Şimdi Ara

Bulasik makinasi su kacagi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bulaşık makinem bir kaç aydır mütemadiyen hata vererek su tahliye motorunu çalıştırıyor. Aeg favorit proclean model.
    Her seferinde hazneyi temizleyerek geri koyuyorum, bolca su çıkıyor. Alt hazneyi açmak icin makineyi yatirmak gerektiğinden her yer su içinde kalıyor. Makina biraz arkaya doğru teraziye aldım bu arada gene çare olmadı.

Bugün sorunun kaynağına inmek için sağını solunu söküp sandalyelerin üzerinde çalışırdım. Yıkama vs sırasında kacak olmadı. Tahliyeye başladığında küçük hortumlardan birinden hafif hafif damlamaya başladı. Demek ki buradan damlaya damlaya birikiyor.

Bu damlamaya neyin neden olduğuna bakmak için takip ettiğimde, ön kapağın oradan gelen damlaları topladığını gördüm. Ama emin olmak için sormak istiyorum, bu sıcak hava nedeniyle oluşan şu damlalarının neden olduğu bir durum mu? Eğer öyle ise nasıl çözebilirim?

Kırmızı ile işaretlediğim alanlar hortumlar , mavi çember icindekiler ise suyun toplandığı hazneler..

Makineyi yaparak toplamak istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Bulasik makinasi su kacagi acil yardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapağın altındaki conta kaçırıyormuş :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde kapağın altında contaya iş düşmez,
    alt pervane düzgün püskürtüyor olsa ön kapağın altından su gelmez,
    kapaktan inen suyun hepsi yıkama haznesinde damlalar birikip filtreden geçip tekrar sirkülasyon motorundan pervane fıskiyeye verilir,
    kapağın altına geçmez, kapağın altındaki contaya hiç değmez bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 1 Aralık 2018; 13:20:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

normalde kapağın altında contaya iş düşmez,
    alt pervane düzgün püskürtüyor olsa ön kapağın altından su gelmez,
    kapaktan inen suyun hepsi yıkama haznesinde damlalar birikip filtreden geçip tekrar sirkülasyon motorundan pervane fıskiyeye verilir,
    kapağın altına geçmez, kapağın altındaki contaya hiç değmez bile.
    bilgi için teşekkürler.. su kaçağının videosunu da çekmiştim.
    Google Photos
    bulaşık makinası
    https://photos.app.goo.gl/fgPAvrUwcpuW7RNG7

belirli aralıklarla su kaşağı oluşuyordu, sanırım alt pervanenin dönüşü ile orantılıdır. gene doldu zaten alt kapak, bu haftasonu hem suyu boşaltacağım, hem yeni contayı takacağım. contanın olduğu yerde pas da oluşmuş durumda.. pas için öneriniz var ise onu da memnuniyetle alırım.

• Alt fiskiyede catlak varsa makine dikey olarak su vermesi gerekirken yatay olarak verir ve su kacirir. Fiskiyenizi kontrol ediniz

• iyigun kullanıcısına yanıt
    Dün akşam kontrol ettim. @ lazpanyol @iyigun doğru teşhis alt pervane dağılmış. yenisini alacağım.. ama online yedekparça sitelerinde bulamıyorum parçayı, bu parçalar arasında birbirlerine uyumlu olma gibi bir durum olabilir mi? Bulasik makinasi su kacagi acil yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozturk1 -- 15 Mart 2019; 8:56:38 >

• eozturk1 E kullanıcısına yanıt
    hocam pervane genelde alt ve üst iki enjeksiyon plastik parça, birbirine kaynatılarak yapılır ve bu kaynak yerlerinden dağılır.

Senin pervanede hasar ne kadar tam blemiyorum ama
    sadece çatlak oluşumu ve sızıntı varsa;
    cynoacrylate (sinoakrilat * hızlı japon yapıştırıcı deniyor nalbur kültüründe, üzerinde 402 numara felan olan ufak şişede satılır)
    bayağı bayağı parça kopması byük delik vb tarzında hasar varsa
    poliüretan mastik türevi

yaoıştırıcı kullanarak yapıştırabilirsin diye düşünüyorum. AEG makinenin pervanesi hem zor bulunur hem de pahalı olabilir diye düşünerek söylüyorum, tabiki parça değişimi en garanti çözüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hasarlı pervanenin fotoğrafını atarsan, bir bakalım durumuna, çözüm yolu buluruz herhalde

• Yenisini almaktansa eskiyi tamir edebilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.