Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
345.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en iyisi bu aslında tuzu nu parlatıcısı ayrı koymak en güzeli.Eşim memnun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONUR.U kullanıcısına yanıt
    Kötü değil ancak Fairy çok daha iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üçü bir arada olanlar konusunda denediklerimi yazayım

pril: yıkaması güzel kurutması başarılı. alınabilecek bir deterjan.

fairy: tencerelerdeki lekeleri falan muhteşem temizliyor. kurutması güzel sadece kapak inçe makinenin içi ıslak kalıyor pril de bu olmuyor ilginç olarak ama bardak, tabak ve tencereler mis gibi çıkıyor. kapağı ilk açınca yoğun bir limon kokusu oluyor ama bardaklara falan öyle sinmiyor. ama fiyatı pahalı olduğu için pek tercih etmiyorum. genelde pril yetiyor.

domol: yıkaması kurutması orta öyle aman aman bir özelliği yok o paraya kesinlikle deymez.

finish: kendisi bana nedense çok uydurukmuş gibi geliyor asla almıyorum. içinde ağartıcı pek yok sanırım bir defa aldığımda uzun vadede çay lekeleri çoğalmaya başlamıştı.

jel olanların içinde hiçbir ağartıcı yok. o nedenle uzun vadede çay ve kahve lekeleri bardaklarınızı sarartabilir bence jel deterjan kesinlikle gereksiz. zaten eskisi kadar da satışı yok aklın yolu bir.

ben uzun yıllardır üçü bir arada kullanıyorum parlatıcı ve tuz hiç koymuyorum makineye. şuana kadar bir problem de yaşamadım kireçlenme vs olmadı hiç.

illa tuz kullanıcam diyorsanız da alın turşu tuzu koyun daha ucuz. zaten makine tuzlarının içindekiler kısmına bakarsanız sadece sodyum klorür yazdığını göreceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fairy platinyum kullananlar makinaya ayrı olarak tuz koyulması gerekiyor mu. Kimisi konur kimisi konmaz diyor.?

• yksln kullanıcısına yanıt
    bana servisin dediği aynen şu.

Makinede tuz yumuşatma özelliğini servis menüsünden kapatma seçeneği varsa ve kapatılırsa aynı şekilde şebeke suyu çok sert değilse gerek yok.Ama çok fonksiyonlu detarjanların tuz yani su yumuşatma özelliği makinen yumuşatma özelliğinden bağımsız olarak suya ilave şeklinde oluyormuş.Yani makinenin tuz yumuşatma özelliği içindeki reçine zamanla kuruyabilirmiş.

Bir diğer öneri makinede yumuşatma özelliği hiç kapanmıyorsa ( çoğu makinede bu şekilde ) zaman zaman reçinenin tuzlu suya yıkanıp tazelenmesi bozulmaması için şebeke suyu yumuşakta olsa makineye tuz konulup ayarının 1. kademeye alınması gerekiyormuş.

Yoksa bizim gibi clasic detarjana geçtiğinizde yada market malı ucuz detarjana geçtiğinizde tuz koyacağınız zaman reçine bozulduğu için tuz kutusunun değişmesi için 80 ila 150 lira arasında masraf çıkar.Hatta yine bizim başımıza geldiği gibi belediye su kaynağını değiştirir , mevsimsel olarak suyun sertliği artar ,detarjandaki tuz yetersiz gelir bulaşıklarda beyaz süt benzeri izler kalmaya başlarsa tekrar tuz kullanım ihtiyazınız olmasını ihtimalini her zaman göz önünde bulundurun derim.Çok gereksiz yada önemsiz bir özellik olsa üreticiler masraf edip koymazdılar birde böyle düşünün derim.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Ben tuz konulması taraftariyim, sular çok kireçli.
    Tuz ayarinin en azından 1 e alınması lazım gibi geliyor bana. Birde bunun nasıl yapılacağıni araştırmaliyim. Makineyi yeniledik.

• yksln kullanıcısına yanıt
    yeni evinde kuyu suyu olan arkadaşımda aynısını yapmak zorunda kaldı.Makineniz ne marka ?Suyun dertliğini internette satılan sertlik kitleri ile öğrenebilirsiniz.Zaten çoğu hepsi bir arada detarjan sert su sınırına kadar tuz etkisi verebiliyor.

Tuz ayarını 1 e almak atıyorum 10 yıkamada bir yıkama sonunda recineyi tersten tuzlu suyla yıkama yapıyor , 6 ya alında 2 yıkama da bir gibi düşünün.Bu sayede suyun aşırı sık yumuşamasının önüne geçip bulaşıklar aşırı yumuşak sudan dolayı korozyona ,çizilmesinin önüne geçiliyor sistemsel olarak .Yani tuz koyup ayarını 1 e alın içiniz rahat etsin her türlü.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Banada 1 e alıp bu şekilde kullanmak mantıklı geliyor. Yani tuz konmasinin zararı olmaz sanırım
    Arcelik 6333 aldık. Basit bir cihaz. Ama tuz ayarini öğrenmek lazim

• Arkadaşlar son zamanlarda bulaşıklar islak ve çatal kaşıklarda pas lekeleri oluşmaya başladı. Neden kaynaklı olabilir arkadaşlar ? Ne tavsiye edersiniz ?

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    tuz oranınız fazla olabilir servis menüsünden önce 1 e alın gözlemleyerek artırabilirsiniz.

Parlatıcı koyun şun bimin parlatıcısı prilden , finish ten bile güzel.

Düşük ihtimal elektrik hattınızda topraklama sorunu olabilir . Voltmetre niz varsa nört hattı ile toprak hattını problara değdirip ölçüm yapın.Çıkan değer 3 watt tan fazla olmamalıdır.

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    Fairy Platinum Plus

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süredir fairy kullanıyoruz evde.Memnunuz.

• Bimin tableti şubesel olarak 12 tlye düşmüş 4 paket aldım iyimi yaptım bilmiyorum

• Uzun suredir pril, domol, bind, finis ve fairy deneyen birisi olarak fairy olatinum plus diyorum, plus olmayani degil aman dikkat cok kalinti yapiyor plusta bu sorun yok ve celikler isil isil cikiyor makinadan

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro2

Şokta mintax fosfatsız var fiyatı uygun
    Kullanan var mı?
    Aylar sonra alıntı. deneyen oldu mu*
  • arkadaşlar sizlerin de bulaşık makinesi çalışırken mutfakta deterjan kokusu oluyor mu? finish quantum tablet kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzIII

arkadaşlar sizlerin de bulaşık makinesi çalışırken mutfakta deterjan kokusu oluyor mu? finish quantum tablet kullanıyorum.
    Eskiden evde rezil Arçelik bulaşık makinesi varken o süper kaliteli üretime sahip Calgonit'in kokusu evi sarardı, şimdi zaten o koku hem üretim farklılığından hem de bulaşıklarda koku kalmasın diye nostalji oldu hem de yeni makineler ses için yalıtılırken doğal olarak koku da kaçırmaz oldular (makinemiz Bosch marka)...

Finish Quantum limonlu deneyip sonucu iletirim arzu ederseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 10 Aralık 2019; 13:54:19 >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    annemler bir yıl kadar önce beko bir bulaşık makinesi almışlar. annemin rahatsızlığından ötürü bir süre önce eve geldim. bulaşık makinesi yıkama yaparken mutfağı bildiğiniz koku basıyor. bugün finish jel ile denedim yine deterjan kokusu ortalığa yayılmış. bu markanın deterjanları mı böyle anlayamadım. onun için buraya yazdım. zahmet olmazsa cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzIII

annemler bir yıl kadar önce beko bir bulaşık makinesi almışlar. annemin rahatsızlığından ötürü bir süre önce eve geldim. bulaşık makinesi yıkama yaparken mutfağı bildiğiniz koku basıyor. bugün finish jel ile denedim yine deterjan kokusu ortalığa yayılmış. bu markanın deterjanları mı böyle anlayamadım. onun için buraya yazdım. zahmet olmazsa cevabınızı bekliyorum.
    Yazmaktan sıkılmayacağım; yerli marka yıkayıcı grubu ürünlerden uzak durunuz. Bazı deterjanlar yoğun kokuya sahip ama buhar ve dolayısıyla koku, kimyasal kaçırmak pek iyi değil...

Çamaşır makineleri yapıları itibariyle deterjan gözünden koku yayarlar ancak bulaşık makinesi için hem sağlıksız (aynı zamanda hijyen sorunu), hem de enerji verimliliğini düşüren bir durum...

• haklısınız kesinlikle, ümidim deterjandan kaynaklı olması. servisle iletişime geçtim bugün bekliyorum. makineyi alalı 1 yıl olmuş aşağı yukarı bakalım neler yapabileceğim.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.