Şimdi Ara

Bugün çok zor anlar yaşadım, yokuşta araba patinaj atıyordu ve çıkmıyordu. El freni bile tutmuyordu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
34.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Besiktas ta oktay pastanesinin bir arka sokagı. Cok trafik vardı. Zaten yokus cok dik oldugundan girilmez tabelasi koymuslar. Mecburen girdik. Birdaha da hayatta girmem. Gökyüzü ve binalardan cikana kadar yolu goremedik. Yolun yarisinda kalmadim ama kalmis olsam cikamazdim heralde. Anca 4 ceker lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiklere zincir takin kesin cikar.

• carpraz olarak cikmayi deneyin birazda olsa egimi hafilfletiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Pekı boyle yokuşları nasıl çıkmak gerekır, bana arka arkaya cıkar dedı bırısı tavsıye olarak, kendı arabasınıda arka arkaya cıkarıyordu

geçen gunde yokuslu yoldu yıne dolap dere ama işlek yoldu yokus cok dık degıldı bmw 1 serisi arba vardı arka arkaya veremıyoru arabayı sureklı arka teker donup duruyordu şaşırmıstım bende nasıl gerı cıkamıyor dıye.

Arka arkaya çıkma sakın arkadaşım Hiç tavsiye etmem balataları çok daha fazla hasar verirsin başıma geldi oradan biliyorum zaten daha bilgili arkadaşlar açıklar nedenini ama sakın o resimdeki gibi dik yokuşları geri viteste çıkma çok başın ağırır.

motorun güçlü olması aslında avantaj gibi görünse de aksine dez avantaj sağlar o gibi yokuşta araba daha çok patinaja bağlar. Ben sorunun lastikten yada yolun çok kaymaya müsait olduğunu düşünüyorum neden diyeceksiniz araç 1.6 olsa da verdiği tork zaten sizi çok rahat götürür ayrıca anlamadığım bir nokta var aracınızda asr var asr olduğu halde nasıl anlattığınız kadar patinaja düştü o biraz garip geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Pekı boyle yokuşları nasıl çıkmak gerekır, bana arka arkaya cıkar dedı bırısı tavsıye olarak, kendı arabasınıda arka arkaya cıkarıyordu

geçen gunde yokuslu yoldu yıne dolap dere ama işlek yoldu yokus cok dık degıldı bmw 1 serisi arba vardı arka arkaya veremıyoru arabayı sureklı arka teker donup duruyordu şaşırmıstım bende nasıl gerı cıkamıyor dıye.

Arka arkaya çıkma sakın arkadaşım Hiç tavsiye etmem balataları çok daha fazla hasar verirsin başıma geldi oradan biliyorum zaten daha bilgili arkadaşlar açıklar nedenini ama sakın o resimdeki gibi dik yokuşları geri viteste çıkma çok başın ağırır.

motorun güçlü olması aslında avantaj gibi görünse de aksine dez avantaj sağlar o gibi yokuşta araba daha çok patinaja bağlar. Ben sorunun lastikten yada yolun çok kaymaya müsait olduğunu düşünüyorum neden diyeceksiniz araç 1.6 olsa da verdiği tork zaten sizi çok rahat götürür ayrıca anlamadığım bir nokta var aracınızda asr var asr olduğu halde nasıl anlattığınız kadar patinaja düştü o biraz garip geldi.

Aynen hocam asr var, mesala yagmurda duz yolda aracı yerınden kaldırınca patınaj atmasın dıye araba tekerını durduruyordu, asr ısıgı yanıyordu bıde.

ama bugun o telaşta asr ye dıkakt etmedım ama aynı karda kayan arabalar varya teker donuyor ama hıc hareket etmıyor aynen oyleydı araba tekerden sımsıyah duman cıkıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Lastiklere zincir takin kesin cikar.

İstanbul da asfalta zıncırmı takım hocam sız yanlıs anladınız sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

carpraz olarak cikmayi deneyin birazda olsa egimi hafilfletiyor.

Teşekkur ederım, hocam sokak cok dardı ama yıne bır gun basıma boyle bırsey gelırse bunu denıycem,
  • Hocam yolda toz ve kırağı birleşimi vardır :) Ankaradakiler bilir düz yolda önden çekişli arabamla yan yan gidiyorum sabahlarıöyle bir durum oldu bence yoksa çıkar aracınız:)

• bende bir keresinde çok dik bir bina altı otoparkından ön ön çıkamadım. çünkü o kadar dik bir çıkışta ön tekerler tutunamıyor. ağırlık arkaya biniyor.
    dönüp geri geri çıktım. hiç zorlanmadı ve çok rahat çıktı.
    ama sizin dönecek imkanınız yoktu sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

bende bir keresinde çok dik bir bina altı otoparkından ön ön çıkamadım. çünkü o kadar dik bir çıkışta ön tekerler tutunamıyor. ağırlık arkaya biniyor.
    dönüp geri geri çıktım. hiç zorlanmadı ve çok rahat çıktı.
    ama sizin dönecek imkanınız yoktu sanırım.

Aynen hocam, dönecek imkanım yoktu bir araba yola zor sıgıyordu, arabada yükte vardı ağırlıkla yokusun dıklıgı bırlesınce tekerler havada donuyordu.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Takarsaniz cikarsiniz. Kirilir mi patlar mi bilmem.

• Pati çekiyorsa çok gaz vermişsiniz , biraz az gazla denseydiniz keşke ki arabanın önden çekişli olduğundan rahat çıkardı muhtemelen

Bi araba durduğu yerde geri kaymıyorsa her türlü çıkar bence gerçi oranın yollarıda hakkaten çok kötü ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTHBRK28

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

benimde başıma geldi. Aracım Opel Astra H 1.4
    Araçta 6 kişiyiz bagajda estradan 60 kg civarında yük var, eşim hamile. Anadoluyakası beykoz taraflarındayız, Sahilyolu kilit. önümde bir dolmuş var, ara sokağa daldı, bende peşine takıldım. bi 5-10 dk ilerledik. dolmuş önde bende arkadan takipteyim. benim peşimden de bir jip geliyor. bir sokağın başına geldik, aman allahım o ne... arabada herkesten aynı yorum geldi: "OHA" . hayatımda öyle dik bir yokuş görmemiştim daha.
    dolmuş kaptırdı, keçi gibi çıktı. teklemedi bile. bende hızlanarak aldım rampayı. aynı sizin gibi yarıya geldim, ama araç devam etmiyor. stop etti. tekrar çalıştırdım ama yok araç hareket etmiyor. aynı sizdeki gibi el freni bile tutmuyor aracı, kaydırıyor.
    3 kişi indirdim arabadan baktım hala olacak gibi değil, rampadan aşağıya saldım aracı ve tekrar denedim. zar zor çıktı bu sefer..
    bu arada arkamdaki jip hiç denemeden bile geri dönmüştü..
    siz de keşke aracı aşağıya salıp tekrar deneseydiniz keşke.

hocam bahsettiğiniz yer bizim mahallenin orası bızım orda onaa benzer bıkactane daha var sırf onlar yuzunden ortalama 11 lıtrenın altına dusuremıyoruz aracı

Hocam allah kolaylık versin. Kışın ne yapıyorsunuz peki? Hani arabayı geçtim yürüyerek bile inseniz, kaydığınız anda birtarafınızı kırabilirsiniz.

• Asfalt kalitesi nedeniyle oluyor maalesef. Kaygan ve asinmis asfaltta durunca arac tekrar yol tutmuyor. Ancak arazi araclari cikar bazi yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 6 Şubat 2014; 20:16:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Pati çekiyorsa çok gaz vermişsiniz , biraz az gazla denseydiniz keşke ki arabanın önden çekişli olduğundan rahat çıkardı muhtemelen

Bi araba durduğu yerde geri kaymıyorsa her türlü çıkar bence gerçi oranın yollarıda hakkaten çok kötü ..

hocam el fırenıyle yarım debrıyaj gaza abanıyorum arbaa yokustan asagı kayıyor sız dusunun durumu, az gazlada sonuyor anlatılmaz yaşanır
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bendede caddy var hocam neler yaşadığınızı anlıyorum ama sanırım asr yi kapatmışsınız çünkü dediğim gibi kendi aracımda caddy ve asr açıkken sağlam lastikle anca çok zorlarsan patiye düşüyor oda çok az ama asr kapalıyken sizin anlatığınız gibi patiye düşüyor.

Değidiğim gibi ya asr kapalıydı ya da yoldaki durum içler acısıydı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FTHBRK28

quote:

benimde başıma geldi. Aracım Opel Astra H 1.4
    Araçta 6 kişiyiz bagajda estradan 60 kg civarında yük var, eşim hamile. Anadoluyakası beykoz taraflarındayız, Sahilyolu kilit. önümde bir dolmuş var, ara sokağa daldı, bende peşine takıldım. bi 5-10 dk ilerledik. dolmuş önde bende arkadan takipteyim. benim peşimden de bir jip geliyor. bir sokağın başına geldik, aman allahım o ne... arabada herkesten aynı yorum geldi: "OHA" . hayatımda öyle dik bir yokuş görmemiştim daha.
    dolmuş kaptırdı, keçi gibi çıktı. teklemedi bile. bende hızlanarak aldım rampayı. aynı sizin gibi yarıya geldim, ama araç devam etmiyor. stop etti. tekrar çalıştırdım ama yok araç hareket etmiyor. aynı sizdeki gibi el freni bile tutmuyor aracı, kaydırıyor.
    3 kişi indirdim arabadan baktım hala olacak gibi değil, rampadan aşağıya saldım aracı ve tekrar denedim. zar zor çıktı bu sefer..
    bu arada arkamdaki jip hiç denemeden bile geri dönmüştü..
    siz de keşke aracı aşağıya salıp tekrar deneseydiniz keşke.

hocam bahsettiğiniz yer bizim mahallenin orası bızım orda onaa benzer bıkactane daha var sırf onlar yuzunden ortalama 11 lıtrenın altına dusuremıyoruz aracı

Hocam allah kolaylık versin. Kışın ne yapıyorsunuz peki? Hani arabayı geçtim yürüyerek bile inseniz, kaydığınız anda birtarafınızı kırabilirsiniz.

saolun hocam.kışın aracı yukarılarda,caddede bırakıyoruz mecburen,ya da aracı cıkartmak ıcın 5-6 kısı yokusun basına kakdar sıze eslık edıyor Hocam yurumekte zor gercekten kac kere dustugumu hatırlıyorum,ama kışın yokusun en basından en sonuna altında metal parcasını kullanarak kaymak paha biçilemez

• geri geri çıkar.
    karlı köy rampalarında son çare öyle çıkıyorum.
  • İki tane iri kıyım abi buluyorsunuz ve kaputa teker üstüne oturtuyorsunuz.
  • Gerci arkadaşlar söylemiş, bu gibi durumlarda carpraz çıkmak en mantıklı. Bi kac kez benimde basima geldi. carpraz yaparak durumu kurtardigim cok olmuştu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.