O zaman biraz daha bekliyim. Gittiğimde 6 yıllık mutlu aküyü de değiştiririm. Aküyle birlikte yeni bujileri kullanmak isterim. Ama sağlam akü de olsa daha iyi olur. Doğru mu düşünüyorum acaba?
araç zoor çalışır ayrıca rölantide de düzensizlikler olur
araba teklerse bağulur yığıllır kalırsa bil ki bujilerde bi sorun vardır yada buji kablolarında en azından astramız var öyle
bujiler 15000 km de bir veya 1 yıl sonunda oeğişir.yani eğer 1 yılda 15000 km dolmamış olsa bile yılda bir değiştirmek gerekir
Buji değiştireceksen üç tırnaklı bujiler var tavsiye ederim. Daha rahat alıyo araba çalıştırırken.
yokya ne 15bın 1 yılı o zaman perıyodık bakımlarda bujı değişimi olur.Kendımınkınıde ablamınkınıde goturdum bujı mujı değiştirmediler sadece yag ,fılıtresı hava benzın fılıtresı fılan degıştı.bujıler pahalı degıl ama omurlerıde 15bın km az gıbı sankı.60 bınde değiştir bencede
araç lpgli ise asla 3 tırnak olmaz dikkat
quote:
Orjinalden alıntı: we[AGRA]
Buji değiştireceksen üç tırnaklı bujiler var tavsiye ederim. Daha rahat alıyo araba çalıştırırken.
arkadaşlr çok kulaktan dolma bilgi alışverişi oluyor forumda. Servise yağ değişimlerine gittikçe bujiler kontrol ettirilmeli, 4 bujinin maliyeti olsun olsun 20-25 ytl zaten. Kontrol etmeleri de olsun olsun 1-2 dk sürüyor.
o diyor ablamın arabasında değişmediler, öbürü diyor 60 bin km'de değiştirmek lazım. Standart bujiler 60 bin km dayanmaz. Mantıklı olmak lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: Sulphur
quote:
Tabiki
Lpg lafı geçmedi o yüzden tavsiye ettim.. Topic sahibi arkadaşın benzinli Accent'ı olması lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine
O zaman biraz daha bekliyim. Gittiğimde 6 yıllık mutlu aküyü de değiştiririm. Aküyle birlikte yeni bujileri kullanmak isterim. Ama sağlam akü de olsa daha iyi olur. Doğru mu düşünüyorum acaba?
gitmişken arabayı değiştir bari
akü 6 yıllıksa değiştir gitsin çünkü en baba akünün ömrü 5-6 senedir ve sen 6 senelik diyorsun aküyüde değiştirmende yarar var.
Evet dostum, aracım accent, bildin lpg yok.. nasılsın bu arada? Üç tırnaklı bujiyi soracam..
quote:
quote:
quote:
Tabiki
Lpg lafı geçmedi o yüzden tavsiye ettim.. Topic sahibi arkadaşın benzinli Accent'ı olması lazım.
Aküyü kontrol ettirdim. Bikaç ay daha rahat ömrü var dedi servisteki arkadaş. Çok dürüst insanlar. Başkası olsa hemen değiştir derdi. Zaten bir ilk gittiğim servis değiştir dedi, diğer servisteki elemanlar çok daha dürüst olduklarından ömrü bitmedi, ben de şaşırdım ama daha var dedi akü için. Kışa doğru gel tekrar bakalım dediler. O arada bujileri de baktıracam. (akü mutlu akü bu arada..)
quote:
Orjinalden alıntı: japon dostu
quote:
gitmişken arabayı değiştir bari
akü 6 yıllıksa değiştir gitsin çünkü en baba akünün ömrü 5-6 senedir ve sen 6 senelik diyorsun aküyüde değiştirmende yarar var.
quote:
Evet dostum, aracım accent, bildin lpg yok.. nasılsın bu arada? Üç tırnaklı bujiyi soracam..
quote:
quote:
quote:
Tabiki