Şimdi Ara

Buğday öğütme, un çekme makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde farklı çeşit az miktarlarda buğdaylar var. Bunları un haline getirip ekmek yapmak istiyorum lakin aradığım gibi bir makina bulamadım. Bulduğum ev tipi un öğütücü makinaların fiyatları 1000, 2000tl civarlarında. 200, 300tl gibi sanayi tipi değirmenlerinse boyutları çok büyük.

Gördüğünüz bildiğiniz makina varmıdır? Evdeki kahve çekme makinası ile denedim yeteri kadar un haline gelmiyor. Bunun gibi alternatif tavsiyelere de açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar tekrardan,
    Benim gibi arayan olursa diye yazıyorum, yurtiçi, yurtdışı aradım 1000tl altına bir makina bulamadım bende kahve çekme makinası ile devam etmeye karar verdim. Şöyle bir yöntem denedim. Azar azar buğdayları kahve çekme makinası ile çekip eledim. Elekte kalanları kenarda biriktirdim. Buğdaylar bitince elekte kalıp biriktirdiklerimi bidaha çekip eledim. Bu şekilde 3 kere tekrar edince mısır unu kıvamında un elde ettim. Biraz uğraştırdı ama keyifli oldu. Undan da hemen ekmek yaptım. Detaylı merak edip sonucu görmek isteyen olursa burdan okuyabilir.
    İyi akşamlar.
  • osubusucom O kullanıcısına yanıt

Hocam dükkanlarda kullandıkları kahve değirmenlerinde buğday öğütülür mü

• fatih2109 F kullanıcısına yanıt
    Türk kahvesi değirmenlerinde öğütülür ancak çok miktarda öğütecekseniz unu ve makineyi yakma riskiniz var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Devir yüksek olduğu için mi?

• fatih2109 F kullanıcısına yanıt
    Olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.