Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu fiyat iyi fiyat, özel servis daha pahalı olur. Eğer yoğuşma giderini yukarıdan test ettiysen doğru, fakat kombinin altındaki gideritest ettiysen yanıltır. Testi eşanjör çıkışından yapacaksın. Alttaki yere 3 bar emniyet ventilide su kaçırabilir. Emniyet ventilii olma ihtimalide yüksek. Genleşme tankı havasını basmadan önce hava yoktuysa emniyet ventili olma ihtimali artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar bende buderus gb 012 aldım pişman oldum galiba 7 günlük tüketim 185 tl geldi fatura neden böyle çok yakıyor 😔

• Ev tek katlı 90 m2 yalıtımsız yaklaşık 8 mt tül petek var denemedğim ayar kalmadı sizin yazdıklarınızın hepsini denedim yardımcı olabilecek var mı

• speedylive05 S kullanıcısına yanıt
    Boşa uğrasma.ben bu ayar isini cok denedim.Artik inancimda kalmadi.Artik inanmiyorum.Ne kadar zorlarsa zorla.

1.Tespitlerim; Az yakma cok yakma mevzusu evin cephesinden tutta.Yalitima kadar,tesisatin duzgun dosenmesinden.Alt ve ust kisminizda dogalgaz kullanan varmi .Pencerelerin durumu.Hersey etkiliyor.O Yuzden fazla ugrasma bu sefer beyin duruyo bi yerden sonra.

• Senin yapamaman veya olmaması, olmadığı anlamına gelmez. Bu kombide bazı ayarlarla az yakma sağlanabilir, belkide zaten senin kombi o şekilde ayarlıydı o yüzden farkedemedin
    1. Baca boyunun uygun girilmiş olması
    2. Kalorifer max ayarının düşürülmesi
    3. Bürülör söndükten sonra fanın çalışma süresi(en önemli)
    4. Cihaz tekrar devreye girme süresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 1 Şubat 2020; 21:31:22 >
  • En önemli şey yalıtım. Ama herşey hali hazırda varken olan şartları değerlendirip ayarlar güzel sonuç çıkar. Tabiiiki ayarı bozuksa

• quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

Senin yapamaman veya olmaması, olmadığı anlamına gelmez. Bu kombide bazı ayarlarla az yakma sağlanabilir, belkide zaten senin kombi o şekilde ayarlıydı o yüzden farkedemedin
    1. Baca boyunun uygun girilmiş olması
    2. Kalorifer max ayarının düşürülmesi
    3. Bürülör söndükten sonra fanın çalışma süresi(en önemli)
    4. Cihaz tekrar devreye girme süresi.
    Brülör söndükten sonra fan çalışma süresi 3 te kalorifer max. Ayarını %50 ye indirdim alev boyunu kıstım yani brülörün tekrar devreye girmesini yani şalt diferansiyel ini 10k yaptım baca boyu ayarı 1 de baca zaten 1 metre bile değil dışarı çıkması.kombiyi 45 e aldığımda 55 e kadar ısıtıp duruyor ve 35 e düşünce tekrar çalışıyor

En yakın peteiği tamamen kapatıp çeyrek tur aç sonraki iki veya 3 peteği kapatıp yarım tura yakın aç. Diğer petekler açık olabilir. 10k olan değeri 5e düşürüp tekrar devreye girme süresini 4-5 yaparsan bence daha iyi olur. Kapasiteyi 40 bile yapabilirsin. Süpürmeyi 3ten 1e düşür. 3te olursa fazladan 20 saniye boyunca dışardan aldığı buz gibi hava ile ısıttığı suyu soğutuyor(fan modülasyonu sayesinde alev boyuna göre fan hızını ayarlıyor ama alev söndükten sonra fan max seviyede 30 saniye çalışıp süpürme/soğutma yapıyor. 10 saniye bile çok ama enaz 10(1 değeri giriliyor)

• Dediklerini yaptım saatte 0,51 m3 yakıyor oda 24 saatte 12,24 m3 yapar yine çok fazla gibi 1 ayda 700 tlden fazla olacak gibi

yaptığımız gb012 yi övmek değil. elinde olan kombiyi mantık ve tecrübe çerçevesinde en verimli şekilde kullanmak. yalıtımsız müstakil evde normal bi yakmaya benziyor(saatlik hesap yanıltır, günlük veya 2-3 günlük ortalamaya bak ayrıyeten havalar ısınıyor dahada düşer). kapı pencere en önemli yalıtım olmakla birlikte. ev yalıtımıyla çok güzel sonuçlar çıkar.
  • Şalt diferansiyel i 6k alev boyunu da %30 a düşürdüm günlük tüketim 11,32 ye düştü biraz daha iyi oldu gibi

evet alev boyu fanın hızlı çalışıp ısının hızlı çıkmasına neden olur o yüzden düşür demiştim. ve tekrar devreye girme süresini 5 yap. eğer bu şekilde evin ısınmasında kazan sıcaklığı yetmezse arttırabilirsin. bu kadar yeter, düğmeleri bozarsan 120 tl
  • quote:

evet alev boyu fanın hızlı çalışıp ısının hızlı çıkmasına neden olur o yüzden düşür demiştim. ve tekrar devreye girme süresini 5 yap. eğer bu şekilde evin ısınmasında kazan sıcaklığı yetmezse arttırabilirsin. bu kadar yeter, düğmeleri bozarsan 120 tl
    Teşekkür ederim kardeşim benim sağol

• quote:

Merhaba. 135 metrekare ev yerden isitmali. Gecen hafta servis kombiyi kurdu gitti, yerden isitma icin onereceginiz ayar var midir ? Devirdaim pompasini kisma konusunu yerden isitmali evlerde de onerir misiniz ? Tesekkirler

• yerden ısıtma çok farklı bi sistem. debimetreli kollektör varmı, parkemi, fayansmı(parke altı sık, fayans seyrek döşenmeli), büyük odalar iki hat varmı(tek hat ise küçük odalar daha seyrekmi döşenmiş), bu tür etkenler bilinmeden kombi ayarlarını değiştirmek ve pompa hızını düşürmek problem olabilir. pompa hızını düşürmeden tecrübe et sonra pompa hızını düşürüp tecrübe et, odalarda ısı farkları olmuyorsa veya ısınmama gibi bi problem olmuyorsa düşük kademe pompada devam et. diğer ayarlara yerden ısıtmada nasıl fark eder bilemem.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Debimetreli kollektör mevcut degil, muteahhit bozuntulari takmiyor. 3+1 evde toplam 7 vana var ancak hangi oda neresi tam tecrube edebilmis degilim. Toplam metraj burada pompa ayari ile ilgili belirleyici olur saniyorum..Yarisi parke yarisi fayans döşeli. Valla sizin ilk mesajlari okuyunca gaza geldim yaptim ayarlari. 75.75.54. Yaptim. Devirdaim pompa 2. seviyeye indirdim. Baska ayara dokunmadim. Sonuclari paylasiyor olurum...

• 75.75.54. nedemek anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 12 Şubat 2020; 23:39:29 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Konunun ilk mesajindaki ayarlardan bahsediyorum hocam. Sorumluluk konusunu sikinti etmeyin :) 1 haftalik sifir kombi bizimki ama bu sekilde omur gecmez illaki kendimize gore birseyleri ile oynayacagiz

• Merhaba beyler. Iki aylik Gb012 kombime eca rt176rf on/off termostat bagladim. Suan icin sorunsuz gorunuyor ancak havalar isindigi icin cokta tecrube edemedim. Gorusunuz nedir, yanlis mi yaptim sizce, modulasyonlu mu olmaliydi? Not: evim yerden isitmatli, en soguk zamanda dahi 36-37 derecede calismasi yeterli oluyor.

• Kullandığınız eca termostatin sicaklik degisimlerine verdigi tepkiyi gözlemleme sansiniz oldu mu? Tepki suresi hakkinda bilgiye ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 28 Nisan 2020; 15:24:1 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.