Şimdi Ara

Buji değişim zamanının geldiği nasıl öğrenilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
40.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zengin karışım olur motorda ve koku yapar benzin..

10 bin km de değişirim..Takımı 16 ytl ama motorun en can alıcı parçalarından biridir kendileri..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Aslında öğrenmeye gerek yok, o kadar zaman geçtikten sonra değiştirmenin faydası olur zararı olmaz.

İki yılda değişmesi gerektiğine eminmisin? Malum ben memurum ve arabama ihtiyaç dışında binmiyorum yılda orltalama 3500 km yapıyorum ve aracımı aldığımda yağını frenlerini filtrelerini ve bujilerini değiştirtdim aracı alalı iki yıl oldu daha arabamla 8000 km yapmışım sence değiştirmelimiyim. yağıda duruyor usta 10000 km sonra değişecek diye yazmış bende bekliyorum. Sence yağı ve bujileri km ne olursa olsun iki yılda bir değiştirmeli miyim?

İyi Geceler Dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaaagac

quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Aslında öğrenmeye gerek yok, o kadar zaman geçtikten sonra değiştirmenin faydası olur zararı olmaz.

İki yılda değişmesi gerektiğine eminmisin? Malum ben memurum ve arabama ihtiyaç dışında binmiyorum yılda orltalama 3500 km yapıyorum ve aracımı aldığımda yağını frenlerini filtrelerini ve bujilerini değiştirtdim aracı alalı iki yıl oldu daha arabamla 8000 km yapmışım sence değiştirmelimiyim. yağıda duruyor usta 10000 km sonra değişecek diye yazmış bende bekliyorum. Sence yağı ve bujileri km ne olursa olsun iki yılda bir değiştirmeli miyim?

İyi Geceler Dilerim.

Ben de memurum, öğretmenim, ben de 2 yılda 10bin km.ye yakın yol yaptım, yani öyle çok araba sürüp fazla yol giden biri değilim, genelde şehiriçi felan. Bana da usta yağ değişimi için 10bin km demişti ama yanına bir de ekleme yapmıştı, bir yıl süre içinde değişecek yağ. Yani ya 10 bin km. dolacak, ya da bir yıl geçecek. Bir yılı geçince 10bin km. dolmasa da değişmek lazım dedi. Ama bu durum aynen bujiler için de geçerli mi bilmiyorum. Aslında tel. açıp sormak lazım.. Yarın tel. açıp servise ustaya soracam..

• Teşekürler arkadaşım. Ben de öğretmenim Aksaray'da görev yapıyorum.
  • motor yağı her 1 yılda değişmelidir. 0 km yapsanız bile ömrü 1 yıldır. yağlama özelliğini kaybeder ve motoru aşındırır.
  • Yav bizim araba'ya bir anımız var.Memlekete doğru giderken ordu shellden benzin aldık full hemde sonrası gidiyoz tam rampaya çıkarken araba o sırada geriye doğru kayıyo sonuna kadar gazı kökledik ne olduğumuzu anlamadık.Neyseki o sırada bişiler yaptık sonra gazla gazla gazla çıktık rampadan 3 gün böyle devam etti babam diyor bujiler değişicek diye.O sırada benzin bitmiş benzini ise Petrol ofisinde doldurduk ve benzin katkısı koyduk araba eskisi gibi güzel kullanıyor,benzin bozuk yada benzin dandikti.Yav bende diyom birsi buji değişir birisi benzin diyo ALLAH ALLAH ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twincharged -- 1 Eylül 2007; 13:32:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.