Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozay

arkadaşlar merhaba,

daha öncede dh.da bir kaç topice sormuştum fakat cevap gelmedi. antalya merkezde oturuyorum. evim 140m2, yalıtımlı, 6/9 katta oturuyorum. ev yalıtımlı, kışın bile güneş görüyor, çift camlı, pvc vs... 1 havlupan, 5 petek var. havlupan sürekli kapalı. petek uzunluğu thmini toplamda 5m. civarı. peteklerde eca termostatik vana takılı. vanalar 3-4 ayarında. ot falan kullanmıyorum. geçen ay (ocak) faturasında 190m3 gaz kullanmışım ve 270 tl ödedim. bana fazla geldi. kombi petek sıcaklığı 45 derecede, musluk kullanım ise 40 derecede fakat musluk kullanım suyu vanasını kullanmadığım için kapattım.

bu kombide, sorun çıkarmayan, on-off ot kullanmak istiyorum. hangi marka/model kablosuz on-off ot önerir siniz? buderus'lara her marka on-off ot uymuyor diyorlar.

COSA KOMBİ KİTİ ÖNERİRİM
    Bu termostad ile yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. OMP-T Sakın alma bulaşma. Size öneridğim termostad evladiyelik bir ürün.
    Harika ve çok stabil. On of termostaf kullanacaksanız mutlaka 2.3.F sıfır yapınız

• Değerli arkadaşlar kombim 7 yıllık kullanım sonunda dün itibari ile yoğuşma eşanjör delinmesi ile ilk ve büyük arızasını yaptı. Bilginiz olsun diye yazıyorum kombimizin eşanjörü bu sıkıntıyı çıkartabiliyor. Peki belirtileri ne diye sorarsanız hemen aktarayım,siz de kombinizi kontrol edin.

Kombim aylardır basınç düşmesi problemi yaşıyordu. Ben bunu en son yaptığım petek değişimine bağlamıştım. Sızıntı vardır,yazın komple ısınma suyunu kollektör den kapatır düşme var mı yok mu kontrol ederim dedim. Ancak son 3 aydır basınç düşmesi oldukça artmaya başlamıştı. Ben busefer genleşme tankına hava basarız düzelir derken dün eşim düşen su basıncını tamamlamış ,Ancak saniyeler sonra basılan su yoğuşma giderinden akıp basınç 0 â inmiş. Servisi aradım ,gelip değişecekler. 430 tl girdi yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazi yogusmali ,yari yogusmali kombi arasindaki farki anlatiyor. Yardimci olur diye dusundum..

• Acaba kombiyi fabrika ayarlarına nasıl döndürürüz

Birde fan gücünü artırabilirmiyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Hocam al bir on off OT ,general HT serisi gibi ucuzu da var (0,5 ama), COSA gibi Siemens rev serisi gibi pahalisi da var. 0.2 C hassaiyetinde olsun ama..

alperen hocam merhaba,

antalya merkezde oturuyorum. bende de gb012 var. hafta sonu kendim kombime ot takacağım.

forumdan okuduğum kadarıyla (yanlış hatırlamıyorsam) düzlem ayarlarında bir seçeneği ot için aktif etmek gerekiyordu. forumda aradım bulamadım. yardımcı olur musunuz? vaktiniz olursa, gb012 ile ilgili tasarruf için yaptığınız ayarlar vs nedir?
  • ultimatetnctr U kullanıcısına yanıt
    Merhaba gb012 kombiyi trv vana ile kullanıyorum. Oda termostatım yok.
    Bu ilk sayfadaki ayalarları yani 100'den 75'e düşürme ve pompa ayarını 3'den
    2'ye düşürme bende işe yararmı tasarrauf açısından. Yoksa bu ayarlar sadece
    oda termostatı olanlar içinmi geçerli?

teşekkürler..
  • Selamlar, fabrika ayarlarına nasıl dönüyoruz, sanırım ayarları kurcalarken baya bir şeyler değişti, kombi ateşlemez oldu. Kitapçığı da bulamadım, acil arkadaşlar.
    @ultimatetnctr , @halomid ,
  • Merhabalar, Kombim sıfır GB012, iki aydır kullanıyorum, evim yaklaşık 95 m2, 9 metre petek var ve dış cephelerim çift duvarlı, camlarım pimapenli, şu an için herhangi bir termostat kullanmıyorum, kombimin çok yaktığını düşünüyorum, günlerdir takip ediyorum. İlk önce 38 derecede sabit yakmaya başladım, ev 20-21 derece yaklaşık 1 ay böyle yaktım. Aylık 410 m3, 495 TL fatura geldi. Servisle görüştüm 40 derece üzerinde yakmanız gerekir yoksa yoğuşma yapmaz çok yakar denildi. Bunun üzerine 45 derece yakmaya başladım. Ev 22-23 derece, takip ettiğimde bu sefer günde 24 m3 yaktığını gördüm. Bu da aylık 720m3 demek. Peteklerin 2 tanesini kapattım, toplamda 7 metreye düşürdüm 45 derece yakıyorum takip ettiğimde saatte 0,55 m3 yaktı, ev 19 derece, buda aylık olarak 400 m3 ediyor. Çevremdeki farklı kombilerde ( Bocsh-Valliant-Demirdöküm vb.) hemen hemen aynı özelliklerdeki evlerde 55 derece yakan arkadaşlara 200-250 m3 , 300-350 arası fatura geliyor.

GB012 kullanıcıları için tasarruf konulu yazınızı gördüm. Bunun üzerine 2.düzlemde ayarlarda 5,6 ve 7. maddede bahsettiğiniz ayarları denedim, Sirkülasyan pompayı 2'ye aldım. 40 derece ayarda. Herhagi bir termostatım yok. Oda sıcaklığında da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
    - Öncelikle 75-75-55 ayarladım, 2 gün denedim yaklaşık olarak saatte 0,55 m3 yaktı, buda aylık 400m3 eder.
    - Ayarları 60-60-55 olarak değiştirdim saatte 0,50 m3 yaktı aylık 360 m3 yaktığını tespit ettim.

Yukarda da belirttiğim gibi kombinin m3 olarak yakıt değerleri çok, bahsettiğiniz ayarlarda denememe rağmen herhangi bir yakıt tasarrufu yapmadığını gördüm. Bu ayarlarla ilgili mutlaka termostat kullanmak gerekiyor mu. Düzlem değerlerini daha da düşürürsem sıkıntı olur mu. Başkaca tavsiye edebileceğiniz yöntem var mı?

• mesut_gezer M kullanıcısına yanıt
    Şahsi kanaatim gb012 üzerinde türlü türlü denemeler yaptım ve sonuç olarak 80-80-70 ayarlarında,on-off oda termostadı ile 140 m2 evimde,Sivas ın buz gibi havasında,geçen ay 120 tl fatura geldi. Oda sıcaklığı gece 22 den sonra 19 C.,Sabah 10 akşam 22 arası 21 C. On-OFF Oda termostadı olmadan kullanmayınız bence. Yoğuşmayı da ikinci plana atmanızı tavsiye ederim. Zira benim cihazım çalışmaya başladığında istenen oda sıcaklığına çıkmak için yaklaşık 40 dakika 70 C. ye kadar çıkıp çalışıyor,istenen sıcaklığa ulaşınca kapanıyor ve devir daim pompası duruyor. Böylelikle hem yaklaşık 60 C. ısısındaki su peteklerde durup evi ısıtmaya devam ediyor,hem de zırt pırt çalışmadığı için cihazın mekanik parçaları aşınmamış oluyor..
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum bu konu ile ilgili araştırman ve emeğin çok. bu kombi hala
    satılan bir kombi. Ne servisi anlıyor bu işlerden nede satan firmalar.
    Yeni alan birisi sözde tasarruflu yoğuşmalı diye aldığı bu kombinin
    günde 20-24 arası yaktığını görünce şok oluyor tabi.

Eğer mümkünse yine yapılacakları bir sıralasan örneğin alınacak termostat
    modülasyon yapmayan aç kapa yapan bir oda termostatımı? Tam anlamakla beraber
    onlarında ısı hassasiyeti olan var 0,1 derece yada 0,5 derece gibi. Yani hangi marka
    kullanıyorsun ısı hassasiyeti nedir? Oda termostatını hangi odaya koyacağız?
    Termostatı aldık taktık ondan sona yapmamız gerekenler nedir?

Vaktin varsa konuya bir el atarsan bu konuda muzdarip olan bir çok kişiden dua alırsın emin ol.
    Vaktin yoksada canın sağolsun işin ras gelsin hoşçakal...
  • Slmlar. Benim girdiğim ayarlar;

1. düzlem
    1.3.C 10 yaptım (orjinal 5) Burada aslında yapabilsem ayarladığım kombi derecesinden (örnek 40 derece) -10 da devreye girip (kombi ekranında petekler 30a düştüğünde) +5 devreden çıkmasını (kombi ekranında 45 olduğunda) istiyordum. ANCAK ayarlardan gördüğüm kadarıyla bu mümkün değil. Sadece 1 ayar bölümü var ve örnek 10 yaparsak 10 derece altı 10 derece üstü şeklinde devreye girip çıkıyor :(

2. düzlem
    2.1.A 50 yaptım (orjinal 100)
    2.1.b orjinal 100 olarak bıraktım. Çünkü bunu düşürdüğümde özellikle banyoda (kombiye en uzak nokta) sıcak su sorunu yaşadım.
    2.2.b 55 yaptım

Kombinin içinden sirkülasyon pompası kademesini 3ten 2 ye düşürdüm. Zaten sessizdi şimdi çalışıp çalışmadığıda belli olmayacak kadar sessizleşti.

Oda termostatı kullanmıyorum. Daha önce wifi özelliği olan pahalı bir model almıştım servisten 1 yıl kullandım hem doğru düzgün ısınamadım hem de daha fazla yaktım.

Sonraki yıl sabit hava sıcaklığına göre gündüz 37 akşam 43 şeklinde tuttum kombiyi. Sürekli açıktı hiç kapatmadım. Oda termostatından daha az yaktım, daha iyi ısındım.

Ancak her şeye rağmen bizim bu kombiler FAZLA YAKIYOR. O nedenle;

Bu yılda yukarıdaki ayarları yaptım yine 37-43 arasında sabit tutmayı planlıyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak. Isınamazsam 2.1.A ve 2.2.b değerlerini kademeli yükseltirim. Kombi devreye girene kadar üşürsem 1.3.C ayarını biraz düşürürüm.

Bir sorum olacak; Bu kombiyi kullandığım ilk günden bu yana Kombiye en uzak nokta olan banyodan sıcak suyu açtığımda; olur da mutfaktan vs. sıcak suyu açan olursa banyodaki sıcak su kesiliyor ve soğuk su geliyor duşa. Açılan yeri kapattıklarında bir süre sonra sıcak su tekrar geri geliyor. Banyo kullanılırken başka bir yerden sıcak suyu kullanamıyoruz, aksi taktirde banyodaki su soğuyor. Bunu bir türlü çözemedim. Geçen yıl bakım yaptırdığımda incelediler bir problem göremediler ancak bir sorun olduğuna eminim. (herhangi bir noktadan sıcak suyu açar açmaz kombi hemen devreye giriyor ondan yana sorun yok. Benim evde wc. dahil çeşme olan her noktada sıcak su var. 2.1.b ayarını bu nedenle orjinal olarak 100 bıraktım. Sıcak suda zaten sorun yaşıyorum, değeri düşürdüğümde su sıcaklığıda baya bir düştü ve bende tekrar orjinal ayarına çektim.) Bu sıcak suyun kesilmesi sorununu nasıl çözebilirim bulamadım bir yol.

Temizlenecek filitreler vs. var mı ? Varsa nerede ? Muslukların ucunu çıkartıp biriken kum vb. kalıntıları temizlemekten başka hiçbir yeri temizlemedim şuana kadar.

• Ayrıca; bu kombinin ön konsolunda bulunan tuşları online sipariş verebileceğimiz bir site bilen varsa, paylaşırsanız sevinirim. Nette baktım bulamadım :(
  • :(
  • gencprens58 G kullanıcısına yanıt
    3c ayarını 10 ya da 5 yerine 2 derecelik fark koymak daha mantıklı değil mi en azından kombi sürekli devreye girip çıkacak ama ısıtma yapmak için fazla efor sarfetmeden bu işi yapacak oda termostatı mantığı ile düşünürsek 0.2 histerizli ot ler alıyoruz aynı şey kombi için daha mantıklı bence.
  • Ön tuşlar iyice bozuldu. İnternetten nereden bulabiliriz ?

Acil yardım :(
  • gencprens58 G kullanıcısına yanıt
    şimdilik sadece yetkili servis. sanırım 120 tl
  • 3 senedir kullaniyorum ama ayarlarin fazla bi etki ettigini sanmiyorum.bikac konuaya deginecegim.yanliaim var ise duzeltin.

Misal alev boyunu kismakdan bahsediyor.(bu arada otp mtp herneyse onlar yok duz sistem benim ev) Dyelimki alev boyunu kistiniz.Ornek verecek olursak 40 dereceye alev boyu yuksek.iken. 5 dk da ulasan kombi alev boyu kisik iken 15 dk da ulasacak Yani yakit yne ayni olacaktir kanaatimce

Birde fan ayari var.Brulor sogutan fanin ksa calismasi yani kazani sicak tutmak bu ayarda bi nebze faydasi olur lakin bu seferde fan ksa calisip sicak kala kala bozulma riski yuksek.

3.olarak pompa ayari bu bence ev ile alakali misal kucuk bi ev var sadece 2 odasinda petek var veya 3 pompayi 1 de tutmak mantikli ama evde 6-7 metre petek var dyelim heleki benimki gbi siva uzeri L seklinde dolasan tesisat var ise pompanin dusukde durmasi kotu bsey bunuda soyle aciklayim.Su yavas ilerliyor evi yavas dolasiyor donusude yavas oluyor petek gec isiniyor.Tamam donus suyunu yavaslattik pompayi 1 e alarak ama bu seferde Sicak.su petekleri gec gitmis veya ilik bi sekilde gitmis oluyor.Pompa 3 de veya 2 de kalmasi daha mantikli neden dye soracak olursaniz.Kombiden ckan sicak su aninda petege iletiliyor.Donusde ayni hizda olacagindan evin sicak kalmasi saglaniyor.Ksaca fabrika ayarlarinda tutmak en mantiklisi.

• maalesef yoğuşma eşanjöründe kaçak başladı.
    günlük yarım-bir bar arası su ekliyorum.

işin kötü tarafı bu eşanjörün tamiri mümkün değil ve daha kötüsü, bir haftadır sıfır veya çıkma parça bulamadım
  • abasaran kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste olur. Yetkili servis daha ucuza yapar büyük ihtimal. Artık türkiyede bi firma üretiyor bu parçayı, yeni ürünlerde yerli kullanılıyor (2-3 yıl oldu) herhalde fabrikadan başka kimseye vermiyor.
    Bunun delik olduğunu nerden anladınız

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Kombi sürekli su eksiltiyordu;
    * önce peteklerde ve tesisatta kaçak olup olmadığını kontrol ettim,
    * hava tankının patlak olup olmadığını kontrol ettim,
    * gider-tahliye musuluğunda kaçak varmı yokmu diye kontrol ettim.

Bunların hepsi sorunsuz çıkınca yoğuşma eşanjöründe sızıntı olduğu kronik arıza diye internette bir çok paylaşım buldum.

Kombiyi komple şalterinden kapatıp, yoğuşma gider sifonunu söktüm ve altına bir kap koydum.
    Kombi hiçbir şekilde çalışmazken bile giderden 9-10 saatte 1 litreden fazla su aktığını gördüm.

Biraz meşakatli oldu ama sonunda arızayı bu şekilde tespit ettim.

Servislerden de sordum, ancak 900-1000 lira aşağısında fiyat veren çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abasaran -- 28 Ocak 2020; 10:32:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.