinden yararlanma neden boş olsun ki?
  • Buderus gb072 yaz modu nasıl yapilir acil yardim

• GB072 ye uygun en iyi oda termostadı hangisi? Rc10 mu Rc150 yi mi tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler kolay gelsin. Ben yeni ev aldım daha yapım aşamasında. BUDERUS GB072 kombi taktırdım mutfak balkonunda dolap içerisinde. Size sorum şu? Evim balkonlar dahil 187 m2 4+1 ara kat daire. Salon 35 m2, mutfak 15 m2 ve diğer odalar ortalama 15 m2. Oda termostadı kablosu salonda. Oda termostadı alacağım. Kombiye uygun Rc10 ve Rc150 var. Rc150 modülasyonlu ve programlı ama Rc10 sadece düz bir oda termostadı. Ama fiyatlarına baktığımda rc150 250 tl, rc10 220 tl. Yani bu kadar fark 30 tl mi fark eder bilmediğim başka fark mı var ve siz hangisini almamı önerirsiniz. Teşekkürler

• Dastok102 D kullanıcısına yanıt
    günlük program yapmayacaksanız rc10 yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

quote:

Orijinalden alıntı: santoryo

2700 kombi kardeşim nerdeyse netteki fiyata bayiden aldım dolabı montajı falan 2900 e geldi

hocam merhaba. ben de mersin de yaşıyorum. hangi bayiden aldığını öğrenebilir miyim? bildiğim 2 buderus bayiisi var da.

Kusura bakma kardeşim mesajını şimdi gördüm malesef bir süredir girmiyordum foruma belki de çoktan almışsındır ama yardımı olursa söyliyim mezitli Daikin den aldım forumun ordaki buderus bayisi ali isminde güzel bir arkadaş var kendisi iyi biri ama fiyat yüksekti nerdeyse aynı fiyata gb062 alacaktım ondan ama sonra diğer tarafı farkettim almadıysan henüz ahbap olduk sayılır daikin deki arkadaşla zaten evvelden babamı tanıyordu yardımcı olurum sana indirim isterim kendime alıyor gibi...

• 100 m2 evimizde 8.3 metre peteklerimiz var. Kombimiz gb072 yoğuşmalı. Peteklere giden borular mobil şekilde yapıldı.

Oda termostadımız yok. Fakar vanalarımız 5 kademeli termostatik vana.

İlk kez hususi kombi kullanacağız. Kılavuzda maksimum yerden ısıtma için 50, radyatör ısıtması için 75 derece ayarlayın diyor giden su sıcaklığını.

Ekonomik bir ısınma ve yoğuşmadan faydalanmak için kombi sıcaklığı kaç derece olmalı? Belirli bir standardı var mıdır? Yoksa deneye deneye mi öğrenmeliyiz?

• reguse kullanıcısına yanıt
    Radyatörlü sistemde Kazan sıcaklığı maximum 55c olmalı kesinlikle 70c de kullanmayın yoğ verimi çok azalır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.

• Ustalar bir yardım gb72 banyonun ortasında su soğuyor bekliyoruz ısınıyor neyi yanlış yaptığımızı bilmiyorum

• Kombi Petek sıcaklığı 36 ustune çıkmıyor fakat petekler sıcak su geliyor ama kaldım 36 derce sıcaklıkta bilgisi olan varmı

• Buderus gb 072 kombi kullanmaktayım.Bugun bir siftah yapalım dedik ve kombiyi açtık kombide kazan sıcaklığını 42 yapıp yanma ile birlikte sağ altta "S" işaretini gördüm ve 42 dereceye cıkan kazan sıcaklıgı birden 20 dereceye hızla düşmeye başladı."S" işaretinin anlamına baktım ve buderus sifon doldurma fonksiyonu olduğunu ve 15 dakika civarında sürdüğünü gördüm.Fakat sorun şu ki "S" işareti 2 saat gibi bir süre geçmesine rağmen geçmedi ve petekler ısınmadı.Bir hatada vermiyor kombi ne yapacağımı şaşırdım.Var mı önceden bu durumla karşılaşan bir arkadaşımız?
  • Basınç ayarı olabilir mi ben ilk açtığımda basın 1.5 barin altında idi petekler su verdim düzeldi

• 1.5 ile 2 bar arasında basınç.Basınçta sıkıntı yok.Sorunu bulamadık servisi çağıracaz mecbur petekler ısınıyor sonra yanma kesiliyor ve kazan sıcaklıgı 25 dereceye düşüyor kendiliğinden.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.