Şimdi Ara

bulaşık makinesi bardaklarda leke bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzenleme : tekrar merhaba, bir ek yapmak istedim. Yeni bir şey çıktı normal mi ? Makine filtresini her defasında sabunlar temizlerim ( bazıları yerini bile bilmiyor ben her gün temizlediğim halde uğraşıyorum) , bulaşıkları sudan geçirir koyarım çok kirli koymam . Ama son aylarda filtrenin içi dışı margarin sürmüşüm gibi beyaz biieyle kaplı çıkıyor ? Neden olır bu ? Daha önce hiç karşılaşmadım

merhaba,
    ariston marka bulaşık makinası var. 3 yıldır kullanıyorum. Bardaklar temiz gözüküyor ama bir yerinde oval birkaç mm boyutunda lekeler kalıyor. makine temizleyici kullandım, pril gold, pril jel, quantum, fairy kullandım. parlatıcıyı arttırdım azalttım. Kireç ayarını denedim. Tuz ayarını yükseltince bardaklar çizik çizik oldu. bulaşık makinesi bardaklarda leke bırakıyor
    pervaneleri kontrol ettim. Sık sık filtreleri yıkıyorum. yok yok.
    sbulaşık makinesi bardaklarda leke bırakıyor
    irke delebiliyor dediler pek kullanmadım 1-2 kullandım ama sonuç alabilecek kadar kullanmadım.
    en uzun yoğun programı kullanıyorum.
    bu ikinci evim değişen bişey yok.
    var mı tavsiyeniz?

Edit: bardakları makinaya koymadan önce bulaşık deterjanı döktüğüm süngerle özellikle ağız kenarlarını yıkıyorum. Bardaklarla bu kadar uğraşmak çok saçma ve vakit kaybettirici :( tabakları kaşıkları tek tek sudan geçiriyorum. Elimde yıkasam sinir olmam en azından :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedna03 -- 9 Temmuz 2019; 20:49:38 >

• Kullandığınız cam bardaklar kalitesiz olabilir bir tarafa lekeli gibi gözüken bardağı ve diğer tarafada herhangi bir kavanoz koyup sadece onları yıkayın eğer kavanozda da aynı lekeler kalıyorsa su sertlik ayarı tam olarak iyi yapılmamış olabilir su sertlik derecesi her bir bölgemizde değişiklik gösterir Eğer Ankara'daysanız 3'ü bir arada olan kapsülleri biz tavsiye etmiyoruz zaten Ankaranın şebeke suyu yumuşak olduğundan dolayı tuza gerek kalmıyor Ankara bölgesindekiler klasik toz detarjan kullanmalarında fayda var.

Ayrıca Bosch Veya Siemens markalı cihazları kullanmanızı tavsiye ederim Avrupada 1. Dünyada 3. Müşteri memnuniyeti %97.8 Garanti Süresinde iken cihaz bozulma olasılığı 3/1000 Bende B/S/H da Stajerim ondan biliyorum ayrıca eve servis çağırıcaksanız eğer fabrika servis merkezini aramanızı tavsiye ederim YS ler FMS ye göre daha az disiplinli çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAlgos -- 22 Eylül 2016; 23:01:32 >
  • nerede makinayı kullandığınız çok önemli. marka ayrımı yapmaksızın hepsi aynı mantık ile iş yapıyor. suyunuzun sertlik derecesine göre ihtiyacınız değişir. ama anladığım kadarı ile rejenerasyon ayarınız doğru ise (deterjan, tuz ve parlatıcı ayarı) size klasik deterjan kullanmanızı öneririm. hepsi bir arada özelliği bulunmayan. ayıca parlatıcı ve tuzu ayrı kullanmalısınız. finish classic yada pril soda etkili diğer markalarda varmı bilmem. deneyin sonucu paylaşın lütfen
  • TheAlgos T kullanıcısına yanıt
    çeşit çeşit bardaklar kullandım. sadece bunlar değil böyle olan. hepsi aynı. artık nefret ettim. 10 bardak varsa en temiz yıkadığı günde 3-4 tanesi bu şekilde ki çoğunlukla bardakların yarısından çoğu ikinci kez yıkanıyor.
    Teşekkürler klasik toz deterjan tavsiyeniz var mı ?
  • Beyhude B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    bardklar karşıdan bakınca ışıl ışıl bu şekilde ışığa tutunca tek noktada leke gözüküyor. En fazla 2 noktada leke oluyor.
    parlatıcı+tuz+fairy kullanıyorum. parlatıcı ayarını 6 ile 1 arasında ki ayarlarda denedim. sonuç aynı. kiraç ayarı ile uğraştım ama kapatmadım düşük düzeye getirdim. Kiraç ayarı gözükmüyor kaçta olduğu ama ama denedim en azından
    klasik deterjan derken toz deterjan mı? bim şok gibi marketlerde satılan toz deterjanlar var hepsi birarada değiller onlar olur mu?
  • bimden toz deterjan aldım kullandım ilk günler iyiydi ama iki gündür yine başladı . bu sefer daha az var . acaba deterjan oranını mı azaltmalıyım? kutunun üzerinde 2 çorba kaşığı yazıyor. 1,5 kaşık kadar koydum . daha da mı azaltmalıyım?
  • bide tavalarımda filan beyaz beyaz lekeler kalıyor. her tarafında nokta nokta nokta... çatal bıçaklarda da ..nemli kağıt havlu ile siliyorum kullanmadan önce. saatler sonra açsam bile bazı bardaklarda su damlaları görüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki şey aklıma geliyor. Birincisi uygun sıcaklıkta yıkanmiyor bardaklar 45 dereceden fazla sıcaklıkta yuzeyde pürüzler ve cizikler oluşuyor. İkincisi ise makineye tuz etki etmiyor pervanelerin iç kısmı kireçlenmis olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuz ayarını azalttim. Tavalardaki kasiklardaki lekeler kayboldu ama bardaklar aynı. Az önce yıkanmış bitmiş makinedeki bardaklar cikartayim dedim hepsi lekeli. Bimin deterjanini da denedim. Değişen birşey yok. Kaç derecede yıkadığı ne kilavuzda ne ustunde yazmiyor. Nasıl anlayabilirim kaç derecede yıkadığini? Şimdi makine temizleyici koydum bakalım. Sık sık kullanıyorum zaten

• sedna03 S kullanıcısına yanıt
    bizde aynı sorunu 2 yıldır yaşıyoruz?Her şeyi denedik sonuç aynı ?Bir çözüm bulabildiniz ?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Tuz ayarını sıfır yapın ve tuz koymayın.Parlatici gozune finish performans arttirici koyun ve hepsi bir arada finish kullanin. Bu arada filitre vs temizligini ihmal etmeyin makinenin

• Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    hocam makine vestel ekomaks amiral gemisi yani.10 programlı 3 tane su bulanık sensörlü otomatik program var.Genelde 17 lt su kullanan iki durulama ilave kurutma yapan programı kullanıyor eşim.

tuz ayarı 0 yok ancak hiç tuz kullanmadık.

aynı şekilde parlatıcı

sonra finish qauntum aldık

yine aynı yine aynı.

en son su sertlik ölçüm kiti aldım orta sertlik sınırında çıktı suyumuz bende finish tuz koyup tuz ayarını 1 yaptım .

yinr aynı yine aynı . Parlatıcı 6 . kademe den 1 e kadar denedim aynı.

eskiden finish clasic tuz parlatıcı kullanıyorduk hiç böyle değildi.Bulsak tekrar clasic alıp öyle deneyceğiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bu arada ayda 1 bimde satılan makine temizleyici bazen çamaşır suyu ile temizlik yapıyor eşim.filtre zaten temiz oluyor genelde.

Baska bir sorun var bence

• Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    ama nerde işte hocam bulamadım ben bu arada tuz kutusu ve benim ricam üzerine ana kart değişti.netice aynı.

Zamaninda bende 4 sene vestel kullanmistim yikamasi son derece kötuydu servis herseyini degisti cozum bulamayinca bende satip arcelik aldim son derece memnun kaldim

• Bizde de şoktan aldığım tablet deyerjanla başlamıştı bu sorun. Kademe kademe parlatıcı ayarını yükselttim 4. Kademeye kadar çıktım ve sorun nerdeyse kalmadı.

• İyi durulanmamış köpüklü su kuruyup böyle iz yapıyor bence. Kapsül kullanıyorsanız deterjan gözüne değil, makinenin içine atın direkt. Tablet kullanıyorsanız da elle 3-4 parça kırıp öyle atın. Parlatıcı dozu normalse tekrarlamaması gerek.

Finish kullanıyorsanız Quantum dışındaki ürünlerini almayın. Diğerleri bence çok kötü yıkama konusunda. Fairy de aşırı köpürdüğünden tercih etmiyorum.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam deneyeceğiz.Anxak eşim genelde içine atıyor tableti.Şuan quantum kullanıyoruz.

• Düzenleme : tekrar merhaba, bir ek yapmak istedim. Yeni bir şey çıktı normal mi ? Makine filtresini her defasında sabunlar temizlerim ( bazıları yerini bile bilmiyor ben her gün temizlediğim halde uğraşıyorum) , bulaşıkları sudan geçirir koyarım çok kirli koymam . Ama son aylarda filtrenin içi dışı margarin sürmüşüm gibi beyaz biieyle kaplı çıkıyor ? Neden olır bu ? Daha önce hiç karşılaşmadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.