Aynen hocam tarifin nerden geldiğini belirtmeyi unutmuşum. Youtubedaki bu tarif ile yaptım. Bu ablanın ellerine kollarına sağlık. Bu sayede ablaya teşekkürümüzü de edelim. Bizim için tüm her şeyi yerli yerinde. Şekeri de salebi de tam denk geliyor. Abla direkt dondurma makinesi :) Yalnız bu oran bir tık makinaya fazla geliyor. Tavsiyem max 1,5 lt süt ile yapın. Bugün de aynı tarifle yaptım en son karışımın hafif altı karamelize (tam yanmış gibi de değil) olmuş. Ama tadı kazandibi tatlılı dondurma gibi olmuş. Hanım inanılmaz beğendi. Tesadüf böyle bir şey oldu tavsiye ederim. Süt+şeker+salep karışımı tamamen karışınca daha iyi özümsesin kafasıyla ateşte bir miktar fazla tuttum. Aslında tutmamak lazım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 15 Nisan 2022; 5:14:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (5. sayfa)
-
-
bu abladaki süt olayını yapınca gerçekten dondurma elde ediyorsunuz salep ve ya krema ile yapınca başarılı oluyor ben de böyle yapıyorum son 10 dk kala atıyorum aroma verici ya da meyve çok hoş oluyor. Buzlanma olmadı son 3 tarifimde gayet güzel bir dondurma yedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Arkadaşlar çelişkiye düştüm Ben marketten almış olduğum süt ile yapmayacağım. Mandıradan çiğ süt aldım kaynatmazsak içindeki zararlı bakteriler, miktoplar nasıl ölecek?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu tarifi uyguladım ama açıkçası pek beğenmedim sonucu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cig sutu tabii ki kaynatacaksiniz onda sikinti yok..
ancak cig sutu normal icilebilir kivama getirdikten sonra sakin bir daha kaynatmayin.80 derece civari 10 dk tencerede pisirseniz yeter.
-
Ann's Home CuisineyoutubeFull Recipe: https://go.annshomecuisine.com/froyo 📺Subscribe to my channel ⇢ https://go.annshomecuisine.com/subscribe Mango Sorbet: https://youtu.be/MRcrKXAgrXw Ube Ice Cream: https://youtu.be/aFsBaBQsNjw Frozen yogurt is a frozen dessert made with yogurt and sometimes other dairy and non-dairy products. Frozen yogurt is a frozen product containing the same basic ingredients as ice cream, but contains live bacterial cultures. In this recipe, we will be using Ice Cream Maker to make creamy and delicious Frozen Yogurt or Froyo. Ingredients: 3 cups Yogurt - https://amzn.to/3k7mwFr 1/4 cup Sugar - https://amzn.to/3gto8Hg 1/2 cup Honey - https://amzn.to/33npUpE 1 tsp Vanilla Extract - https://amzn.to/31l9vPW 1/4 tsp Salt - https://amzn.to/33oNHpl 1/2 cup Heavy Whipping Cream - https://amzn.to/2XmwYPC Steps: https://go.annshomecuisine.com/froyo #annshomecuisine #froyo #frozenyogurt Note: Servings of my recipes are typically 5-6 family members. My YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCC5ktOu2e0mwIFFNCyCkDRQ Social Media: 🌐 Website: https://annshomecuisine.com/ 📷 Instagram: https://www.instagram.com/annshomecuisine/ 📘 Facebook: https://www.facebook.com/annshomecuisine/ 📌 Pintrest: https://www.pinterest.com/annshomecuisine/ 🐦 Twitter: https://twitter.com/annshomecuisine/ 📹 Video Equipment (https://go.annshomecuisine.com/vid-equip) Camera: https://amzn.to/38CQX0g 🧰 Kitchen Tools https://go.annshomecuisine.com/kitchen-tools Ann's Home Cuisine is a participant in the Amazon.com Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.https://www.youtube.com/watch?v=KbrNdhbRn4k
Makine ile şu tarifi yaptım , aynı avm'lerdeki frozen yogurt gibi oldu.
-
Ben bu tarifi 1 litre süt ile yaptım denemek için. 1 bardak şeker kullandım. Bir sonrakine bir tık daha az şeker kullanmayı planlıyorum. Kıvamı çok güzel tuttu.
En zor kısmı kaynama aşamasında karıştırmak. Ben süt, su dan arınsın diye baya bir sürece devam ettim.
Sonuçta tam olarak kaymaklı dondurma dediğimiz şey ile karşılaştım. Kaymak tadı, süt kokusu tam bir kaymaklı dondurma yediğimi hissettim. Eskiden ankarada AOÇ dondurmalarında aldığım tadı aldım.
Basit güzel ve karmaşık olmayan bir tarif. Daha ilerleryen dönemde çeşitlendirebilirim. Ancak şimdilik memnunum.
Dün akşam ailecek yedik 1 kilo dondurdumayı :)
Bu işe yeni başlayanlara tavsiye ederim.
YEŞİLİN ELİNDENyoutubeEv yapımı dondurma tarifi, hakiki sade dondurma nasıl yapılır, sakız gibi gerçek dondurma yapımı, evde gerçek maraş dondurması yapılışı, gerçek dövme dondurma evde nasıl yapılır, hakiki maraş dondurması evde nasıl yapılır püf noktalarını bu bölümde paylaşıyorum. Yeni tariflerim için kanalıma "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın ❤️🙏🏻 Kanalıma Abone olabilirsiniz ⬇ https://www.youtube.com/channel/UCgfusIPO9uWB9N5Eqmma_VQ?sub_confirmation=1 hakiki dövme dondurma için gerekli olan malzemeler (ben 2 litre süt kullandım) 1 lt süt 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker silme 1 çorba kaşığı gerçek sahlep dondurma nasıl yapılır, dondurma videoları, dondurma asmr, dondurma evde nasıl yapılır, dondurma ev yapımı, dondurma el yapımı, dondurma kaymak, dondurma malzemeleri, dondurma nasıl yapılıyor, dondurma nasıl yapılır evde, dondurma tarifi, dondurma tarifi nasıl yapılır, dondurma tarifi kolay, dondurma yapımı, dondurma videosu, dondurma yapılışı, dondurma yapma, dondurma yapımı evde, dondurma tarifi dondurma çeşitleri dondurma nasıl yapılır dondurma evde nasıl yapılır dondurma ev yapımı dondurma içindekiler dondurma malzemeleri dondurma nasıl yapılıyor dondurma neyden yapılır dondurma nasıl yapılır evde dondurma salebi dondurma tarifi sade dondurma videoları dondurma videosu dondurma yapımı dondurma yapılışı dondurma yapma dondurma yapımı kolay dondurma,dondurma nasıl yapılır,dondurma nasıl yapılır evde,evde dondurma nasıl yapılır,salepli dondurma,salepli dondurma tarifi,evde dondurma yapımı,ev yapımı dondurma,gerçek dondurma,gerçek dondurma tarifi,dövme dondurma nasıl yapı,dövme dondurma yapımı,dondurma yapımı,ev dondurması nasıl yapılır,dondurma nasıl yapılır,dondurma nasıl yapılır sade,dondurma tarifi,sade dondurma tarifi,maraş dondurması,sade dondurma,kolay dondurma tarifi,evde dondurma,sütlü dondurma nasıl yapılır,sütlü dondurma tarifi,dondurma tarifleri,evde maraş dondurma yapımı,ev yapımı dondurma tarifi,evde dondurma yapımı kolay,ev yapımı dondurma nasıl yapılır,evde dondurma yapımı tarifi,maraş usulü dondurma,hakiki maraş dondurması,mado dondurması,dövme dondurma,dövme dondurma nasıl yapılır,sütlü dondurma,dondurma tarifi salepli #dondurmatarifi #evdedondurma #kaymaklıdondurma #trendlerde #maraşdondurması #dövmedondurma #evyapımıdondurmahttps://www.youtube.com/watch?v=JxFina7-9yQ&feature=youtu.be
-
Vanilya ekstratı olarak ne kullandınız?
Aktardan toz vanilya aldım. Marketlerde de Vanilin satılıyor malum (aynı şey mi onu da bilmiyorum).
Ama yabancı tariflerde hep sıvı halde. Acaba bir farkı var mıdır?
Bu arada salepli olarak, aşağıdaki Kaymaklıyı yaptım ama salep tadı baskındı, çok beğenmedim.
Yine yabancı kaynaklarda salep yerine Xanthan Gum kullanılıyor. Onu bulursam onunla deneyeceğim bakalım. Sanırım tat vermiyor ama kıvam arttırıyor. Ve aradığım da bu zaten.
edit: 100 gr 51 tl olarak sipariş verdim bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatager -- 18 Nisan 2022; 10:59:20 > -
Evet internetten araştırdım vanilya özü türkiye'de sıkıntı gibi görünüyor. Şöyle bir site buldum ama güvenemedim.
https://www.vanillacoop.com/ Ben de n11'den Mccormick Saf Vanilya Özütü aldım (çok pahalı)
-
Xanthan Gum'ı bende merek ettim.Dediğiniz gibi dondurmada kıvam arttırıcı olarak kullanılıyormuş. Memnun kalırsanız bende sipariş vermeyi düşünüyorum.
-
her yöntemi deniyorum her şey tat vs süper fakat buzlu buzlu yemekten sıkıldığım için iade edicem muhtemelen, sizin dondurmalar da öyle mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pişirirken 20 dakika karıştırarak buharını alırsanız sıfır buz ile karşılaşırsınız. Direkt biraz ısıtıp/kaynatıp karışımı makineye atarsanız buzlanma kaçınılmaz.
-
ilk denemem benimde buzlu oldu hocam.. ben sütten kaynaklandığını düşünüyorum günlük hazır süt kullandım. Dün keçi sütü buldum ciğ olarak bakalım bugun aksam vaktim olursa birde onunla denicem .
-
pişirmeden, pişirerek 5 dk karıştırma 10 dk 20 dk 30 dk tüm tarifler ile çiğ ve günlük süt paket süt hepsini denedim, buzsuz olan yok şuan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En son çiğ süt ile denedim. Uzun bir buharlaşma süreci geçirdikten sonra kapalı kaplarda (hava geçirmeyecek şekilde kapalı olması gerekiyor, hatta mümkünse üzerine strec film koyulabilirse daha iyi olur) buzluğa koyulduğunda sorunsuz buzlanma olmadan dondurmamızı afiyetle yedik. Sorun makineden değilde belki de buzluktadır. Bilemedim.
-
sütü buzlukta sogutmak zararlı degil mi? bir de böyle deniyeyim ben oda sıcaklıgına getırıp buzdolabında 1 saat sogutup dondurmaya baslıyorum. Tarifi yaptıktan sonra ne kadar donduruyorsunuz? ben 12 saat donduruyorum belki sorun orada
-
Yanlış ifade etmiş olabilirim.
Süt kaynatılacak (yağını kaybetmemesi için orta ısıda karıştırarak) Suyundan arındırılacak bu sayede
Sonrasında tarife göre pişirilirken gerekli malzemeler eklenecek.(Örn: Salep şeker vs)
Oda sıcaklığına gelene kadar beklenecek.
Ardından makine içerisindeki kap buzluktan alınarak makineye koyulacak ve içerisine elde edilmiş oda sıcaklığındaki sıvı dökülerek çalıştırılacak.
Dondurma kıvamına geldiğinde buzdolabı için kapalı kaplara dondurma alınarak ağzı sıkıca kapatılarak buzluğa koyulacak.
Tercihen 3-4 saat sonra dondurma afiyetle yenilecek.
Ancak buzlukta 12 saat te olsa 36 saatte olsa kapalı kaptaki dondurma buzlanmaz. (Eğer yapım aşamasında suyun buharlaşması sağlanmadıysa)
Akış bu bendeki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 19 Nisan 2022; 11:44:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X