Arkadaslar 2. El bir arac alma arefesindeyim.. Tam karar verdim ohhh be demisken dun gece gelen bir haber ile yine kafam karisti. aslinda cumartesi gunu ankaradan bir arac ile prensipte anlastik. expertizini yapip cuma gunu satisi gerceklestirecegiz diye sozlestik. Bu arac 2011 model c3 1.4 hdi exclusive.. arac 16.000 km de garanti kapsaminda.. ayrica ne kaporta ne boya ne de mekaniginde nokta kusur yok cok temiz kullanilmis bir arac. ben bu arac icin el sikistim. ancak dun aksam bu aractan once baktigim ve alma konusunda istekli oldugum fakat baska birisi tarafindan kapora verildigi icin farkli alternatiflere yonelmeme neden olan 2009 model C4 1.6 hdi mcp yani otomatik vites araci kaparo veren kisilerin alamadigini ogrendim. arac ilk kasa c4lerden yani makyajsiz kasa.. aracin km si modeline gore cok iyi.. sadece 39 bin km de.. ancak 4 kapisi surtmelerden dolayi boyanmis.. bunun disinda temiz.. Simdi karar asamasindayim ama kafam cok karisik.. C3 daha yeni.. yuzu guncel.. Modeli yeni km si dusuk.. Garantisi devam ediyor.ve cok temiz kullanilmis hatasiz bir arac.. donanimi da c4 e gore daha iyi.. C4 ise modeline gore dusuk km de.. bir ust segment ve otomatik vites.. ancak 4 parca boyali ve garanti yok.. bu iki aracinda fiyati ayni.. Kisa surede satma ihtimalide dusunerek hangisini tercih etmem konusunda gerekceleri ile birlikte tavsiylerinizi yazabilirseniz cok sevinirim.. bugun karari vermem lazim..
Böyle bir durumda olsaydım mantığım bana c3'ü almamı söylerdi. hem boyalı hem garantisiz 2 yıl yaşlı c4 yerine her şeyi tamam olan c3 gayet doğru bir alternatif olacaktır. Kararınızı etkileyecek yegane şey aileniz 3 kişiden çoksa c3 sıkıntı çıkarabilir ancak o vakit c4 önerebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: atrin
Böyle bir durumda olsaydım mantığım bana c3'ü almamı söylerdi. hem boyalı hem garantisiz 2 yıl yaşlı c4 yerine her şeyi tamam olan c3 gayet doğru bir alternatif olacaktır. Kararınızı etkileyecek yegane şey aileniz 3 kişiden çoksa c3 sıkıntı çıkarabilir ancak o vakit c4 önerebilirim.
Tavsiyeniz icin tesekkurler.. soylediginiz cok mantikli.. 2 kisilik bir aileyiz.. Ne arka koltuk nede bagaj cok onemli degil. Olagan durumlar disinda hep 2 kisi kullaniriz..kaldiki c3 un bagaji 300 litre ve neredeyse c4 unki kadar.. ve isin dogrusu aracida cok uzun sure kullanmayacagim.. En gec 2013 basinda elden cikarmayi hedefliyorum..baska gorusu olan varsa paylasabilirse sevinirim..
1 yıl kullanacaksan boşuna eski arabanın kahrını çekme
Afedersin dört kapı sürtmeden dolayı nasıl ve ne için boyanır ?..Dördüde ayrı ayrı gidip bir yeremi sürtülmüş ? Yoksa değişmişmi ?.. Bu ne demek ?...Karar sizin..Para sizin..
4 kapıyı nasıl surtmus ayrı ayrı surttuuse cok azimliymis aynı anda surttuyse sadece kapilarla kalmamıştır o sürtünme Bence c3 daha mantıklı ve daha uzun süreli kullanılacak arac
Aslinda arabanin dort kapisindaki boya islemi 3 farkli hasardan gerceklesmis. sol taraf iki defa islem gormus.. farkli zamanlarda.. park halinde dusuk suratle gerceklesen islemler.. Sag taraftaki ise ara sokakta dusuk suratle gerceklesmis bir kaza.. Baska bir arac iki kapiya birden yandan dokunmus.. plastik citalar degismis ve iki kapi duzeltilip boyanmis.. ama ne solda ne sagda degisen parca yok.. bunun disinda bir de sol on far cami tas sicramasi sonucu catladigi icin komple far degismis.. hasar kaydi sorgulama sonucunda da toplam 4 hasar cikiyor zaten.. sagdan gerceklesen kaza 2354 tl olarak yansimis.. diger ucu ise 600 tl civarinda.. Boyle anlatinca simdi benimde gozumde buyudu:))