Merhaba. bu kombiden bir akrabamda var ve ısınma şikayetleri vardı. İncelediğimde kombi ısıtıp ısıtıp duruyor. Isıtması da çok hızlı oluyor. 38 dereceden 65 e 1 dakikada variyor. 6 tane Petek var. O kadar su 1 dk. Da ısınır mı? Alev gittiği anda saniyede yarım derece soğuyarak 1 dk sonra tekrar ateşliyor. Sürekli bu şekilde çalışıyor. sorun ne olabilir acaba? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Buderus gb012 çalışma mantığı
-
-
Büyük ihtimalle alttaki filtre dolu o nedenle su sirküle edemiyor, veya pompa da sıkıntı var, yani olay tamamen sirkülasyon sorunu.
-
Dün filtreyi temizledim. Çok kirli değildi. Yani tortu gib kaba pislik çıkmadı. Dediğiniz gibi sorun sirkülasyon sorunu herhalde. Kombinin çalışma mantığı bu şekildeymiş. Fakat su rahat dolanamayınca suyu ısıttım zannediyor. Ateşleme duruyor. Tesisat mobil sistem ama kolektör yok. Duvardan ve yerden gittiği için nasıl bir tesisat kurmuşlar göremiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GB012 çalışma mantığı fabrikasyon olarak ayarlanan kazan sıcaklığı +/-5 derecedir, ve alev söndükten ancak 3 dk sonra tekrar ateşler, istersen tekrar ateşleme süresini1dk ya indirebilirsin. Servis menüsünden 1.3b den brülor kitlemeyi 1 dk, yap , 1.3c den şalt diferansiyelini 10 yap, 2.1a menüsünden cihaz ısıtma fonksiyonu gücünü 30 a kadar çek böylece cihaz min alev yanacağı için daha yavaş ısıtır, 10 derece farka kadar çıkarması gerektiiğinden daha uzun süre çalışır, ve brülör durduktan 1 dk sonra tekrar devreye girer, en azından tesisat problemini çözünceye kadar bir nebze daha iyi ısınırsın.
-
Yanıtınız için teşekkürler. Tam aradığım çözümü yazmışsınız sanırım. Deneyeceğim birazdan.
-
ateşleme süresini 1 dk yaparsan yakıt yüzde 30a kadar artar. bi gün dene bak
-
Hocam evde mobil sistem mi var peteklere borular nasıl gidiyor ?
Ayrıca bu kombide nasıl bilmiyorum ama sirkülasyon pompalarında kademe ayarı oluyor eğer 1 kademesinde ise 3'e alırsanız sorununuz düzelir eğer 3'te ise ve filtre temiz ise pompa arızalı olabilir çünkü ısıttığı suyu hemen peteklere göndermesi lazımken kombide kaldığı için yüksek dereceyi okuyunca suyu ısıttım sanıp kapatıyor.
Genelde pompada sorun olmaz filtrede sorun olur hangi filtreyi temizlediniz ayrıca ?
Genelde 2 tane oluyor şebeke filtresi ve peteklerin dönüş filtresi ben kendi evimde filtreyi çıkarttım kombi zaten ekonomik ömrünü doldurdu içine alacağı kadar pislik almıştır biraz rahat çalışsın diye öyle yaptım.
Ayrıca bazı kombilerde içinde ayrıyetten bir filtre daha oluyor sirkülasyon pompasının altında bir yerde onu da temizlemeyi deneyin.
https://www.youtube.com/watch?v=1Xgdm_msFAg&feature=youtu.be
Bu videoda 10. Dakikadan sonrasını izleyin iç filtreyi gösteriyor.
Pompayı sökmesi de zor değil aslında eğer eliniz yatkınsa söküp pompada boşluk olup olmadığına bakın umarım bunlardan biri çözüme ulaştırır sizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam şu an normal bir durumdan bahsetmiyoruz, zaten anormal bir durum var, tesisat veya pompa problemi giderilinceye kadar bu şekilde belki ısınabilir. Buzz gibi oturmaktan %30 fazla gaz yakmak iyidir.
-
Yanıtınız için teşekkürler. Filtreyi temizledim pek kirli değildi. Evde mobil sistem var ama kollektör yok. Adam boruları duvarın içinde biryerde birleştirmiş. Kombiden çıkıp duvara giriyor ve petekler civarı hariç hiç görünmüyor. Ev kayınpederin ve yapıldığından beri böyle bize yetiyor diyor. Son yaptığım ayarlarla ısınıyor. Boşver uğraşma dediler. Yaşlı insanları bilirsiniz. Ben de daha fazla kurcalamamaya karar verdim. Gece en düşük 8-10 derece olan havalarda 50 derece ile ısınıyorlar. Hava soğuyunca 60 yapıyorlar. Benim evle aynı faturayı ödüyorlar. Ki benim ev 2 haftadır 0ın üstünü görmemiş bir memlekette.
tüm yanıtlarınız için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X