Şimdi Ara

Bugün çok zor anlar yaşadım, yokuşta araba patinaj atıyordu ve çıkmıyordu. El freni bile tutmuyordu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
4
Favori
34.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı olay geçtiğimiz yaz benim başıma geldi önümde kırmızı bir şahin vardı.Arkadan itşli olmasına rağman 1.Viteste sararak zor çıktı.Ben benim düldül'le onu görünce bi kaptırdım 1.vites'te araç patinajla zor çıktı.Bu arada araç 4 kişi + Ful bagaj'dı.

• ALcan bunlardan vurcan kırbacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 6 Şubat 2014; 22:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Lastiklere zincir takin kesin cikar.

Bu neyin kafası diyesim geldi,kusura bakmayın.
  • yol zemini hakkında bilgi verir misiniz asfalt mı beton mu yada toprak mi onun da etkisi vardır lastikler iyiyse. ayrıca önden çekişli araba ile geri geri gitmek patinajı engeller gerçekten denedim ancak çok yokuş ise geri vites ağır olacağı için aracın gücü yetmeyebilir bu sefer de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

yol zemini hakkında bilgi verir misiniz asfalt mı beton mu yada toprak mi onun da etkisi vardır lastikler iyiyse. ayrıca önden çekişli araba ile geri geri gitmek patinajı engeller gerçekten denedim ancak çok yokuş ise geri vites ağır olacağı için aracın gücü yetmeyebilir bu sefer de.

Hocam nasıl desem, yıllar önce asfalt çekılmıs aradan yıllar gecmıs yagmurla bırlıkte asfalt dagılmıs yagmur suyu yarıkları toz asfalt dıye bırsey kalmamıs resmen.

gece kondu mahallesının ıcınde bır sokak ana yol degıl yanı kullanılmayan bozuk yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

yol zemini hakkında bilgi verir misiniz asfalt mı beton mu yada toprak mi onun da etkisi vardır lastikler iyiyse. ayrıca önden çekişli araba ile geri geri gitmek patinajı engeller gerçekten denedim ancak çok yokuş ise geri vites ağır olacağı için aracın gücü yetmeyebilir bu sefer de.

Hocam nasıl desem, yıllar önce asfalt çekılmıs aradan yıllar gecmıs yagmurla bırlıkte asfalt dagılmıs yagmur suyu yarıkları toz asfalt dıye bırsey kalmamıs resmen.

gece kondu mahallesının ıcınde bır sokak ana yol degıl yanı kullanılmayan bozuk yol.

hocam yine arabanızın gücüne ve vites oranlarına bağlı olarak arabayı kontrollü olarak önce geri bırakıp düz bölüme inip ardından hız alıp 2. vites ile devirli çıkmak da çözüm olabilir öyle durumlarda.

trabzonda yaşadığım için malum deniz kenarı hariç pek düzlük yok burda eskiden çok sık karşılaştığımız bir durumdu köy yollarında şimdi beton döküldü çoğu yer de kurtulduk

• Bu gibi durumlarda kaptırıp gelmelisiniz...

Aracın 1.6 olmasının da etkisi var ancak TR de 1.6 nın çıkamayacağı pek yokuş yok.

Eskiden araçların soğutma sistemlerinde ki sıkıntıdan dolayı yokuş çıkamaz denirdi. Araçlar hareret yapardı. şimdilerde pek öyle sıkıntı olmuyor. Basıyon çıkıyor mübarek...

Bugün dik yokuşu bol bir yere gittim.. Çıkarken çok seviyorum.. Ancak inişte ödüp kopuyor. Araç otm olunca asılıyorsun frene Allah ne verdiyse belli bir müddet sonra tutmuyor..:(
  • Çıkamadığım yokuş hiç olmadı..

Çıkamayacak gibi olursam veya durup kalkmam gerekirse direksiyonu sağa sola çevirip S çizerim.. Bu şekilde biraz daha iyi tutunur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Bu gibi durumlarda kaptırıp gelmelisiniz...

Aracın 1.6 olmasının da etkisi var ancak TR de 1.6 nın çıkamayacağı pek yokuş yok.

Eskiden araçların soğutma sistemlerinde ki sıkıntıdan dolayı yokuş çıkamaz denirdi. Araçlar hareret yapardı. şimdilerde pek öyle sıkıntı olmuyor. Basıyon çıkıyor mübarek...

Bugün dik yokuşu bol bir yere gittim.. Çıkarken çok seviyorum.. Ancak inişte ödüp kopuyor. Araç otm olunca asılıyorsun frene Allah ne verdiyse belli bir müddet sonra tutmuyor..:(

vallahi öyle yokuş değil, offroad gibi yemın ederım, sız şehır yokusu sanmayın gece kondu mahallesınde bozuk asfalttan bir yok, bende cıkıcakdımda öndekı araba durunca bende durdum ve tekrar yokusun ortasında araba kalkmadı ya patınaj yada stop oluyordu ne bıcım gundu ya aklımda geldıkce

• quote:

Pekı boyle yokuşları nasıl çıkmak gerekır, bana arka arkaya cıkar dedı bırısı tavsıye olarak, kendı arabasınıda arka arkaya cıkarıyordu

geçen gunde yokuslu yoldu yıne dolap dere ama işlek yoldu yokus cok dık degıldı bmw 1 serisi arba vardı arka arkaya veremıyoru arabayı sureklı arka teker donup duruyordu şaşırmıstım bende nasıl gerı cıkamıyor dıye.

BMW bir serisi de arkadan cekis oldugu icin biraz dik yokusta geri kalkma gibi bir sansi yok. Gecen yokus iniyorum, yola da park etmis arabalardan sokak tek seride dusmus. Karisdan da gelen vardi dedim adama yol vereyim cikarken. Yalniz biraz gec fark etmisim ki burnum tam park etmis arabanin yanina denk geldi. 50 cm geri alsam gelen gececek ama araba ya patinaja dusuyor ya ASR yakip motor gucunu kesiyor hic kalkmiyor. Velhasil maalesef cikan arac bana yol verdi. Yokus yukari cikislarda ise bu gibi kedi medi araclarin kaldigi yerlerde bana misin demiyor arkadan cekis oldugu icin.

• sizin ilacınız polo gti.bendede var gti yokuş ayı gibi tırmanıyor.hyundai getzle yağmurda sizin dediğiz gibi bir yokuşta kaldım patinaj çeke çeke çıktım herkes bana bakıyordu
  • Yukten kaynaklibir durum partner ile kalmistim bir kere cikamayinca el frenini cektim oldugum yerde u donusu yaparak kurtuldum gece gec saat oldugundan kimse yoktu civarda

• O kadar dik bir yokuşu kar yağmışken çıkan Touareg'i görünce bir sonraki arabamı 4x4 alacağım diye kendime söz vermiştim :)
  • Hocam aracin sorunu patjnaj cekmekse 2 litreyle hic cikamazdin

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Hocam aracin sorunu patjnaj cekmekse 2 litreyle hic cikamazdin

Depo yarıdan fazlaydı hocam, babamda lada niva 4x4 var bu yolları anca o çıkar
  • Geçmiş olsun hocam kazasız atlattıgınıza sevindim.
    Bilindik bi video ama paylaşmak istedim.
    http://www.youtube.com/watch?v=9H8mDg5Fsds
  • One birilerini oturtup agirligi onde tutarak patinaj bi nebze engellenebilir

Ikincisi ise rampaya hizli girmek ve 1 de cikmak rampaya ciktiginizda cok gaz vermemek gazi sabit tutmak gerekirse 1500 devirde gezinin ama yinede cikin saglikli bi sekilde.

Ucuncusu debriyaja surekli bas cek bas cek yaparak arabanin one atilmasini saglamak balata gidecek ama olsun

Arkadasin 1.6 sanirim dogan var arabada 6 kisiyi yokus dik ama kisa bi yokustu bizde tam egimde kaldik, egimde kalmadikta onumuz hafif duzlugu goruyodu. Yesil isik yandi arkadasim bas cek bas cek yaparak cikti

Bi ikincisi ise gene bu yokustayim kendi aracimla bu sefer gercekten egimdeyim. Bilerek ondekinin dibine girmedim yesil yandi onun onundeki patinaj cekmeye baslasi arac fluence benim onumdede baska fluence var o biraz geri saldi bende saldim ama gene egimdeyim. Ya dedim ben cikarim kesin lastiklerde yeni zaten derken yarim debriyaj yaptim 2000 devirde kaldirdim ama cok.cok az ilerliyorum 3000 e geldi bi patinaj atti devir 4000 e cikti bende o panikle 2 ye attim 2 inci viteste aracin cekisi daha rahat oldu devir bi anda 1500 e kadar küt indi ama neyseki duzluge gelmistim

Dipnot yokus cikarken patinaja dustuyseniz araci sag sol yapa yapa cikin gercekten faydasi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Şubat 2014; 22:29:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

One birilerini oturtup agirligi onde tutarak patinaj bi nebze engellenebilir

Ikincisi ise rampaya hizli girmek ve 1 de cikmak rampaya ciktiginizda cok gaz vermemek gazi sabit tutmak gerekirse 1500 devirde gezinin ama yinede cikin saglikli bi sekilde.

Ucuncusu debriyaja surekli bas cek bas cek yaparak arabanin one atilmasini saglamak balata gidecek ama olsun

Arkadasin 1.6 sanirim dogan var arabada 6 kisiyi yokus dik ama kisa bi yokustu bizde tam egimde kaldik, egimde kalmadikta onumuz hafif duzlugu goruyodu. Yesil isik yandi arkadasim bas cek bas cek yaparak cikti

Bi ikincisi ise gene bu yokustayim kendi aracimla bu sefer gercekten egimdeyim. Bilerek ondekinin dibine girmedim yesil yandi onun onundeki patinaj cekmeye baslasi arac fluence benim onumdede baska fluence var o biraz geri saldi bende saldim ama gene egimdeyim. Ya dedim ben cikarim kesin lastiklerde yeni zaten derken yarim debriyaj yaptim 2000 devirde kaldirdim ama cok.cok az ilerliyorum 3000 e geldi bi patinaj atti devir 4000 e cikti bende o panikle 2 ye attim 2 inci viteste aracin cekisi daha rahat oldu devir bi anda 1500 e kadar küt indi ama neyseki duzluge gelmistim

Dipnot yokus cikarken patinaja dustuyseniz araci sag sol yapa yapa cikin gercekten faydasi var

Çok teşekkur ederım, rampaya hızlı gırmek en başarılısı ama ıste önde kı durdumu nanayı yıyorsun o zamanda dıger seçenekler devreye gırıyor.

• quote:

quote:

Yanlis anladiniz hocam 2.0 tdi dan bahsetmissiniz ben o motoru kastetmistim

• quote:

quote:

quote:

Yanlis anladiniz hocam 2.0 tdi dan bahsetmissiniz ben o motoru kastetmistim

Kusura bakmayın hocam yanlış anlamışım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.