Şimdi Ara

Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
0
Favori
5.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ESP li herhangi bir araç ESP siz focustan daha iyi yol tutuş ve güvenlik sağlayabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

esp focusta da var ama standart değil. Biraz araban anlayan bir insan esp'li versiyonundan isteyebilir. Ford'un üst donanımda esp yi standart yapmaması büyük bir hata bunu zaten herkes kabul ediyor. Lakin, esp toyotaya has bir teknoloji değil.
  • evet sağlayabilir, ama focus'ta esp almak zor değil. 2-3 milyar extra para koyuyorsun ve esp'li araç sipariş ediyorsun. Zaten esp sistemlerini başka firmalar yapıyor, araca monte ediyorlar sadece.
    Sana yeni corolla'nın focus'tan üstün bir yanını söyleyim madem bir focus sahibi olarak. Kasası daha sağlam bence. Ncap videolarında yandan çarpışmalarda focus bayağı bir içeri göçtü ama corolla çok iyi dayandı ve takdirimi kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 22 Mayıs 2008; 21:57:13 >
  • öncelikle yaptıgınız testleri bizlerle paylastıgınız için cok tesekkür ederim. ben 3ünü de sürmemiştim bu aracların ve sizin sayenizde biraz bilgim oldu. psikolojik olarak etkilemiş sizi satıcı bence, bu yuzden corollayı "gereginden fazla" begenmişsiniz. sizin mesajlarınızı okurken aralarda "genç", "kız arkadas" ve benzeri kelimeleri kullandıgınızı gördüm. bu yuzden benim size nacizane tavsiyem Bravo-Civic-Leon üçlüsünü test etmeniz ve içlerinden hangisi içinize sinerse onu almanız. bence 23 yaşındaki birine toyota corolla sedan cok gereksiz olur. isterse içi kocaman olsun ve dısardan cıt sesi bile gelmesin. ama toyota isterseniz illa eminim ki bu saydıgınız konfor özellikler aurisde de mevcuttur bi de ona bakmanızı öneririm. bugün sahilde gördüm siyah tertemiz bir bravo ve dönüp tekrar baktım gerçekten güzel araba. ayrıca içine de oturmustum galeride ve en düşük donanım olmasına ragmen cok güzeldi içi de. civic'i pek bilmiyorum ama bi de Leon sürmüşlüğüm var özellikle iç mekanı geceleri muhteşem oluyo. sabahları zaten beyaz veya siyah Leon kadar karizmatik bir genç arabası daha bulmak zor...
    Kısaca Leon veya Civic veya Bravo almanız durumunda kız arkadasınızın sizdn ayrılma ihtimali azalacaktır, ayrılsa bile sizin yeni bir kız arkadas bulma ihtimaliniz artacaktır. *

*tabi bu işin şakasıydı, kız arkadas için 30-40bin YTLlik riske edilmez hiç bi zaman

*bu arada mesajı yazan 20yasında bi üni. ogrencisi.

şimdiden hayırlı olsun alcagınız araç. inşallah en dogru seçimi fazla yorulmadan yapabilirsiniz, kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

ister otobanda çok yüksek hızlarda, ister şehir içi, VSC (ESP)+TRC li yeni corollanın girdiği virajlara ne focus nede mondeo giremeyebilir.

insanları yanlış yönlendirmeyin.

Focus ve Mondeo sınıflarında yıllardır referans modeller sürüş dinamiklerinde. Toyota genel olarak iddialı spor modelleri dışında sürüş dinamiklerinden çok konfor ve sorunsuzluk ile öne çıkar. Fanatiklik yapmanın anlamı yok.

Focus 2'nin yeni kasasının sürüş dinamiklerinde öncü modele göre geride kaldığı söylense de güncel versiyon hala referans model olarak gösteriliyor.
  • Sevgili genç kardeşim,madem araba alacak parayı buldun ve 40 binli rakamları gözden çıkardın.
    Sana tavsiyem git seat leon al.sana leon gider.
    1.4 tsi 125 hp olanından...
    sedan araçlara bakma,
    Leon yada bravo bu iki arac sana uygun onlara bak başkasına bakma...
  • quote:

ESP muhteşem birşey.

bence ESP li yol tutuşu en kötü araç bile yol tutuşu çok iyi denilen ESP siz bir araçtan her açıdan daha üstün.

Esp yalnız toyotada mı var..? Focusta da var ve esp nin yol tutuşla bir alakası yok..Esp yol tutmaz..Araba yoldan çıktığında devreye girer sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarcx -- 22 Mayıs 2008; 23:14:52 >
  • focusun yol tutuşu vede corollanın karşılaştırılıyorsa cevap bile yazmayın bence
  • aracın yol tutuşu mu daha iyi olsun yoksa espsi mi olsun deseler hiç düşünmem yol tutuşu iyi olsun derim. örn: c4, yol tutuşu muhteşem her iddaasına varım focustan da iyi corolladan da bu sınıftaki asıl referans bence c4 yol tutuş konusunda, kimse bahsetmiyo c4ün yol tutuşundan anlamadım giti
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruzgarcx

quote:

ESP muhteşem birşey.

bence ESP li yol tutuşu en kötü araç bile yol tutuşu çok iyi denilen ESP siz bir araçtan her açıdan daha üstün.

Esp yalnız toyotada mı var..? Focusta da var ve esp nin yol tutuşla bir alakası yok..Esp yol tutmaz..Araba yoldan çıktığında devreye girer sadece..

aynen öyle ama kimse anlamak istemiyor..

Zaten focus'Ta opsiyonel..isteyen söyler alır..

Neyse.. Yukardaki arkdş C4 demiş..

Soruyorum acaba ikisinide sürüp mü demiş yoksa..duygusalmı cevabı??

Hangi profosyonel sürücü söylemiş yada..

akılma gelmişken..focus'ta Acemi sürüş dışında ESP Yİ devreye sokmak çok zor...BİLGİNİZE...

• uA-Y-C-A;

Katılıyorum.Yukardada belirttim Esp si her daim devrede gezen biri zaten iyi şöfor değildir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

Sevgili genç kardeşim,madem araba alacak parayı buldun ve 40 binli rakamları gözden çıkardın.
    Sana tavsiyem git seat leon al.sana leon gider.
    1.4 tsi 125 hp olanından...
    sedan araçlara bakma,
    Leon yada bravo bu iki arac sana uygun onlara bak başkasına bakma...

+1

***not olarak Leon tam genç arabası,tam yaşınıza uyfun.bizim evin önünde siyah leon var.camlarda film.ABARTISIZ geçen herkes bakıyor.COROLLA'yı siler Focus'u da tavsiye ederdim ama siz içinize sindirememişsiniz focus'u.yoksa genç ruhunuzla istediğinizi yaparsınız onunla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fever2006 -- 22 Mayıs 2008; 23:49:59 >
  • arkadaşlar şunu belirtmek isterim biz arabayı babamla beraber alıcaz yani burda onunda beğenisi benim için bir etken sonuçta arabayı ikimiz kullanıcaz birde bagaj, arka diz mesafesi ve konfor bizim için önemli kriterler bu arada özürdilerim ilk mesajda arabayı ben alacakmış gibi yazmışım şahsen! arabayı ben alsaydım ya focus hb yada bravo olurdu kesinlikle 2sinden biri

kaya5789 bana corolla sedan harbiden çok gereksiz olurdu

saygılar...

• Esp aracın stabilitesini kaybettiği durumlarda aracın bi tarafını toplayıp yoluna döndürüleceği zaman devreye giren tekerleklere göre fren yapıp sürüşe müdahale eden bir elektronik sistem değilmi sonuçta?
    Esp'si olan bir araç esp'si olmayan bir araca göre daha iyi yol tutmaz sadece normal dışı durumlarda devreye girerek esp'siz araca göre daha kolay yola girmeyi sağlar.

Esp'li araç kullanıp esp'nin yol tutuşa katkısı olduğunu sanıp arabam ne kadar güzel yol tutuyor diye düşünüp, belkide aracı aldığından bu yana aslında esp sistemi hiç devreye girmemiş sürücüler vardır.

Benim aracımın kıçı ikide bir kayacaksa bunu kurtarmakta esp'ye düşecekse ben aracımın yol tutuşu iyi demem. Aracım esp sayesinde olağan dışı durumlarda iyi toparlıyor derim.

Birde şuna inanıyorum ki yol tutuş biraz abartılıyor...
    Benim arabam hiç iyi yol tutmuyor diyen birini görmedim. Günümüzde üretilen her araç güvenlik sınırları içinde yol tutuşa sahip.
    Zaten esp gibi sistemlere ihtiyaç duyacak kadar sert araba kullanmak yanındakileri cin çarpmışa çeviriyor. Her virajda cdler bir tarafa aracın içindeki eşyalar bir tarafa yolculuk ne kadar çekilir?
    Yanınızdakiler çok sevdiğiniz arabanıza kusar musar mazallah.

Esp işe yaramaz gereksiz falan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama en iyisi arabanın sınırlarını bilip ona göre kullanmak. Arabamda esp var bişey olmaz diyerek aynen uçan adamlar yokmu yani?

Açın yol tutuş testlerine bakın geyik hızı testlerine bakın en farklı markalarda bile bazen giriş çıkış hızlarında sadece birkaç km/h hız farkı oluyor...
    "C4 Astra'dan iyi, Focus bunlardan iyi, Corolla ikisinin arasında, x marka bunların 2 altında" böyle bir kıyaslama zor. Kaç kişi neye göre yapar bunu ne kadar objektif olur?

Konu nerelere geldi...

Konuyu açan arkadaşada yorum yapayım. Şu an ben senin yerinde olsaydım bende Leon'a bakardım. 125 hp siyah ya da beyaz bir Leon. Birazda kişiselleştirmeye yönelik yenilikler yaptın mı çok güzel olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Esp aracın stabilitesini kaybettiği durumlarda aracın bi tarafını toplayıp yoluna döndürüleceği zaman devreye giren tekerleklere göre fren yapıp sürüşe müdahale eden bir elektronik sistem değilmi sonuçta?
    Esp'si olan bir araç esp'si olmayan bir araca göre daha iyi yol tutmaz sadece normal dışı durumlarda devreye girerek esp'siz araca göre daha kolay yola girmeyi sağlar.

Esp'li araç kullanıp esp'nin yol tutuşa katkısı olduğunu sanıp arabam ne kadar güzel yol tutuyor diye düşünüp, belkide aracı aldığından bu yana aslında esp sistemi hiç devreye girmemiş sürücüler vardır.

Benim aracımın kıçı ikide bir kayacaksa bunu kurtarmakta esp'ye düşecekse ben aracımın yol tutuşu iyi demem. Aracım esp sayesinde olağan dışı durumlarda iyi toparlıyor derim.

Birde şuna inanıyorum ki yol tutuş biraz abartılıyor...
    Benim arabam hiç iyi yol tutmuyor diyen birini görmedim. Günümüzde üretilen her araç güvenlik sınırları içinde yol tutuşa sahip.
    Zaten esp gibi sistemlere ihtiyaç duyacak kadar sert araba kullanmak yanındakileri cin çarpmışa çeviriyor. Her virajda cdler bir tarafa aracın içindeki eşyalar bir tarafa yolculuk ne kadar çekilir?
    Yanınızdakiler çok sevdiğiniz arabanıza kusar musar mazallah.

Esp işe yaramaz gereksiz falan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama en iyisi arabanın sınırlarını bilip ona göre kullanmak. Arabamda esp var bişey olmaz diyerek aynen uçan adamlar yokmu yani?

Açın yol tutuş testlerine bakın geyik hızı testlerine bakın en farklı markalarda bile bazen giriş çıkış hızlarında sadece birkaç km/h hız farkı oluyor...
    "C4 Astra'dan iyi, Focus bunlardan iyi, Corolla ikisinin arasında, x marka bunların 2 altında" böyle bir kıyaslama zor. Kaç kişi neye göre yapar bunu ne kadar objektif olur?

Konu nerelere geldi...

Konuyu açan arkadaşada yorum yapayım. Şu an ben senin yerinde olsaydım bende Leon'a bakardım. 125 hp siyah ya da beyaz bir Leon. Birazda kişiselleştirmeye yönelik yenilikler yaptın mı çok güzel olur.

Helal olsun.Yazdıklarına imzamı atarım

• Esp muhabbeti bayağı uzadı. araçlar zaten güzel birde esp olursa kaymağı olu.r olmasada olur. ama olması tabiki iyi onun için fazlada uzatmanın bi manası yok yani

supremum arkadaşım çok güzel açıklamış

saygılar...
  • quote:

akılma gelmişken..focus'ta Acemi sürüş dışında ESP Yİ devreye sokmak çok zor...BİLGİNİZE...

yok ya bi türlü süremedim gitti bi focus ama sürcem inşallah bu hafta sonu :) . zaten c4üm de yok yani o yuzden herhangi bi duygu bagı filan yok aramızda c4 ile :) ama c4 sürdüm ve gerçekten muhteşem otesi bi yol tutusu var. karsılastırma yapabilecegim araçlar: golfV, astra classic, leon . bunların hepsinden daha iyi bir yol tutuşa sahip. bunların içinden golfV ve astra bizim arabamız yani yenilgiyi bastan kabul ettim yol tutuş konusunda, ilerde c4 filan da almicaz yani ne diye elin fransızı ile aramda bi duygusal bag kurayım durup dururken (nitekim fransayı da sevmem hiç) neyse ben hala tahmin ediyorum ki c4 ün yol tutuşu focustan ya daha iyidir ya da aynıdırlar. neyse hafta sonu sürebilirsem objektif bi şekilde aktaracagım sizlere de.
    yo tutuş sıralaması:
    1-c4
    2-leon
    3-astra
    4-golfV

bakalım focus gerçekten büyütüldügü kadar varmıymış...

• KARDEŞ MANİTA İÇİN HİÇ COROLLA BIRAKILIPTA FİAT ALINIRMI.15 AYDIR YENİ COROLLA COMFORT 1.6 ULTRA GÜMÜŞ SAHİBİYİM VE BEKARIM VE 26 YAŞINDAYIM.SANA TEK SÖYLEYECEĞİM ARABAMLA KORDONDAN GEÇERKEN BİR SÜRÜ HATUN ARBAYA DALIP GİDİYOR ARABAYI PARKEDİP HATUNUN YANINDAN GEÇERKEN BENİ FARKETMİYOR BİLE.O AN HATUN COROLLA YA AŞIK OLMUŞ DURUMDA.BAK AMA İSPANYOL SEAT İBİZA YA BEN DE HASTAYIM ONU İTİRAF EDEYİM HEM İÇİ HEM DIŞI TAM BENİM YASIMA GÖRE.
    quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

öncelikle yaptıgınız testleri bizlerle paylastıgınız için cok tesekkür ederim. ben 3ünü de sürmemiştim bu aracların ve sizin sayenizde biraz bilgim oldu. psikolojik olarak etkilemiş sizi satıcı bence, bu yuzden corollayı "gereginden fazla" begenmişsiniz. sizin mesajlarınızı okurken aralarda "genç", "kız arkadas" ve benzeri kelimeleri kullandıgınızı gördüm. bu yuzden benim size nacizane tavsiyem Bravo-Civic-Leon üçlüsünü test etmeniz ve içlerinden hangisi içinize sinerse onu almanız. bence 23 yaşındaki birine toyota corolla sedan cok gereksiz olur. isterse içi kocaman olsun ve dısardan cıt sesi bile gelmesin. ama toyota isterseniz illa eminim ki bu saydıgınız konfor özellikler aurisde de mevcuttur bi de ona bakmanızı öneririm. bugün sahilde gördüm siyah tertemiz bir bravo ve dönüp tekrar baktım gerçekten güzel araba. ayrıca içine de oturmustum galeride ve en düşük donanım olmasına ragmen cok güzeldi içi de. civic'i pek bilmiyorum ama bi de Leon sürmüşlüğüm var özellikle iç mekanı geceleri muhteşem oluyo. sabahları zaten beyaz veya siyah Leon kadar karizmatik bir genç arabası daha bulmak zor...
    Kısaca Leon veya Civic veya Bravo almanız durumunda kız arkadasınızın sizdn ayrılma ihtimali azalacaktır, ayrılsa bile sizin yeni bir kız arkadas bulma ihtimaliniz artacaktır. *

*tabi bu işin şakasıydı, kız arkadas için 30-40bin YTLlik riske edilmez hiç bi zaman

şimdiden hayırlı olsun alcagınız araç. inşallah en dogru seçimi fazla yorulmadan yapabilirsiniz, kolay gelsin.

• quote:

KARDEŞ MANİTA İÇİN HİÇ COROLLA BIRAKILIPTA FİAT ALINIRMI.15 AYDIR YENİ COROLLA COMFORT 1.6 ULTRA GÜMÜŞ SAHİBİYİM VE BEKARIM VE 26 YAŞINDAYIM.SANA TEK SÖYLEYECEĞİM ARABAMLA KORDONDAN GEÇERKEN BİR SÜRÜ HATUN ARBAYA DALIP GİDİYOR ARABAYI PARKEDİP HATUNUN YANINDAN GEÇERKEN BENİ FARKETMİYOR BİLE.O AN HATUN COROLLA YA AŞIK OLMUŞ DURUMDA.BAK AMA İSPANYOL SEAT İBİZA YA BEN DE HASTAYIM ONU İTİRAF EDEYİM HEM İÇİ HEM DIŞI TAM BENİM YASIMA GÖRE.

bizim burda bi abide de var aynından o da o yaslarda, valla habure ya bebekte ya etilerde demek ki corollada da var bişi

• quote:

Orjinalden alıntı: b.erdogan

KARDEŞ MANİTA İÇİN HİÇ COROLLA BIRAKILIPTA FİAT ALINIRMI.15 AYDIR YENİ COROLLA COMFORT 1.6 ULTRA GÜMÜŞ SAHİBİYİM VE BEKARIM VE 26 YAŞINDAYIM.SANA TEK SÖYLEYECEĞİM ARABAMLA KORDONDAN GEÇERKEN BİR SÜRÜ HATUN ARBAYA DALIP GİDİYOR ARABAYI PARKEDİP HATUNUN YANINDAN GEÇERKEN BENİ FARKETMİYOR BİLE.O AN HATUN COROLLA YA AŞIK OLMUŞ DURUMDA.BAK AMA İSPANYOL SEAT İBİZA YA BEN DE HASTAYIM ONU İTİRAF EDEYİM HEM İÇİ HEM DIŞI TAM BENİM YASIMA GÖRE.
    quote:

öncelikle yaptıgınız testleri bizlerle paylastıgınız için cok tesekkür ederim. ben 3ünü de sürmemiştim bu aracların ve sizin sayenizde biraz bilgim oldu. psikolojik olarak etkilemiş sizi satıcı bence, bu yuzden corollayı "gereginden fazla" begenmişsiniz. sizin mesajlarınızı okurken aralarda "genç", "kız arkadas" ve benzeri kelimeleri kullandıgınızı gördüm. bu yuzden benim size nacizane tavsiyem Bravo-Civic-Leon üçlüsünü test etmeniz ve içlerinden hangisi içinize sinerse onu almanız. bence 23 yaşındaki birine toyota corolla sedan cok gereksiz olur. isterse içi kocaman olsun ve dısardan cıt sesi bile gelmesin. ama toyota isterseniz illa eminim ki bu saydıgınız konfor özellikler aurisde de mevcuttur bi de ona bakmanızı öneririm. bugün sahilde gördüm siyah tertemiz bir bravo ve dönüp tekrar baktım gerçekten güzel araba. ayrıca içine de oturmustum galeride ve en düşük donanım olmasına ragmen cok güzeldi içi de. civic'i pek bilmiyorum ama bi de Leon sürmüşlüğüm var özellikle iç mekanı geceleri muhteşem oluyo. sabahları zaten beyaz veya siyah Leon kadar karizmatik bir genç arabası daha bulmak zor...

Mümkünse hatun arabaya değilde bana aşık olsun. Sonra arabanın yanına TT gelince hatunda tin tin gitmesin.

Şaka bi tarafa önceden arabayla dolaşan adamın, arabanın markanın fiyakası vardı ama artık pek kalmadı be!
    Her taraf araba doldu. Hepside birbirinden güzel araçlar...
    Yeni Focus, yeni Corolla, Bravo, C4, Astra, Accord, Golf vs. hangisinin tipi kötü ki? Yine trafikte dolaşan onlarca Mercedes, Bmw, lüks Suv vs. saymıyorum.
    Her arabanın belli bir müşteri potansiyeli vardır tabi belli de bir hatun potansiyeli. Ferrari'den, M3'ten inmemiş hatunu Corolla ile tavlamak zor olsa gerek. Uğraşmamak, zaman kaybetmemek gerek.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

yok ya bi türlü süremedim gitti bi focus ama sürcem inşallah bu hafta sonu :) . zaten c4üm de yok yani o yuzden herhangi bi duygu bagı filan yok aramızda c4 ile :) ama c4 sürdüm ve gerçekten muhteşem otesi bi yol tutusu var. karsılastırma yapabilecegim araçlar: golfV, astra classic, leon . bunların hepsinden daha iyi bir yol tutuşa sahip. bunların içinden golfV ve astra bizim arabamız yani yenilgiyi bastan kabul ettim yol tutuş konusunda, ilerde c4 filan da almicaz yani ne diye elin fransızı ile aramda bi duygusal bag kurayım durup dururken (nitekim fransayı da sevmem hiç) neyse ben hala tahmin ediyorum ki c4 ün yol tutuşu focustan ya daha iyidir ya da aynıdırlar. neyse hafta sonu sürebilirsem objektif bi şekilde aktaracagım sizlere de.
    yo tutuş sıralaması:
    1-c4
    2-leon
    3-astra
    4-golfV

bakalım focus gerçekten büyütüldügü kadar varmıymış...

hocam ben sana nacizhane testlerimden anlatiim focusun yol tutuşu c4 ten daha iyi c4 ün içi çok güzel focusa göre ve ince ayrıntılar var c4 te mesela c4 yere basılmasa bile basık duran hoş bir araç dizaynda bide c4 ün içinde mesela parfüm koyma yeri var parfümcülerde satılan 10 ytl ye açık parfümlerden alıp boşaltınca çok güzel koku veriyor araç içine ve kendine özgü direksiyon sistemi ve orta göğüsüde güzel bide vites kısmı otomatik veriyonunda c4 ün baya güzeldir hocam motor da zaten dizel 1.6 aynı performans değişen birşey yok. C4 ü beğendiysen genel olarak focusuda beğenirsin birazcık farklılar bazı konularda ama hoşuna gider tahminimce yardımcı olabildiysem ne mutlu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.