Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
18
Favori
85.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerli forum yöneticisi arkadaşlar alıntı yapılıp cevap verilen mesajlar alıntı gibi bir mesaj olarak gösteriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halomid

değerli forum yöneticisi arkadaşlar alıntı yapılıp cevap verilen mesajlar alıntı gibi bir mesaj olarak gösteriliyor.

sayın halomid arkadaşım ilginiz için teşekkürler.
    Ben aslında alıntı değil doğrudan mesaj yazmıştım ama alıntı gibi çıktı. Bende anlamadım. Belki farkına varmadan yanlış tuşa da basmış olabilirim.
    Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler.
  • Arkadaşlar oda termostatından 23.5 derecenin üstünü bir türlü geçiremedim?
    Servis düzlemi 54 derece idi 60 yaptım yine sorun çözülmedi?
    bebeğimizi üşütcez :(
  • kombi 37 dereceye kadar çalıştırıyor
    sonrasında duruyor :(
  • arkadaslar dogru yere mı yazıyorum bilmiyorum ama bilen arkadaslar cevaplarsa sevınırım buderus gb012 kombı almak ıstıyorum benım sormak ıstedıgım bu kombının ıcınden oda termostatı cıkıyormu yoksa hem on-off tipi olsun hemde modulasyonlu tip olsun bunlar opsıyonelmı sonradan mı satın alınıyo veya boyle beraber satılan kombıler mevcutmudur?
  • Arkadaslar bu kombi ile bosh condens 2000 w birebir ayni midir bu tasarruf onlemleri bosh icinde gecerli midir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

soyle bir soru sormak istedim. Bende G012 kombi kullaniyorum, OTM-P oda termostati ve her odada termostatik vanalar var.

Radyator termostatik vanalar 22 dereceye ayarlandi. Simdi ben OTM-P termistati da 22 dereceye ayarlarsam kombi nasil calisir? Diyelim su peteklerde 22 dereceye gelir ve petek termostati suyu keser. Ancak oda OTM-P termostati odadaki sicakligi 22 derece goremiyecek icin kombi kapatmaz ve surekli calismaya devam eder.

Boyle bir risk var mi? OTM-P termostatla petekteki termistatik vanalar nasil ayarlamam lazim?

Her cevap icin simdiden tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 15 Ağustos 2012; 4:47:11 >
  • Merhabalar,

Bu ayar sadece yoğuşmalı kombiler için mi geçerli ?
    Buderus Logamax U062 var bende... + oda termostatı ON/OFF

Tşkr,
  • Benim bildigim modulasyonlu oda termostati ile termostatik vana ayni anda kullanilamiyor birbirlerini etkiliyorlarmis olumsuz anlamda tabi bilgili arkadaslar yorum yaparsa daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: kdraslts

halomid arkadaş,siz diyorsunuz 55 den üstünde kombi yogusma yapmaz,ben 70 derecede tutuyorum kazan suyunu ama yoğuşma suyu boşaltmaktan bıktım,3 günde 5 litrelik pet doluyor abi...bu formda 55 de yakıpta hiç su akmıyanlarda vardı...kombi kazan suyum 70 derece,on off oda termostadım gece uyurken 19...gündüz 20...akşam 21 derece duruyor...gunluk tuketim 7 ila 9 metreküp arası degisiyor havanın durumuna göre...evde toplam radyatör 11 metre...acık olan radyatör 7 metre normal pkkp radyatör....ARTI özel yaptırdığım 90X90 PKKPKP duble radyatör....bence 50 55 de evi bir saatte ısıtmaktansa 70 derece 15 dakikada ısıtıp kombinin stop etmesi daha avantajlı geldi,her yolu denedim cunku 55 lerde oturma odası duble radyatör taktırdığım halde ısınmakta zorlanıyor....

Merhabalar,
    Kombiniz sürekli yoğuşma yapsaydı 3 günde 21m3 gaz yanmasıyla en az 21 litre yoğuşma suyu alırdınız. Sizde oluşan 5lt, kombinizin gidiş suyu (dolayısıyla dönüş suyu) sıcaklığının düşük olduğu dönemlerde oluşan sudur olsa olsa.
    Kombinin yoğuşma yapabilmesi için en önemli şart, brülör yanma döneminde ısıtılıp sirkülasyon pompası etkisiyle petekleri dolaşan suyun kombiye 30-50C arası sıcaklıkta dönmesidir. Kastedilen brülör devredeyken kombiye dönen suyun sıcaklığıdır, zira yanma sırasında oluşan su buharı bacadan atılmadan hemen o anda tesisattan dönen suya eşanjör aracılığıyla temas ederek ısısını verebilmelidir. Eğer dönen su 30-50 derece arası olursa ısı transferi yoğuşma ile sonuçlanır. Dönen su sıcaklığı 30-40C arasında yoğuşma verimi maksimumdur. Tesisatın ve petek metrajının yoğuşma olayında doğrudan bir etkisi yoktur. Petek metrajı yetersizse ısınmak için daha yüksek kazan sıcaklığı seçilince yoğuşma gerçekleşmez veya az olur. Yoksa 1 metre petek bile olsa kombi 30-50 arası kullanılırsa yoğuşma oluşur, ama 1 metre petek miktarı bu tesisat suyu sıcaklığında mekanı ısıtmaz.
    Bu konu genellikle yanlış değerlendirildiği için bu vesileyle açıklama ihtiyacı duydum. @ultimatetnctr arkadaşın açıp @halidomid vd arkadaşların da destek verdiği bu başlık bence çok isabetli olmuş.
    Ayrıca kombiniz 70C ayarda iken gidiş suyu sıcaklığı kaç dereceler arasında oluyor belirtmemişsiniz ama 55'te hiç ısınamıyorsanız veya ısınma geç oluyorsa petek boyları veya sirkülasyon yetersiz olabilir.
    İyi forumlar...

Merhabalar,

kafam itice karisti icin sizden yardim istiyorum.

1. konu. Evim 110m2 net, guney cephesi 5-nci (en ust) kat, aluminyum petekler. OTM-P termostati var. Yogusmadan tam verim almam icin kombi derecesi ne yapmaliyim acaba? 55 diyen var, 65 diyen var. Ve ek olarak pompa devri 2 ye ayarlasam uygun olur mu?

2. konu. OTM-P oda termistatim var ve ek olarak her petekte termostatik vanalar var. OTM-P oda termostat kombiye en yakin salon odamizda kurulu. Simdi salonda diyelim petek termostatik vanalardan 22 dereceye ayarlandi. OTM-P oda termostati da 22 dereceye ayarlandiyse peteklere su 22 dereceye gelip petekteki vana su keser ancak oda 22 dereceye gelmeyebilir dolayisiyle kombi durmadan calismaya devam edecek. B isi nasil ayarlamam lazim acaba? Yoksa salonda petek termostatik vanalar komple devre disi mi biraksam ki OTM-P modulasyon yapabilsin dye?

Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CEBEP

quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: kdraslts

halomid arkadaş,siz diyorsunuz 55 den üstünde kombi yogusma yapmaz,ben 70 derecede tutuyorum kazan suyunu ama yoğuşma suyu boşaltmaktan bıktım,3 günde 5 litrelik pet doluyor abi...bu formda 55 de yakıpta hiç su akmıyanlarda vardı...kombi kazan suyum 70 derece,on off oda termostadım gece uyurken 19...gündüz 20...akşam 21 derece duruyor...gunluk tuketim 7 ila 9 metreküp arası degisiyor havanın durumuna göre...evde toplam radyatör 11 metre...acık olan radyatör 7 metre normal pkkp radyatör....ARTI özel yaptırdığım 90X90 PKKPKP duble radyatör....bence 50 55 de evi bir saatte ısıtmaktansa 70 derece 15 dakikada ısıtıp kombinin stop etmesi daha avantajlı geldi,her yolu denedim cunku 55 lerde oturma odası duble radyatör taktırdığım halde ısınmakta zorlanıyor....

Merhabalar,
    Kombiniz sürekli yoğuşma yapsaydı 3 günde 21m3 gaz yanmasıyla en az 21 litre yoğuşma suyu alırdınız. Sizde oluşan 5lt, kombinizin gidiş suyu (dolayısıyla dönüş suyu) sıcaklığının düşük olduğu dönemlerde oluşan sudur olsa olsa.
    Kombinin yoğuşma yapabilmesi için en önemli şart, brülör yanma döneminde ısıtılıp sirkülasyon pompası etkisiyle petekleri dolaşan suyun kombiye 30-50C arası sıcaklıkta dönmesidir. Kastedilen brülör devredeyken kombiye dönen suyun sıcaklığıdır, zira yanma sırasında oluşan su buharı bacadan atılmadan hemen o anda tesisattan dönen suya eşanjör aracılığıyla temas ederek ısısını verebilmelidir. Eğer dönen su 30-50 derece arası olursa ısı transferi yoğuşma ile sonuçlanır. Dönen su sıcaklığı 30-40C arasında yoğuşma verimi maksimumdur. Tesisatın ve petek metrajının yoğuşma olayında doğrudan bir etkisi yoktur. Petek metrajı yetersizse ısınmak için daha yüksek kazan sıcaklığı seçilince yoğuşma gerçekleşmez veya az olur. Yoksa 1 metre petek bile olsa kombi 30-50 arası kullanılırsa yoğuşma oluşur, ama 1 metre petek miktarı bu tesisat suyu sıcaklığında mekanı ısıtmaz.
    Bu konu genellikle yanlış değerlendirildiği için bu vesileyle açıklama ihtiyacı duydum. @ultimatetnctr arkadaşın açıp @halidomid vd arkadaşların da destek verdiği bu başlık bence çok isabetli olmuş.
    Ayrıca kombiniz 70C ayarda iken gidiş suyu sıcaklığı kaç dereceler arasında oluyor belirtmemişsiniz ama 55'te hiç ısınamıyorsanız veya ısınma geç oluyorsa petek boyları veya sirkülasyon yetersiz olabilir.
    İyi forumlar...

Merhabalar,

kafam itice karisti icin sizden yardim istiyorum.

1. konu. Evim 110m2 net, guney cephesi 5-nci (en ust) kat, aluminyum petekler. OTM-P termostati var. Yogusmadan tam verim almam icin kombi derecesi ne yapmaliyim acaba? 55 diyen var, 65 diyen var. Ve ek olarak pompa devri 2 ye ayarlasam uygun olur mu?

2. konu. OTM-P oda termistatim var ve ek olarak her petekte termostatik vanalar var. OTM-P oda termostat kombiye en yakin salon odamizda kurulu. Simdi salonda diyelim petek termostatik vanalardan 22 dereceye ayarlandi. OTM-P oda termostati da 22 dereceye ayarlandiyse peteklere su 22 dereceye gelip petekteki vana su keser ancak oda 22 dereceye gelmeyebilir dolayisiyle kombi durmadan calismaya devam edecek. B isi nasil ayarlamam lazim acaba? Yoksa salonda petek termostatik vanalar komple devre disi mi biraksam ki OTM-P modulasyon yapabilsin dye?

Tesekkurler

Merhaba,

Sırayla gidelim:
    1. Yoğuşmadan tam verim alabilmek için kombiden giden suyun 40-50C'ler arasında, dolayısıyla peteklerden kombiye dönen suyun da 30-40C arasında olması gerekir. Daha yüksek sıcaklıklarda verim azalır ve 55C dönüş suyundan itibaren yoğuşma olmaz. Kombiyi 40-55C arasında kullanın, soğuklarda yetmezse 60-65C yaparsınız. Pompa devrini 2'ye alıp kullanmanızı öneririm.
    2. Oda termostatının bulunduğu salonda termostatik vana varsa, kademesini yükseltin. Örneğin oda termostatı 22C'ye ayarlıysa termo.vanayı en azından 4.kademeye (24C) getirin ki termo.vana devre dışı kalsın. Böylece sıcaklık 22C olunca oda termostatı kombiyi kapatır ve kombi sürekli çalışmamış olur.

Dikkat etmeniz gereken diğer konu, salon ısınıp kombi kapandığında diğer alanların da ısınıp ısınmadığıdır. Diğer odalar da yeterince ısınıyorsa sorun yok, değilse oda termostatının yerini değiştirmek, örneğin az ısınan alana koymak gerekebilir.

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

quote:

belki önemsizdir ama lcd arka ışını da kapatabilirsiniz ışığın 30 saniyeliğine çalışması için herhangi bir düğmeye basmanız yeterli.1. düzlem ayarlarından 1.7.A ayarını 0 yapın ve hafızaya alın.iyi forumlar.

Halomid şu 8. maddeyi uyguladıktan sonra sende ne değişti. Gaz tüketimi nasıl. Detaylı ayrıntıya girersen sevinirim.
    Hangi termostadı kullandığını v.s yazarsan iyi olur. Iyi forumlar.

ultimatetnctr arkadaşım bahsettiğin 2.3.F ayarı herhalde.
    Ancak senin söylediğin doğru ama bence bir de kombi ekranına bakmak lazım.
    Dediğin gibi 2.3.F ayarı fabrika ayarı 1 dk . 0 dk ya aldım.Sıcak kullanımından sonra hemen kalorifer devresi için kombi çalışıyor.
    Fakat bu gb 12 nin bir eksiği bana göre (ki bende problem oluyor sizde de aynı mı bilemiyorum) brülör çalışma zamanlamasının hemen kesilmesi.
    Yani kullanım suyu kullanınca brülör çalışmaya başlıyor sıcak su için fakat kullanım suyu kesildiğinde brülör de sönüyor ve 2.3.F ayarı 0 dk bekleme süresi yaptığımız için bu sefer hemen ardından tekrar kalorifer devresi için çalışıyor.
    Tabi söyleceklerim benim fikrim, bu kadar kısa sürede dur çalış ile brülör yanıp sönmesi sağlıklı değil.Düşünün evde çocuklar var habire sıcak su musluğunu açıp kapadılar, o zaman kombinin halini düşünün.
    Herkese iyi forumlar.

Aylar sonra yazıyorum :)
    bu büyük bir sorun. Keşke kombilerde yazılım güncellemesi olsa.
    Bu sorunu düzeltmenin başka bir yolu yokmuki?

• ultimatetnctr kardeş merakla ve dört gözle değerli bilgilerini bekliyoruz.
  • deneyim, bilgi ve önerilerinizi bekliyoruz
  • Arkadaşlar merhaba;

Buderus gb12 kullanıcısıyım,

Ev 200m2
    petekler teormoteknik tip 22 50*60 ölçüsünden 8 m/tül ve tip 22 50*40 ölçüsündende 2.30 m/tül petek bulunmaktadır.
    Sirkülasyon pompası 3 de duruyor.

Kombiyi 75, 75, 60 ayarladım. Herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdk54 -- 25 Kasım 2012; 18:55:39 >
  • Arkadaşlar yukarıdakini yaptım ve kalorifer sıcaklığı 50 dereceye ayarlı, ama kombi 50 derecede kalıyor hiç kendini kapatmıyor. On/off kumanda içerde 20 dereceye ayarlı.Neden kapatmıyor.?
  • pdk54 kardeş evinizin bulunduğu il,evinizin yalıtım durumu gibi bir çok neden ısınma sürenizi etkileyecektir.200 m2 bir ev için gb012 kombi yeterlimidir şüpheliyim açıkçası.Ben kombimi alırken 11 metre petek uzunluğuna kadar yeterlidir diye söylemişlerdi.
    Şöyle yapın isterseniz;Oda termostatinin bulunduğu odanın kapısını kapatın,kombi derecesini 60 alın,bir an önce modülasyonlu dijital oda termostati alın..
  • arkadaşlar hepinize merhabalar.
    bende iki haftadır.buderus ailesine katıldım.gb 012 ve otm termostad kullanmaktayım.benim ilk olarak soracağım soru şu.eğer ben bir kaç günlüğüne evden uzaklaşsam, kombinin çok düşük ısıtma sağlayacak kadar açık bırakmak için bir ayarı varmı?çünkü bu ayarları termostattan yapmaya kalksam bütün ayarları tek tek sabitlemem lazım bunun basitçe bir kullanım formulü varmı.
    bir çok araştırma ve kullanıcı deneyimleri sonucunda bu kombiyi aldım.evimde izolasyon yok. salona oda termostadını en soğuk olabilecek köşeye koydum.diğer üç odayada eca termostatik vana koydum. banyo ve wc ye de küçük petekler koydum.wc ve banyo petekleri şimdilik genelde kapalı.eca vanalar 2 konumunda(kaç dereceye geldiğini bilemiyorum.).oda termostadı sabah 06.30 --23.50 saatleri arasında 22 derece ,23.50 -- 06.30 saatleri arası 20.5 derece ayarlı.kombi petek sıcaklığı 55 dereceye ayarlı.su sıcaklığı 40 dereceye ayarlı termostadtanda 37 dereceye ayarlı. evim 95 metrekare .ve ilk birkaç gün havalar ılık olmasına rağmen günlük tüketimim 10 metreküp gelirken ,daha sonraki günlerde hava sıcaklığı düşmesine rağmen 8 metreküp civarlarına geriledi.ve birde özellikle ısınmaya geçtiği anlarda tat tuk diye birkaç defa tekrarlanan sesler geliyor ve incedende olsa cızır cızır sesler geliyor.herşey normalmi sizce.bu sesler.yoğuşmayla alakalımıdır.daha tasarruflu nasıl kullanabilirim.sizin bahsettiğiniz servis ayarlarını yapsak garantiden cihazı çıkarırlarmı? yoğuşma yapabilmesi için kaç derecede çalıştırmak gerekli. biraz fazla uzun oldu ama idare edin.vereceğiniz cevaplar için şindiden teşekkürler.

• sn. ultimatetnctr özellikle sormak istiyorum, diğer tecrübeli arkadaşlarda cevaplarsa memnun olurum. Buderus gb012 servis ayarlarını dediğiniz gibi yaptım yakıt sarfiyatında düşme oldu. Şu an komdi termostatsız düz çalışıyor 40 derecede ayarlı, oda sıcaklığı digital termometreden ölçtüğüm kadarıyla 21 derece ve günlük 10-11 mt2 gaz tüketimi oluyor. otm-p oda termostatı alsam. Ev ısısını yine 21-21,5 derecelerde sabit tutsam günlük gaz sarfiyatım ne kadara düşebilir? Tabi kimse net bişey yazamaz ancak. Takribi olarak fikir verebilirsiniz. İlk zamanlar on-off oda termostatı kullanıyordum ve on-off termostat hassas çalışmadığı için ev soğuyor ve geç açılıp geç kapanıyor gaz sarfiyatı daha fazla oluyordu.
  • Merhabalar Arkadaşlar

GB012 bu yaz başı aldım yeni kullanmaya başladım nerdeyse tüm forumu okudum kafam iyice karıştı,nacizane bir kaç sorum olucak

Evim 5+1 dubleks 160m2 Dışdan Mantolama Yerler Laminant Kaplı Camlarım Pvc Isıcam 11 metre petek var toplamda

Oturma odasında otmp var Üst katta ise ç 2 oda var ıkısındede buderus termostatik vana bulunuyor.

Sadece gecen ay ısınmak ıcın bır kac kez actım onun harıcınde sureklı sıcak su ıcın acık dun 200 tl fatura geldı :( galiba kombiyi yanlış kullanıyorum.

Öğrenmek İstediği;

1 Ev dubleks oldugu ıcın dedıgınız ayarlarla oynamadım sabıt duruyor

2 Ben sureklı yakmak ıstıyorum sabıt bı ısıda kalsın tasarruf ıcın (kendı dusuncem) ama öğrenmek istediğim kombimin yoğuşma yapması için ısı ayarlarını ne yapmalıyım otm panelde oda sıcaklıgı kac olmalı makınanın uzerınde ısı kac olmalı?

3 Kazan ısısı petek ısısı kac olmalı su an kı otm p dekı ısı degerım 20.5 derece makınanın lcd degerı ıse 32 derece ile yanınca 40 a kadar cıkıyor?şu ankı ayarı yenı yaptım 4 gun oluyor onceden kafama gore degıstırıyorumdum.

4 Termostatik vanaların degerlerı kacda durmalı? ben 3 de tutuyorum.

Beni aydınlatırsanız sevinirim.Saygılar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.