Şimdi Ara

Bugün siz Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı olsaydınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi yeni başkan siz olsaydınız,
    Nasıl bir yol haritası çizerdiniz ?
    (ciddiyim,her kafadan bir ses çıkıyor herkesin bir adayı,paylaşmasa da aklında bir düşüncesi fikri var,kavga etmeden,trollemeden fikirlerinizi görelim)

• Ali Şen' in söyledikleri mantıklı geldi bana. Fb' nin futbol kulübünü ayırıp en azından yeni bir sayfa açılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

Ali Şen' in söyledikleri mantıklı geldi bana. Fb' nin futbol kulübünü ayırıp en azından yeni bir sayfa açılabilir.

ilk başta bana çok saçma geldi fakat şöyle mantıklı düşününce büyük klüplerin en fazla 2-3 branş dalında mücadele ettiğini görüyoruz lakin (övmek gibi olmasın) Fenerbahçe bugün Spor Klüplüğünden vazgeçerse Türk Sporu amatör branşları çok yara alır
  • butun yabanci ise yaramaz baroni krasic meireles selcuk sahin mehmet topuz gii topculari satip ersun yanali gonderip cesur genc kadroya yer verecek salih alper mert gibi saglam bir hoca bulup taraftarlar ile klubun arasini duzeltip yavas yavas eski guclu fenerbahcenin kullerinden dogmasini saglamaya calisirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urk

quote:

Ali Şen' in söyledikleri mantıklı geldi bana. Fb' nin futbol kulübünü ayırıp en azından yeni bir sayfa açılabilir.

ilk başta bana çok saçma geldi fakat şöyle mantıklı düşününce büyük klüplerin en fazla 2-3 branş dalında mücadele ettiğini görüyoruz lakin (övmek gibi olmasın) Fenerbahçe bugün Spor Klüplüğünden vazgeçerse Türk Sporu amatör branşları çok yara alır

Amatör branş kalmadı ama, atletizm gibi sporlardan bahsediyorsanız ya dopingli ya devşirme başka başarımız yok ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

butun yabanci ise yaramaz baroni krasic meireles selcuk sahin mehmet topuz gii topculari satip ersun yanali gonderip cesur genc kadroya yer verecek salih alper mert gibi saglam bir hoca bulup taraftarlar ile klubun arasini duzeltip yavas yavas eski guclu fenerbahcenin kullerinden dogmasini saglamaya calisirdim

açıkcası bende böyle düşünüyorum elimden geldiğince dortmund-porto modelini uygulardım,
    amacım yerli portansiyeli oyuncuları klübe alır,gereksiz yabancıları kapı dışarı ederdim,hatta tesisleşmeyi genç futbolcuları düşünerek yapardım.Gözlemci birimlerini artırır porto transfer taktiğini izlerdim.
    Teknik kadroya daha çok önem verirdim(gençler bazında).He bide biletleri biraz daha minimum tutup forma fiyatlarını aşağı çeker çok daha fazla satışa yapmayı düşünürdüm

• Futbol Şubedeki bütün gereksiz oyuncu,teknik ekip,yönetici ne varsa hepsinin işine son verip daha dinamik ve daha güçlü bir ekip kurmakla başlarım. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu Scout ekibinin eksikliği hatta yokluğudur. Buna çare bulunmalıdır. Ardından Ersun Yanal'la görüşüp sezon sonuna kadar görevine devam etmesini ancak Aykut Kocaman'dan kalan futbol anlayışını değil , kendi teknik adamlık becerilerini ve sistemlerini göstermesini isterim. Bunu yapamazsa takımla gelecek yıllarda devam edemeyeceği konusunda anlaşılır. Ardından İsmail Kartalla bir araya gelip altyapıya verilen önemin en az 2-3 katına çıkartılmasını ve ülke çapında nerede genç yetenek olabilecek çocuk çıkarsa altyapıda görmek istediğimi söylerdim. Bu şekilde Fenerbahçe bu buhranı avantaja çevirip 3-4 yıl içerisinde ligi domine eder ve Avrupa'da yoluna daha emin adımlarla devam eder. Ersun Yanal olmazsa da yılın sonunda Löw veya Lucescu'yu getirmek için her şeyi yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla şuan tam yerinde tespitler yapmışsınız özelliklede devşirme konusunda
  • İlk iş Bekir, Xelçuk, Baroni, Kadleç, Webo gibi isimlerden kurtulurdum. Daha sonra kalan futbolculara yeni yaptırımlar uygulardım . ( Galibiyetten sonra ücret gibi ) Bu sene geçti fakat gelecek sene için iyi bir scout ekibi kurup ; Teknik Direktör , kanat oyuncusu , takımın beyni olabilecek bir orta saha oyuncusu alırdım. Bunların yanında alyapıya ciddi önem vermekte var. İlk aklıma gelen bunlar.
  • yabancı ama türkiye ligini bilen bi teknik direktör şart
  • Ersun Yanal'ı kovar takımın başına ben geçerdim.
  • quote:

Ali Şen Cok Konuşuyor FENERBAHÇE SPOR KLÜBÜ Mantıgını oturtmak için 15 sene uğraştı Aziz Yıldırım Futbol Şubesi için bi anda silinmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: RıdvanAkgün

quote:

Ali Şen Cok Konuşuyor FENERBAHÇE SPOR KLÜBÜ Mantıgını oturtmak için 15 sene uğraştı Aziz Yıldırım Futbol Şubesi için bi anda silinmez

15 senelik amatör branşlarda ne başarı var ? dopingli bir birincilik mi ?
  • hemen istifayı basar uzaklara kaçardım. 800 milyon tl borçla ve malum azalacak gelirlerle bundan sonrası çok zor.
  • Cristiani gonderip 10 yil, selcuk sahini gonderip en az 20 sene koltugumu garantiye alirdim once.

Sonrasinda meireles, emenike, kuyt, yobo, kadlec, topuz, egemen ve ersun yanaldan kurtulup, kalan kadroyla bitime 5 hafta kala sampiyonlugu ilan edip, sonra ki sezon icin maksimum 25 yasina kadar olan ac futbolculari toplardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Db.COOPER

quote:

Orijinalden alıntı: RıdvanAkgün

quote:

15 senelik amatör branşlarda ne başarı var ? dopingli bir birincilik mi ?

Yav he he.
  • çok basit, her yerde olması gerektigi gibi işin ehli olan insanları işin başına getirir, kendim veya koordinatöre de denetleme işini bırakırdım.

bir ekip kurar: dünyanın degişik bölgelerinde futbolcu kazanımı için (uzun yıllar geri dönmeden )

bir ekibi afrika ya bir ekibi, asya ya , bir ekibi g.amerika ya gönderir tüm altyapısal eksikliklerini giderip bu bölgelerde tarama yapılmasını saglardım.

bir ekip : psikolojik ve sosyal çalışmalar için , bütçe ve ekonomik işler , ...
    .... bu şekilde hepsi egitimli kadrolarca yapılacak işlere imza atardım. bişey bilmiyorsam ona buna karışmaz, futbolcu simsarlarının peşinden gitmezdim.

10/15 tane 5/10 m euroluk 30+ oyuncularla didişmek ve taraftarın gazını alacak yok kaka ymış , ronaldinho imiş vss. bu tip futbolcuları zorlayıp saha nın içine bomba yı bırakmak yerine, 5/6 tane 20/25 m euroluk genç yıldızları almaya çalışırdım. aralarına yine genç dinamik yerli oyuncuları koyar ,altyapıdan 1 oyuncuyu sahaya , 1 tanesini yedege, yurtdışından ekibimin getirdigi genç yabancılardan 1 tane ilk 11 e 1 tane de yedege olacak şekilde kaynaştırırdım. mümkün oldugunca 30+ oyuncudan uzak dururdum. (kaleci veya stoper degilse) hız gereken hiçbir bölgeye 30+ oyuncu koymazdım.

• ilk önce adam gibi bir yönetim kurulu kurardım sonra futbolcular ve tüm kulüp çalışanları ile bir araya gelip bu saaten sonra yeni bir fenerbahçe dönemi başlayacağını,tüm eski bildikleri şeyleri unutmaları gerektiğini söylerdim.Ve bu dönemde aramızdan ayrılan arkadaşlar olacak derdim sonra gidecek ve kalacaklar listesini çıkarır ona göre planlama yapardım.
  • Baroni, Selçuk, Caner, Topuz, Semih gibi adamların sözleşmelerini feshedip istifa ederdim.
  • Volkan,Bekir,Serdar(Kiralık),Kadlec,Meireles,Baroni,Selçuk,Caner,Topuz,Webo ve Emenike'yi yollarım yabancı sınırlaması denen saçmalığı kaldırtıp ardından tüm teknik ekibi yollayıp işini iyi bilen ekibi getirip dünyaca ünlü bir T.D getiririm ve Avrupa'da kupayı hedef olarak belirlerim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.