Şimdi Ara

Bulaşik makinem Çalışıyor ama Su fışkıtymıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
68.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arçelik bulaşık makinemiz var 6050 M modeli

Makineyi kapattıktan sonra caliştiriyoruz güzelce çalışıyor ama o donen fıskiye gibi deliklerde su vermiyor nedenini anlamadık sızce sorun nelerdır

fıskiye baslıklarını cıkartıp baktım deliklerde tıkanıklık yok bide altta sol tarafta bi kapak vardi onu actık içi su doluydu anlamadığım için tekrar kapttım başına böyle bir olay gelen varmı çözüm yolu nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulaşık Makinesi Su Fışkırtmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bulaşık makinen çalışıyor ancak su püskürtmüyorsa, bu can sıkıcı bir soruna işaret edebilir. Neyse ki, bu sorunu gidermek için uygulayabileceğin birkaç adım mevcuttur.

Nedenleri:

• Tıkanmış Püskürtme Kolları: Yiyecek parçacıkları veya kireç birikintileri püskürtme kollarını tıkayarak suyun akmasını engelleyebilir.
    • Tıkanmış Filtreler: Kirli filtreler, suyun makineye girmesini engelleyerek su püskürtme sorununa neden olabilir.
    • Yetersiz Su Basıncı: Düşük su basıncı, bulaşık makinesine yeterli su girmemesine ve suyun püskürtülmemesine yol açabilir.
    • Arızalı Su Giriş Valfi: Su giriş valfi arızalıysa, makinenin su almasını engelleyerek bulaşıkların yıkanmasını engelleyebilir.
    • Elektronik Arıza: Nadir durumlarda, bulaşık makinesindeki elektronik bir arıza, su püskürtme sistemini etkileyebilir.

Çözümleri:

• Püskürtme Kollarını Temizle: Püskürtme kollarını çıkar ve herhangi bir tıkanıklığı gidermek için sıcak su ve yumuşak bir fırça kullanarak temizle.
    • Filtreleri Temizle: Bulaşık makinesinin altındaki filtrelere ulaş ve yiyecek parçacıklarını veya birikenleri temizle.
    • Su Basıncını Kontrol Et: Bir musluğu açarak su basıncını kontrol et. Basınç düşükse, tesisatçınla iletişime geçerek sorunun çözülmesini sağla.
    • Su Giriş Valfini Kontrol Et: Su giriş valfine giden su beslemesini kontrol et. Valf arızalıysa, değiştirmen gerekebilir.
    • Profesyonel Yardım Al: Diğer tüm çözümleri denediysen ve sorun devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciden yardım alman gerekebilir.

Bu ipuçlarını takip ederek, bulaşık makinenin su püskürtmeme sorununu giderebilir ve bulaşıklarını yeniden sorunsuz bir şekilde yıkayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tıkanıklığı düşünmeniz çok iyi olmuş, alt taraftaki kapak dediğiniz Bulaşık Makinesi Tuzu koyma yeri olsa gerek...

Bilen arkadaşlar bakana kadar su girişlerinide kontrol etseniz kiraç yüzünden tıkanık felan...

Umarım kısa sürede halledersiniz kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 13 Kasım 2009; 12:32:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Tıkanıklığı düşünmeniz çok iyi olmuş, alt taraftaki kapak dediğiniz Bulaşık Makinesi Tuzu koyma yeri olsa gerek...

Bilen arkadaşlar bakana kadar su girişlerinide kontrol etseniz kiraç yüzünden tıkanık felan...

Umarım kısa sürede halledersiniz kolay gelsin...
    kreç olduğunu sanmıyorum kireç olsa su once yavas yavas vermesi azalir . direk kesildi biz hic oraya tuz koymuyorduk ogrenmem iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

kreç olduğunu sanmıyorum kireç olsa su once yavas yavas vermesi azalir . direk kesildi biz hic oraya tuz koymuyorduk ogrenmem iyi oldu

Alıntıları Göster
    Makinenin garantisi mi bitti?
    Neden servis çağırmadın?
    Bildiğim kadarıyla Arçelik servisleri iyi çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Makinenin garantisi mi bitti?
    Neden servis çağırmadın?
    Bildiğim kadarıyla Arçelik servisleri iyi çalışır.

Alıntıları Göster
    Makineyi ilk açtığınızda 10-15 sn kadar su boşaltır, ardından su almaya başlar. Yeteri kadar su aldıktan sonra da motor devreye girer ve püskürtme başlar.

Makineniz su boşaltma işleminden sonra su alıyor mu kontrol edin derim. Tabana belli miktarda su toplanması lazım farkedilecek ölçüde.

Eğer fışlama ses varsa ama makineye su dolmuyorsa/çok yavaş doluyorsa büyük ihtimalle ventil arızalanmıştır. Düşük bir ihtimalle su girişi tıkanmış olabilir. Su giriş hortumunu sökerek filtreleri kontrol edin.

Makine su alıyorsa(tabanda su görüyorsanız)ama motor devreye girip suyu basmıyorsa 2 ihtimal var;

-Motora kalkış veren kondansatör değerini yitirmiş
    -Motorun pervanesini limon çekirdeği gibi bir madde bloke ediyor da olabilir.

Bunu anlamak için de makinenin yan sacını sökerek motorun devreye gireceği sırada motora tornavida ile kendiniz kalkış verin. Çalışırsa kondansatör değişmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Makineyi ilk açtığınızda 10-15 sn kadar su boşaltır, ardından su almaya başlar. Yeteri kadar su aldıktan sonra da motor devreye girer ve püskürtme başlar.

Makineniz su boşaltma işleminden sonra su alıyor mu kontrol edin derim. Tabana belli miktarda su toplanması lazım farkedilecek ölçüde.

Eğer fışlama ses varsa ama makineye su dolmuyorsa/çok yavaş doluyorsa büyük ihtimalle ventil arızalanmıştır. Düşük bir ihtimalle su girişi tıkanmış olabilir. Su giriş hortumunu sökerek filtreleri kontrol edin.

Makine su alıyorsa(tabanda su görüyorsanız)ama motor devreye girip suyu basmıyorsa 2 ihtimal var;

-Motora kalkış veren kondansatör değerini yitirmiş
    -Motorun pervanesini limon çekirdeği gibi bir madde bloke ediyor da olabilir.

Bunu anlamak için de makinenin yan sacını sökerek motorun devreye gireceği sırada motora tornavida ile kendiniz kalkış verin. Çalışırsa kondansatör değişmelidir.

Alıntıları Göster
    hocam neler soylediniz tek kelimesini bile anlamadim su tabanda derken en altta birikiyormu demek istedin oyleyse acip kapamalarimizda altta birikmiyor yan kapagı nasıl acıcam bide sagınımı solunumu :D gozume carpan sey nasıl olcak da tornavidayla ittiricem :D

• quote:

hocam neler soylediniz tek kelimesini bile anlamadim su tabanda derken en altta birikiyormu demek istedin oyleyse acip kapamalarimizda altta birikmiyor yan kapagı nasıl acıcam bide sagınımı solunumu :D gozume carpan sey nasıl olcak da tornavidayla ittiricem :D

Alıntıları Göster
    O zaman büyük ihtimalle su alamıyor.

Makinenizi her zaman kullandığınız programda çalıştırın, 10-15 sn pompa çalıştırır bu süreyi bekleyin. Ardından sessizleşip su almaya çalışacaktır. Bu esnada kapağı açıp 4-5lt kadar suyu makinenin içine dökün ve kapağı kapatıp çalıştırın. Büyük ihtimalle yıkamaya başlayacaktır. Bu şekilde yıkamaya başlarsa ventil arızalı demektir. Ventil musluktan gelen su giriş hortumunun makineye bağlandığı kısımdaki parçadır.

Bu dediklerimi bir uygulayın ve nerede sorun olduğunu net olarak yazarsanız yine yardımcı olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O zaman büyük ihtimalle su alamıyor.

Makinenizi her zaman kullandığınız programda çalıştırın, 10-15 sn pompa çalıştırır bu süreyi bekleyin. Ardından sessizleşip su almaya çalışacaktır. Bu esnada kapağı açıp 4-5lt kadar suyu makinenin içine dökün ve kapağı kapatıp çalıştırın. Büyük ihtimalle yıkamaya başlayacaktır. Bu şekilde yıkamaya başlarsa ventil arızalı demektir. Ventil musluktan gelen su giriş hortumunun makineye bağlandığı kısımdaki parçadır.

Bu dediklerimi bir uygulayın ve nerede sorun olduğunu net olarak yazarsanız yine yardımcı olurum.

Alıntıları Göster
    Tamam hocam yarın sabah deniyecegim makinenin icine su dokücem ama icinde delik var filtreli ordan su gitmezmi bosa ?Yapamazsam resim cekerim koyarım foruma siz tekrar gosterırsınız

• quote:

Tamam hocam yarın sabah deniyecegim makinenin icine su dokücem ama icinde delik var filtreli ordan su gitmezmi bosa ?Yapamazsam resim cekerim koyarım foruma siz tekrar gosterırsınız

Alıntıları Göster
    Pompa çalışmadığı sürece su gitmez kalır. Siz dediğimi bir uygulayın sonucu beraber buluruz.
  • quote:

Pompa çalışmadığı sürece su gitmez kalır. Siz dediğimi bir uygulayın sonucu beraber buluruz.

Alıntıları Göster
    Ya pompada yada su girişinde bir problem vardır.2 sene önce benzer bir durumda bizim başımıza gelmiş pompayı değiştirerek halletmiştik
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Ya pompada yada su girişinde bir problem vardır.2 sene önce benzer bir durumda bizim başımıza gelmiş pompayı değiştirerek halletmiştik

Alıntıları Göster
    Bazen de pervane deliklerini yemek artıkları tıkıyor.

Onlara da bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Bazen de pervane deliklerini yemek artıkları tıkıyor.

Onlara da bakmanızı öneririm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Su doktüm kovayla içine çalıştı annem diyor artık sumu koyucaz hep diye evet simdi ne yapmam laızm ventili nasıl değistircem nekadardır nerden alıcam ?
  • quote:

Arkadaşlar Su doktüm kovayla içine çalıştı annem diyor artık sumu koyucaz hep diye evet simdi ne yapmam laızm ventili nasıl değistircem nekadardır nerden alıcam ?

Alıntıları Göster
    Arçelik yetkili servisinden ARY6050M modelinin ventilini isteyin. Ventil su giriş hortumunun makineye bağlandığı parçadır. 20TL civarıdır fiyatı. Daha ucuza getirmek istiyorsanız çamaşır makinesi ventili de takılabilir.

Değiştirmek için önce su giriş hortumunu sökün, muhtemelen makineye 2 vida ile tutturulmuştur 2 kablo ve daha ince hortum bağlıdır. Eskisinden sökerek yenisini aynen takın. Fotoğraf çekip koyarsanız daha detaylı tarif ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 15 Kasım 2009; 23:20:47 >

• quote:

Arçelik yetkili servisinden ARY6050M modelinin ventilini isteyin. Ventil su giriş hortumunun makineye bağlandığı parçadır. 20TL civarıdır fiyatı. Daha ucuza getirmek istiyorsanız çamaşır makinesi ventili de takılabilir.

Değiştirmek için önce su giriş hortumunu sökün, muhtemelen makineye 2 vida ile tutturulmuştur 2 kablo ve daha ince hortum bağlıdır. Eskisinden sökerek yenisini aynen takın. Fotoğraf çekip koyarsanız daha detaylı tarif ederim.

Alıntıları Göster
    yarın hallederim o işi fotoraf ceker koyarım .

• quote:

yarın hallederim o işi fotoraf ceker koyarım .

Alıntıları Göster
    Bulasık makinesini yapması için servis cagirildi 200 Tl masrafı olduğunu soyledi

Simdi ben icine su koymustum kovayla ve fıskırtmıstı suyu simdi motor bozuk olsa suyu fıskırmaması gerekmezmıydı kovayla su koyunca..?
  • quote:

Bulasık makinesini yapması için servis cagirildi 200 Tl masrafı olduğunu soyledi

Simdi ben icine su koymustum kovayla ve fıskırtmıstı suyu simdi motor bozuk olsa suyu fıskırmaması gerekmezmıydı kovayla su koyunca..?

Alıntıları Göster
    Gelen servis kazıkçıymış sanırım

Yukarıda tarif ettiğim çok kolay bir işlem, herhangi bir Arçelik servisinden ventili alsanız çok kolay değişirsiniz, neden denemiyorsunuz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: simoney

Servisi garanti kapsamında mı çağırdınız? Eve gelmek ve sorunu teşhis için ücret alıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Orijinalden alıntı: simoney

Servisi garanti kapsamında mı çağırdınız? Eve gelmek ve sorunu teşhis için ücret alıyorlar mı?

Alıntıları Göster
    Dayımın tanidigiymış servis ücreti almıcaklarmış sanki kazıklanıyormuşuz gibi bi his var içimde ya neyse...

• quote:

Gelen servis kazıkçıymış sanırım

Yukarıda tarif ettiğim çok kolay bir işlem, herhangi bir Arçelik servisinden ventili alsanız çok kolay değişirsiniz, neden denemiyorsunuz ki?

Keşke deneyip çözüm bulamazsan çağırsaydın, sonuçta su koymanın işe yaradığını gördün ventilide değiştirebilirdin... 20TL nerde 200TL nerde...
  • Aynı makineden bende var.Yıkama yapmıyor.Düğmeye basınca su boşaltma sesi geliyor.Sonra su alma sesi geliyor.Soğuk su hortumuna elimi değdiğimde bir hareket var ama fiskiyeler çalışmıyor.Bende buradan öğrendiğim gibi başlama düğmesinde bastım su boşaltma sesi kesilince makinenin kapağını açtım ve 5_6 litre su döktüm.Sonra kapağı kapattım ve tekrar çalıştırdım.İçine bir tane bardak koyduk kirli.Ama çalışmadı.fiskiye dönmüyor.Koyduğum suyun bir kısmı tahliye oldu.Serviste tanidiğim var tlf.ettim yaptığım işlemleri sonradan burayı okuyunca yaptığım için yukarıda yazdığım yaptıklarımı bilmiyor.Bana direk sirkilasyon pompası arızalidır dedi.Makineyi çok sık kullanmıyoruz.Bana pompa parasını öğrenip geri dönecek..Ne yapmam lazım ,teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.