Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AzzOR.1991

1.5 ile 2 bar arasında basınç.Basınçta sıkıntı yok.Sorunu bulamadık servisi çağıracaz mecbur petekler ısınıyor sonra yanma kesiliyor ve kazan sıcaklıgı 25 dereceye düşüyor kendiliğinden.

Sorun şimdide son peteklerin yeterli derecede ısınmaması, ilk petekler gayet iyi ısınıyor.Peteklerde hava falan yok.Sorun pompaya geçti şimdide çıldırcam.Gerçi sifon pompasındada sorun vardı.Aynı pompa görev yapıyorsa pompada sıkıntı var sanırım.
  • İyi günler buderus u072 modeli kombiyi Yen'i taktırdım fakat ateşleme yapmıyor ve ekranda 11 yazıyo kullanma kılavuzunda fan kademe ayarı yapılması gerekiyor diye yazıyor yapıyorum fakat kabul etmiyor sanırım bunlarda şifre girilmesi gerekiyormuş bilgisi olan varmı dır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AzzOR.1991 kullanıcısına yanıt
    Sorun pompanın tıkanması.Cihazı acıp pompayı boşaltıp,cihazı resetleyip,pompa ayarı yapıldıktan sonra cihazda hiçbir sorun kalmadı.Belki karşılaşan olur diye sorunun cevabınıda yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahcan4583

İyi günler buderus u072 modeli kombiyi Yen'i taktırdım fakat ateşleme yapmıyor ve ekranda 11 yazıyo kullanma kılavuzunda fan kademe ayarı yapılması gerekiyor diye yazıyor yapıyorum fakat kabul etmiyor sanırım bunlarda şifre girilmesi gerekiyormuş bilgisi olan varmı dır

Şifre falan girilmesi gerekmiyor diye biliyorum.Direk ayarlardan pompa kademesini ayarlayıp ok demeniz yeterli.En azından gb072 sifre olmadıgından u072 olmadıgını düşünüyorum.Atladığınız bir adım vardır mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AzzOR.1991

quote:

Orijinalden alıntı: ahcan4583

İyi günler buderus u072 modeli kombiyi Yen'i taktırdım fakat ateşleme yapmıyor ve ekranda 11 yazıyo kullanma kılavuzunda fan kademe ayarı yapılması gerekiyor diye yazıyor yapıyorum fakat kabul etmiyor sanırım bunlarda şifre girilmesi gerekiyormuş bilgisi olan varmı dır

Şifre falan girilmesi gerekmiyor diye biliyorum.Direk ayarlardan pompa kademesini ayarlayıp ok demeniz yeterli.En azından gb072 sifre olmadıgından u072 olmadıgını düşünüyorum.Atladığınız bir adım vardır mutlaka.

İlginize teşekkür ederim hallettim sonunda fan kademe ayarı yaptıktan sonra ok tuşuna 5 saniye basılı tutmamız gerekiyormuş ben ok tuşuna ayarladıktan sonra basıp çekiyordum şu an için kombi çalışıyor yurt dışından bu kombi gelirken servise bagımlı kılmak amacıyla sıfırlıyorlarmış bu kısmı

• Arkadaşlar oda termostatı konusunda çok kararsız kaldım. Tavsiyede bulunabilir misiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,
    75 m2 eski bi apartman dairem var ve komple tadilat yaptırıyorum.
    Birkaç güne kaba tadilatı bitince, komple doğalgaz tesisatı yenilemesi yaptırıcam.
    Kombi araştırırken hep buderus üzerinden gittim ve ilkten tam yoğuşmalı dedikleri GB062'de karar kılmıştım.
    Sonra keşif için gelen arkadaşlardan çoğunluğu; burası için yoğuşmalıya gerek yok, normal hermetik alsan yeter dediler.
    Bende GB072 ye yöneldim ve son olarak buradan da bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum.
    Sizce 75 m2, arakat, güney cepheli, istanbuldaki bu dairem için sizin önereceğiniz kombi ne olurdu (24kw 20,000lik) ?
    Ayrıca oda termostatına gerek yok diye düşünüyorum, yanlız termosatik vanalarda kararsız kaldım, normal hermetik kombi için gerçekten gerekli mi ?
    Şimdiden Teşekkürler
  • bencede yoğuşmalı kombiye gerek yok 100m2 üzeri tavsiye 8 mt petek olması gerekiyor.termosatik vanalardan fayda olmayacağını söylemek isterim,hiç gerek yok.Oda termostatı gerekli diye düşünüyorum çünkü termostat olmasa kombi sürekli çalışacak oda kombinin ömrünü kısaltacak.
  • Bu forumda en sağlam ve temiz bilgi kombi blogunda ustaların tavsiyesini dinleyin uzun metre petek yoğuşma li premix kombi butceniz hangi marka yeterse birde çapraz bağlantı

Geri kalan yalıtım

• Buderus servisi bakım icin 10 gun sonraysa randevu veriyor

Sanki ateşleme yeri toz dolmuş bir anda bom diye ses yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabanoz -- 10 Kasım 2017; 6:5:47 >
  • Kombi içinde patlama saat basi devam ediyor Buderus teknik servisi aradım bir şey olmaz kullanmaya devam dediler

• S.a ben 3 yıldır gb072 kullanıyorum memnunum Allah a şükür ama son günlerde kafama bişey takıldı sıcak suyu açtığımızda peteklerin soğuduğunu farkediyordum sorun etmiyordum o kadar ama geçen arkadaşlarla muhabbet ederken çift eşanjörlü olanlarda böyle bir sorun olmadığını söylediler ben de bunun üzerine birkaç sitede kombi özelliklerine baktım y çift eşanjörlü olduğu yazıyordu eğer böyle bir özellik var da ben mi kullanamıyorum acaba? Bilenler yardımcı olursa sevinirim...

• santoryo S kullanıcısına yanıt
    Sicak suyu acinca butun kombilerde petek isitmasi durur.cift esanjorlulerde dahil

• Evet hocam öyleymiş bir video izlemiştim orada sanki duymak istediğim şeyi söyledi gibi algılamışım şimdi siz yazınca bir daha izledim kireçlenmesini önlemekmiş çift eşanjörün görevi. Çok teşekkür ederim cevap için :)

• Erzincan daki kardeşim bizim petekler hiç sogumuyor diyor ben inanmadım

Bildiğim bütün kombiler +5-5 çalışıyor ben 35 de yakiyorum kardeşim 40 da yakıyor

Belki Erzincan havasindandir

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Eca confeo plus arti eksi 9 calisiyor

• Çok büyük farkmis kesinlikle petekler soğur

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    En dusuk Ayar 40 tan basliyor.49 ile 31 arasi calisiyor.45 alinca petekler ilik oluyor.

• Pek tasarruflu bir kombi değil herhalde

• arkadaşlar,komşuma cosa kablosuz oda termostadı aldık.komşumun kombisi buderus gb072.akşam bağlamaya çalıştım ön kapağı bir türlü açamadım.ön kapak bu modelde nasıl açılıyor ve nereye bağlantı yapılıyor.başkasının olduğu için pek kurcalamak da istemedim.benim kombim bosch condens 2500 ,sökmesi ve termostat bağlantısı gayet basit..gb072 için video yazı vs de bulamadım.bana yardımcı olabilir misiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.