Şimdi Ara

bulasık makinası 220 AC giris kondansatoru gereksiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bulasık makinasının 220 ac giristeki kondansator bozuldu.bulamadım.Bu kondansator parazit icin,220 AC yi direk bagla tavsiyelerine ne dersiniz? makinaya bi zararı olur mu?

Piyasadan ancak 0,22 uF 250v 50-60 HZ kondansator bulabildim.

Bozulan kondansator uzerindeki sema asagıdaki resimde.

Bu 0,22 uF yi 220 Ac ye paralel baglasam surekli yuk altında kalacak.patlamasın sonra?

1 mohm ile semaya benzer yerli malı bir imalat yapsak direnc nasıl olmalı?

ustatlar yardım lutfen.

ilgilenip cevap yazanlara pesinen tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssimal -- 8 Ocak 2008; 16:53:32 >

• bu dervreye benzer küçük bir filtre devresine PSU ların içinde de rastlamıştım. kondansatörler aynı şekilde bağlı 1Mohm olan direnç de yarım wattı. siz 1-2 watt kullanın yeter. paralel bağlı olan kondansatör en az 275 V luk olsun, birbirine seri bağlı olan orta uçları toprakda birleşen kondansatörler de 1KV 2.2, 3.3, 4.7 nf olabilir. saygılar..
  • oncelikle "audiocu" arkadasıma tesekkurler.

Bozulan kondansatoru actım.1 M ohm direnc bildigimiz kucuk klasik elektronik devre direnci.(ceyrek watt gibi duruyor)

0,15 uF bulamadıgım icin elimdeki 0,22 uF ile kendim bir filtre yapmayı dusunuyorum.Bu degisiklikten dolayı devrenin diger elemanlarında bir deger degisikligi gerekir mi sizce?

0,027 uF yerine 250 V luk yaklasık 2 adet (27 nF civarı) nF bulmayı umuyorum.

Bu nF larda dikkat etmem gereken bi sey var mıdır?

saygılar.
  • Bişey değil,
    Hiçbir şekilde değişiklik gerekmez. 0,22 uF olur hatta 0,47uF bile takabilirsin daha iyi olur.Ancak kondansatörde önemli olan husus gerilim olduğu için kondansatörleri max gerilim sınırında çalıştırmamanı öneririm, yani seçeceğin kondansatörün gerilimi üzerine düşecek gerlimden biraz fazla olmalı.275 voltluk kondansatör idealdir bence. seri bağlı kondansatörler için ise 27 nf biraz fazla, en fazla 10 nF gerilimi de 1 Kv olsa iyi olur. Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.