Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
87
Favori
31.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kendinden kompresörlü modelleri mi tavsiye edersiniz yoksa buzluğa atılıp soğutulan kapları olan modelleri mi? Bir karar vermem lazım, ancak aradaki fiyat farkı çok fazla. Daha yüksek tutarlar ödeyip kompresörlü makinelerden almalı mıyım sizce? Tavsiyelerinize açığım. Bu arada elinde olup kullanmayan var ise mesaj atabilir. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Dondurma için önerir misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Youtube'da ki ablanın " 99 dan beri dondurma tarifi" bende işe yaramadı.


    Sizde de sorun varsa ,aşağıdaki kanaldaki arkadaşın tarifi ile bugün çok güzel ,nerdeyse Maraş dondurması tadında dondurma yaptım.(Tarifin abladan farkı şeker ile kaynatmaya başlıyoruz)


    Makine :Cuisinart ICE30BCE


    Kullandığım malzemeler: (Tartısı olmayanlar için videoda bardak, kaşık ölçüleri de verilmiş)

    1 lt çiğ süt (her zamanki sütçümüzden)

    250 gr toz şeker

    8 gr Bucak Salebi

    1 paket vanilin


    1 litre soğuk süte 150 gr toz şeker atıp tencerede kaynatıyoruz.

    Diğer tarafta kalan 100 gr toz şeker ,8 gr salep ve 1 paket vanilini kapta karıştırıyoruz.

    Kaynamış olan sütü orta ateşe alıp bu karışımı çırparak ekliyoruz.

    Yaklaşık 20 dk karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.

    Oda ısısına gelen karışımı makineye döküyoruz. Yaklaşık 40 dk da işlem bitiyor.


    Ben dondurmanın yarısını alıp diğer yarısına, kahve dünyası sütlü kuvertür çikolata rendeledim.

    İkisi de birbirinden güzel oldu.

    Ve en önemlisi kesinlikle buzlu olmadı dondurma.


    Tarif video:

    https://www.youtube.com/watch?v=FvoIQ4eVFYY


    Sade ve kuvertürlü dondurma ;


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER
    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER




  • tyll kullanıcısına yanıt

    Sizin tarifinizi şimdi deneyeceğim , makine olarak kiwi marka dondurma makinesi var bende de


    Edit : bu kez mükemmel kıvam

    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melange -- 24 Nisan 2022; 19:49:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melange kullanıcısına yanıt

    Çok iyi gözüküyor. DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER 

  • muzlu denedim kötü oldu. şeker kıvamını iyi ayalarmak lazım.


    makineye eklenecek son karışım 500ml ideal, max 600 olabilir. daha fazlası sıkıntı özellikle sahlepli yapınca yukarı doğru çıkma yapıyor.


    farklı lezzetler yakalamaya çalışsam da aslında klasik tarifler üzerinden ilerleyeceğim artık. kakaolu ve sade vanilyalı ideal.

  • Bende sonunda su hakiki Maraş usulü yapabildim ..bu kezde olmasaydı iade edicektim makinayı. Daha önce yapdigiim 2 deneme buzlu olmuştu. Sahlep ve şekerle yapmıştım. Bu son denemede en son krema ekledim ..harika oldu.. sakız gibi oldui yumuşacık ve tadı harika. Meğer sıkıntı krema koymamaktan kaynaklanıyormuş. Tavsiye ederim o bayanın videosuna ek en sonunda ocağın altını kapattıktan sonra kremayı ekleyip soğumasını beklemek gerekiyor. Dondurma sakız gibi uzuyr.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şansımmı yaver gitti bilmiyorum ama 4 kg kadar dondurma yaptım salep ile, arkadaşların olmayan kısımları hiç denk gelmedi. Bence yağ oranı güzel bir çiğ süt ile deneyin, market sütündekileri seyreltip tereyağı ve kremada vb kullanıyorlar. Şimdi gelato usulünün çok merak ediyorum. Arkadaşlar bir sorum olacak, gofret külahları nereden alabiliriz?

  • Migros'da yada getir de var. Koska marka 10'lu olarak satılıyor.


    Koska'nın Cornet külahı olarak da satılıyor ama ben tadını beğenmedim. Baharatı fazla.

  • Bugün doğal ürünler satan bir akrabamın dükkanından günlük Jersey sütü aldım. Uzun zamandır anlata anlata bitiremiyordu.


    1 kilosu ile dondurma, 2 kilosu ile yoğurt yaptım. Yoğurdun üzerinde oluşan kaymak o kadar kalındı ki anlatamam.


    Dondurma için hep krema ilavesi yapıyordum. Bu süt ile kremaya gerek kalmadı. Bakraçlık süt ve günlük sütler ile denemeler yapmıştım. Arada dağlar kadar fark olduğunu söyleyebilirim.


    Çanakkale'de yaşayan varsa mutlaka alıp denesin. Yerel marketler ve Belediye'nin doğal ürünler dükkanında da satılıyormuş. Fiyat olarak da süt + krema kullanmaktan çok daha ucuza geliyor.




    "Jersey inekleri insan tüketimi için en kaliteli sütleri doğal olarak üretirler.


    Ortalama sütle karşılaştırıldığında; Jersey sütünün besin değeri çok daha fazladır: Bir bardakta %15 ila %20 daha fazla protein, %15% ila %18 daha fazla kalsiyum ve %10% ila %12 daha fazla fosfor bulunur. Ayrıca kayda değer yüksek miktarlarda B12 vitamini ve D vitamini içerir.


    Jersey ırkının süt bileşenlerinde Yağ Oranı en az %4.5, Protein Oranı ise %3.6 olarak yer almaktadır.


    https://cansut.com/jersey-sutu/





  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    Birşeyler biliyor muşum değil mi :)


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Aksini iddia eden mi oldu? Olduysa da ben görmedim. DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER 


    Ben salepli 2 iki tarifimde de (krema kullanarak ve jersey sütü ile) kıvamı çok güzel yakaladım. Örneğin Çanakkale'de Veziroğlu Dondurmacısı var. Sade dondurmalarının içinde damla sakızı kullanıyorlar. Bugün denemek için eser miktarda kullandım. Yeğenlerimin çok hoşuna gitti ancak yine de aynı tadı yakalayamadım. Aktarda vanilya çubuğu kalmamıştı. Olsaydı bugün onu da kullanacaktım.

    Denemelerim nihayi sonuca yaklaşıyor. Mükemmeli yakalamak üzereyim.

  • Yarın çikolatalı dondurma deniyorum.
    İçine atacaklarım biraz fazla çeşitli.
    Tablet çikolata, salep,kakao, keçi boynuzu unu, şeker ,mis marka bakraçlık süt
    Bakalım nasıl olcak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Sonuç başarılı
    850 ml mis bakraçlık süt kullandım.kaşıklar çorba kaşığı( dolu dolu değil)
    Ön hazırlık;
    Bir kaseye 3 kaşık şeker ve 1 kaşık salep ( netten saf salep diye aldım ama saf değil bence)
    Diğer bir kaseye 4 kaşık şeker ,25 gram kakao ve 1 kaşık keçi boynuzu unu karıştırın. Bu iki kase karışım kenarda beklesin.

    Sütü tencereye döküp arada bir karıştırın, dibi tutmasın kaymak oluşmasın yeter. Buharı çıktığını görünce 10 dkk daha devam edin. Tencerede sütün azaldığını ,suyunu kaybettiğini göreceksiniz.
    Üzerine şeker ve salep olan karışımı yavaş yavaş ekleyin , topaklanmasın. Bu sırada karıştırmaya devam edin. 3 DKK sonra ikinci kasede duran kakao ve keçiboynuzu ununu ekleyin. 3 DKK da böyle karıştırın.
    Şimdi elinizde baya koyu kıvamlı bir karışım oldu. Topaklanma varsa 2 DKK mikserle çırpın.
    En son yarım tablet bitter( 30 gram ) ekleyip soğumaya bırakın. Soğuduğunda elinizde erimiş Maraş dondurması kıvamında bir karışım olacak. Artık makinaya atabiliriz. 25 DKK makinada işlem bitiyor.
    Makinada donup kalanları sıyırdım 3 kişiye verdim çok beğendiler. Baya bir övüldü.
    Buzluğa attım donuyor şuan. Yarın foto atarım.


    Not:850 ml yerine 1 litre süt yapılabilir. Yoğunluk yeterince fazla.
    Salebi çıkartıp keçiboynuzu ununu 2 kaşığa çıkartmayı düşünüyorum.
    Çok şeker sevmiyorum. Toplam 7 kaşık şeker az şekerli sevenler için uygun. Miktar artırılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 1 Mayıs 2022; 21:11:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada makine stoklarda bitmiş ve 3500 tl en ucuz.. alanlar hayrını görsün..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk mesajdaki tarifi uyguladım ve çok beğendiğim sonuçlar elde ediyorum. Başka denedigim tarifler damak tadına uymadı ya da ben beceremedim.

    Sizinkiyle yaptığım nuanslari söyleyeyim.

    Süt yumurta krema şeker oranları aynı. Ekstradan yarım yemek kaşığı tereyağ ekledim. 3-4 damla vanilya özütü ve 5 Gr sahlep karıştırıp dolapta beklettim. 10 dk makineden karıştırdıktan sonra oreo parçaları ekledim ve sonuç mükemmel oldu.

    Not:oreo da tatlı olduğundan şeker oranı düşürülebilir.

    Tarif için çok teşekkürler @Shafter




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TirelessMidfielder -- 2 Mayıs 2022; 19:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afiyet olsun bende geliştiriyorum bu tarifi ufaktan. Çok süt tadı baskın oluyor eğer çok aroma veren malzeme eklemezseniz. mesela sutlu cikolata olmadi.bitter cikolata sart,cikolatali yapacaksaniz.


    birde konu dışı aylar sonra dışarıda dondurma yedik kapalı paket magnum hemde . 1 haftadır ailecek farenjit , bademcik şişmesi yaşıyoruz.Kendi yaptığımız ev dondurmasını kış ortasında bile yiyip hasta olmamıştık..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 2 Mayıs 2022; 20:30:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısınız,ben normalde dondurma pek yemem. 2 sene yemesem aklıma gelmez , iki gün yiyeyim boğazlar şişer. Şimdi bir kase yiyorum çok şükür bir sorun olmadı. Normalde makine aklımda yoktu ufakliga almıştım,iyi ki almışım. Bir diğer güzel yanı yapabileceklerinizin sınırı yok,kendi zevkinize kalmış. Şahsen sizin ölçüyü baz olarak kullanıp değişik varyasyonlar deneyeceğim.

    Tekrar teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyll kullanıcısına yanıt

    G3ferrero kompresorlu makine ile denedim attifiniz tarifi guzel oldu gibi. Sahlep i 6gr , sekeri 200 gr koydum.


    Bu arada ilk dondurna denemem oldu. 500gr sade , 500 gr cikolatali yaptim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masticore -- 3 Mayıs 2022; 22:12:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün nasıldır bilmiyorum ama fiyat iyi gibi 500 küsüra geliyor

    amazon
    Dondurma makinesi 2 l, dondurma hazırlayıcı, dondurma hazırlayıcı, yemek dondurma makinesi, tarif kitabı dahil, zamanlayıcı ile (5 ila 45 dakika) kompresör içermez, paslanmaz çelik, LCD gösterge, dondurma yoğurt, sorbe ve dondurulmuş için
    https://www.amazon.com.tr/haz%C4%B1rlay%C4%B1c%C4%B1-zamanlay%C4%B1c%C4%B1-kompres%C3%B6r-paslanmaz-dondurulmu%C5%9F/dp/B09N1DRLVP/ref=mp_s_a_1_12?crid=2AQVGIVZQ4G9Z&keywords=dondurma+makinesi&qid=1651767032&sprefix=%2Caps%2C112&sr=8-12

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.