Bildirim
BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (24. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Herkese iyi günler, benim sorunum bende evde buderus gb072 marka kombim var, petek sıcaklığı Manuel 55 yapıyorum, kombi alevi çalışıyor 2.30 dakika çalışıyor, alev sönüyor fakat kombi hiç durmuyor çalışıyor, ayarı ne yaparsam kombi hep çalışıyor, alev sönse bile çalışmaya devam ediyor,normalde alev sönünce kombinin durması gerekmez mi, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. -
Hocam benim bosch kombi de o şekilde. Ben de merak ediyorum bu durum normal mi diye?quote:
Orijinalden alıntı: merter2006
Herkese iyi günler, benim sorunum bende evde buderus gb072 marka kombim var, petek sıcaklığı Manuel 55 yapıyorum, kombi alevi çalışıyor 2.30 dakika çalışıyor, alev sönüyor fakat kombi hiç durmuyor çalışıyor, ayarı ne yaparsam kombi hep çalışıyor, alev sönse bile çalışmaya devam ediyor,normalde alev sönünce kombinin durması gerekmez mi, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. -
Gece kombinin sesi rahatsız edecek şekilde çıkıyor, üst katta kardeşim oturuyor onlar bile duyuyorlar sesini, bi yolu olması lazım, kombi kapalı balkonda olduğu halde ben diğer odalardan bu uğultuyu duyuyorum, bu benim ilk kombi kullanışım, ayarları kullanmayı bilmiyor olabilirim, ilk açınca eco modu da başlıyor ben Manuel 50-55 yapıyorum, ayarlar konusunda da yardımcı olursanız sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende komşuları ya da evdekileri rahatsız edecek bir ses yok, hatta ateşleme sesi dışında pek bir ses çıkarmıyor kombi. buderus ve bosch kardeş markalar. Sizdeki gürültü o halde farklı bir sebepten olabilir. Bence bir servise danışmanızda fayda var. -
Hocam bu arada ben dün Cr50 modülasyonlu oda termostatı taktım ve o bahsettiğim "alev sönse bile sürekli çalışma" olayı bitti enterasan bir şekilde. Şu anda oda sıcaklığına göre kombi modülasyonlu bir şekilde çalışıyor ve çok daha sessiz bir şekilde çalışmaya başladı. Sanki kombiye doping etkisi yaptı bu termostat. -
Buderus servisiyle görüştüm, bende oda termastatı yoktu, servis oda termostatı olmadan kombimin sürekli çalışacağını söyledi, alev sönse bile pompanın sürekli çalışacağını söyledi, elimde kablolu General HT 250 oda termostatı var, on-off model galiba, bunun montajını kendim yapabilir miyim, kombi içindeki yeşil soketlere takılacak galiba
Demek ki keşfim doğruymuş çünkü termostattan sonra kombi bambaşka, çok daha süper bir hal aldı. Hocam bağlaması çok kolay ota termostatını. Tornavida tutabiliyorsanız rahatlıkla yapabilirsiniz. Termostatı bağlayacağınız kablonun bir ucundaki iki kısmı oda termostatına bağlayacaksınız. Sonra da kablonun diğer ucunu kombinin ön panelinde genellikle "BUS" yazan iki girişli bir bölüm var. Kabloları oraya bağlayacaksınız. Bu kadar... -
Teşekkürler, sizinde kombi aynı galiba, oda termostatını yeşil olan yere takılacak galiba, (modülasyonlu olanlar turuncu olan girişe takılması lazım, benimki on, off) haftasonu takmayı düşünüyorum oda termostatını
Benimki bosch ama buderus ile sistem olarak aynı diye biliyorum. Kombinin ön kapağını açınca nereye takacağınızı görüyorsunuz zaten zorlanmazsınız bence. -
Herkese selam, arkadaşlar bendeki buderus Gb072 kombiye oda termostatı takmayı denedim olmadı, hem kablolu, hem kablosuz (kablolu General HT 250, kablosuz general ht 500)yeşil yerdeki köprüyü söktüm oda termostatını bağladım olmadı, turuncuya taktım yine olmadı, termostatlar kombiye komut veremedi ne yapmam lazım acil olarak cevaplarsanız sevinirim
Bende general 250s oda termostat taktirmayi düşünüyorum bir sonuç elde ettiniz mi???quote:
Orijinalden alıntı: merter2006
Herkese selam, arkadaşlar bendeki buderus Gb072 kombiye oda termostatı takmayı denedim olmadı, hem kablolu, hem kablosuz (kablolu General HT 250, kablosuz general ht 500)yeşil yerdeki köprüyü söktüm oda termostatını bağladım olmadı, turuncuya taktım yine olmadı, termostatlar kombiye komut veremedi ne yapmam lazım acil olarak cevaplarsanız sevinirim
ailem İzmir'de bu markanın alt modelini kullanıyor memnun
Maalesef general ht250 kablolu denedik olmadı, general ht 500 set kablosuz denedik yine olmadı, bandırmada general ht 500 satan bi firma olur dedi, montaj dahil 400 TL fiyat çekti, ben kombimi telefondan kontrol edebilmek için ht 500 düşünmüştüm ama başka forumlarda buderus rt36 yada muadili bosch tr36 dikkatimi çekti (bosch fiyat olarak daha uygun) fakat bu modellerde wifiden kontrol yok ama özellik olarak general ht 500 den iyi termostatlar. Isı hassasiyeti 0.1 galiba rt36 olan modellerin, kendi kendine öğrenebilme yeteneğide varmış, haftalık program yapılabiliyor. Bende hiç oda termostatı kullanmamış biri olarak hangisini alacağımı bilemiyorum
Maalesef general ht250 kablolu denedik olmadı, general ht 500 set kablosuz denedik yine olmadı, bandırmada general ht 500 satan bi firma olur dedi, montaj dahil 400 TL fiyat çekti, ben kombimi telefondan kontrol edebilmek için ht 500 düşünmüştüm ama başka forumlarda buderus rt36 yada muadili bosch tr36 dikkatimi çekti (bosch fiyat olarak daha uygun) fakat bu modellerde wifiden kontrol yok ama özellik olarak general ht 500 den iyi termostatlar. Isı hassasiyeti 0.1 galiba rt36 olan modellerin, kendi kendine öğrenebilme yeteneğide varmış, haftalık program yapılabiliyor. Bende hiç oda termostatı kullanmamış biri olarak hangisini alacağımı bilemiyorum
Cevap için teşekkür ederim takipteyim
Buderus kombi yazlimdan dolayı sadece Buderus termostat kullamak gerekiyor herhalde
Bugün itibariyle N11 den buderus rt36rf oda termostatı siparişi verdim, Pazartesi elimde olur, kuponla beraber 538 TL geldi, N11 den alışveriş yapacaklar kupon için (sevgili11) yazıp kuponu aldıktan her üründe bu kuponu kullanabilirsiniz, yüzde 11 indirim veriyor. Yukarıda yazdığım termostatları kombiye tanıtamadığım için bu termostatı almaya karar verdim, servis kendi kuracak.wifi olmasından dolayı General ht 500 almayı düşünüyordum fakat forumda bazı olumsuz yorumlardan dolayı bu ürünü tercih ettim. Wifi olayına gelince bende Sonoff marka wifi on, off cihazı var. Kombiyi açıp kapatmayı bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Gb072 kombimi oda termostatıyla en verimli nasıl kullanabilirim. Petek suyu sıcaklığını en verimli kaç derecede olması gerekiyor, bazı yerde 45 yazılmış yoğuşmalı kombiler için.
Kombim cam balkon içinde dışarısı çok soğuk elektrik giderse donar diye battaniye sardım
Battaniye sarmamın bir tehlikesi var mı
Borulara da alüminyum folyo sardım
Bir sakıncası varsa beni uyarın lütfen
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X