< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (11. sayfa)
-
-
Salep konusunda herkese yanlış link vermişim kusura bakmayın.
Şu mesajı yıllar önce görüp kendisine mesaj atmıştım;
https://forum.donanimhaber.com/trendyol-kargo-bedava-en-ucuz-urunler-guncel--141103802
O günden beri salepi buradan alıyorum ve çok çok memnunum. Daha önce bucak salep com filan link vermişim kusura bakmayın. En son 1 yıl önce alınca unutmuşum direk bucak aklımda kalmış çünkü.
salepciyiz.comÜrünlerimiz, Doğal Salep, Toz Salep, Hakiki Bucak Salebihttps://salepciyiz.com/kategori/dogal-salep?tumu=1&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 22 Haziran 2022; 10:36:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@liberty_15 arkadasi etiketleyelim belki gelip hem dondurma tarifi verir.
-
hocam ben otag ve dayıoglunu aldım.. dayıoglu daha cok hosuma gitti daha iyi kıvam verdi tavsiye ederim ..
-
Şöyle bir makine fırsatı paylaştım beşki birilerinin işine yarar
https://forum.donanimhaber.com/clatronic-dondurma-makinesi-icm-3764-600-tl--153135852
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Damla sakızlı dondurma tarifim(denenmiş tariftir)
1 litre süt
1paket krema
1 gram gerçek damla sakızı ( küçük küçük sakız parçaları olan altında ince karton bulunan paketlerden) 10 lira civarında fiyatı.
6 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı salep( doğal diye aldım karışım çıktı. O yüzden fazla atıyorum. Gerçek salep varsa 1 çay kaşığı yeterli)
Süt ve kremayı orta ateşte karıştırarak ısıtıyoruz. Bu kısım çok önemli, dondurma buz olmasın diye suyunu iyice buharlaştırmamız lazım. Aynı zamanda kaymak tutmamalı . Yaklaşık 20 dkk sonra sütte bir yoğunlaşma olacak. Salep ve şekeri karıştırarak ekliyoruz. Yavaş yavaş ekleyin topaklanma olmasın. 5 DKK daha karıştırarak ısıtmaya devam ediyoruz. Koyu kıvama gelecek iyice. En son 1 gram damla sakızı ekliyip 2 DKK daha karışımda eritiyoruz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz ve makinaya atıyoruz. Sakız tadı ne çok ne az geliyor 1 gram eklerseniz. Deneyin seveceksiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kendinden kompresörlü makina ile yaptığım tarif şu şekilde.
Bimden dost altın süt alıyorum. 3,7 yağlı.
1 litre süte 1 su bardağı şeker.
Bir tatlı kaşığı hakiki sahlep
100 gr krema
Şekerin yarısı ile sahlebi karıştırıyorum, şekerin kalanını süte katıp, sütü ısıtmaya başlıyorum. Ben 90 derecede kısık ateşe geçiyorum,sütün kaynamasına gerek yok bence.kaynayan sütte kaymak oluşuyor homojenlij bozuluyor.
Kısık ateşteki süte sahlep şeker karışımını ekleyip 20 -25 dk daha karıştırarak pişirmeye devam ediyorum.
Ateşi kapattıktan sonra kremayı da ekleyip, sütün oda sıcaklığına gelmesini bekliyorum.
Bu aşamadan sonra ne li yapmak istiyorsam o malzemeleri ekliyorum. Çikolatalı,kavunlu neyse. Sonra sütü makineye atıp, karıştırıyorum. Dondurma hazır.
Kavunlu deneme niyetim var ama kavun çok sulu meyve olduğu için buz yapabilir gibime geliyor. Siz kavunu nasıl ve ne kadar ekliyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kompresörsüz makineyle yaptığım tarif (Buradaki tariflerden çıkardığım kendimce)
1.5 Su Bardağı Şeker
1.5 LT Çiğ Süt
- 15 dakika kaynatın daha sonra altını az kısarak kaynamaya yakın derecede (buhar çıkacak kaynamıcak) 15 dakika daha sürekli kepçeyle dökerek karıştırın.
- 1.5 LT süt'ten (7.5 su bardağı) yaklaşık 2 - 2.5 bardak buhar oluyor geriye 5 - 5.5 bardak süt kalıyor
- (Sütü 1-1.5 bardak kadar daha azaltabilirsiniz. Sütlü tadı geliyor dondurmada bizim hoşumuza gidiyor :))
- Ocağı kapatınca şekeri ilave edip eritin
2 Yumurta Sarısı (İsteğe bağlı)
- Yumurta kullanmak isteğe bağlı olarak deneyimleyip kullanabilirsiniz
- 2 yumurta sarısını mikser ile çırpın biraz şeker ekleyebilirsiniz beyazımsı bi renk alıyor
- Süt ılındıktan sonra mikser ile çıparken yavaş yavaş ilave edin ki yumurta pişmesin
2 adet %35 yağlı 200ml krema
- 12 saat dolapta bekletip soğutun
- 10 dakika kadar çırpın krem şanti kıvamı alıyor
- Daha sonra elinizdeki ilave edin kremanın üstüne, 2-3 dakika daha çırpınız
- Ortaya çıkan karışımı dolaba soğumaya bırakınız. (Tercihen 8 saat, 1.5 LT karışım çıkıyor ortaya)
Dondurma makinesinin kabını en az 8 saat dondurduktan sonra dondurma yapmaya başlayabilirsiniz.
Ben 2 parçaya bölüyorum karışımı neyli yapacak iseniz limonlu, vişneli, kakaolu vs. ilk önce 1 parça yapıp kabı tekrar soğutup tekrar yapıyorum.
Makinaya kabı koyduktan sonra 45 dakikaya ayarlayıp çalıştırın.
- İçindeki karıştırıcının saat yönünde döndüğüne dikkat edin bazen terse dönecek şekilde başlıyor bu sefer yanları donuyor kabın içine alamıyor karışımı
Yaklaşık 20-25 dakika sonra içerisine ilave edilecek aromaları yukardan içine dökün
- Karışımın yarısı için kullandığım aroma oranları
- Limonlu: 2 adet limon kabuğu rendeleyip suyunu sıkın ve ocakta kaynatıp kenara alıp soğutun, isteğe göre süzgeçten geçirin ve içerisine 1 çay kaşığı zerdaçal ekleyin
- Kakaolu: 2 yemek kaşığı kakaoyu çok az süte karıştırıp soğutun yada en baştan karışıma da ilave edilebilir direk
- Vişneli: Bir miktar vişneyi çekirdekten ayırıp kaynatın (çok kıvamlı olmucak orta ayarda) ve süzgeçten geçirin, 1 çay bardağı soğutup ekleyebilirsiniz.
- Eğer yarım çay bardağı eklerseniz daha çileksi görüntü ve tatta oluyor.
- Kayısı ve şeftalide aynı oranlarda yapıyorum tadına ve damak zevkinize göre bir kaç denemeden sonra bulabilirsiniz doğru oranı
Artık dondurmanız neredeyse hazır bir kaba alıp derin dondurucuya atın tamamen donduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redali -- 1 Temmuz 2022; 20:22:45 >
-
Yarım lt süte Bir dilim civarında kullandım ama dediğiniz gibi buzlanma biraz oldu.
Evde dondurma yapacak arkadaşlar, tahinli cevizli dondurmayı deneyin güzel oluyor.
Ben salep kullanıyorum yumurta ile yapmaya cesaret edemedim henüz, sizin dondurmanızın kıvamı çok güzel görünüyor, yumurta tadı geliyor mu yerken.
Bu yumurta ile dondurma yapmak yabancı ülkelerde yaygın galiba,gelato tarzı deniyor. Yumurta tadı gelmiyorsa deneyeceğim. 1lt ye kaç adet kullanıyorsunuz
Hiç yumurta tadı gelmiyor. Bende tariflerden baka baka yaptım ilkte yarım kilo süte 4 yumurta attım kek hamuru gibi tadı olmuştu
2-3 denemeden sonra 1kg (kaynayıp kalan) süte 2 adet yumurta atıyorum kıvam olarakta güzel oluyor. Salepli denemedim daha kargodan gelirse nasipse denicem. Salep koyunca yumurtaya gerek kalmıyor sanırım kıvam aldığı için.
-
şu malum kompresörsüz makineyle bende ilk denemeyi yaptım, sonuç başarılı ama tabi içindeki kabı önce dondurmanız şart. Kıvam olarak gayet güzel oldu bende henüz salepli denemedim ürün gelince salepli de deneyeceğim.
-
Krem şantiyle dondurma yapan varmı? Saleplerden ziyade, mcdonalds/burgerking tarzı krem şanti dondurmalarını yapabilirmiyiz?
-
Dün 1 litreye yakın karışıma 2 limon kabuğu rendeleyip, suyunu sıktım limon tadı çok az oldu. Daha fazla limon eklenirse buzlanma olur diye düşünüyorum. Renkte de aman aman sarılık oluşmadı. Hazır satılan sarımsı limonlu dondurmalarda gıda boyası kullanıldığına emin oldum.
Siz de nasıl oluyor limonlu dondurma?
Ben 2 limon atıyorum yeterli oluyor. Bazı limonların tadı olmuyor. Miktarı arttırabilirsin. Limon suyu ve kabukları tencere atıp biraz kaynat suyu gitsin diye pek buzlanma olmaz. Renk istiyorsan zerdeçal at içine 1 çay kaşığı
-
-
Hocam ben 1 litre sut icin 5 limon kabugu rendeleyip onu az bir sekerle dove dove iyice ezdim.sonra icine 2 limon sıktım sut soguyunca ekleyip karistirdim ve makinaya attim cok guzel oldu. Buram buram limon kokusu geliyor ve buzlanma olmadi hic
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bucaksalep değilmiş benim aldığım şu mesaja bakın :(
Salep konusunda herkese yanlış link vermişim kusura bakmayın.
Şu mesajı yıllar önce görüp kendisine mesaj atmıştım;
https://forum.donanimhaber.com/trendyol-kargo-bedava-en-ucuz-urunler-guncel--141103802
[simage]https://store.donanimhaber.com/8e/46/cb/8e46cb896b65f4b0f234cb0a8a6c7776.png[/simage]
O günden beri salepi buradan alıyorum ve çok çok memnunum. Daha önce bucak salep com filan link vermişim kusura bakmayın. En son 1 yıl önce alınca unutmuşum direk bucak aklımda kalmış çünkü.
https://salepciyiz.com/kategori/dogal-salep?tumu=1&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
-
Salep konusunda
https://forum.donanimhaber.com/dondurma-yapma-makinesi-kullanicilari-tarifler--152460643-11
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X