< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (6. sayfa)
-
-
aynı tarifi uyguladım bende, hatta 1 saat den fazla kaynadı çiğ süt, suyu buharlaşsın diye.
sütün 1/3 ü buhar oldu resmen, ama yine de dondurma buzlu oldu.
süt, toz bucak salebi ve şeker ,başka malzeme eklemedim .
hafta sonu bir daha deneyeceğim, nerde hata yaptım bilemiyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 19 Nisan 2022; 11:55:35 > -
Streç film buzlukta donduğu zaman katılaşıp kopabiliyor. Buzdolabı poşeti konulunca sorunsuz olarak üzerinden ayrılıyor. Aklınızda olsun.
-
Hayatım boyunca hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım.Aksine stres film mikronu daha düşük olduğundan dondurma yüzeyini daha güzel koruyup hava almasını engelliyor. Bizzat kendi plastik ğoşet üreticisiym aynı zamanda. Adı üstünde streç. Esnek yapısı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 19 Nisan 2022; 15:20:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belki kullandığım markadan dolayı böyle bir sorun yaşamış olabiliriz. Buzdolabı poşeti güzel iş görünce streç filme geri dönmedim açıkçası. Nihayetinde işin uzmanı sizsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 19 Nisan 2022; 15:56:14 > -
Xanthan Gum ile dondurma yaptım.
Daha önce salep ile yapmıştım. Aktardan saf salep almıştım (taş gibi geliyormuş, öğütüp toz haline getirip satıyorlarmış).
Ama ne kadar şekerle katmış, yavaş yavaş doze etmiş veya iyice karıştırmış olsam da kaynar süte, dondurmada halen daha salep çiğnedik. Taneleri kaybolmadı.
Bu nedenle Xanthan Gum denedim ama bildiğiniz sakız gibi birşey ve yine kaybolmadı. Aynı şekilde doze ettim, sabırla. Ama yine topaklandı.
Mecburen oreolu dondurmaya çevirdim ben de, karışım esnasında oreo ekleyerek.
Daha önce sade ve çilekli yapmıştım ama xanthan Gum yardımıyla da (her ne kadar istediğim sonucu - büyük ihtimalle benim hatalarım nedeniyle elde edemesem de) nihayet lezzetli bir dondurma yaptım.
Tarif olarak şuraya bakabilirsiniz:NYT CookingyoutubeHow to Make Perfect Ice Cream with Salt & Straw | NYT Cookinghttps://www.youtube.com/watch?v=c9YIv-4SfPw&feature=youtu.be
Dondurmanın tabanı/temeli önemli diyor, çeşitleri daha sonra kafanıza göre yapabilirsiniz diyor. Ve haklı.
Taban için ben,
- 1lt süt iyice kaynattım (30dk)
- 1 su bardağından biraz daha az ekledim. Karıştırdım iyice.
Sütün kıvamı değişmedi.
- 1 çay kaşığı xanthan gum ekledim, karıştırarak, yavaş yavaş.
Sonucu beğenmedim. Topaklandı. Ne kadar karıştırsam, çırpsam da.
-sütün altını iyice açtım, kaynatarak karıştırdım, topaklanma erisin diye, erimedi. Süt koyulaşmadı.
- ikinci çay kaşığı xanthan gum ilave ettim aynı şekilde. İnceldiği yerden kopsun diyerek.
- toz vanilya ekledim.
- 1 paket şekerli vanilin ekledim.
Hala istediğim kıvamı bulamayınca, 1 paket 200 gr krema ekledim.
İyice karıştırdım. Biraz koyulaşır gibi oldu.
Soğumaya bıraktım.
Soğuyunca makinaya koydum. 20 dk karışınca oreo ekledim, 10 dk daha karıştırdım.
Henüz yemedik ama sıyırırken tattığımda gayet lezzetli idi. Topaklanmış xanthan belli noktalarda birikmiş duruyordu. Orro katmasam sıkıntı olurdu.
Tat olarak güzel ama sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatager -- 20 Nisan 2022; 10:28:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En büyük hatanız salep veya Xanthan Gum ı direkt kaşıkla süte koymanız. Her tarifte özellikle "yarım bardak şeker ile önceden karıştırın bir kapta, ardından süt kaynarken azar azar dökün" diyor. Ben salep ile o şekilde yaptım. Hiç topaklanma olmadı.
-
İlk mesajda yazdığım tarifle olmuyor mu dondurmalarınız merak ettim.cidden ben sadece 5 dk buhar çıkartıyorum o kadar.hiç buzlanma olmuyor.öyle yarım saat 1 saat hiç ısıtmadım sütü
Yumurtalı yapmak istemedim şahsen.
Salepi şekerle karıştırmıştım ilk denememde. Yine topaklanma olmuştu.
Xanthan Gum ı videosunu verdiğim tarifte eleman direkt süte katıyordu. Ama salep benzeri bir toz olduğu için bir sonraki sefer onu da şekerle karıştırarak doze edeceğim bakalım.
-
Krema ne kullanıyorsunuz ? Yurt dışı tariflerinde heavy cream var ve %40 , 40 küsür yağ oranına sahip. Türkiye'de %35 dışında bulamadım
-
Bugün çiğ keçi sütünden denedim..kaynadikdan sonra kısık. Atesde 5_7 dk daha pişirip salep şeker karışımını ekledim.. ..dolaba koyarken üstünü streç ile kaplayıp hava almicak şekilde koydum lakin dondurma yine buz oldu.. cidden anlamadım tarifi bire bir uyguladigim halde istediğim şekilde bir dondurma elde edemedim.? Acaba nerede yanlışlık yapıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dolabınız kaç derecede dondurucu kısmı? Acaba birden mi şokluyor yavaş yavaş yapmak yerine . O kadar kişi yapıp sizde sorun varsa farklı bir sebep olabilir.
dün son demler diye 25 gr saf salep aldım amazondan bi de organik süt 2-3 dk kaynattım vs saleple yaptım. Sakızı gibi maraş usulu tarzı çok acayip bir şey oldu zor kazıdım ama dondurmayı sanırım salebi ve kaynatmayı fazla kaçırdık :D tadı güzeldi baya
2-3 gr salep lazım litre başına..
Litre başına tepeleme bir tatlı kaşığı yeterli geliyor.
-
aksam duzgunce yapayım az yapıyorum zaten 2-3 gram atalım
-
Sakın! O saf olmayan sahlep için
Şu tarifte belirtiliyor.
Benmi yanlış anladım acaba?
En son yaptığım dondurma gayet güzel olmuştu. Eğer daha az atılması gerekiyorsa o şekilde deneyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 21 Nisan 2022; 10:39:55 > -
hocam dolabın alt taraf -16 derece..
-
Dondurma işi öyle kolay değildir. Elinizde ki malzemeye göre en iyi tarifi kendiniz bulmalısınız.. smental ineğin süt ile jersey ineğin sütünden yapılan dondurma tarifi bile farklı şaka değil.. ben hakiki sahlep kullanıyorum. İçmek için 4-5 gr koyuyorum kap katı sahlep oluyor. Sizin elinizde ki sahlep ile bir tatlı kaşığı koyup güzel olduysa öyle devam edin madem çünkü hakiki sahlep değildir o..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 21 Nisan 2022; 11:21:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X