Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
87
Favori
31.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda paylaşılan 530tllik ürün şu anda 400tlye geliyor hayret edilesi bir fiyat gerçekten. Bu cihazı kullanan arkadaşlar yorumlarını bizle paylaşırsa memnun olurum.


    amazon
    Dondurma makinesi 2 l, dondurma hazırlayıcı, dondurma hazırlayıcı, yemek dondurma makinesi, tarif kitabı dahil, zamanlayıcı ile (5 ila 45 dakika) kompresör içermez, paslanmaz çelik, LCD gösterge, dondurma yoğurt, sorbe ve dondurulmuş için
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09N1DRLVP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • m.hüseyin kullanıcısına yanıt

    Gümrük vergisi ile 630 TL

    2 gün önce vergi dahil 535TL'ye geliyordu.

  • bu 400 tl lik makine icin bir suru mesaj atan oluyor bana ancak kullanmadigim makine hakkinda hicbirsey soyleyemem.dondurma dediginiz sey dakikalar icinde katilasip ona ragmen makinenin dondurmesi gereken birsey.bu 400 tl lik makinenin cevirme gucu,motor kalitesi ne kadar kaliteli olabilir bilemiyorum.



    400 tl ye ayni urunu yapacak makine olsa magimix ,musso filan neden 15-20 bin tl lik makine yapsin diye de dusunmek lazim..

  • Bende makinayi aldım, gümrüklerle beraber 400 tlye geldi. Epey iyi bu fiyata göre bedava.


    Galetodan ziyade, ben krem şanti kıvamında dondurma seviyorum. Deneyen varmı? Burger king dondurmalarını yapan

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Sadece bu linkte ucuz olsa fiyat hatası diyeceğim ama gittigidiyor ve trendyolda da bu civarlarda. Ürünü bilmiyorum ama saf salep bu fiyatlarla bilemedim.

  • Salep içinde en çok hile olan ürünlerden birisidir bilginize..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Bucak olana yöneleyim.

  • Dostlar bugünlerde fıstıklı - portakallı ve limonlu dondurma yapma amacındayım. Bu çeşitlerden tecrübesi olan varsa reçetelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Portakallı ve limonluda buzlu bir yapı olmaması ve meyvenin tadını tam hissedebilmek için nelere dikkat etmeliyim? ( Geçende yaptığım sadeye son aşamada portakal reçeli koydum hiç güzel olmadı resmen ziyan oldu )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 11 Haziran 2022; 16:56:33 >
  • Merhaba, ben de limonlu dondurma yaptık bir kaç defa, fenada olmadı. en son yaptıklarımda sulandırılarak içilen toz içeceklerin (eskiden tang diye marka vardı onların muadili) limonlusundan 2 kg süte 1 paket katarak yaptım o şekilde limon tadı daha etkin oldu. belki biraz doğallığın dışında çıkmış olduk ama daha lezzetli oldu.


    benim formül; 2kg süt iyice karıştırarak kaynat, suyunu çekinde biraz 1,5 bardak toz şekeri ekle karıştır kaynamaya kısık ateşte devam, bir kapda 2 çay kaşığı gerçek toz salep ile yarım bardak toz şekeri iyice karıştır. yavaş yavaş süte ekle iyice çırp topaklanmasın, soğumaya bırak. soğumaya yakın 1 paket kremayı mümkünse yüksek yağ içerikli olanı karıştırarak ekle, soğuyunca bu içerikten 1 kepçe kadarın içinde limonlu toz içeceği eriterek karıştır. en son tencereye bunu ekle. buzdolabında soğut. sonra geç dondurma makinesi aşamasına.

  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Haftasonu limonlu dondurma yaptım. Bu tarifi deneyin
    1 litre süt, 1 çorba kaşığı salep( bendeki sahte bence), 3 limon, krema ve şeker lazım
    Limonları rendeleyin, sadece sarı kısımlar lazım. Beyaz kısma dalarsanız acı olur.Rende kabukları,1 çorba kaşığı şekerle iyice ezerek karıştırın.Sonra limonların suyunu sıkıp bu karşıma ekleyin. Artık iksir hazır.
    1 litre süt ve kremayı , suyu buharlaşana kadar ısıtın. Yaklaşık 20 dkk sürsün bu işlem. Üstünde kaymak birikmesin. Sürekli karıştırın. Üstüne 5 kaşık şeker ve salepi ekleyin 5 DKK daha ısıtın. Bu karışım soğuyunca , ilk yaptığımız limonlu iksiri ekleyip iyice karıştırıp makinaya atın . 25 DKK da harika bir limonlu dondurmanız olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 14 Haziran 2022; 10:49:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Ben benzer içeriğe sahlep ve yumurta sarısı da ekliyorum, orası tercih meselesi tabii ama, ek olarak limonlu dondurma yaparken bir kaç dal nanenin yapraklarını ayırıp ince ince doğrayıp makinada karıştırırken dondurmaya ekledim, mükemmel bir uyum oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ensimsek E kullanıcısına yanıt
    Hangi aşamada kaç yumurta sarısı ekliyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Bendeki tarif de şu şekilde

    Süt, kendime göre şeker ve 1 tl süte 1 tatlı kaşığı olacak şekilde salep ekleyip kaynatmaya başlıyorum.
    Kaynadıktan sonra sütün altını kapatıp , bir kasede yumurta sarısını ( 1 litreye 2 tane olabilir) sütten aldığım 1 bardağa yakın sütle hızlıca çırpıyorum, sonra bu karışımı tekrar sütün içine ekleyip biraz daha pişiriyorum. Yoğunlaşınca kapatıp soğutuyorum.

    Çikolatalı için bu aşamada sıcakken kakao ya da çikolata ekliyorum, meyveli için meyvenin suyunu bir miktar kaynatıp suyunu buharlaştırıp karışıma soğuduktan sonra ekliyorum.
    Soğuyunca buzdolabına ya da direkt dondurma makinasını aktarıyorum, içine eklenecek damla çikolata , nane ya da meyve parçası varsa da dondurma makinasında biraz kıvam aldıktan sonra ekliyorum. Son adımda da olabilir.
    Bir de dondurmayı alacağım kabı önceden buzlukta soğutuyorum ki aktarınca erimesin.

    Buzlukta bekletirken de ilk gün bir kaç kere ara ara karıştırıyorum katılaşmasın hava alsın diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bugün ilk sorbemi yaptım kusursuz oldu.

    150 gr su
    150 gr şeker
    300 gr meyve
    Yarım limon suyu

    Su ve şekeri 85 derecede 3-4 dk pişirip şerbet hazırlıyoruz.sonra blenderde şerbet, meyve ve limon suyunu hep beraber bızt bızt.

    Karışımı makineye attım tam 40 dk da böyle oldu.


    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavunlu yaptım bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Elinize saglik, dondurmayi buzluktan cikardiktan sonra kivami nasil oluyor peki? Cok sert bir buz seklinde mi yoksa hemen yenebilecek sekilde bir sorbe mi?

  • bataktakm kullanıcısına yanıt

    demin cikartik yarisini yedik. tam tas gibi olmamisti.zaten idela dondurma da azicik yumusak olmali.buzluk adi ustunde donduruyor o sekilde yenmez..


    biz donmus dondurmayi da 10 dk disarida cozundukten sonra yiyoruz.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.