Teşekkürler, Geçen gün mahalle arası bir yerden dondurma aldım yarım kilo 100 tl verdim zoruma gitti açıkcası. Hani tadı da öyle ahım şahım bir şey değildi.En azından kendim içine ne koyduğumu bilir daha az maliyetle yaparım diye aldım. |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (9. sayfa)
-
-
3 farklı yapılabiliyor.
1-gelato usulu. bunda krema+yumurta konularak yapılıyor. istenilen maraş kıvamında olmadığını hatırlatmak isterim.
2-sahlep+süt+seker ve neyli yapacaksanız onu ekliyorsunuz
3-Sahlep + süt+ şeker + krema + ürün çeşiti
sahlepli yapılanlar taş gibi sert oluyor. ben 1 litre süte 4-5 gr arası sahlep ekliyorum. yeterli olduğunu düşünüyorum. 1 litre süt kaynayıp 10-15 dk sonra sahlep+şekeri ekledikten sonra sütü kaynatmaya devam ediyorum. sütün kıvamı değişiyor daha yoğun oluyor. bu kıvama gelince zaten ister vanilya, ister kuvertür çikolata ekleyip biraz daha karıştırıp soğutmaya alıyorum sonra makineye.
kaynatma oranına göre toplam 600ml-750ml arası çıkabiliyor. krema eklerseniz daha fazla oluyor.
-
Siz hangi makineyi kullanıyorsunuz hocam kompresörlü makinemi kullanıyorsunuz?
Ben herhalde 2 veya 3.yü tercih ederim gibi duruyor çünkü kıvam olarak böyle roma dondurması tarzında sert kıvamda süt baskın tatta dondurma istiyorum. Buna yumurta konmuyor mu? Sütün kaynatımı çok tartışmalı kimi kaynar kaynamaz kapatıyorum kimi kaynadıktan sonra 5 dakka kısıkta bekletip kaynatıyorum kimi hiç kaynatmıyorum süt zarar görür yazmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 26 Mayıs 2022; 15:19:26 > -
Merhabalar;
Bu makineyi kullanıp yorum yapabilecek var mı acaba? (535 Tl diye bahsedilen)
amazonDondurma makinesi 2 l, dondurma hazırlayıcı, dondurma hazırlayıcı, yemek dondurma makinesi, tarif kitabı dahil, zamanlayıcı ile (5 ila 45 dakika) kompresör içermez, paslanmaz çelik, LCD gösterge, dondurma yoğurt, sorbe ve dondurulmuş içinhttps://www.amazon.com.tr/haz%c4%b1rlay%c4%b1c%c4%b1-zamanlay%c4%b1c%c4%b1-kompres%c3%b6r-paslanmaz-dondurulmu%c5%9f/dp/B09N1DRLVP/ref=mp_s_a_1_12?crid=2AQVGIVZQ4G9Z&keywords=dondurma+makinesi&qid=1651767032&sprefix=%2Caps%2C112&sr=8-12&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR
-
cuisinart kullanıyorum. kompresör yok.
yoğun süt tadı almak istiyorsanız bol yağlı sütle yapmanız lazım. eğer yine yetmiyorsa krema eklerseniz bu yoğunluğu bu şekilde artırabilirsiniz.
benım süt kaynatma sürem baya uzun olabiliyor. ama sıfır buz. tabii az kaynatıp hiç denemedim. fakat sahlepin etkileşime geçmesi lazım az kaynatınca nasıl oluyor bilmiyorum denemedim.
belki bir ihtimal sahlep ve şekeri en başında süte koyarsak sütü az kaynatabiliriz burada da şöyle risk var süt kesebilir.
Şu şekilde bir tarifte uygulanabilir. gelato usulu yaparken yumurtalı kremalı biraz sahlep eklenirse sert bir dondurma elde edebiliriz. benim ilk tarifim bu şekildi (sahlep yoktu) yoğun süt tadı almıştım.
ek olarak tarifler kişiden kişiye göre değişebilir yaptıkça doğru tarife ulaşabiliyorsunuz.
-
Netten salep alıp memnun kalan oldu mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam diyelim 1 lt çiğ süt aldık ocağa koyduk kaynamaya başlamaya yakın kıstık altını yavaştan kaynıyor ne kadar süre kaynatıyorsunuz sonrasında?
-
Şundan almıştım kaliteli gibiydi daha iyisini bilen varsa bende alabilirim.
trendyol.comDayıoğlu Doğal Sahlep Toz Salep Meşhur Bucak Sahlebi Dayıoğlu Dondurmalık Salep 100 gr Salep Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://www.trendyol.com/dayioglu-dogal-sahlep/toz-salep-meshur-bucak-sahlebi-dayioglu-dondurmalik-salep-100-gr-salep-p-37572668?boutiqueId=601615&merchantId=144663&filterOverPriceListings=false&sav=true -
Sütü normal halde kaynatmaya çok gerek yok. size kalmış ister 5dk, ister 1 dk sonrasında sahlep ve şekeri ekleyince zaten kaynıyor. sütün yoğunlaştığını göreceksiniz zaten. bu süre zarfında sütün buharı bol bol çıkıyor. karışım yoğunlaşınca sütün azaldığını göreceksiniz. en sonda soğutmaya bırakınca ölçü kabınız varsa ona dökerseniz ufak bir tahmin oluşuyor.
-
Hocam daha yeni geldi. Dış akşam plastik çok dandik. Ancak Dondurucu hazne ağır ve sağlam duruyor. Henüz denemedim. Motor nasıl çıkacak emin değilim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam denene yapıp yorumunuzu da yazarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Dün yaptık biz bu makine ile çalışıyor bir sıkıntı olmadı. Yalnız sütü yeterince buharlaştıramadık sanırım içinde buzlar oluştu.
Cihaz hakkında:
https://forum.donanimhaber.com/amazon-turkiye-ve-firsatlari-ana-konu--135048063-7139
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopdedikks -- 12 Haziran 2022; 19:26:11 > -
Arkadaşlar karamelli yapıp başarılı tarifi olan var mı?
-
Daha önce Jersey inek sütü ile deneme yapmış ve paylaşmıştım. Ekonomik kriz firmaları tek tek vurmaya başladı. Firma kapanmış. Alternatif olarak Simental İnek sütü alıp deneme yaptım. (Jersey %5-5,2, Simental %4-4,5 Yağlı)
Her iki sütü de uzun süre(kaynadıktan sonra 10dk daha) kaynatarak kullandım. 3lt Jersey sütü aynı sürede 2,5lt kaldı. Simental sütü 2,3lt.
7gr salep +50gr şeker kullanıyorum ve yaklaşık 10-15dk daha kısık ateşte pişiriyorum. Kepçenin arkasında baloncuk kalmadan yapışana kadar. İçine mercimek tanesi kadar damla sakıızı ilave ediyorum. Sonra soğutmaya başlıyorum. Neredeyse soğuk kıvama gelince kalan 150gr şekerini ilave edip karıştırıyorum. Bu sakız gibi uzamasını sağlıyor.
Buzluğa koymadan dolabın altında (4 derece) bir süre bekletip buzluğa öyle alıyorum. ilk 2 karıştırmada mikserin blender ucu ile karıştırıp içinde hava kalmasını sağlıyorum. Sonra her 45dk'da bir kaşıkla katlama metodu ile devam ediyorum. 8 saat sonunda hazır hale geliyor.
Makine alacaktım ama kompresörlü makinalar için salep ile dondurma yapıldığı teknik ekip tarafından tespit edilirse garanti dışı kalır mesajını görünce almaktan vazgeçtim. Haznesi dondurulan makinalar da benim işimi görmez çünkü ben tek seferde 3 çeşit( Sade, kakao ve çikolatalı, karadut şuruplu) hazırlıyorum. Mecburen kol kuvveti devreye giriyor
-
Hocam ben de de kompresörlü makine var saleple yapmak neden garanti dışı bıraksın ki?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu makinalar gelato tarifleri gibi, içinde salep yada xanthan gum kullanılmadan hazırlanan daha sıvı ve kremamsı tarifleri hazırlamak için tasarlanmış. Salep yada xanthan gum kullanılırsa dondurma sakız gibi oluyor ve motorun çevirmesini zorluyor. Türkiye'de servisleri yok, kendileri bakıyorlar. bu yüzden Türkiye'deki satıcılar kendilerini garanti altına almak için salep kullanmayın diye uyarmışlar.
Amazon'dan alınırsa(satıcı da Amazon olacak şekilde) arıza durumunda Amazon her türlü garantiyi veriyor. Alt satıcılardan birinden alır ve arızaya sebep olursanız o zaman uğraşırsınız.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X