ozellikle gida ile temasta cihazlarda kullanilan malzeme kalitesi cok onemli.300 tl lik bir makineyi sahsen alip kullanmam. |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (8. sayfa)
-
-
Bence hepsi aynı firma üretimi. Bakarsanız aynı modelden farklı markalar olarak Amazon.de sitesinde bulunuyor. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlginç geldi bana da. İlla ki kalite farkı olsun, malzeme farkı olsun bir fark vardır.
Açıkçası aldığım Cuisinart makinanın sadece malzemesi 1.600 tl edecek kalitede bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de aldım bu 535 TL ilk makineden.Dondurma kabına çelik diyor.Bakalım kalitesi nasıl çıkacak?
Aynı cihaz Unold markasıyla 2342 TL den satılıyor.
-
Mediamarkt Almanya sitesinde dediğiniz unold ve koenic markaları var. Muhtemelen aynı ürünler. Önerilen Proficook cihazından da kötü olacağını düşünmüyorum. Kalite malzeme farkı varsa da Amazon arkasında duracaktır. Beğenilmezse iade alınır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Satıcısı amazon.com.tr veya amazon germany olmayan ürünler için amazon sadece aracı. O yüzden "kesin iade alınır" vs gibi düşünmeyin. Amazon sadece kendi satıcısı olduğu ürünler için koşulsuz iade sözü veriyor.
-
Dondurucu kap buzlukta 2gün durmasına rağmen donmuyor.İlk yaptığımda dikkat etmemiştim ama içindeki sıvının tamamen donması gerekiyor değil mi? Sizlerde durum nedir hazne tam donuyır mu yoksa içinden sıvı sesi geliyor mu? Makinede yıkamadım özellikle buna dikkat ettim.Acaba iade sorunlu ürün mü gönderildi bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 saat bile kalsa içi donuyor. ama ideal süre 18 saat. hatta 30-45 dk dondurma yapsam bile içindeki sıvı kolay kolay çözülmüyor.
-
Sıvı sesi gelmesi normal değil yani değil mi?İlk seferde yaptığımda donmuştu diye hatırlıyorum ama tam emin olamadım.
2 gün buzlukta kalıp hala su sesi geliyorsa bir sıkıntı var demektir. tabii eğer dondurucunuzda sıkıntı yoksa ozaman o kapta bir problem var.
Ve o kap iyi donmazsa karışım katılaşması zor hatta imkansız diyebilirim.
-
Cevaplar için teşekkürler.Etrafının ve özellikle üstünün dolu olması etki eder mi acaba?Son seferde üstünde tam kapatmasa da birşeyler vardı.Şimdi açtım üstünü ve diğer dolaba koydum.Bakalım ne olacak?Umarım iade etmek zorunda kalmam.
normal degil hocam..ben hatta dondurmayı yapiyorum 40-50 dk hala donmuş duruyor..ya sizin dolap sıkıntılı yada ürün sıkıntılı..12-15 saat sonra hiç sıvı sesi gelmemesi lazım. hadi 1 gun olsun.
-
Üstünde poşetli birşeyler vardı tam ağzını kapatmıyordu ama onu kaldırdım.Ne olur ne olmaz diye diğer dolabın buzluğuna attım.Bu sabah baktım donmuş sıvı sesi de yok.Demek buzluğun doluluğu ve özellikle üstündeki eşyalar engel olmuş diye düşünüyorum.Benzer sorun yaşayan arkadaşlar üzerine birşey indirmeyin.Sanırım içi metal dışı plastik olduğundan esas soğuğu iç kısımdan alıyor.
Arkadaşlar benim işim bitince buzluğa dondurma kazanını dolaba koyup orda bekletiyorum, bir sıkıntı olur mu ?
-
Boş şekilde ben de buzlukta bekletiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu abiyi bayadır takip ediyorum iyi işler çıkartıyor hamur işlerinde dondurma tarfileride mevcut. bugün paylaştıgı bir video:
https://www.youtube.com/watch?v=ejR3Kpu_Zt8
bu arada bugün limonlu dondurma yaparken süte limon+şeker kıvamını eklediğimde süt kesti kötü bir tecrübe oldu benim için. tek tesellim içine salep koymamıştım.
-
Damla Sakızı çok yoğun bir aroma içeriyor. Ben hemen hemen tüm dondurma tariflerimde kullanıyorum. Bu yüzden kullanacak olanların az az kullanarak deneme yapmasını öneririm.
Damla sakızı aromalı sakız yada tofita tarzı bayram şeyleri kullanıyorum. Mercimek tanesi kadar kesip eritmek yetiyor.
Yeğenlerim damla sakızı aromasını çok sevdiği için aroması onlara normal geldi ancak aromayı sevmeyene çok yoğun geliyor.
-
Bende sipariş verdim aynı makinayı bakalım nasıl birşey gelecek
-
Hocam selamlar öncelikle açtığınız konu ve emeğiniz için teşekkür ederim. Bende bundan bir kaç ay önce hanımın tüm alma baskılarına rağmen şu makineden aldım :)
amazonUnold 48870 Profesyonel Dondurma Makinası, 2 Litrehttps://www.amazon.com.tr/Unold-48870-dondurma-makinas%C4%B1-profesyonel-kompres%C3%B6r/dp/B01KOXIUKOAldığım hafta 1 kere sade 1 kere de çikolatalı dondurma yapma şansım oldu. Pastörize sütle doğal sahleple (marketlerde satılan hazır sahleplerden değil) yaptım. İlk yaptığım dondurma hoşuma gitmedi biraz fazla buzlu oldu gibi ve çok şekerli geldi. 2 deneyişimde sütü biraz daha uzun süre kısık ateşte kaynattım ( içindeki su oranı düşsün diye düşünürekten ) ve daha az şeker koydum. Bu sefer evde ki herkes beğendi ama ben yine de tatmin olmadım.Daha sonra ev taşıma falan derken biraz makineyi ihmal ettim açıkçası malum yaz da geldi yapıp dolaba atmak iyi olur.
İnternetten baktığımda bir kaç yerde dondurma reçetelerinde yumurta ve krema kullanıldığını gördüm ve aslında mantıklı geldi. Yumurta ve krema konmasındaki amacı anlatabilir misiniz? Benim yapmak istediğim dondurma kıvam olarak sorbe değil de böyle daha sert yapıda daha süt tadında ve içine koyduğum malzemenin baskın tadına sahip tarzda.
Sizin konuyu görmüşken sizden fikir almak istedim. Makine tercihim konusunda da fikirlerinizi merak ediyorum iyi mi ettik kötü mü ettik ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 26 Mayıs 2022; 11:31:45 >
-
Hayırlı olsun.Ben henüz kullanma fırsatı bulamadım ama şunu söyleyebilirim:Kesinlikle bu fiyata değer bir ürün.
Özellikle dondurucu kap çok kaliteli görünüyor.Tek çekincem karıştırıcı ünitenin dondurmayı karıştırma esnasında güçsüz kalması.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X