Aynen öyle. Öve öve bitiremediğim bir dondurmacı vardı şehir dışında. Hatta yaşadığım yere ortak dondurmacı açmayı düşünüyordum. Geçen gittim yedim ev yapımından sonra sınıfta kaldı gözümde < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (13. sayfa)
-
-
Benım aldığım makinede soğutma seviyesi görünmüyor iptal mi etsem bilemedim 2lt diye aldık ama lt yazıyor 1:5 lt yazıyor sanki eski model gibi çözemedim 8k vermek azıcık üzdü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cuisinart kompresörlü makine ile yapıyorum makineyi boş çalıştırmak gerekiyor mu bir de en fazla makineyi kaç saat çalıştırabilirim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş çalıştırmaya gerek yok. Ben 3lt sütü 4 seferde dondurma yapıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Fazlasına da gerek olmadığını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 2.2 lt kadar sütü 3 kerede yaptım
buzlanma vs olmadı ama krema işi pahalıya geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 3 Ağustos 2022; 22:0:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben artik tarifleri oturttum.
cikolatali icin
35 gr kakao
80 gr bitter cikolata ( callebaut kullaniyorum )
400 ml sut
200 gr krema
100 gr toz seker.
1 tatli kasigi hakiki salep
yapilisi
sutu 85 dereceye kadar kaynatin ve 4-5 dk pisirin.
sekerin yarisini salep ile yarisini kakao ile karistirin.( dokerken topaklanmayi engellemesi icin )
salepli seker karisimini yavasca sute dokun.
6-7 dk hafif kivam alana dek 85 dereceyi gecmeyecek sekilde pisirin.
atesi yariya dusurerek kakaoyu atin.
3-4 dk daha pisirin
atesi kapatin.
cikolatayi dokun icine,eriyecektir zaten.karistirin iyicene.
soguk kremayi dokup yine iyice karistirin.
buzdolabinda 1 saat beklesin.
dolaptan cikarip iyicene karistirin ve makineye atin,40 dk da hazir.
limonlu icin
500 ml sut
100 gr krema
2 limon
100 gr seker
1 tatli kasigi salep
yapilisi
limon harci icin
limonu beyaz kismina dek ince bir rende ile rendeleyin dis kabugunu
icine 1 yemek kasigi toz seker atip biraz yogurun.
2 limonun suyunu karisima sikin ,karistirip bir kenara ayirin
dondurma harci icin
sutu 85 dereceye kadar kaynatin ve 4-5 dk pisirin.
toz sekeri salep ile karistirin topaklanmayi engellemek icin.
salepli seker karisimini yavasca sute dokun.
6-7 dk hafif kivam alana dek 85 dereceyi gecmeyecek sekilde pisirin.
karisimi oda sicakligina 30 dk-1 saat kadar bekletin,ardindan buzdolabina kaldirin sogusun 1 saat daha.
limon harcini suzgecten gecirin.sivi kismini dolaptan cikardiginiz dondurma harcina dokun ve iyicene karistirin.
tum karisimi makineye atin 40 dk da hazir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 7 Ağustos 2022; 20:24:7 >
-
EMEKLİ TATLICI FEYZİ USTAyoutubeTüm Püf Noktalarıyla evde yapabileceğiniz Mükemmel Dondurma Tarifihttps://www.youtube.com/watch?v=kkHEpy7PlJM
Meraklısına
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merak ettim sizin tariflerinizde süt miktarı 300-400ml arasında oluyor? bunun sebebi makinenin kapasitesinden dolayı mı bukadar süt ile yapıyorsunuz yoksa başka bir nedeni var mı?
-
Hocam ben standart olarak artık şu tarifi kullanıyorum.
Çikolata ve Sade dondurma yapıyorum meyveli denemedim.
Sahlepim azaldı güvenilir satan bir yer bulamadım ve çok pahalı oldu sanırım o yüzden 5 gr kadar kullanıyorum.
1 lt süt
200 gr krema
5 gr sahlep
180 gr şeker
"110 gr Bitter Çikolata - Nestle 1927"
"35 GR Kakao"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 10 Ağustos 2022; 22:56:4 > -
makinemin haznesi en fazla 600-700 gram malzeme almakta.
-
Salepten gına geldi yumurtadan da nefret ederim bu ikisi olmadan yapan var mı endüstriyel ürün (krem şanti vanillin vs ) olmadan ?
Sütün üstünde biriken yağı biriktirdim rondodan geçirince süt kaymağı oluyor sütle karıştırıp denesem mi kaymaklı dondurmayı bilemedim güzel olmayınca hemen atma huyum var 😁
Yapan bilen varsa rica
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dondurmadan salep tadı mı alıyorsunuz ?
Dondurmadan salep tadı almamanız gerekiyor. Salep fazla ekliyorsunuz sanırım veya salep saf değildir.
-
Xanthan Gum;
renksiz, kokusuz ve tatsızdır. çeşitli şeker türlerinin spesifik bakterilerle fermentasyona girmesi sonucu elde edilir. tam olarak doğal diyemeyiz ancak laboratuvar ortamında üretilen diğer kıvam artırıcılara nazaran daha sağlıklıdır.
kullanım alanı oldukça geniştir. hazır gıdalarda, süt ürünlerinde, dondurmalarda, diş macunu imalatında, glutensiz ekmekte ve daha bir çok üründe kullanılır. eskiden yumurta beyazıyla yapılan kıvam artırma işlemlerinin bir çoğu artık xantham sakızı dediğimiz bu maddeyle yapılmaktadır.
amazonAlfasol Ksantan Gam (Xanthan Gum) (E415) 100 Grhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B09PV4YPLP/ref=ox_sc_saved_image_6?smid=A1NWBFK3JFVZV3&psc=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 23 Ağustos 2022; 12:1:16 >
-
2235 tl
amazonCuisinart ICE30BCE Dondurma Makinesi, 25 Watt, 2L, Antrasithttps://www.amazon.com.tr/Cuisinart-ICE30BCE-dondurma-makinas%C4%B1-antrasit/dp/B002007HQI/ref=sr_1_6?qid=1661589110&refinements=p_6%3AA1UNQM1SR2CHM%7CA3O5TP4R0OZYXZ&rnid=15358539031&s=kitchen&sr=1-6
-
Makinanin performansi nasildir ? Kullanan varsa yorumlari paylasabilir mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amazondan çok ucuz olduğu için aşağıdaki makineyi almıştım (390TL idi) :
amazonDondurma makinesi 2 l, dondurma hazırlayıcı, dondurma hazırlayıcı, yemek dondurma makinesi, tarif defteri dahil, zamanlayıcı (5 ila 45 dakika), kompresörsüz, paslanmaz çelik, LCD gösterge, dondurma yoğurt, sorbe ve donmuş içinhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B09N1DRLVP/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&psc=1Deneme-yanılmalardan sonra iki tane tarif geliştirdim, başarılı sayılır. Diğer malzemeler evde bulunur ama Kahve Dünyası Salep kullanılıyor tariflerde (teneke kutu, 400gr).
Tarif 1 : Frozen Yoğurt - yarım yağlı krema ile
- 1 paket 200ml %18 yağlı krema
- 1 kaşık saf fıstık ezmesi
- 100 gram toz şeker
* tamamı iyice çırpılıyor, üzerine aşağıdakiler ekleniyor
- 2 tatlı kaşığı kahve dünyası salep
- 1 paket şekerli vanilin
- 380 gram tam yağlı yoğurt (%4 yağlı)
- 180 gram süt (%3 yağlı)
* bütün malzeme iyice çırpılacak
* sonra karışım buzluğa konup 30 ile 45 dakika arası soğutulacak, çıkarılınca yeniden çırpılacak (bu aşamayı atlasanızda olur eğer kullandığınız tüm malzeme zaten soğuk ise).
Makine çalıştırılıp dönmeye başlayınca karışım yavaş yavaş tamamen içine aktarılıyor. 35 dakika, zaten ondan sonra koyulaştığından dönmeyi bırakacaktır. 30 dakikada içine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz (damla çikolata veya normal çikolata veya fındık vs..), sadesi de oldukça iyi. Yapınca hemen tüketebilirsiniz ama buzlukta 1 gün durduktan sonra daha lezzetli olacaktır.
Tarif 2 : Kakaolu dondurma - yarım yağlı krema ile
- 1 paket 200ml %18 yağlı krema
- 1 kaşık saf fıstık ezmesi.
- 30 - 50 gram arası toz kakao (tercihinize bağlı, 40 gramla deneyebilirsiniz).
- 100 gram toz şeker
* tamamı iyice çırpılıyor kakaolu puding kıvamına gelene kadar, üzerine aşağıdakiler ekleniyor
- 2 tatlı kaşığı kahve dünyası salep
- 1 paket şekerli vanilin
- 380 gram tam yağlı süt (%3 yağlı)
- 180 gram tam yağlı yoğurt (%4 yağlı)
* bütün malzeme iyice çırpılacak
Sonrası Tarif 1 ile aynı, makinenin çalışma süresi 40 dakika oldu bu tarifte.
NOTLAR : Kalori sorunu yok ise tam yağlı krema kullanılabilir veya fıstık ezmesi kullanılmayabilir. Tercihe göre şeker miktarı azaltılabilir, süt ve yoğurt oranlarıyla oynalabilir. Yoğurdu sulanmamış kısımdan ekleyin. Dondurucudan dondurmayı çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip sonra servis yaparsanız tam kıvamında dondurma servisi olur. Görsellik için dondurma servis kaşığı kullanın.
-
Salepli içecek tozu ile dondurma yapmakta ne bileyim..salep oranı muhtemelen %10 yoktur o tozda..
Edit;https://gidadedektifi.com/2018/11/02/kahve-dunyasi-salepli-icecek-tozunu-icerigini-arastirirken-icerikteki-degisimi-tespit-ettik/
Salep oranı % 0.4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 2 Eylül 2022; 14:35:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dondurmaya salep veya xanthan gum kıvam vermesi, dondurucuya koyduğunuz zaman taş gibi donmaması için katılıyor, başka bir işlevi yok.
Benim kullandığım salep içecek tozunda salep oranı %2 ve ayrıca guar gum denen kıvam verici de içeriyor. O nedenle seçtim. Isterseniz saf salep veya xantham gum da kullanılabilirsiniz.
-
Bende 2 gündür hem sade hem de çikolatalı denedim.
ilk izlenimim 140gr şeker benim damak tadıma göre çok fazla geldi yedikçe biraz miğdemi baydı (fazla tatlı).
Krema da fazla geldi bana göre, çok fazla kremsi dondurma dan biraz sapmış gibi geldi bana ve sahlep tadı bariz geliyor.
Özetleyecek olursak aslında dondurma güzel oldu kıvamı herşeyi.
Ama bir dahakine sefere şekeri 90gr düşürmeyi, kremayı azaltmayı yada hiç koymayıp yumurta sarısı ile devam etmeyi palanlıyorum.
Sanırım benim damak zevkim daha çok gelato :)
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X