Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.buderus-komb...s-kullanma-kilavuzlari/ burada kullanma kılavuzu var. Bakabilir siniz..
  • selamlar arkadaşlar, daha önce de başka konuya yazmıştım ama cevap alamadım, trz 200 (otm p ile aynı)takılı olan kombim devirdaim pompasını hiç kapatmıyor. sizde de durum aynı mı? Brülör söndükten bir süre sonra kapatması gerekmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Otm-p termostatda o ayarı yapamıyorsunuz.Termostat ne zaman yanacağını ve ne zaman stop ettireceğini kendisi ayarlıyor. Bahsettiğiniz programlama olayını ben hiç yapmadım.http://www.buderus-kombi.com/buderus-kullanma-kilavuzlari/ burada kullanma kılavuzu var. Bakabilir siniz.

Pardon, ben mesajınızı okuyunca çocukların okuldan eve geliş saatlerine göre ayar yapıyorsunuz sanmıştım. =)
    Link için teşekkürler, bu kılavuzda yazılanları denemiştim daha önce ama yapamamıştım, belki de ben beceremedim. Hafta sonu bi uğraşayım tekrar bakalım. =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Bosch TRZ 200'ün kılavuzunda gayet açıklayıcı yazmışlar:
    http://odatermostati.org/bosch/trz200-kullanma.pdf

Teşekkür ederim, evet bu aynı termostat ve aynı kılavuz. Önceki mesajımda dediğim gibi tekrar deneyeceğim setup olayını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Ayrıca ben sizin yerinizde olsam OTM p yerine 0.5 yada 0.1 hassasiyetli on off bir termostat tercih ederim.

Mesajlardan takip ettiğim kadarıyla siz bu alete kızıp on/off'a geçiş yaptınız. Ben şu programlama olayını çözüp o şekilde kullanarak soğuk bir ay geçirdikten sonra değerlendirmeyi düşünüyorum bu teklifi.
    Çünkü yaz başı takıldı ve daha adam akıllı yeni yeni kullanmaya başladık, malum akşam eve döndüğümüzde soğuksa açıyoruz işte. =)
  • leoiso L kullanıcısına yanıt
    Programlama ozelligi olan ,fiyati uygun ,02 C. hassasiyetli ON OFF termostatlar var. Ben onlardan birini tercih etmenizi tavsiye ederim. OTM P kombiyi kafasina gore calistirdigi gibi,devir daim pompasi hic durmuyor neredeyse..
  • leoiso L kullanıcısına yanıt
    Ayrica ben 60 tl ye aldigim termostat ile,programlama yaparak kullaniyorum
  • Selam Başlık tasarruf önlemleri ve termostat yorumları olarak okudum kullanım veya iklim şartları gibi faktörlerde göz önünde bulundurusak bazı uygulamarın yaralı olduğunu gördüm..Benimde tasarruf için merak etdiğim , sormak istediğim tedbirler olacağını umuyorum.Benim evim müstakil 70 metrekare civarında Kombi Buderus u072 toplam petek boyu 5.90 M - 6 adet peteğin 5 tanesinde ( DANFOSS DÜZ TERMOSTATİK VANA - SET GAZ SENSÖRLÜ) vana takılı Petekler DDplus .Termostatlı vanaların faydasını görüyorum.
    Şuan kombi 40 derecede termostatlı vanalrda 3. kademe ayarlı evin ortalama ısı 20 derecede..

1-Buderus u072 kombi yerine gb012 alsaydım dahamı tasarruflu olurdu.
    2-Termostatlı vanalara entekre olarak modülasyonlu oda termostadı tasarruf edermi
    3-Buderus u072 kombiye uyumlu modülasyonlu hangi oda termostatı tavsiye edersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 30 Kasım 2015; 22:46:57 >
  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Selam,

1- GB012 belki bir miktar daha tasarruflu olurdu fakat kafaya takmaya değmez.
    2- Programlı oda termostatı ile kombine ederseniz ek tasarruf elde edersiniz.
    3- Yeni çıkan Buderus RC150 tavsiye ederim.
  • quote:

Selam,

1- GB012 belki bir miktar daha tasarruflu olurdu fakat kafaya takmaya değmez.
    2- Programlı oda termostatı ile kombine ederseniz ek tasarruf elde edersiniz.
    3- Yeni çıkan Buderus RC150 tavsiye ederim.

Usta Benim kombi 8 aylık daha 16 ay garantisi olduğu için yetkili servisine gitdim sekreteri not aldı dönüş yapacakları yapmadılar ben uğradım bugün.Bana söylenen RC150 oda termostadı uyumlu olmadığı ve genel merkezden net cevap alıp maliyetiyle birlikte dönüş yapacaklarmış:)) Sizinde söylediğiniz gibi RC 150 açıklamasında uyumlu yazıyor.Eğerki RC 150 uymsuz deyip başka önerirse uyumlu olan birde bu ( Buderus OTM-P ) var her ikiside uyumlu ise siz olsanız hangisini tercih edersiniz.Her neyse şimdi burada merak etdiğim sorular var.Oda termostadı düşüncem farklı saat dilimlerine ayarlamak hissedilir şekilde faturada tasarruf etmek için.Benim kombi Buderus U 072 en alt ısı limiti 40 c' ayarlı olduğu zaman 34.5 c' ye düştüğünde çalışıyor 45 c' yi bulduğu zaman sönüyor.Benim anladığım kadarıyla oda termostadı bağlandıkdan sonra kombiyi 40 c' derece değilde daha yüksek ayarlayıp oda termostadını günün saat dilimlerine göre ayarlanınca -Örnek gece modunda 17 c' ye ayarlandı 17.5 C' yi bulması için kombinin en alt ısı limiti 40 değilde daha alt limiti bulduğunda kombi duruyormu yada modülasyondan anladığım sönme yerine kısıkmı yanıyor yada set edilen 17.5 C' ye yaklaştıkca kombi alevi kısılarak dereceyi bulduğunda kapatıyormu.Bazı kombiler en alt ısı 30 ve dahada aşağısına çekebiliyorlar benim kombi ise 40 derece kalıyor daha düşürünce kaloriferi kapatıyor.Özetle oda termostadı bağlandığı zaman kombinin alt limiti 40 dan aşağıya düşmüşmü oluyor.Özetle peteklerde termostatlı vanalara takviye oda termostadıyla yakıt tasarrufu olurmu...
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

OTM-P ve RC150 her ikisi de sizin kombi ile uyumludur, OTM-P'den çok fazla şikayetler geldi için pek tavsiye etmiyorum onun yerine kesinlikle RC150 tercih edin. Oda termostatı + termostatik vana kombinasyonu her zaman en iyi çözümdür, dikkat edilmesi gereken iki nokta var birincisi binada yalıtım olmalı yoksa oda termostatı risktir, ikincisi oda termostatı ve termostatik vana aynı ortamda olmamalı. Oda termostatı kullanırsanız tesisat sıcaklığını 60-65 derece olarak ayarlayın.
  • quote:

OTM-P ve RC150 her ikisi de sizin kombi ile uyumludur, OTM-P'den çok fazla şikayetler geldi için pek tavsiye etmiyorum onun yerine kesinlikle RC150 tercih edin. Oda termostatı + termostatik vana kombinasyonu her zaman en iyi çözümdür, dikkat edilmesi gereken iki nokta var birincisi binada yalıtım olmalı yoksa oda termostatı risktir, ikincisi oda termostatı ve termostatik vana aynı ortamda olmamalı. Oda termostatı kullanırsanız tesisat sıcaklığını 60-65 derece olarak ayarlayın.

Selam usta tavsiyelerinizi dikkate alacam.Evin yalıtınımın iyi olmasını vurguluyorsun haklısınızda.Şuan yaşadığım yer dış ısı geceleri eksilere düşüyor gündüzleri ise sıfır üstü bir kaç derece olduğu zamanlar 40 C' de çalıştığı zamanlar ev içerisinde ortalama 19 C' 45 C' de yaktığımız zaman 20 veya 21 C' civarı stabil devam ediyor.Bunu dikkate alarak oda termostadının faydalı olacağını düşündüğüm için oda termostadı takdırmayı düşündüm ve termostatlı vana ile entegre edildiği zaman tasarruf olcağı umudundayım.Oda termostadı bağlayacağımız odadaki termostatlı vanaları elbetde tamamen açık tutacağızki oda termostadı görevini yapsın fakat diğer yerlerdeki oda termostatlarına dokunmayacam.Oda termostadının ısı ayarını diğer odaların ısı değerlerinide gözlemleyerek ayarlayacam diğer yerlerin ısı dereceleri minimum 18 C' ve üstü olmasını sağlayacak şekilde ayarlama yapacağım baktımki oda termostadının olduğu odanın ısı derecesi yüksek oluyorsa bu sefer termostatlı vanaları devreye koymayı düşünüyorum bence mantıklısıda budur..

Tek tek vanalar ile oynamak yerine aktif kullandığınız odalardan en geç ısınanı tespit edip oda termostatını oraya monte edin genelde kombiye en uzak olan oda oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 4 Aralık 2015; 13:46:27 >
  • quote:

Tek tek vanalar ile oynamak yerine aktif kullandığınız odalardan en geç ısınanı tespit edip oda termostatını oraya monte edin genelde kombiye en uzak olan oda oluyor.

Bu mesajın tam nokta atışı en mantıklı yöntem fakat ben 58 yaşında olmama rağmen evim benden büyüktür o bakımdan yatak odası kombiye en uzak olan petek olsada en ufak güneş doğduğunda hemen ısınıyor hatda termostatlı vana 3. kademede güneşden dolayı devreye giriyor yani oda ısınmış oluyor.Güncel oturduğumuz oda ise güneşi pek görmüyor evin yapılış tarzından.Yatak odasındaki termostatlı vana devreye girdiğinde diğer mutfakdaki ve holdaki vanalarda devreye giriyor en son güncel oturduğumuz oda termostatları devreye giriyor.Yukardaki mesajımda vurguladığım gibi güncel oturduğumuz odaya oda termostadını bağlayacağız diğer yerleride ısı durumuna göre vanaları ayarlayacağım..

Hole koysanız nasıl olur, diğer uygun referans noktası orasıdır.
  • quote:

Hole koysanız nasıl olur, diğer uygun referans noktası orasıdır.

Mesajlaşmış gibi yazışmayla meramımı anlatamadım yaptığım çizimle anlatmaya çalıştım :)))
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

Anlaşılan sizde hol yok , bu durumda mecburen en uygun yer oturma odasındaki lavabo-banyo duvarı.
  • sevgili arkadaşlarım babamlara bu kombiden taktırdık...siemens rev 24 kablolu o.t takmayı düşünüyorum...sanırım uyum sorunu yaşamam , değil mi?...bir de kombi bağlantısını nasıl yapacağıma dair bir şema var mı....teşekkür ediyorum....
  • Merhaba arkadaşlar , sistem değişikliğine gittiğim için elimde 1 ay kullanılmış buderus on/of model oda termostatı boşa çıktı , sıfır cihazdan farkı yok , evde atıl duracağına buradan birine cüzi bir tutara vereyim istiyorum , 70 tl ye almıştım , ihtiyacı olan varsa istanbul'da akşam iş çıkışı kadıköy veya gün içinde kasımpaşa civarında elden teslim edebilirim veya kargo yapabilirim size , kargo bana ait 40 tl ye verebilirim , elden alacaklara 35 tl ye verebilirim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 9 Aralık 2015; 8:33:40 >
  • Siemens REV24 uyumludur sorun yaşamazsınız. Bağlantı konusunda Alperenxxx arkadaşımızdan destek isteğin kendisi başka marka aç-kapa (on-off) oda termostatı taktı ve sorunsuz kullanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.