Şimdi Ara

Buderus U072 28k - 275metrekare 4 katlı villa İstanbul Güzelce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 kaç ay sonra yeni eve geçeceğim ve evde Buderus U072 28k modeli kombi var.

Bu model kombiyi müteahhit kendisi koymuş fakat yeterli gelir mi diye içimde bir kuşku oluştu açıkçası.

Ev 3 cepheli , mutfak ve çocuk odası kısmı tarafı kuzeye bakıyor.
    Salon ve yatak odası ve çatı katı güney cepheli
    Birde en alt katta 4 araçlık kapalı otoparkı ve 1 adet oda bulunuyor.

Fotoğraflarını da paylaşıyorum evin.
    Havuz kısmı kuzey tarafı direk giriş kapısı oradan fakat biz pek o giriş kapısını kullanmayız gibi direk otoparktan giriş yaparız araçlarımızla bu yüzden de evde ani ısı değişimi olmaz gibi aslında.

Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar,
    Kombiyi değiştirmem gerekir mi yoğuşmalı bi modelle,
    Fikir ve tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim.

Birde oda termostatı olarak ben kablosuz düşünüyorum ama ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• AlperMusa A kullanıcısına yanıt
    merhaba
    resimle görünmüyor
    evde ısıtılacak net alan kaç m2 ve toplam radyatör metrajı kaç metre? hangi şehirdesiniz?

buderus u72 hem konvansiyonel (yoğuşmasız) hemde sizdeki 28kW bir üst versiyondur bu tip cihazlar verimsiz+minimum ısıl gücü yüksek ve modülasyon aralığı dar cihazlardır
    ayrıca buderus u72'nin diğer adı bosch class 6000w'dir iki kombide %100 aynı manisa'da bosch fabrikasında üretilmektedir
    kaliteli kablosuz oda termostatları randımanlı çalışır örneğin siemens rev 24 rf ama ne olursa olsun sinyal açısından dış faktörlerden etkilenme riski var
  • Bunlar da evin fotoğrafları

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

merhaba
    resimle görünmüyor
    evde ısıtılacak net alan kaç m2 ve toplam radyatör metrajı kaç metre? hangi şehirdesiniz?

buderus u72 hem konvansiyonel (yoğuşmasız) hemde sizdeki 28kW bir üst versiyondur bu tip cihazlar verimsiz+minimum ısıl gücü yüksek ve modülasyon aralığı dar cihazlardır
    ayrıca buderus u72'nin diğer adı bosch class 6000w'dir iki kombide %100 aynı manisa'da bosch fabrikasında üretilmektedir
    kaliteli kablosuz oda termostatları randımanlı çalışır örneğin siemens rev 24 rf ama ne olursa olsun sinyal açısından dış faktörlerden etkilenme riski var

Hızlı cevabınız için teşekkürler

Açıkçası tam metrekareyi net bilmiyorum 275 diye değiyor ama tahminim 190 falan sanırım teras ve garaj çıkınca.

Peki bu elimdeki kombi sıfır bunu acaba geri alırlar mı değişimde?

Bu arada fotoları tekrar yükledim

petek metrajını yazmadınız ama tahminen sizin eve en az 30kW premix yoğuşmalı kombi gerekli hatta 35kW cihaz da olabilir
    banyo sayısı 2 veya 3 ise kombi kapasitesi 35kW olabilir
    kombi mutfakta olduğuna göre ayrıca sessiz bir kombi de olmalı yanlış cihaz taktırmışlar müteahhitle konuşun fiyat farkı vererek kombi alabilirsiniz

ayrıca petekleriniz alttan bağlanmış resimlerden net görünmüyor ama bağlantı boruları pex boru ise peteğe sıcak su giriş bağlantısını peteğin üstünden yaptırın
    alttan petek bağlantısı verimi en az %20 civarında düşürür ve yanlış bir bağlantı şeklidir

30kW veya 35kW premix yoğ kombi alıp iç merdiven boşluğuna veya ikinci katta yerden en az 1.5metre yükseğe kombiye uyumlu modülasyonlu veya on-off kaliteli kablosuz oda termostatı taktırın
    alt kattaki peteklerin hepsine de ilave tasarruf için danfoss ra 2000 gaz sensörlü termostatik vanalar taktırın

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

petek metrajını yazmadınız ama tahminen sizin eve en az 30kW premix yoğuşmalı kombi gerekli hatta 35kW cihaz da olabilir
    banyo sayısı 2 veya 3 ise kombi kapasitesi 35kW olabilir
    kombi mutfakta olduğuna göre ayrıca sessiz bir kombi de olmalı yanlış cihaz taktırmışlar müteahhitle konuşun fiyat farkı vererek kombi alabilirsiniz

ayrıca petekleriniz alttan bağlanmış resimlerden net görünmüyor ama bağlantı boruları pex boru ise peteğe sıcak su giriş bağlantısını peteğin üstünden yaptırın
    alttan petek bağlantısı verimi en az %20 civarında düşürür ve yanlış bir bağlantı şeklidir

30kW veya 35kW premix yoğ kombi alıp iç merdiven boşluğuna veya ikinci katta yerden en az 1.5metre yükseğe kombiye uyumlu modülasyonlu veya on-off kaliteli kablosuz oda termostatı taktırın
    alt kattaki peteklerin hepsine de ilave tasarruf için danfoss ra 2000 gaz sensörlü termostatik vanalar taktırın

Kusura bakmayın petek metrajını bilmiyorum tam olarak ama fotoğraflardaki ev benim evim petekler oradan gözüküyor.

Bu arada ev istanbul Büyükçekmece Güzelce de.

Banyo sayısı da 4 evdeki.

Bu arada bu kombiyi değiştirdiğim taktirde şuan ki duruma göre yakıt olarak bana tasarrufu ne kadar olur.

Şu hali ile ortalama yakıt bedeli kışın ne olur tahmini?

Değiştirmeye değer mi değmez mi onu görebilmek için soruyorum bunu.

Tahminim müteahhit bu cihazları değiştirme yoluna gitmez.

Biz kendi başımızın çaresine bakma yoluna gideriz. Şuan daha tam bitmedi evler fakat 2 aya kadar eve geçeceğim.

Herşeyin o tarihe kadar bitmiş olması gerek.

premix yoğ kombilerde kombi kazan sıcaklığı 55c ve altında olduğu sürece konvansiyonel cihazlara göre ortalama %15-20 civarında tasarruf sağlar
    eviniz yeni zaten yalıtım vardır
    kombiyi eğer destekliyorsa modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensör ile kombine ederek termoregülasyon konforu sağlarsanız tasarruf daha fazla olur
    ayrıca sizdeki gibi büyük evlerde kombiye yakın alt kattaki peteklerin hepsine kaliteli termostatik vanalar taktırırsanız hem alt kat ile üst kat arasında ısıyı kontrol altına almış olursunuz:danfoss ra 2000
    hemde üst kattaki peteklerin daha iyi sirküle olmasını sağlarsınız çünkü alt kattaki petekler termo vanalar tarafından kısıldığında üst kattaki petekler daha iyi sirküle olur
    tabii her odaya ayrı ayrı sıcaklık konforu sağlanacağını da belirteyim yani sizin evdeki gibi dubleks ve tripleks katlı yapılarda termostatik vanalar şart
    ayrıca petekleriniz de yanlış bağlanmış alttan bağlanmış peteklerde verim kaybı yaşanır

4banyolu bir evde en ideali 35kW premix yoğ kombi,petek metrajının da buna uygun büyük metrajda olduğunu varsayıyorum

buderus u72 28kW sıcak su verimi litre/dakika 10litredir,katalogda belirtilmemiş ama muhtemelen standart 30c veya 35c rejimine göre düzenlenmiş
    http://www.buderus-tr.com/upload/CmsPage/PageContentFile/Buderus_Logamax_U72_c62739.pdf
    http://www.buderus-tr.com/upload/CmsPage/PageContentFile/Logamax_U72_TR_KRML_6sf_DUSUK_3b11cc.pdf

bence 35kW sessiz çalışan bir premix yoğ kombi alın, hangi kombiyi aldıysanız (kombi destekliyorsa) dış hava sensörü de alarak kombi kazan sıcaklığının dış hava koşullarına göre otomatik şekilde çalışmasını sağlayın,ilk mesajda mutfak kuzeyde diye belirtmişsiniz tam da dış hava sensörü için uygun,dış hava sensörünü kuzeye bakan dışta bir yere taktırın
    evin ortasına da örneğin içmerdiven boşluğuna veya üst katta koridora (genelde evin referans noktası yani ortalama sıcaklığı olan yerlerdir) kombiniz destekliyorsa modülasyonlu+kablosuz oda termostatı desteklemiyorsa "kaliteli" siemens rev 24 rf gibi on-off+kablosuz oda termostatı taktırın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    80m2 ev için kombi önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Bu peteklerin bağlantıları tekrar yapılabilir mi yani sonuçta borular kesilmiş aşağıdan tekrar uzatılabilir mi ve nasıl olmalı , ek yapılırsa zararı olur mu?

Bunun bağlantılarını yapan kişiler bunu bilmeden mi yapıyor anlamış değilim açıkçası?

Birde bu kombiyi hangi ölçümler hesaplamalar yaparak koymuşlar çok merak ediyorum.

Peki mesela çatı katını peteklerini tamamen kapalı tutmamın yada en alttaki garajın olduğu yerdeki petekleri kapalı tutuyor olmamın bana bir yararı yada zararı olur mu?

Kombi marka ve modeli tavsiyeniz nedir acaba?

Tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMusa -- 2 Eylül 2015; 20:53:20 >
    müteahitler genelde kombi işinde markalı ama ucuz yoğuşmasız ve yüksek kapasiteli cihaz tercih ederler
    buderus u72 dediğiniz kombi bosch class 6000w ile aynı kombidir isim farkı vardır,buderus ta yoğuşmasız 2 model var buderus u42 zaten eski model gösterişsiz basit led ekranlı ve 28kW versiyonu yok
    buderus u72 1400-1500liradan satılıyor normal koşullarda vaillant,viessmann logolu 35kW premix yoğ kombi takmak istese 2-3kat fazla para vermek zorunda en az 3500lira

alttan bağlantıda peteğe giren tesisat suyunun bir kısmı daha petekte yayılamadan çıkış vanasından çıkar verim kaybı yaşanır
    resimlerden petek bağlantı yerlerini göremedim belli olmuyor tesisatınız mobil sistem ise pex borular için her petek başına krom uzatma çubuğu alacaksınız
    petek giriş vanasını üste alacaksınız,ustaya anlatın her usta bilir çapraz bağlantıyı

http://www.tesisatmarketim.net/pirinc-krom-uzatma-cubugu-h60-cm-pmu1047

yok eğer bağlantılar bildiğimiz pprc ise 20mm pprc boruyla peteğin üstünden bağlayacaksınız hazır peteği peteğin üstüne almışken bence danfoss ra 2000 termostatik vanalar taktırın
    petekleri kapatmak yerine termostatik vanalar taktırarak odaları belli bir ısıda tutmak daha mantıklı,eviniz büyük bir kaç odada petekleri kapatırsanız odalar arasında ısı köprüsü oluşur
    ve odalar arasında sıcaklık farkı çok olacağından evde sıcaklık homojen dağılmaz
    zaten eviniz büyük en ideali peteklerin çoğuna termo vanalar taktırmak oda soğuk kalacağına ılık kalsın istediğiniz odada sıcaklığı sabit tutarsınız
    örneğin oda 15-16c soğuk olacağına 19c sabit ısıda tutun bunu da yapacak tek ekipman termostatik vanadır

https://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-gaz-sensorlu-termostatik-radyator-vanasi-danfoss-013g2990-013g0143/detay/4D5XOxjGLTc=|

f/p kategorisinde önereceğim sorunsuz kaliteli kombinasyonlar

35kW eca confeo premix +eca lago fb modülasyonlu oda termostatı (kabloludur kablosuz modülasyonlu yok) +eca dış hava sensörü
    kablosuz istiyorsanız eca kablosuz programlanabilir oda termostatı (on-off)

35kW ariston genus premium evo +sensys modülasyonlu oda termostatı (kabloludur kablosuz modülasyonlu yok) +ariston evo dış hava sensörü
    kablosuz istiyorsanız kablosuz modülasyonlu yok, kablosuz ariston kronotermostat oda termostatı

39kW baymak idee + i-sense kablosuz+modülasyonlu oda termostatı + baymak idee dış hava sensörü
    bu kombinin ısıtma devresi 35kW sıcak su devresi 39kw'tır

35kW ferroli bluehelix tech + ferroli romeo kablosuz+modülasyonlu oda termostatı + ferroli dış hava sensörü

32kW immergas victrix superior +(kablolu) amico car universal modülasyonlu oda termostatı +immergas dış hava sensörü
    immergas Radio TYBOX 137 kablosuz oda termostatı (on-off)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.