Şimdi Ara

Bulaşık makinem film tabakası bırakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Arçelik marka bulaşık makinemde bulaşıklar bir film tabakasıyla(renklenmeler) çıkıyor. Hepsi birarada tablet deterjanlardan(calgon) kullanıyorum. Camlarda çok belli oluyor ama diğer bulaşıklardada muhtemelen vardır. Malum bu kimyasallar kanserojen maddeler ve gerekirse bulaşık makinesini bile değiştirmeyi düşünüyorum. Servise şikayetimi bildirdiğimde ise parlatıcı kullanma vs şeyler söylediler ama dediklerini yapmama rağmen hala aynı şikayetim mevcut.
    Görüş ve önerilerilerinizi bekliyorum. Saygılar.

• Bu sorun muhtemelen aşırı parlatıcı kullanımından kaynaklanıyor olabilir.Çünkü benim kullanmış olduğum bulaşık makinesinin(Bosch) kullanma klavuzunda da aynı şey yazıyor.Artık biz parlatıcı yerine beyaz elma sirkesi koyuyoruz.Çünkü parlatıcı kanserojen ve son durulama suyuna alıyor .Bir de kullanmış olduğunuz deterjanı değiştirmenizi öneririm. Yine aynı şey olacak mı?Çünkü biz de Calgonit 3 ü bir arada tablet kullanmıştık aşırı köpürme yaptı ve durulanmadı.Tekrar toz deterjana döndük.
    Saygılar...
  • Sağolun birde böyle deneyelim.
  • Rica ederim.Annem de sirke olayını arkadaşalarından duymuş ogünden beri biz de sirke kulanıyoruz hem de dezenfekte ediyor.Sonuç parlatıcı ile aynı.Koku yapmıyor söyleyeyim.Parlatıcı ayarını en sonda kullanıyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Arkadaşlar, Arçelik marka bulaşık makinemde bulaşıklar bir film tabakasıyla(renklenmeler) çıkıyor. Hepsi birarada tablet deterjanlardan(calgon) kullanıyorum. Camlarda çok belli oluyor ama diğer bulaşıklardada muhtemelen vardır. Malum bu kimyasallar kanserojen maddeler ve gerekirse bulaşık makinesini bile değiştirmeyi düşünüyorum. Servise şikayetimi bildirdiğimde ise parlatıcı kullanma vs şeyler söylediler ama dediklerini yapmama rağmen hala aynı şikayetim mevcut.
    Görüş ve önerilerilerinizi bekliyorum. Saygılar.

Sorun parlatıcıdan kaynaklanıyor. Parlatıcı doldurmamak yeterli değildir, haznede halen durmakta olan parlatıcı yıkamaya katılıyordur. Bulaşıklarda iyi sonucu haznedeki parlatıcı tamamen bittikten sonra alırsınız. Size tavsiyem Calgonit quantum veya hepsi bir arada tablet kullanın ve tuz/parlatıcı kullanmayın. ben en iyi sonucu bu şekilde aldım. Zaten parlatıcı son durulama suyuna eklendiğinden sağlığa çok zararlı. Sorununuz parlatıcı haznede bittikten sonra çözülecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: yesilsiyah20

Bu sorun muhtemelen aşırı parlatıcı kullanımından kaynaklanıyor olabilir.Çünkü benim kullanmış olduğum bulaşık makinesinin(Bosch) kullanma klavuzunda da aynı şey yazıyor.Artık biz parlatıcı yerine beyaz elma sirkesi koyuyoruz.Çünkü parlatıcı kanserojen ve son durulama suyuna alıyor .Bir de kullanmış olduğunuz deterjanı değiştirmenizi öneririm. Yine aynı şey olacak mı?Çünkü biz de Calgonit 3 ü bir arada tablet kullanmıştık aşırı köpürme yaptı ve durulanmadı.Tekrar toz deterjana döndük.
    Saygılar...

beyaz elma sirkesini durulamaya gecmesine yakın kapağını açıpmı ekliyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: azra3434

quote:

Bu sorun muhtemelen aşırı parlatıcı kullanımından kaynaklanıyor olabilir.Çünkü benim kullanmış olduğum bulaşık makinesinin(Bosch) kullanma klavuzunda da aynı şey yazıyor.Artık biz parlatıcı yerine beyaz elma sirkesi koyuyoruz.Çünkü parlatıcı kanserojen ve son durulama suyuna alıyor .Bir de kullanmış olduğunuz deterjanı değiştirmenizi öneririm. Yine aynı şey olacak mı?Çünkü biz de Calgonit 3 ü bir arada tablet kullanmıştık aşırı köpürme yaptı ve durulanmadı.Tekrar toz deterjana döndük.
    Saygılar...

beyaz elma sirkesini durulamaya gecmesine yakın kapağını açıpmı ekliyorsunuz?

Sirke parlatıcı gözüne dolduruluyor. Makine son durulama sırasında otomatik olarak bir miktar kendisi ekliyor. Bittiği zaman da tekrar parlatıcı gözüne ekliyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sirke muhabbeti beni iştaha getirdi.

İşin kötüsü evde epey parlatıcı depolamıştım

Depolar boşalınca bu seferde elma sirkesiyle doldurayım evi
  • parlatıcı gözüne sirke koymak bulaşıklar üzerinde leke bırakmaz mı peki,parlatıcı kadar etkili oluyor mu?
  • deneyip görmek lazim
  • Hayır bırakmıyor.Daha dün bitmişti sirke, doldurdum ve makineyi çalıştırdım ne koku ne de leke var.Uyarı: Eğer makinenizin zarar göreceğini düşünüyorsanız yapmayın.Bendeki makine kontrol panelinde parlatıcı göstergesi olmayanlardan.
    quote:

Orjinalden alıntı: killer queen

parlatıcı gözüne sirke koymak bulaşıklar üzerinde leke bırakmaz mı peki,parlatıcı kadar etkili oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 12 Eylül 2008; 6:43:13 >
  • Bittiğini nerden anlıyorsunuz? Normal parlatıcıda olduğu gibi, azaldıkça göstergedeki koyuluk kayboluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 11 Eylül 2008; 16:46:32 >
  • Parlatıcı koyulan yerde küçük cam bir pencere var oradaki koyuluk kaybolunca dolduruyoruz.
    quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

Bittiğini nerden anlıyorsunuz? Normal parlatıcıda olduğu gibi, azaldıkça göstergedeki koyuluk kayboluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 12 Eylül 2008; 6:58:05 >
  • bende deneyeceğim merak ettim gerçekten.inşallah sirke makineye herhangi bir zarar vermez..
  • Eğer makineniz full elektronik ise denemeyin.Belki sirke zarar verebilir.
    quote:

bende deneyeceğim merak ettim gerçekten.inşallah sirke makineye herhangi bir zarar vermez..
  • quote:

Eğer makineniz full elektronik ise denemeyin.Belki sirke zarar verebilir.
    quote:

bende deneyeceğim merak ettim gerçekten.inşallah sirke makineye herhangi bir zarar vermez..

En kötü parlatıcı haznesine zarar verir. Başka etkisinin olacağını zannetmiyorum. Sonuçta parlatıcıda da sirkedeki gibi asit var bildiğim kadarıyla. Ben henüz denemedim ama zamanında makinenin kapağına çamaşır suyu gezdirmiş bir temizlik manyağı olarak bundan çekinmem:) Bu arada çamaşır suyu işini siz yapmayın makineye zararı varmış. Ben 3-4 kez yapmıştım artık yapmıyorum.
  • Beyaz elma sirkesini bende deneyeceğim. En azından kimsayal madde bulunmadığı gibi tamamen doğal bir çözüm. Sirke işe yaramasa bile bu saaten sonra parlatıcı kullanmam, duruluma suyuna eklendiğini duyduğum için. :)

Peki otelde ve restoranlarda bulaşıkların nasıl yıkandığını biliyormusunuz.
    Otelde ve restoranlarda kullanılan bulaşık makinalarında deterjan haznedeki suya konuluyor ve bulaşıklar devamlı olarak aynı suyla yıkanıyor. İçerisine konulan deterjan o kadar fena kokuyorki hiçbir insan o kokuya dayanamaz. Aynı suyla sürekli bulaşıkları 2 dakika gibi bir sürede yıkıyor. Belirli bir saaten sonra su çamur gibi oluyor ama helen yıkmaya devam.
    Ben restoran ve otelde çalıştım, gözümle gördüm. Hatta yemek bile yemiyordum iş yerimde.
  • Sanırım sirkenin bir zararı olmaz 1 yıldır sirke kullanıyoruz.Aslında temizlik hastalığı bende de var(astım rahatsızlığım buna sebep oldu diyebilirim) Ben de bulaşık makinesine evde makine temizleyicisi yoktu domestos koymuştum çok az koymama rağmen köpük dağı oluştu köpüğü zor arıttım.Acı bir tecrübe...
    quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

En kötü parlatıcı haznesine zarar verir. Başka etkisinin olacağını zannetmiyorum. Sonuçta parlatıcıda da sirkedeki gibi asit var bildiğim kadarıyla. Ben henüz denemedim ama zamanında makinenin kapağına çamaşır suyu gezdirmiş bir temizlik manyağı olarak bundan çekinmem:) Bu arada çamaşır suyu işini siz yapmayın makineye zararı varmış. Ben 3-4 kez yapmıştım artık yapmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

Çamaşır suyunu katmadığımız yer yok ki?

B.makinasını çalıştırmadan önce kapağa,çamaşır makinasının deterjan gözüne..Hatta çamaşırlar çıktıktan sonra evde yabancı varsa ç.suyuyla boş kazanı durulama yapmalar körüğü silmeler falan

Bulaşık makinesine koymayalım o zaman ok..

Zaten geçen yer temizleyicisi ile karıştırınca az daha ev havaya uçuyordu o zamandan beri ç.suyuna gıcığım var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.