Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nevzat1117

Merhaba arkadaşlar.
    Buderus gb012 ve otmp kullanıyorum.
    Evim dubleks ve yalıtımsız. 12 m petek var 3.5 m kapalı.
    1.İlk sayfadaki ayarları yapayım dedim. 2.1.a ya geldim. 100 olması lazım diyor, benim ki 35.
    2.Pompa ayarlarıyla oynamalıyım? ev dubleks sirkülasyon sorunu çıkar mı?
    Tasarruf için her türlü önerilerinize açığım. şimdiden teşekkürler.

Pompa ayarınızla oynamayın ısınma ve pompa sorunu yaşarsınız parametreleride ellemeyin ot m bunu kendisi yapıyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıradan general ht serisi kablosuz oda termostadı da kullanabiliriz dimi?
  • birinci mesjdaki tasarruf ayarları oda termostatı kullananlar içinmi geçerli? Ben termostatik vana kullanıyorum peteklerde bu ayarları yapmamda tasarruf açısından fayda olurmu?
  • slm arkadalar bossch condense 2000 kombim var,dün buna trz200 oda termostadı aldım kendim bağladım, öncelikle sorum şu: bazı arkadaşlar bu termostat modülasyonlu olduğu için farklı bir yere bağlanır diyor, ben direk termostat bağlantısındaki köprüyü çıkarıp bağladım, acaba yanlış mı bağladım
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=45144945&p=56#100620493 arkadaşlar burayı takip etmenizi öneririm. .

• birinci mesjdaki tasarruf ayarları oda termostatı kullananlar içinmi geçerli? Ben termostatik vana kullanıyorum peteklerde bu ayarları yapmamda tasarruf açısından fayda olurmu?
  • Dün ben de buderus gb012 kombi ve otm-p oda termostatı taktırıp çalıştırdım.Şimdi bu ayarları otm-p oda termostatı kendiliğinden yapıyor mu yoksa bu ayarları ben de değiştirirsem tasarruf etmiş olur muyum?Bir de ben ara kattayım fakat alt ve üst katım boş ve de ben şu anlık o evde oturmuyorum sadece dondan zarar görmesin diye kombiyi çalıştırdım.Kombiyi çalıştırdığımızda evin sıcaklığı 4 dereceydi,oda termostatını evde insan olmadığı için 17 dereceye çektim fakat altı saatte ev sadece 10 dereceye çıkabildi.Benim bildiğim ev 17 derece olana kadar kombinin yanması lazım ama bir ara oda termostatındaki alev işaretinin kendi kendine söndüğünü ve tekrar kendi kendine yandığını gördüm.Bu kombi sönüyor demek mi acaba?Son olarak ta eve bir hafta içinde geçeceğim o zaman kombi ve oda termostatı sıcaklık ayarlarını kaç yapmalıyım acaba?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: catkara

Dün ben de buderus gb012 kombi ve otm-p oda termostatı taktırıp çalıştırdım.Şimdi bu ayarları otm-p oda termostatı kendiliğinden yapıyor mu yoksa bu ayarları ben de değiştirirsem tasarruf etmiş olur muyum?Bir de ben ara kattayım fakat alt ve üst katım boş ve de ben şu anlık o evde oturmuyorum sadece dondan zarar görmesin diye kombiyi çalıştırdım.Kombiyi çalıştırdığımızda evin sıcaklığı 4 dereceydi,oda termostatını evde insan olmadığı için 17 dereceye çektim fakat altı saatte ev sadece 10 dereceye çıkabildi.Benim bildiğim ev 17 derece olana kadar kombinin yanması lazım ama bir ara oda termostatındaki alev işaretinin kendi kendine söndüğünü ve tekrar kendi kendine yandığını gördüm.Bu kombi sönüyor demek mi acaba?Son olarak ta eve bir hafta içinde geçeceğim o zaman kombi ve oda termostatı sıcaklık ayarlarını kaç yapmalıyım acaba?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Hayırlı olsun evet otm p o ayarları kendi yapıyor kombi sürekli yanmaz ara ara alevi kapatır ev ısısı size kalmış ben 23 derecede tutuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orijinalden alıntı: catkara

Dün ben de buderus gb012 kombi ve otm-p oda termostatı taktırıp çalıştırdım.Şimdi bu ayarları otm-p oda termostatı kendiliğinden yapıyor mu yoksa bu ayarları ben de değiştirirsem tasarruf etmiş olur muyum?Bir de ben ara kattayım fakat alt ve üst katım boş ve de ben şu anlık o evde oturmuyorum sadece dondan zarar görmesin diye kombiyi çalıştırdım.Kombiyi çalıştırdığımızda evin sıcaklığı 4 dereceydi,oda termostatını evde insan olmadığı için 17 dereceye çektim fakat altı saatte ev sadece 10 dereceye çıkabildi.Benim bildiğim ev 17 derece olana kadar kombinin yanması lazım ama bir ara oda termostatındaki alev işaretinin kendi kendine söndüğünü ve tekrar kendi kendine yandığını gördüm.Bu kombi sönüyor demek mi acaba?Son olarak ta eve bir hafta içinde geçeceğim o zaman kombi ve oda termostatı sıcaklık ayarlarını kaç yapmalıyım acaba?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Hayırlı olsun evet otm p o ayarları kendi yapıyor kombi sürekli yanmaz ara ara alevi kapatır ev ısısı size kalmış ben 23 derecede tutuyorum

Yukarda bahsettiğim ayarda bir günde 34 metreküp yakmış bunda bir anormallik yok mu

• catkara C kullanıcısına yanıt
    Anormallik var, fakat kombi haksız da değil yani. Ev boş, alt üst boş, birde otm p denilen salak termostat var. Kombi ne yapsın kardeşim. Sen eve inşaallah bir taşın. Pencere ve balkon etrafını bir güzel silikonla. Hatta ev senin ise tasinmadan taban ve tavan izolasyonu nu yap ve petek boylarını uzatıp, bağlantılarını çapraz yap sonra bana dua et. Yoksa günlük 10 15 m3 un altında yakmazsin. .

• arakdaslar birisi otm-p oda termostatının nasıl kullanılacagını acıkalayabili mi ? kullanma kılavuzuu okudum ama anlayamadım birşey.
  • otm-p uzerindeki buyuk dugmeye 5sn basinca cikan menudeki ayarlar nelerdir acaba? klavuzda goremedim.

• ultimatetnctr U kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler evimde otm p buderus kumandasi var yalniz suyu 60dereceye ayarlamama ragmen bir turlu kombi calismadi yardim eder misiniz?

• Otm P salak bir termostatdır,bunun yerine klasik bir on off oda termostadı ile kombinizi çok daha verimli kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım ,çok memnunum.Konudaki geçmiş yazıları okursanız orada paylaşmıştım..https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=45144945&p=56#100620493
  • slm
    pompa ayarını yapamadım resimleri göremiyorum.
    yardımcı olurmusunuz?
    mailim
    mustisun@mynet.com

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Evet arkadaşlar tahminlerim ufak ufak çıkıyor gerçekten.Bahsettiğim oda termostadını bugün saat 7 gibi taktım ve ilk mesajımı yazdım.Şu an itibariyle durum şöyle.Çocuklarım okuldayken ev ısısı genelde 19 dereceler bulunuyor.Saat 15 gibi bu sıcaklığı 21.5 civarına alıp gece yarısı 18 dereceye ayarlayıp yatardik OTM P ile ve daha öncede belirttiğim gibi istediğimiz ısıya gelmesine rağmen saatlerce çalışır ve doğalgaz tüketirdi.Bu cihazı oda 19 derece iken taktım,kombi radyatör derecesini 65'e aldım.Ve şu saate kadar sadece 2 metreküp yaktı.Cihaz istediğim gibi istenilen sıcaklığın 0.5 derece üzerine gelip duruyor.Veee en önemli nokta şu kombi kapanmasına rağmen birincisi diğer termostatda iken devirdaim pompası hemen hemen hiç durmazdi bunda ise tamamen duruyor,dolayısı ile önceden radyatörlerde örneğin en son ısı 55 derece iken OTM P devreyi kestiğinde ortalama 5 dakika içerisinde radyatörler buz gibi olurken,şu anda kombi devreden çıkmasına rağmen nerdeyse 45 dakika sonra bile radyatörler sıcacık.Buda kombi çalışmamasına rağmen evin sıcak kalmasını sağlıyor.Tespitlerim şimdilik bu kadar.Gelişmeleri yazacağım.

Selamlar,

Otm-p termostat varken de şu bahsettiğiniz saat ayarını yapmış mıydınız? Yaptıysanız nasıl yaptınız?

Allah'ını seven şu Otm-p Oda Termostatı'nda saat ayarı nasıl yapılıyor anlatsın yahu! :(
    Dandik kılavuzunda adam gibi bilgi yok, servisi arıyorum bilmiyor, merkezi aradım bir numara verdi, aradım iligli kişiler dışarda sabahları arayın diyor.

Termostattan tek beklentim; sabah 06:30-08:00 arası yansın 22-24 filan yapsın derece yapsın, akşam 18:00'de tekrar yansın.

Soruyorum servise 'bu yapılıyor mu bu termostat ile' diye, 'evet' diyor, 'nasıl' diyorum bilmiyor. Ki zaten böyle bi özelliği var diye almıştık alırken.

• leoiso L kullanıcısına yanıt
    Bosch TRZ 200'ün kılavuzunda gayet açıklayıcı yazmışlar:
    http://odatermostati.org/bosch/trz200-kullanma.pdf
    Otm-p termostatda o ayarı yapamıyorsunuz.Termostat ne zaman yanacağını ve ne zaman stop ettireceğini kendisi ayarlıyor. Bahsettiğiniz programlama olayını ben hiç yapmadım.http://www.buderus-kombi.com/buderus-kullanma-kilavuzlari/ burada kullanma kılavuzu var. Bakabilir siniz.
    Ayrıca ben sizin yerinizde olsam OTM p yerine 0.5 yada 0.1 hassasiyetli on off bir termostat tercih ederim.
  • XivA X kullanıcısına yanıt
    Bendeki kablolu ,çalışma prensibi aynı olduğu için bir problem çıkacağını zannetmiyorum..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.