Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: joje

buderus gb012 kombimin 1 ay sonra garantisi bitiyor , ek garanti için telefonla aradılar. 2 yıl için 500tl , 4 yıl için 900tl teklif ettiler, çamaşır makinası aldım 170 tl ye 4 yıl ek garanti yaptırdım. 900 tl vereceğime yeni kombi alırım dedim, teşekkür ettim kapadım.

Alıntıları Göster
    Herkese iyi günler
    benim gb 12 de çok yakıyor şu ayarlara birde ben yapayım, yannız kombi kapağı nasıl açılıyor ben vidaları bulamadım yardım edermisiniz.
  • kemalakd kullanıcısına yanıt
    Kombi ayarları kapak sökülerek değil ön panelden servislik ayarlarına girilerek düzlem ayarlarıyla yapılır fakat bilmeden yanlış işlem yapar kombinin düzenini bozabilirsiniz.Bence ayarlarla pek oynamayın.Eğer evin yalıtımı iyi değilse ısı kaçağı çok oluyorsa onlara önlem alın kombi ayarları pek farketdirmez fabrikası zaten normal değerleri ayarlamıştır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

• op_dede O kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim bende oynamak istemiyorum fakat bu kombi benim eve göre bir numara büyük herhalde, en çok ben yakıyorum apartmanda 100 tl fark oluyor diğer kişilerle, denemekten zarar gelmez olmazsa tekrar fabrika ayarlarına geri dönerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalakd

eyvallah kardeşim bende oynamak istemiyorum fakat bu kombi benim eve göre bir numara büyük herhalde, en çok ben yakıyorum apartmanda 100 tl fark oluyor diğer kişilerle, denemekten zarar gelmez olmazsa tekrar fabrika ayarlarına geri dönerim.
    Merhaba arkadaşlar, sıfır 140 m2 bir daire için (yalıtımı olan, 4. kat, üstü çatı, çatının yalıtımı var. güney cepheli) kombi tavsiyesi istiyorum.

Buderus gb 012 ve bosch condens 2000 tavsiye edenler oldu. bu tavsiyeler nasıldır? bunun dışında başka bir marka, model tavsiyeniz var mı?

Buderus gb 012 için, proje+dolap+dijital oda termostatı (kablolu)+ baca ve ocak fleksi+şartel vs. toplamda 2750 lira fiyat aldım. oda termostatı şart mıdır? malum, kablolu olanın kablo dolaşma sıkıntısı var, kablosuzlar da çok para. gerçekten ekonomi için oda termostatı şart mıdır?

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Bendeki kablolu ,çalışma prensibi aynı olduğu için bir problem çıkacağını zannetmiyorum..
    Arkadaşlar dört yıldır GB 012 kullanıcısıyım. Çok yanlış bir tercihte bulunmuşum. DOĞRU TERCİH GB 062 OLACAK. Lütfen tesisatcınıza iki ürün arasındaki farkı sorunuz. Tecrübeyle sabittir.
  • arkadaslar selamlar.buderus logomax u072 kombi aldim.otmp termostat uyumlu oldugu icin onu da aldim taktim bir turlu kullanamadim.ev 23c ben auto modunda 24c ye ayarliyorum ama termistatda hic bir hareket olmuyor.manuel modda 25c ye aliyorum alev isareti cikiyor 10 sn sonra kapaniyor bu sekilde bir kac kez devam ediyor.bazen hic yanmiyor bazen normal sekilde yaniyor.aradaki fark 0.5 derece ise hic devreye girmiyor.bir turlu cozemedim .bilgisi olan tecrube eden var ise yardimci olmasini rica edecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engindmn

arkadaslar selamlar.buderus logomax u072 kombi aldim.otmp termostat uyumlu oldugu icin onu da aldim taktim bir turlu kullanamadim.ev 23c ben auto modunda 24c ye ayarliyorum ama termistatda hic bir hareket olmuyor.manuel modda 25c ye aliyorum alev isareti cikiyor 10 sn sonra kapaniyor bu sekilde bir kac kez devam ediyor.bazen hic yanmiyor bazen normal sekilde yaniyor.aradaki fark 0.5 derece ise hic devreye girmiyor.bir turlu cozemedim .bilgisi olan tecrube eden var ise yardimci olmasini rica edecegim.
    GB-012 sağlam ama çok yakıyor uzak durun... Eski Ford Granadalar gibi....
  • Selamlar, hatali yazim sonucu gb062 yerine gb012 almisim. Ikisi arasindaki farklar nelerdir?

• merhaba arkadaşlar.
    ben buderus gb 012 logamax 25k kombi ile birlikte buderus rc analog oda termostatı kullanıyorum.2 gün önce servis ayarlarını forumda ki ilk mesaja binaen 75-75-60 şeklinde ayarladım.sirkülasyon pompa ayarını da 2'ye düşürdüm.şuan kombi petek suyu sıcaklığı 40C,oda termostatımda 21C ye ayarlı.bu iki gün içerisinde yakıt tüketimim günlük yaklaşık 8 m3 civarına düştü.daha önce bu tüketim miktarı saat başına ortalama 1 m3 civarında ve çok yüksek idi.ev ısıtılan alan olarak 200m2,petek boyu 10mt ve bir adet banyo havlupanı var.

(kombi petek suyu sıcaklığı 40C,oda termostatımda 21C ye ayarlı.) olduğunda;
    kombi bu ayarlar ile 35C'ye düşünce ateşleme yapıp,45C'ye çıkınca da sönüyor.ancak bu yanma-sönme olayı kısa aralıklarla yani ortalama 2dk sönme,1dk yanıp tekrar sönme döngüsü şeklinde oluyor.
    (kombi petek suyu sıcaklığı 45C,oda termostatımda yine 21C ye ayarlı.) şeklinde yaptığımda ise;
    petekler biraz daha ısınıyor yanma sönme süresi ise 2dk'ya 2,5 dk döngüsü şeklinde devam ediyor.bu ısı ile günlük tüketim miktarını ise yarın daha net görme imkanım olacak.
    yine servis ayarları aynı(75-75-60) kalmak şartı ile termostatı iptal ettiğimde kombi ateşleme yapmadı ve ev soğuyunca tekrar bağlamak zorunda kaldım.bu sık yanma-sönme durumu normal midir.ya da kombiye bir zararı var mıdır..evin sıcaklık durumununda şu anki mevsim sıcaklıklarına göre makul derecede olduğunu söyleyebilirim.

ayrıca kullanmış olduğum oda termostatının bu kombiye uyumlu olmadığını söyleyenler ya da yazanlar var.bu doğru mudur.
    ve gerçekten bu bilgilere çok ihtiyacım var.şimdiden okuyan ve cevaplandıracaklara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi socrat socrates -- 13 Kasım 2016; 15:31:9 >

• socrat socrates kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen siz termostadı kombiye bağlayamamışsınız.Ya da termostadınız arızalı.Kullandığınız oda termostadının çalışırken kombi ısıtma suyunun dönüş sıcaklığına göre değil , termostadın algıladığı sıcaklığa göre çalışır.Kombi petek suyunu 40 a ,oda termostadını da 21 e ayarladıysanız istenilen sıcaklığa ulaşıncaya kadar 40 C. petek sıcaklığında devamlı kombiyi çalıştırır,akabinde istenen sıcaklığa ulaşınca kombiyi stop eder. Kullandığınız termostat on-off sistemine göre çalışan bir termostat ise kombimize uyumludur.
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    merhaba alperenxxx.
    öncelikle mesajıma yanıt verdiğin için teşekkür ederim.kullandığım oda termostatının fotosunu attım.kombinin ilk kurulumu yapıldığında kombiyi satın aldığım yer bu termostatı önerdi.ben de yaklaşık 4 senedir bu termostatı kullanıyorum.(çok mu memnunum da 4 yıldır bunu kullanıyorum tabiki hayır.ama....)
    alperenxxx ben bu termostatı kısmaktan tabiri caizse tırsıyorum.çünkü 1 C ya da 0,5 C kısınca bi çıt sesi geliyor kombi kapanıyor ve sonrasında da geç devreye girdiğinden ev buz kesiyor,bende bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi termostata müdahale etmeden 21 C'de sabit olarak tutup kombi üzerinden 35C ile 45C arasında havanın durumuna göre kısıp yükseltiyorum.ve kombi ateşleme döngüsü attığım mesajdaki gibi oluyor.
    okuduğum mesajlarda ısı ayarını termostat üzerinden yapanlar çoğunlukta gibi.asıl olması gereken nedir acaba.benim durumumda yanlış olan ya da görünen nedir?buna net cevap verebilmeniz için eksik olan noktalar var ise bunları belirtmeniz halinde seve seve yazarım.
    malumunuz kış kapıdan içeri girdi artık.en azından bu kışı düşük faturalar görerek geçirmeyi istiyorum.ve bu dileğimi size ve tüm kullanıcılar için de diliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

• buderus gb012 kombi için "general ht 300 kablolu termostat" sipariş vereceğim.
    ürünü kombinin neresine bağlayacağım. bunu resimle anlatabilecek olan var mı?
  • socrat socrates kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın nete çok giremiyorum. Bahsettiğiniz çalışma prensibi ,klasik termostat bağlanmayan kombilerin çalışma prensibidir. Normal şartlarda sizin sahip olduğunuz termostatlarda,yani on off termostatlarda ayarladığınız sıcaklığın altına ısı düştüğünde içindeki röle devreyi kapatır ve kombiyi çalıştırır. Çalışmaya başlayan kombi ,petek ısısını kaç dereceye ayarladıysanız ,örneğin 50 c. , suyu ısıtarak devirdaim pompası ile peteklere iletir. Bu arada belirlemeliyim ki durmadan çalışır. Oda ısısı istenilen seviyeye geldiğinde ise termostat üZerindeki röle devreyi açar ve kombiniz ve devir daim pompası durur. Sizin kombiniz ise anlattığınıza göre dönüş suyu sıcaklığına bağlı olarak çalışıyor. O zaman durum şu; ya siz termostadın bağlantısını yanlış yaptınız,yada termostat bozuk. Ben general ht 300 kullanıyorum,ucuz yollu bir cihaz ve fiyatına nazaran çok iyi iş çıkarıyor. Tavsiye ederim ama bence konforlu ve ekonomik bir ısınma için 0.2 derece hassasiyetli bir cihaz alınmalı.Bu arada çok foruma giremiyorum,sorularınız olursa adembyrm@gmail.com mail adresim,e mail yollayabilir siniz..

• aksu01 kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzunda var,ayrıca google de aratırsanız görsellerden ulaşabilir siniz çünkü daha önce anlaşılmıştı.

Kullanma kılavuzunda var,ayrıca google de aratırsanız görsellerden ulaşabilir siniz çünkü daha önce anlatılmıştı.

• quote:

Kullanma kılavuzunda var,ayrıca google de aratırsanız görsellerden ulaşabilir siniz çünkü daha önce anlatılmıştı.

o kadar aradım bulamadım.
    termostat, resimde kombinin neresine takılıyor?
    ikinci resimdeki işaretli yer var. orası mı yoksa?
    eğer orası ise diğer kablo çıkarılıp termostat kablosu mu takılacak. yoksa paralel mi bağlanacak?
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

KAPAKTAYDI DIYE HATIRLIYORUM,EVE GIDINCE BAKAYIM INSAALLAH...
  • quote:

alperen kardeş cevapların için teşekürler.
    general ht 300 termostat ı iade ettim, "İn-therm MRL 200" termostat sipariş verdim. dediğiniz gibi 0,2 hassasiyetli.
    umarım gb012 kombi ile sorun çıkarmadan kullanabilirim.
    cihaz gelene kadar da bağlantı yapmayı öğrenirsem çok iyi olacak. yardımların için tekrar teşekürler.

cevap düzeltme:sonunda termostat takılacak yeri buldum. cihaz gelince takmak zor olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 15 Aralık 2016; 17:26:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

quote:

alperen kardeş cevapların için teşekürler.
    general ht 300 termostat ı iade ettim, "İn-therm MRL 200" termostat sipariş verdim. dediğiniz gibi 0,2 hassasiyetli.
    umarım gb012 kombi ile sorun çıkarmadan kullanabilirim.
    cihaz gelene kadar da bağlantı yapmayı öğrenirsem çok iyi olacak. yardımların için tekrar teşekürler.

cevap düzeltme:sonunda termostat takılacak yeri buldum. cihaz gelince takmak zor olmayacak.

BUYRUN HOCAM BURADAN YAPACAKSINIZ

• ultimatetnctr U kullanıcısına yanıt
    çok teşekür ederim. bundan iyi anlatım olmazdı.

yalnız takılacak kabloda 2*0.75 deniyor. ben 2*0.50 kablo kullansam olur mu? kablonun kalınlığı önemli mi?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.