Şimdi Ara

Buderus GB22 5.5 yılda kazan delinmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 2007 yılında Buderus GB 022 Logomax Plus 24K kombi aldım.Bu cihazı emsallerine göre daha pahallı olmasına rağmen kaliteli diye tanıttıkları için fiyat farkına rağmen aldım.
    Kombiyi bu yıl başına kadar sorunsuz(Buderus'un kendiliğinden yaptığı ve bu tür tüm kombilerdeki bir parça değişikliği dışında) kullandım.Kombinin yıllık bakımı için 2012 yılı ekim ayında servis çağırdım.Yetkili servisten gelen elemanlar bakımı yaptılar.
    Ancak gelen servis elemanları bir ara " abi bunların kazanları(yada tankları) eninde sonunda deliniyor.Sizinki de delinecek.Su akıtmaya başlayacak.Değişim yapmak gerekecek gibi bir şeyler söylediler".Kaliteli diye satılan Buderus kombinin kazanı(artık ne kazanı yada tankı ise ayrıntısını sormamıştım)5 ya da 6 yılda delinecekti.Bu nasıl bir olaydır dedim ama o an için sorun olmadığı için ses çıkarmadım.
    Gelgelelim son 1 aydır kombinin basınç göstergesi 0.5'e kadar düşmeye başladı.Kalorifer bölümü çalıştığında kombiden su şırıltıları geliyor.Basınç yavaş yavaş şırıltılar altında 1'e kadar yükseliyor.Petekler ısınıyor.Kombi durunca basınç yeniden 0.5'e iniyor.
    Kontrol için tüm tesisatı elden geçirdim kaçak yok.
    Kombi dururken alttan vanasını açtım su bastım, basınç 0.5 ten 0.6 ya ancak çıktı, daha fazlada artmadı, kombinin altındaki tahliye borusundan sular dışarı çıkmaya başladı su basımını kestim.
    Peteklere baktım ısınıyorlar, havalarına baktım petek tahliye vanasını açınca hemen su fışkırıyor demekki hava yok.
    Kombiyi İstanbulda kullanıyorum.
    Sorum şunlar;
    1--Kaliteli diye satılan Buderus kombinin yetkili servisinin itiraf ettiği gibi kazan yada tank delinmesi olacak şeymidir?5.5 yıllık kombide delinme mi olurmuş? Şu anda Baymak 7 yıl garanti veriyor.Buderus'un 5.5 yılda kazanı yada tankı deliniyor.Bu nasıl iştir.Biz kaliteli diye bu kadar fazla parayı niye verdik?İstanbulun şebeke suyumu sorunlu ki deliyor.
    Buderusla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa bizi aydınlatabilir mi?5-6 yılda bu marka kombinin neresi mutlaka deliniyor?Yada servis elemanımı abarttı?
    2--Son 1 aydır basıncın 0.5 e düşmesi, su basmama rağmen 0.6 dan fazla artmaması,kalorifer bölümü çalışınca kombiden su şırıltıları gelmeye başlaması, bir süre sonra şırıltının kesilip kombinin basıncının 1'e yükselmesi, peteklerin normal olarak ısınması ne anlama geliyor?KALİTELİ ! kombimizin 5.5 yılda neresi bozuldu?
    a-Servisin dediği o depo yada tank mı delindi?
    b-Basınç göstergesi mi bozuldu?
    c-Başka bir parça mı arızalı?
    İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal -- 22 Nisan 2013; 0:53:34 >

• Sorun genlesme tankinizda; icindeki gaz kacmista olabilir memranda patlamis olabilir fazla bir masraf cikarmaz size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorer77

Sorun genlesme tankinizda; icindeki gaz kacmista olabilir memranda patlamis olabilir fazla bir masraf cikarmaz size

max 250 tl
  • Arkadaşlar teşekkür ederim.
    1-Şimdi servisin eninde sonunda delinecek dediği o tank mı delinmiş?Yoksa bu başka bir tank mı?
    2-Kombi şırıltılıda olsa bu haliyle çalışıyor.Böyle çalıştırmaya devam etsem bir sakınca yada tehlike olurmu?
    3-250 TL verdik genleşmeyi değiştirdik dersek, yakın zamanda ciddi başka arıza ihtimali varmıdır?
    İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Tıkır tıkır çalışır sorun olmaz mı?
  • Genleşme tankının havası olmadığından genleşme olmuyor basınç ısınınca yükselir soğuyunca düşecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Kombi Basınç 0 da
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.