Şimdi Ara

Bulaşık Makinesine Bulaşık Koyarken Ön Yıkama Yapıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bulaşık Makinesine Bulaşık Koyarken Ön Yıkama Yapıyor musunuz?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2025)
Giriş
  • Abi kimisi hiç suya bile sokmadan bulasik makinesine koyuyormus da bunu aklim almiyor

Daha yeni bulasik yikadim mesela

Tabaklarda yemek artiklari var tencerelerde yaglar yapışmış makarnalar yapışmış

Elde bir tur deterjanli su ile citileyip öyle atiyorum ben siz ne yapıyorsunuz?

• Sadece çelik tencereleri cifleyip koyuyorum. Yemek tabaklarını çok kirli olmadıkça direk koyuyorum. Kirli olanları da sadece su altına tutup koyuyorum.

• Yiyeceğe göre değişiyor. Genelde içinde kalanları çöpe sıyırır sonrasında bi tur sudan geçirip makineye atarım. Bazılarını ise bulaşık deterjanından geçirmek gerekebiliyor.

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Hah aynen
    Bizim evde o süreç 30dk ile 45 dk arasi sürüyor 3 kisilik bulaşık

Bundan tasarrif etmem lazim

Legeni koyyom icine sicak su deterjan citileyip oyle atiyorum bu cok yorucu
  • deterjanlı suyla yapmıyom ama düz çeşme suyuna tutup yağlı yemek artıklarını duruluyorum, tabak gözle baktığında temiz gibi görünür duruma geliyo. hiç artık kalmıyo. sonra bulaşık makinesine koyuyom.

çeşme suyunu çoook az açıyom durularken. çeşme ip gibi aksa yeter. bi elimde tabağı çeşmenin altına tutarken, diğer eğimle de tabağın üzerindeki artıkları siliyom ve artıklar suya kapılıp gidiyolar.

katı yağlı yemek artıkları (et-tereyağ) oda sıcaklığında çeşme suyuyla çıkmaz. onlara da hemen azcıcık su ısıtıyom, su anında ısınıyo zaten 30 saniyede, o suyu kirli tabağaı koyuyom, kirli tabağın içindeki yemek izlerini bu sıcak suyla ovalıyom azcık. hemen çıkıyo yağ. sonra tekrar ısınmış su koyuyom, yağ tamamen çıkıyo.

sonuçta bulaşık makinesine her şeyi durulanmış olarak koyuyom.

ama elle durularken hiç deterjan kullanmıyom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Ocak 2025; 21:27:54 >
  • Tepsi, tencere, tabak dibinde yağ benzeri atık kalan herşeyi yalayıp öyle makineye atıyorum.

Zira tükrükteki alfa amilaz enzimi aradan günler geçse bile sindirime devam edip kirlerin dibine yapışmasına engel olur...

• ben kaçıkları bile, ip gibi ince akan çeşme suyunun altında hemen 5-10 saniye ovalayıp, öyle koyuyom makineye. kaşıklar bile durulanmış olarak giriyo. makinenin içine hiç yemek artığı sokmam. tencereyi bile suya tutup koyuyom.

bulaşık makinesinin içine ne kadar ço yağ girerse, boruların içlerindeki bağlantı noktalarında o kadar çok yağ birikir. durulamak %100 faydalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    tabak yalama olayı bizim bekar erkeklerin ortak noktası sanırım :) bi arkadaşım da aynısını yapıyo. bazen ben de yapıyom :) ama sonra gene duruluyom suda. en son makineye.
  • askerde bile yapıyoduk, net yapmak lazım

• asla

• Bulaşık makinesi dolandırıcılıktır. O kadar yıkayacaksam elde yıkarım daha iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.