Şimdi Ara

yemek tarifleri hikaye çünkü çok incelik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün yemek yaparken geldi, bi ocağa bi laptoba koşturuyom.

    makarna kaynadıktan sonra suyunu süzdüm, normalde kıymayı hemen atarım üzerine, busefer işe baktığım için makarna kendi halinde bekledi. biraz nemini attı.

    sonra geldim kıymayı ekledim. çok güzel oldu. kıymayı hemen atınca daha kötü oluyomuş meğer.

    şimdi çoğu yemekte böyle detaylar var birsürü. ve asıl sonucu bu detaylar belirliyor.

    bu yüzden "tarif ver" diyenlere tarif vermeye çekiniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Kasım 2024; 23:38:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • incellik var diye okudum rabbim affetsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Şuda Güzel Oluyor Sosyal Medyada Gördüm Önce Eti Haşlıyor Havasını Alıyor Haşlerken Sonra Kızartıyo Harika Oluyor Diyorlar Denemedim Et Çok Pahalı Lüks Girer Sonra

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamur olur ya makarna öyle beklerse.

  • hamsterworld kullanıcısına yanıt

    düdüklü tencerede haşla sonra kızart. o yea!!

  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Hel Yahh

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamsterworld kullanıcısına yanıt
    lezzetli olduğuna şaşırmadım hocam çünkü genel olarak hızlı pişen şey daha lezzetli oluyo.

    hızlı pişirilen gıdalarda akrilamid ve ileri glikasyon son ürünleri gibi zararlı kimyasallar oluşuyor ve "kıtırlık" hissini sağlayolar. ama bi yandan da sağlığa zararlılar.

    bu sebeple:

    1- buharda pişirme
    2- tencere yemeği (haşlama)
    3- fırın yemeği
    4- kızartma (en yüksek sıcaklığı uygulayan yöntem)

    bu dördü sağlık açısından 1-2-3-4 lezzet açısından 4-3-2-1 şeklinde sıralanır.

    yani herhangi bi şeyi (havucu bile) kızarttığınızda ya da kavurduğunuzda, daha lezzetli olur. düşük sıcaklıkta daha uzun sürede pişen gıda her zaman daha lezzetsiz ve daha sağlıklıdır.

    mesela çifte kavrulmuş fındık çok lezzetlidir ama fındığın sağlığa faydalı bileşenlerini en çok öldüren yöntemdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Denedim Hocam Salatalık Kestim 5 adet Tuz attım tencereye Su Koydum haşlayıp yedim  


    Mide Kanseri Olmaya Ramak kalmıştım  

  • hamsterworld kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

     

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.