zamanında beni dinlemeyip 2800 e kompresörlü delonghi yi almayıp şimdi 1600 e cuisinart ice cream maker ı alanlarla beraber baya bir kullanıcı olduk. bu konu altında tarifleri, tecrübeleri paylaşabiliriz diye düşündüm. ilk tarif benden; 4 büyük yumurta sarısı 150 gram şeker ile mikserde 5 dk max hızda karıştırın Tencerede 350 ml tam yağlı sütü ( biz çiğ sütten yapıyoruz) kaymaklanmayacak ısıda ( 80 derece ) 5 dk pişirin biraz suyu buharlaşsın Ocağı kapatın Yumurtalı karışımın üzerine çok yavaş sütü dökerek karıştırın. Bütün Karışımı 5 dk daha kaynatmadan pişirin. Ocağı kapatın. Pişmiş karışıma 250 ml soğuk kremayı dökün iyice karıştırın Karışım 2-3 saat soğusun Makineye atın 40-50 dk da dondurma hazır. Ben neyli dondurma yapacaksam son 5 dk da makine içine atıp karıştırtıyorum. Kimisi makineye koymadan önce ana karışıma ekleyerek yapıyor.. Ben malzemeyi sıcak ekliyorum kendi makinem soğutuculu olduğundan. Sizinkilerde bu özellik olmadığından soğuk olsun karışım. Soğuk derken buzlukta beklemiş karışımdan bahsetmiyorum.dondurucuya koymayın asla karışımı. Dondurmanız makinede olduktan sonra 5-6 saat buzluğa koyun yeter. Son yaptığım bu şekilde oldu. ----- salep konusunda şöyle bir mesajım mevcut ------ Şu mesajı yıllar önce görüp kendisine mesaj atmıştım; https://forum.donanimhaber.com/trendyol-kargo-bedava-en-ucuz-urunler-guncel--141103802 [simage]https://store.donanimhaber.com/8e/46/cb/8e46cb896b65f4b0f234cb0a8a6c7776.png[/simage] O günden beri salepi buradan alıyorum ve çok çok memnunum. Daha önce bucak salep com filan link vermişim kusura bakmayın. En son 1 yıl önce alınca unutmuşum direk bucak aklımda kalmış çünkü. https://salepciyiz.com/kategori/dogal-salep?tumu=1&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 3 Temmuz 2022; 11:22:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dondurma Makinesi Kullanıcıları için Bilgilendirici Rehber
Dondurma makinenizi en iyi şekilde değerlendirmek ve leziz dondurmalar hazırlamak mı istiyorsunuz? İşte sizin için bilgilendirici bir rehber:
Makinede Dondurma Yapımı
- Makinenin talimatlarını dikkatlice okuyun ve tüm parçaların doğru şekilde monte edildiğinden emin olun.
- Dondurma karışımını makineye dökün ve talimatlara uygun süre boyunca dondurun.
- Dondurma sertleştikten sonra, makineden çıkarın ve keyifle tüketin.
Dondurma Makinesi Tarifleri
Sayısız dondurma tarifi mevcuttur ve bunları dondurma makinenizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte bazı popüler seçenekler:
- Cuisinart Dondurma Makinesi Tarifleri: Cuisinart dondurma makinesi için özel olarak tasarlanmış çok çeşitli tarifler bulabilirsiniz.
- Kiwi Dondurma Makinesi Tarifleri: Egzotik ve ferahlatıcı bir lezzet için kiwi dondurması deneyin.
- Dondurma Makinesi Tarifleri: Herhangi bir dondurma makinesiyle uyumlu, herkesin damak tadına hitap eden klasik ve yenilikçi tarifler.
İpuçları ve Öneriler
- En iyi sonuçlar için yüksek kaliteli malzemeler kullanın.
- Dondurma karışımınızı donmadan önce iyice soğutun.
- Dondurma sertleştikten sonra, dondurucuya koyarak daha sonra tüketmek için saklayın.
- Dondurmanıza farklı lezzetler ve malzemeler ekleyerek kendi benzersiz kreasyonlarınızı oluşturun.
Sonuç
Bir dondurma makinesi, evinizde lezzetli ve ferahlatıcı dondurmalar hazırlamak için değerli bir araçtır. Bu rehberle, makinenizin tüm potansiyelini kullanabilir ve en iyi dondurma deneyimini yaşayabilirsiniz.