Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.496
Cevap
195
Favori
2.586.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üstad valla kurabilecek yer bulursam tek tek anlatacağım ama yerimiz dar
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

üstad valla kurabilecek yer bulursam tek tek anlatacağım ama yerimiz dar

Setüstü ocak alıp, tam boy fırınınızı kaldırarak halledebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

üstad valla kurabilecek yer bulursam tek tek anlatacağım ama yerimiz dar

Setüstü ocak alıp, tam boy fırınınızı kaldırarak halledebilirsiniz.

Aynen bizim evde de bu şekilde.15 senedir tam boy fırınımız yok,midi fırın kullanıyoruz.Mutfakta fırın yerinde bulaşık makinesi+ocak,bulaşık makinesi yerinde de çamaşır makinesi duruyor.

• Siemens 850eu ile 557eu arasından hangisini seçersiniz, ikisi çelik dizayn. 850 sanırım daha eski model ama az su harcıyor, 557 bazı özellikleri fazla gibi ???

fazla özellikleri;

Sepet gümüş
    su taşma emniyeti
    çocuk kilidi
    ServoKilit
    kavisli püskürtme kolları

fakat 17l su tüketiyor, diğeri 14l.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 23 Ekim 2007; 14:29:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

Siemens 850eu ile 557eu arasından hangisini seçersiniz, ikisi çelik dizayn. 850 sanırım daha eski model ama az su harcıyor, 557 bazı özellikleri fazla gibi ???

fazla özellikleri;

Sepet gümüş
    su taşma emniyeti
    çocuk kilidi
    ServoKilit

Ben olsam 557'yi tercih ederdim. Dediğiniz gibi daha yeni bir model olması lazım. Su tüketimi konusuna ben de takıldım. Niçin böyle bir fark var acaba?

• Cevabın için teşekkürler, şimdilik 557 ye aklım yatıyor gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

Siemens 850eu ile 557eu arasından hangisini seçersiniz, ikisi çelik dizayn. 850 sanırım daha eski model ama az su harcıyor, 557 bazı özellikleri fazla gibi ???

fazla özellikleri;

Sepet gümüş
    su taşma emniyeti
    çocuk kilidi
    ServoKilit

Bu konuda daha önceden yazmış olduğum yazıyı tekrar kopyalıyorum.

SE25E850EU:
    -Çelik iç tabanlı
    -Alman malı
    -Daha düşük su tüketimli
    -Parmak izi korumalı

SE25M557EU
    -Polinox iç tabanlı
    -Türk montajlı
    -Su tüketimi daha fazla
    -Parmak izi oluşumuna karşı koruma yok

Ama bunlara karşılık 850eu'dan daha üstün.Bu üstünlükleri de:
    -AquasensorIII sayesinde durulama ve ön yıkama sularının sensörler tarafından kontrol edilmesi sağlanır.Eğer su bulanık değilse diğer yıkama aşamalarında da kullanılır veya bulanıklığa göre durulama süresi de değişir.Mesela ön yıkamalı program seçerseniz ama ön yıkama sonrası su çok kirlenmezse makine bu suyu yıkama aşamasında da kullanır.Böylece 5 lt civarı su tasarrufu etmiş olursunuz.Aynı şey durulamalar için de geçerli.
    -Variospeed de programı hızlandıran bi tuştur.Bu tuşa basılınca program süresi hemen hemen yarıya iner.Aynı temizlik daha kısa sürede elde edilir.Acil misafirler için güzel bir çözüm.
    -Otomatik 55-65 programında da suyun bulanıklığına göre 55 veya 65 derecelerinden birini makine kendisi seçer.Böylece aquasensor sayesinde su tasarrufunun yanında elektrik tasarrufu da sağlanır.

Tercih sizin ama ben olsam M serisini tercih ederim.(SE25M557EU)Özellikle variospeed özelliğinden dolayı,ayrıca bana göre M serisi daha şık tasarımlı.

Bir de ek olarak gümüş sepet,su taşma emniyeti ve kavisli püskürtme kolları SE25E850EU'da da mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Ekim 2007; 23:53:40 >

• 557 modeli alındı, yardımlarınız için teşekkürler.
  • arkadaşlar bende nihayet bulaşık makinesi almaya karar verdim ama iki model arasında kaldım ikisinin de fiyatı aynı (660 YTL )satış noktası ikisinin de aynı oldugunu birinin türkiye birinin de avrupa yapımı olduğunu söyledi fakat siemens karşılaştırma tablosunda farklı gözüküyorlar. hangisi daha iyidir veya kendini kanıtlamıştır, bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim. (bu akşam kesinlikle alacağım)

Modeller: SE24E232TR ve SE24E240EU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TXQueen -- 25 Ekim 2007; 10:49:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TXQueen

arkadaşlar bende nihayet bulaşık makinesi almaya karar verdim ama iki model arasında kaldım ikisinin de fiyatı aynı (660 YTL )satış noktası ikisinin de aynı oldugunu birinin türkiye birinin de avrupa yapımı olduğunu söyledi fakat siemens karşılaştırma tablosunda farklı gözüküyorlar. hangisi daha iyidir veya kendini kanıtlamıştır, bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim. (bu akşam kesinlikle alacağım)

Modeller: SE24E232TR ve SE24E240EU

Merhabalar,öncelikle satıcı size yanlış bilgi vermiş.İkisi de Türk montajlı ürünlerdir.SE24E232TR,SE24E240EU'nun yerine çıkan yeni modeldir e daha üstündür.

232tr'nin üstünlükleri:
    -A sınıfı yıkama sağlayan 55 dakikalık power 55' programı
    -240eu 17lt su harcarken 232tr 13lt su harcar
    -240eu 54dB iken 232tr 52dB ses düzeyine sahiptir.Yani daha sessizdir.

Bunun dışında farkları yok.Yani açıkça SE24E232TR daha üstün.

• teşekkür ederim, bende 232TR alma kararı verdim, bana da yeni gibi gelmişti o... so thanx...
  • Candogan62 Yardımını bekliyorum Candogan usta

Öncelikle tavsiyelerinizi incelemek için bana en yakın bayilere bakmaya gittim Electrolux sadece klima satıyor Siemens beko'da satılıyor Bosch'da da iyi bir bilgi aldığımı düşünüyorum ellerindeki makinalar hakkında kullanıcı bilgisi verdiler ve en önemliside makinaların dışarıdan gelmesi ve calgon Bosch'u tavsiye ediyormuş, Siemens'de fazla bir bilgi alamadım ama görünüş itibariyle Siemens'den daha kaliteli duruyor Bosch, bilmem doğrumu düşünüyorum, biraz fazla uzattım galiba kusuruma kalmayın daha önceden bir bulaşık makinamız olmadığından iyi karar vermek istiyorum, birde aklıma geldi bakmış olduğum makinaların fiyatları alış veriş sitelerinde karşılaştırdım ve bayilerde yüksek fiyata satılıyor ( Acaba bir eksik ola bilirmi aynı makinayı sitelerin birinden alsak )

Bayilerde bakmış olduğum makinalar
    Siemens
    SE 23 E 222 EU
    SIEMENS SE23E222 3 PROGRAMLI

SE 24 E 240 EU

Bosch

SGS 23E02 EU
    BOSCH SGS23E02EU 2 PROGRAM

SGS 33E22 EU
    BOSCH SGS33E22EU 3 PROGRAMLI

SGS 44E62 EU
    BOSCH SGS44E62 4 PROGRAMLI

SGS 09T42 EU ( En beyendiğim bu oldu ama çok pahalı )

Şimdi ise karar vermek istediğim makinaların linklerini vericem doğru kararı vermeme yardımcı olmanızı istiyorum sizden arkadaşlar

BOSCH SGS43E18TR 4 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ
    BOSCH SGS43E12TR 4 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ

SIEMENS SE24E832TR 4 PROGRAMLI
    SIEMENS SE25M278EU BULAŞIK MAKİNESİ
    SIEMENS SE25M557EU BULAŞIK MAKİNESİ
    SIEMENS SE25M257EU BULAŞIK MAKİNESİ

Arkadaşlar bu kadar çok link vermemin sebebi sadece sitelerden bakmış olmam bu makinalara, kıyaslama yapıyorum aralarında sadece nerdeyse fiyat farkı var, iyi makinaları seçmeye çalıştım ( Bücceme uygun ) ve sizin yardımlarınız ile iyi bir makina seçeceğime inanıyorum arkadaşlar umarım ne istediğimi anlata bilmişimdir sizlere, bu makinalar arasında kullanıcıya en iyi performansı veren makinayı seçmek istiyorum.
    Saygılar sevgiler

• Merhabalar
    Öncelikle bayide incelemiş olduğunuz Bosch-Siemens modelleri %100 aynı cihazlar.Sadece ön panel tasarımları farklı.Yani bir kalite farkı sözkonusu değil.

Bayilerin çoğunun pahalı olduğu doğru.Sitelerden almanız durumunda benim bildiğim kadarıyla hasarlı cihaz(çizik vs)çıkarsa değişim yapılmıyor.Yani hasarlı cihazlardan sorumlu Bosch-Siemens değil satıcı internet sitesi oluyor.Hepsiburada.com ve beyazesyam.com bana göre güvenilebilir siteler.İçiniz rahat etmezse de Carrefour,Metro,Mediamarkt gibi alışveriş merkezlerinde fiyatlar son derece uygun.

Verdiğiniz ürünlerin çoğu f/p oranına göre iyiler.Ayırabileceğiniz bütçeye göre ürün tavsiyelerim bunlar olacak:

500YTL ve altı:

500-600YTL arası:(Darty,mediamerkt gibi mağazalarda 570YTL civarlarına veriliyor)
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=916

600-800YTL arası fiyat verebilecekseniz:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=915 (Darty'de 760YTL civarlarındaydı)
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=924 (Carrefour'da 770YTL)

Daha üstüne verebiliyorsanız
    http://www.garantialisveris.com/neredenalsak/str_prod.asp?storeID=2101&productID=47027
    (yukarıdaki Bosch ile tamamen aynıdır)
    (Darty'de 1000YTL üzerinde)

Bu ürünler fiyatını en çok hakeden modellerdir.

Cihazların çoğu size aynı gibi gelmiş.Modellere göre ses sevyesi,su tüketimi,kaltlanabilen sepet telleri,ekran,konforlu programlar vs gibi farklar vardır.Linklerini verdiğim ürünlere bir bakın ona göre birdaha konuşuruz.İyi günler dilerim.

• Candoğan hocam profilo bm 2001E yi kolayca kurdum ve çalıştırdım.Ürünün çok sade bir görüntüsü var.A sınıfı yıkama A sınıfı kurutma ve A sınıfı Enerji, 2 programlı ve fiyatı 460 ytl ..yalnız bi sorum olacak yıkama bittikten sonra altta baya su kalıyor be neden acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

http://www.garantialisveris.com/neredenalsak/str_prod.asp?storeID=2101&productID=47027

Bu ürünler fiyatını en çok hakeden modellerdir.

Cihazların çoğu size aynı gibi gelmiş.Modellere göre ses sevyesi,su tüketimi,kaltlanabilen sepet telleri,ekran,konforlu programlar vs gibi farklar vardır.Linklerini verdiğim ürünlere bir bakın ona göre birdaha konuşuruz.İyi günler dilerim.

Vakit ayırıp detaylı bir şekilde anlatdığınız için çok teşekkür ederim candogan62

Aslında kısa ve öz konuşmak gerekirse 1000, 1200Ytl arası ve altını büccem olarak görüyorum

Yukarıdaki tavsiyelerine baktım ama detaylı birşekilde bir kez daha bakıcam ( Bu makinalar arasında bir seçim yapıcam sizin deyerli tecrübenize güveniyorum candogan usta ) Burada bir çok kişiyi bir ürün sahibi etmişsiniz yardımlarınızla, bende size güveniyorum
    Saygılar sevgiler inceledikden sonra fikrimi sizlerle paylaşırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: spayk07

Vakit ayırıp detaylı bir şekilde anlatdığınız için çok teşekkür ederim candogan62

Aslında kısa ve öz konuşmak gerekirse 1000, 1200Ytl arası ve altını büccem olarak görüyorum

Yukarıdaki tavsiyelerine baktım ama detaylı birşekilde bir kez daha bakıcam ( Bu makinalar arasında bir seçim yapıcam sizin deyerli tecrübenize güveniyorum candogan usta ) Burada bir çok kişiyi bir ürün sahibi etmişsiniz yardımlarınızla, bende size güveniyorum
    Saygılar sevgiler inceledikden sonra fikrimi sizlerle paylaşırım.

Hepsi en iyi cihazlardandır.Aralarında ufak tefek farklar var.Programları dahi birbirine benzer.
    Electrolux'ün avantajları:
    -Daha şık
    -Daha sessiz(45dB-Bosch 49dB)
    -Miktar otomatiği ile bulaşık miktarı az olunca otomatik olarak tasarruf sağlıyor.Bosch'ta ise yarım yük tuşu var.
    -Programın hangi aşamada olduğunu gösteriyor(yıkama-durulama-kurutma vs gibi)
    -Makine içinde aydınlatma var

Bosch-Siemens'in avantajları(6 programlı modeller için karşılaştırılırsa):
    -Sepetleri daha kullanışlı(özellikle üst sepet çok kullanışlı)
    -Su tüketimi daha düşük(12lt-Electrolux 15lt)
    -3in1 gibi tablet deterjanları otomatik olarak algılıyor ve kendini ayarlıyor.Electrolux'te ise bu işlem için tablet tuşuna basmanız gerekiyor.
    -Variospeed özelliği ile acil durumlarda programlar %50'ye kadar hızlandırılabiliyor.Yıkama-kurutma kalitesi değişmiyor,makine su-elektrik tüketimini artırarak aynı temizliği kısa sürede sağlıyor.
    -Dönüşümlü yıkama ile bir sepette bulaşıklara su verilirken diğer sepete su verilmeyerek bulaşıkların buharda yumuşaması sağlanır.Ardından diğer sepete su verilerek dönüşümlü yıkanır.Daha iyi yıkama performansı sağlıyor.

Bildiğim kadarıyla başka farkları yok.Hangi özellikler sizin için daha faydalıysa onu öneririm.Bir de Bosch daha ucuz.950YTL civarlarında.

• quote:

Orjinalden alıntı: spayk07

Candogan62 Yardımını bekliyorum Candogan usta

Öncelikle tavsiyelerinizi incelemek için bana en yakın bayilere bakmaya gittim Electrolux sadece klima satıyor Siemens beko'da satılıyor Bosch'da da iyi bir bilgi aldığımı düşünüyorum ellerindeki makinalar hakkında kullanıcı bilgisi verdiler ve en önemliside makinaların dışarıdan gelmesi ve calgon Bosch'u tavsiye ediyormuş, Siemens'de fazla bir bilgi alamadım ama görünüş itibariyle Siemens'den daha kaliteli duruyor Bosch, bilmem doğrumu düşünüyorum, biraz fazla uzattım galiba kusuruma kalmayın daha önceden bir bulaşık makinamız olmadığından iyi karar vermek istiyorum, birde aklıma geldi bakmış olduğum makinaların fiyatları alış veriş sitelerinde karşılaştırdım ve bayilerde yüksek fiyata satılıyor ( Acaba bir eksik ola bilirmi aynı makinayı sitelerin birinden alsak )

Bayilerde bakmış olduğum makinalar
    Siemens
    SE 23 E 222 EU
    SIEMENS SE23E222 3 PROGRAMLI

SE 24 E 240 EU

Bosch

SGS 23E02 EU
    BOSCH SGS23E02EU 2 PROGRAM

SGS 33E22 EU
    BOSCH SGS33E22EU 3 PROGRAMLI

SGS 44E62 EU
    BOSCH SGS44E62 4 PROGRAMLI

SGS 09T42 EU ( En beyendiğim bu oldu ama çok pahalı )

Şimdi ise karar vermek istediğim makinaların linklerini vericem doğru kararı vermeme yardımcı olmanızı istiyorum sizden arkadaşlar

BOSCH SGS43E18TR 4 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ
    BOSCH SGS43E12TR 4 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ

SIEMENS SE24E832TR 4 PROGRAMLI
    SIEMENS SE25M278EU BULAŞIK MAKİNESİ
    SIEMENS SE25M557EU BULAŞIK MAKİNESİ
    SIEMENS SE25M257EU BULAŞIK MAKİNESİ

Arkadaşlar bu kadar çok link vermemin sebebi sadece sitelerden bakmış olmam bu makinalara, kıyaslama yapıyorum aralarında sadece nerdeyse fiyat farkı var, iyi makinaları seçmeye çalıştım ( Bücceme uygun ) ve sizin yardımlarınız ile iyi bir makina seçeceğime inanıyorum arkadaşlar umarım ne istediğimi anlata bilmişimdir sizlere, bu makinalar arasında kullanıcıya en iyi performansı veren makinayı seçmek istiyorum.
    Saygılar sevgiler

slm. size benim de 2 hafta önce almış olduğum Siemens'in SE24E232TR 4 programlı modelini öneriyorum. hepsiburada.com da 679 ytl, sirkeciden 650 ytl'ye aldım bayiden hem de. makine çok iyi ve tavsiye ediyorum. ayrıca fırın tepsisi ve ızgara yıkama parçasını da servisten ulaşım dahil 6 ytl'ye alabiliyorsunuz. kesinlikle orta sınıf bir makine ve fiyat performansı çok iyi. alın pişman olmazsınız. saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: bilgisatan

slm. size benim de 2 hafta önce almış olduğum Siemens'in SE24E232TR 4 programlı modelini öneriyorum. hepsiburada.com da 679 ytl, sirkeciden 650 ytl'ye aldım bayiden hem de. makine çok iyi ve tavsiye ediyorum. ayrıca fırın tepsisi ve ızgara yıkama parçasını da servisten ulaşım dahil 6 ytl'ye alabiliyorsunuz. kesinlikle orta sınıf bir makine ve fiyat performansı çok iyi. alın pişman olmazsınız. saygılar.

bu makine metroda 640 ytl ve 12 taksit.

www.metro-tr.com
    Sayfa bulunamadı | METRO
    http://www.metro-tr.com/servlet/PB/menu/1029891/index.html

• http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=924

Arkadaşlar mediamartk'ta bu makine 720YTL.Siemens SE24E240EU ile aynı cihaz.Ek olarak hassas 40'C,yoğun 70'C 2 program ve makinenin bitmesine kaç dakika kaldığını gösteren ekran var.Üstüne biraz daha koyarak ekranlı ve daha çok programlı makine almak isteyenlere önerebilirim.

Bir de yerli montaj tüm Siemens'leri(Bosch-Profilo) inceledim hiçbirinde tuz hunisi yok.İthal modellerde ise küçük huni var.Yani yerlilerin bazılarında olup bazılarında olmaması sözkonusu değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 27 Ekim 2007; 12:32:06 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hkas

bu makine metroda 640 ytl ve 12 taksit.

www.metro-tr.com
    Sayfa bulunamadı | METRO
    http://www.metro-tr.com/servlet/PB/menu/1029891/index.html

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar
    Ben candogan62 ustanın tavsiyelerini gözden geçirdim ve karar verdim.

Candogan62 ustanın 2 bosch tavsiyesini buradan kıyaslama yaparak karar verdim

Ve kararım, fiyatını göre bilirsiniz

Almak istediğim sitede şu an için stok dışı
    Biraz bekledikten sonra bir kez daha düşüneceğim ( Haber ver seçeneyiğini kullanarak hepsiburadaya haber verdim işallah yanıt gelir )

candogan usta ikinci cevabın içinde çok teşekkürler beni baya aydınlattın, yardımların için çok teşekkürler ürünü almadan önce yine buraya yazarım ( Güvenilir siteler varsada yaza bilirisin + taksit seçenekleri olursa iyi olur )
    Herkeze saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 28 Ekim 2007; 9:14:26 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.