Merhabalar beyler , sorum şu , aklıma değişik bir fikir geldi yalnız bunu aklımda planlayamadım elektronikten pek anlamadıgım için, yardımlarınızı bekliyorum. Plan olarak ; Belirlediğim bir yere lazer sistemi kurucam , ve yanında bir sayaç olacak lazere baglı olarak , sayacı diyelim 1 dk.ya ayarlayacağım ve bu sıfırlanınca eğer lazerin önünü kapatıcak bişey olmazsa , yani lazerin önüne biri geçmezse , alarm ötecek, bunu nasıl yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Saygılar..
cevabın için çok sağol kardeş te benim demek istedigimi yanlış anladın sanırım :) lazerin önüne biri geçince lazer susucak , geçmediği takdirde geri sayım bitince alarm ötücek, yani tam tersi bi sistem yapmak istiyorum :))
Sizin ne demek istediğinizi anladım ama ne istediğinizi anlamadım :) Devre mi istiyorsunuz, fikir mi ? Temel mantık linkteki gibi LDR nin üzerine lazer ışığını düşürmek. Sayaç da olsun diyosanız basit bir mikrokontrolör yardımıyla halledebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Elektroniker
Sizin ne demek istediğinizi anladım ama ne istediğinizi anlamadım :) Devre mi istiyorsunuz, fikir mi ? Temel mantık linkteki gibi LDR nin üzerine lazer ışığını düşürmek. Sayaç da olsun diyosanız basit bir mikrokontrolör yardımıyla halledebilirsiniz.
quote:
Devre istiyorum ama işte lazerden bişey geçmediği sürece alarm ötecek zaman doldugunda yani bu sistemin tam tersini yapmak istiyorum sizin anlattıgınızın.. lütfen biraz yardımcı olablrseniz sevinirim.
Yokmu cvp verecek ? :S
quote:
Orijinalden alıntı: mmmmmm22
quote:
Devre istiyorum ama işte lazerden bişey geçmediği sürece alarm ötecek zaman doldugunda yani bu sistemin tam tersini yapmak istiyorum sizin anlattıgınızın.. lütfen biraz yardımcı olablrseniz sevinirim.
Tamam işte tam tersini istiyorsaniz, kodlamada tam tersini yazıcaksınız. Burda LDR 0 olunca öter, siz 0 olunca sus, 1 olunca çal diyceksiiz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme