merhaba, tarif alabilir miyiz ? (malzemeleri ml, gr olarak verebilir misiniz ? özellikle saf salep için ) |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (3. sayfa)
-
-
hocam bu hiçbişey eklemezsek tadı nasıl oluyor? hani son 5dk ekleyin dediniz ya? onu soruyorum. ilk kez yapacağımız için sade şekilde yapsak nasıl olur?
birde vanilyali yapsak, şu hazır paket şekerli vanilin koysak nasıl bir lezzet alırız? şimdilik elimizde malzeme olmadığı için hazırlıksız yakalandık.
-
hocam ben gelişigüzel yapıyorum 2 lt süte normalde 2 çay kaşığı salep yetiyor bazen 3 koyuyorum belirli bir ölçüm yok
geçen seneden kalma dondurulmuş çileklerimi blenderda püre yapıp üstüne azcık limon suyu ve sarı limon kabukları rendeleyip makineye atınca lezzetli bir sorbe oluyor mesela
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiçbirşey eklemezseniz kaymaklı sütlü sade dondurma oluyor ve gayette güzel tadı olur. Ancak market işi şekerli vanilin vs eklemeyin hepsi kimyasal:(
hakiki vqnilin özürü pahalı evet ancak şekerli vanilinden yarım paket işe yaraycaksa hakiki vanilin 1 gr yeterli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
KEŞFET TV 35youtube➤Kanalımıza destek olmak için; beğenmeyi, yorum yapmayı ve ABONE olmayı unutmayın... ➤ABONE OL: https://bit.ly/3ub0rum Dondurma Nasıl Yapılır? | Doğal (Katkısız) Dondurma Yapımı | Meyveli Dondurma Yapımı Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlerle Manisa Gördes'te Kervan Dondurma dükkanını ziyaret edip, dondurma yapımı hakkında bilgi sahibi olacağız.Dondurma nasıl yapılır öğreneceğiz.Doğal dondurma nasıl yapılır, dondurma yaparken nelere dikkat etmek gerekir,dondurma yaparken hangi malzemeler kullanılır,dondurma yapımında ne kadar salep (sahlep) ne kadar süt kullanılır, katkısız dondurma nasıl yapılır,dondurma kaç dakika şoklanır, dondurma dolabında dondurma şoklama kaç derecede yapılır sorularına cevap arayacağız.İyi seyirler :) Bizi misafir ettiği için Erdal ÇEKİM'e teşekkür ederiz... #Dondurma#NasılYapılır ➤Nasıl Yapılır? (Tarım) https://bit.ly/2Rdv03R ➤Nasıl Yapılır? (Yiyecek ve İçecek) https://bit.ly/3xFBNUz ➤Nasıl Yapılır? (Genel) https://bit.ly/33iM4bH ➤Nasıl Yetiştirilir? (Tarım) https://bit.ly/2RcFzUQ ➤Nasıl Yetiştirilir? (Hayvancılık) https://bit.ly/3336d5p ➤Hayat Kurtaran Bilgiler https://bit.ly/3gX7we6 ➤Meslek Hikayeleri https://bit.ly/3gX7qTM ➤Tarihi Yerler ve Eserler https://bit.ly/3ubLW9p ➤Hayvanlar Alemi https://bit.ly/3ubKdkv ➤Seyahat https://bit.ly/3h0PGH0 ➤Ürün İnceleme https://bit.ly/33bV8yQ ➤Yerel Sanatçılar ve Türküleri https://bit.ly/3ehDmRhhttps://www.youtube.com/watch?v=OxNCuR9mhsE&feature=youtu.be
bu videodaki oranlara gore yapmayi dusunuyorum. Adam toplu sut +salep+seker kaynatip baz hazirliyo sonra meyve koyup cesitleri yapiyo. Bu mantikla sutcuden 5 litre sut alip salep sekerle kaynatip dolapta tutmayi dusunuyorum sonra farkli gunlerde dolaptan cikarip meyve vs ekleyip yapicam. yoksa zahmetli oluyo kaynat sogut ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben makine almadan önce tarif denemeleri yapmaya karar verdim. Dün itibariyle sanırım 8. deneme oldu. 8 saat boyunca buzluktan çıkartıp blender ile çırpılarak yapılan metot ile hazırlıyorum.
Mis Bakraçlık süt (%3,7 yağ oranı)
Mis Günlük süt
Migros Tam yağlı süt
Mis Günlük Süt + %35 Yağlı Krema 200 Ml
Hepsi ile 200gr şeker + 10gr saf salep tarifini uygulamadım. Bazen 10gr salep+ 10gr şekeri karıştırıp soğuk süte koyup kaynayana kadar karıştırdım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tutup soğuduktan sonra kalan şekeri ilave ettim. (bu bir dondurmacı tiyosu)
Bazen sütü kaynatıp tüm karışımı yada biraz şeker+salep sonra soğuyunca kalan şekeri ilave ettim.
Bakraçlık süt tam maraş dondurması kıvamında oluyor ama tat olarak nötr'dü. Ne süt tadı ne dondurma tadı yoktu
Kutu süt ile buzlanma çok oluyor.
Günlük süt + Krema ile harika bir tat oluyor. 1-2gr kadar valinin de ilave edince mükemmele yakın oldu diyebilirim.
Bunların haricinde 200gr şeker + 10gr saf salep +50gr kakao + 60gr bitter çikolata tarifini de denedim. Kakao miktarı kesinlikle çok fazla. 25-30gr yeterli olacaktır. Bu tarif aşırı acı olunca sade dondurmanın yarısını ilave ederek karıştırdım ve tadını kırdım. Daha yenilebilir oldu.
Günlük süt + kremalı tarifin içine ayrı ayrı kaplarda;
Çilek püresi (blender ile çekilmiş)
Muz püresi (blender ile çekilmiş)
Karadut Şurubu (Bal gibi koyu kıvamlı, doğal olan, pazarda satılan) koyarak denemeler yaptım.
Çilek ile yaptığım karışım dondurmadan önce favorimdi ancak donduktan sonra buzlanma yaptı ve tadı seyreldi. Kesinlikle şeker yada bal ilave edilmesi gerekiyor.
Muzlu ile yaptığım karışım dondurmadan önce ve sonra içine bal ilavesi yaptığım halde yeterli derecede tatlı değildi. Aşırı buzlanma yaptı.
Karadut Şerbeti ile bir efsane oldu. Muhtemelen hiç denemediğiniz bir tat oluyor. Özellikle çikolatalı dondurma ile beraber tüketince tatların birleşimi sizi Nirvana'ya kadar çıkartır. Hiç bir buzlanma olmadı, kremamsı kıvamı bozulmadı.
Aynı tarifin içine giren malzemeye göre buzlanma yapması ve yapmaması içindeki su miktarı ile alakalıdır. Çilek püresi belki biraz süzülüp yada kaynatılırsa daha düzgün sonuç alınır.
Denemelerde başarılı olursam kompresörlü makinamı sipariş edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Nisan 2022; 14:53:54 >
-
Yaptığınız denemelerin hepsine salep koydunuz mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Hepsi ile 200gr şeker + 10gr saf salep tarifini uygulamadım. " yazmıştım. Gözden kaçtı herhalde.
-
ilk dememde karışımı ısıtmadan ; süt,krema,vanilya,şeker, limon kabuğunu çırpıp makinaya attım. sonuç biraz buzlu oldu.
Sanırım sütü ısıtıp içindeki suyu biraz almadan tam bir krema elde etmek zor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
süt ü ısıtıp kaynatmazsak karışım çok buzlu ve sıvı kalıyor 4. denemede çözdüm, vanilya şurubu almıştım istediğim kıvamı sonunda yakaladım 45 dk karışım ve krem şanti gibi bir kıvamı plastik kaba doldurup attım buzluga, bakalım tadı ve tüketmesi nasıl olacak akşam denerim. Biraz sogutup yemek lazım o anda sanırım donunca ve çözülünce buz buz oluyor normal dondurma gibi olmuyor.
trendyol hazır kahve şurupları almıştım, bugunde kırmızı meyveler sosu ile deneyeceğim
-
sahlep alacağım bu ürün nasıldır?
https://www.hepsiburada.com/otag-dogal-salep-meshur-bucak-salebi-dondurmalik-toz-sahlep-50-gr-p-HBV000011PXB9
-
üstat çekirdek sağlep alıp el dirmende çekme şansın varsa o şekilde al öteki türlü tozlara nişasta falan katıyorlar sahtekarlık çok oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 12 Nisan 2022; 21:45:23 > -
-
Sahlep bucak aliyoruz peki saf vanilin ne onerirsiniz? Bir kac tarif gordum dr oetker in vanilin aroma verici kullanmislar. Şurup gibi şişede satilandan. Dogal degil tabiiki. Bir de Vanilin, vanilya tozu farki nedir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende de hediye çeki vs ile aldım şimdilik kullanalım bakalım.
Cuisinart'ın yedek kabını düşünenler varsa amazon.com'da mevcut fakat fiyat 44usd kargosu da bi okadar var. şimdilik alınacak bir ürün değil.
kitapçığında önemli detaylardan bazıları
-bulaşık makinesinde yıkamayın.
-1.5 litreden fazla toplam sıvı eklemeyin.
-kabı en az 12 saat ve -17derecede dondurun. üzerine poşet geçirin. donduğunu anlamak için sallayabilirsiniz.
-karışımı mutlaka soğutun. sıcak olarak eklemeyin.
bir kaç tarif var.
limonlu sorbe
Donmuş çilekli yogurt
çilekli,vanilyalı,çikolatalı dondurma tarifi.
Başka da extra bişey yazmıyor.
-
Üzerine neden poşet geçirin diyor acaba ? Direk buzluğa atınca ne oluyor ki ? Koku filan sönmesin diyemi acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben bunu kullandım çok iyi kıvam aldı tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
koku ve nem'den dolayı sanırım. birde ıslak koymayın yazıyordu. kurutun öyle koyun.
-
herkese iyi akşamlar. proficook makinesinden biz de aldık. salepli yapılandan tarifi olan var mı?
-
bende bugün deneme fırsatım oldu.
1kg bim'deki altın süt ile yaptım 3.7yağlı
200 gr şeker
200 ml krema
L boy 5 adet yumurta sarısı
ilk mesajdaki tarifi uyguladım. 1kg sütü iyi kaynattım yaklaşık sütün 400ml civarı buhar olup uçtu. geriye 600ml süt kaldı kaynamış. diğer malzemeleride ekleyince 1500ml civarı karışım elde ettim. 2'ye böldüm o şekilde birini sade yaptım. diğerini de çikolatalı yapacağım birazdan.
Hayatımda ilk kez yaptığım için ilk denemem de bence başarılı sonuç aldım diye düşünüyorum. buzlanma hiç olmadı. yoğun bir süt tadı vardı? sade yaptığım için mi böyle oldu? yoksa bizim hazır diye yediklerimizde süt yerine süt tozu hep yediğimiz için mi bilemedim. ama süt buram buram hissettiriyordu :)
Şeker çok tüketen biri olmadığım için biraz fazla geldi. 100gr şeker yeter sanki bu tarife göre.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X